Dz3ni -> RE: Zaova (3.12.2012 14:57:57)
|
Ma dajte molim vas, pa znamo svi da ima posla za one koji hoće da rade. Pa ne mogu svi biti doktori, advokati i ekonomi, a pogotovo raditi u državnoj firmi. Mora neko i čistiti i konobarisati i da sad ne nabrajam. Najlakše je sjediti kući i kukati kako nema posla dok bratove pare stižu iz inostranstva, dok on to od svoje djece uzima. Habibi napisa da joj zaova nema djecu, ali da odmah s vrata njoj uzme pametovati oko njene. Pa brate kad se tako dobro razumiješ u djecu, što ne uzmeš čuvati jedno, neki to masno plaćaju. Uredu je pomoći sestri, ali ne na račun svoje porodice, a pogotovo ne konstantno, a još ako je ta sestra zdrava i radno sposobna...ne ide mi u glavu. Eno na pijaci u merkuru vječito traže radnice, dnevnica 15-20 KM. Šta joj fali? Sramota na pijaci raditi je li? A nije sramota biti bratu na grbači...[sm=smiley29.gif] Neću da ispadne da se hvalim, ali svoj prvi posao sam našla sa 15 godina - pakovala sam koverte. Od tad mi niko nije ni majicu kupio ni za kafu dao, sve sam sama zaradila. Mm je imao 16 kad je prvi put donio ručak kući - istovario kamion. Nije sramota raditi nijedan pošten posao, sramota je od drugog čekati da ti da. Danas imam 24 i fakultet, ali ne bih se ustručavala da čistim ukoliko bi to bilo potrebno, ali ne bih od nekog čekala da mi plati struju. Neke ljude nikad neću razumjeti...
|
|
|
|