|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koji prašak i omekšivač za veš koristite?
26.8.2011 0:07:33   
kolacic
IZVORNA PORUKA: zaha

de mi bona reci kako peres vesuser posted image user posted image user posted image

e vako: naspem ariela osrednje ako mi je poluprazna masina i podosta ako je puna,  i punooooo lenora i pritisnem na 90 pamuk i fijuuuuuuuu zvrn sve se opere bona ma svaka mrljica user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 326
26.8.2011 0:10:35   
Honey3
eh moja ti kad bi ja tako trosila ariel ne bi mi moglo biti ovo sto sam kupila godinu danauser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 327
26.8.2011 0:14:23   
ananas_ze
ariel nikad nisam probala, pa za bijeli persil a za sareni bioaktiv a omeksivac ljubicasti silan user posted image user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 328
26.8.2011 0:19:17   
kolacic

eh moja ti kad bi ja tako trosila ariel ne bi mi moglo biti ovo sto sam kupila godinu danauser posted image

moze ti biti i dvije to sto si kupilauser posted image user posted image user posted image user posted image  samo lagano.. ja sam sracunala, jedna kesa od 3 kg bude mi dva mjeseca.. znaci, stedim bonauser posted image user posted image

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 329
26.8.2011 0:58:34   
reallove

IZVORNA PORUKA: reallove

plava kutija,na njoj cvijet plavi....heavenly sortness pise

zene ja tek vidjeh ovo svoje soRtnessuser posted image user posted image jest me stiduser posted image ..nije namjerno majke miuser posted image

eh kad sam tu da pohvalim i vanishuser posted image ..koristim ga za Eminovu odjecu,nijedan deterdjent nemoze skinuti mrlje sa djecije odjece,zato ja ubacim malo vanish i sve ode

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 330
26.8.2011 8:33:59   
mamabb
IZVORNA PORUKA: kolacic

moze ti biti i dvije to sto si kupilauser posted image user posted image user posted image user posted image  samo lagano.. ja sam sracunala, jedna kesa od 3 kg bude mi dva mjeseca.. znaci, stedim bonauser posted image user posted image

Daj mi recept kako dai meni  3 kg deterdženta bude dva mjesecauser posted image meni 6kg tida nekad bude malo mjesečno.user posted image Dvije mašine dnevno a nekad i više. omekšivača ide 4l mjesečno. Koristim,trenutno, ornel baby soft, bio na akciji 3l 6KM.

< Poruku je uredio mamabb -- 26.8.2011 8:34:38 >

04.12.2008.

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 331
26.8.2011 11:11:34   
kolacic
IZVORNA PORUKA: mamabb

IZVORNA PORUKA: kolacic

Daj mi recept kako dai meni  3 kg deterdženta bude dva mjesecauser posted image meni 6kg tida nekad bude malo mjesečno.user posted image Dvije mašine dnevno a nekad i više. omekšivača ide 4l mjesečno. Koristim,trenutno, ornel baby soft, bio na akciji 3l 6KM.

pa sta ti peres dvaput dnevno svaki dan..ja boga mi nakupim odjece pa perem svaki drugi treci dan, sve zavisi nedjeljom nekad perem dvije masine dnevno, ali nikad svaki dan po dvije masine...doduse sami smo ja i mm i bebica..ali opet ne trosim toliko i manje sipam deterdzenta.... moja sveki naspe punu posudu u masini deterdzentom i plus u bubanj sipa deterdzent kad otkuhavauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  naprosto njoj ne moze biti 6 kg mjesecno, a meni toliko bude cetiri mjesecauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 332
26.8.2011 11:26:33   
mamabb
Prvo sve razvrstavam po bojama bijelo, crno, svijetlo što se ne otkuhava i onda ostalo. Danas što obučem na posao odmah ide na pranje, tako mm, tako i od male kad dođe iz vrtića + peškiri, posteljina itd tako da meni dnevno budu dvije mašine. Skupljam ja da bude puna mašina za tu vrstu veša što perem ali opet imam svaki dan dvije pune. Detrdženta stavljam shodno količini veša. Dakle i nas je troje ali eto moja gospoja rinta svaki dan i mjesečno mi treba najmanje6kg deterdženta.

Vjeruj mi kad se desi da ne stignem uključiti jedan dan, ja sljedećih tri dana samo kupim veš sa štrika, redam novi i peglam.

< Poruku je uredio mamabb -- 26.8.2011 11:30:38 >

04.12.2008.

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 333
26.8.2011 11:46:49   
Đenifer
Meni detarđenti najviše novca odnesu!!!!user posted image  Što za veš, za suđe, za perilicu, prskalice za WC, kuhinju i sl. Nesmijem ni izračunati mjesečno!!!! Deterđente za veš stalno mjenjam, tipa Arial, Persil, Tide.Za šareno koristi Arial gel kapsule ili ako nemam onda od ova tri koja sam nabrojala, ali nestavim puno zbog šarenog veša, jel su jaki. Veniš koristim, ali mi je postao pravo skup, jel ga nikad dosta, pa sam isprobala varijantu koja je djelotvorna,a jeftina, da na fleke stavim feri detarđenta i fakat ukloni.Od omeksivača najčešće koristim  Lenor svojetlo plavi, ili ornel, svaki put drugi. Mislim da detarđenti naših proizvođača ništa nevaljaju tipa Arix, ni Duel nije ništa bolji, ubleha, za Bonux ne znam, reklamiraju ga stalno, ali mislim da je i on tanak.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 334
26.8.2011 16:51:46   
kolacic
vala i ako ides na posao i uvijek skidas za pranje ne moze se za jedan dan nakupiti puna masinauser posted image user posted image
moras sacekati bar dan dva da se nakupi vesa dovoljno za jednu masinu a koja ti je druga ako je prva sareno ja bijelo perem haman sedmicno jer smo sami ja i mm vesovi su sitni a i peskiri mali pa moram sacekati da se nakupiuser posted image user posted image user posted image

malo ekonomisi,. manje peskire koristi za tusiranje nemoj one velike, zatim probaj jednu suknju da nosis dvaput pa ne isprlja se u jednom danu..dobro mogu zamisliti za majice jer se sad covjek znoji ali i to moras cekati da se nakupi user posted image user posted image user posted image

eto tako bih jauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Đenifer)
Neposredna veza do poruke: 335
8.9.2011 0:58:15   
bina87
Slazem se sa kolacicem... Kakve dvije masine dnevno!? Svaka tebi cast kad mozes fizicki sve to... Ja perem svako drugi dan masinu, bjelo po potrebi 1-2 puta sedmicno.. Mama donosi iz It neki General deterdzent, super pere, kutija 12 kg, bude mi uhhh dugo! Omeksivac za bebijev ves ne koristim nikakav, za nas isto nekakav strani, meni bas super mirise :) To je to

Mamino malo zlato Ammar 09.12.2010
3.850 kg
52 cm

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 336
8.9.2011 8:57:58   
mamabb
Ja sam se prošle sedmice stvarno trudila da urjedim s paljenjem mašine ali nije mi išlo i zato sam vikend provela u pranju i peglanju. Kako god okrenem ne ide. Izgleda da je do mene jer ja jednom što sam obukla ne mogu da vratim u ormar i gotovo, nije prljavo i ne smrdimuser posted image ali jednostavno ne mogu ponovo obući, osim hlača i jakni. Posteljinu perem dva puta sedmično i same nje imam mašinu punu. Ja i jastuke perem makar jednom mjesečnouser posted image Još neke stvarčice znam proprati i na ruke, i ako imam program na mašini za ručno pranje. Sreća je meni što mi nije mrzak taj posao, pa se da inače bih flipnula.

< Poruku je uredio mamabb -- 8.9.2011 8:58:58 >

04.12.2008.

(odgovor članu bina87)
Neposredna veza do poruke: 337
8.9.2011 9:03:50   
vila_7
mamabb...joj i ja sam ista! user posted image ma ja ne mogu nesto 2 puta obuci-hoce mi nesto biti (osim hlaca), al sto je najgore I bebi necu nikad da obucem isto 2 puta i kad se ne isprlja jer ako ja pomirisem a ono ne mirise na cisto-nije mi to touser posted image , a MM se jako puno znoji tako da on promijeni i 2-3 majice dnevno jos ako ode na nogomet user posted image . A bijelo se nakupi jer i kad se istusiram , peskir ide odmah u korpu.

Tako da ja svaki 2 dan upalim po 2-3 masine! user posted image user posted image user posted image

P.S. I zato sam morala nabaviti i susilicu jer ko bi taj silni ves cekao da se zimi osusi

< Poruku je uredio helena_7 -- 8.9.2011 9:05:48 >

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 338
8.9.2011 9:16:11   
mamabb
IZVORNA PORUKA: helena_7

mamabb...joj i ja sam ista! user posted image ma ja ne mogu nesto 2 puta obuci-hoce mi nesto biti (osim hlaca), al sto je najgore I bebi necu nikad da obucem isto 2 puta i kad se ne isprlja jer ako ja pomirisem a ono ne mirise na cisto-nije mi to touser posted image , a MM se jako puno znoji tako da on promijeni i 2-3 majice dnevno jos ako ode na nogomet user posted image . A bijelo se nakupi jer i kad se istusiram , peskir ide odmah u korpu.

Tako da ja svaki 2 dan upalim po 2-3 masine! user posted image user posted image user posted image

P.S. I zato sam morala nabaviti i susilicu jer ko bi taj silni ves cekao da se zimi osusi

Uh, hvala Bogu da ima još neko, već pomislih da samnom nešto nije OK haahaha
Ista takva, ma nema šanse da se ja obrišem ručnikom od predhodnog tuširanja dođe mi ko da se ni istuširala nisam...user posted image a kako radim sebi tako i ostaloj ekipi u kući.

04.12.2008.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 339
8.9.2011 9:21:03   
Malenaoduvijek

Ja sam se prošle sedmice stvarno trudila da urjedim s paljenjem mašine ali nije mi išlo i zato sam vikend provela u pranju i peglanju. Kako god okrenem ne ide. Izgleda da je do mene jer ja jednom što sam obukla ne mogu da vratim u ormar i gotovo, nije prljavo i ne smrdimuser posted image ali jednostavno ne mogu ponovo obući, osim hlača i jakni. Posteljinu perem dva puta sedmično i same nje imam mašinu punu. Ja i jastuke perem makar jednom mjesečnouser posted image Još neke stvarčice znam proprati i na ruke, i ako imam program na mašini za ručno pranje. Sreća je meni što mi nije mrzak taj posao, pa se da inače bih flipnula.

mama ista sam ti, znaci svaki dan masina, otprilike 5 masina u sedmici sigurno.
sa dvoje djece koja sve flekaju i nas dvoje meni to nije nista cudno cak mi je i normalno.
a det. 3 kg mi otprilike bude mjesec, mozda i mjesec i po.znaci ne brini se nije to nista cudno kod tebe vecina nas je takva.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 340
8.9.2011 9:22:54   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: helena_7

Uh, hvala Bogu da ima još neko, već pomislih da samnom nešto nije OK haahaha
Ista takva, ma nema šanse da se ja obrišem ručnikom od predhodnog tuširanja dođe mi ko da se ni istuširala nisam...user posted image a kako radim sebi tako i ostaloj ekipi u kući.

Izgleda da nas ima dosta!user posted image  Ja koristim Duel i omekšivač i deterdžent za šareno, za crni veš Perwool, i Ariel kapsule za bijeli veš + Venish na to sve... jedno 100 KM mi ode samo na ove hemikalije svaki mjesec...

user posted image

(odgovor članu mamabb)
  Neposredna veza do poruke: 341
8.9.2011 9:26:06   
vila_7
e ja vala ne trosim toliko - uzmem samo tecni deterđent i snjim sve perem , s tim da nekoristim ni omeksivac jer mi od tecnog ves bude iste mekoce i mirisan (svi pitaju koji omeksivac koristim). I bude mi mnogo duze nego prije kad sam u prahu koristila,a ves mi bolje opere , pogotovo od MM-a jer ima jak znoj i prije sam njegovo morala i na pretpranje a s tecnim normalno operem i sve izadje.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 342
8.9.2011 9:28:26   
Malenaoduvijek
helena koji tecni det koristis?

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 343
8.9.2011 9:32:04   
vila_7
Perwollzeleni , sad sam kupila zeleni Ariel i  sa oba sam isto zadovoljna (mijenjam smao zbog mirisa jer mi dosadi jedan user posted image ), a sljedeci cu MERIX izgleda mi dobar a jeftin.

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 344
8.9.2011 9:32:06   
henna ze
i ja sve što jednom obučem perem..pa mislim da to većina radi...sem hlača naravno...pri svakom tuširanju čisti peškir..dijete..muževa uniforma na poslu...a sad opet ne perem dvije tri mašine dnevno..pa ne bih imala ništa u ormarima onda..
perem bijeli veš 2 puta sedmično..šareni ljeti  3 puta sedmično..jer je lagano i kratki rukavi..a kad dođu džemperi vidjećemo..
i ja sam kupila sušilicu al je još nisam svladala...
inače ne kupujem posebne deterždente za šareno i bijelo..sve perem duelom i omekšivač duel...ja sam prezadovoljna..veš je ok..3- 4 kg deterdženta i 1 l omekšivača na mjesec...

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 345
8.9.2011 9:35:06   
vila_7
user posted image

a za Ariel ne mogu sliku naci user posted image providna ambalaza i zelena tecnost

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 346
8.9.2011 9:37:33   
teacher75
i ja koristim tecni perwoll za sareni ves (zeleno pakovanje) a za bijeli ves bijelo, isto perwoll, omekisvac nemam omiljeni, mijenjam, a masinu ukljucujem uglanom 2 puta sedmicno- jednom lanine stvari i jednom nase, cekam da se napuni puna masina, tako da recimo bude u jednoj sedmici sareni ves, a u iducoj bijeli i peskiri, i sl.

< Poruku je uredio teacher75 -- 8.9.2011 9:38:41 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 347
8.9.2011 9:43:38   
babina beba
Ja sam 99 % detrzenata na trzistu probala i ostala vjerna Arielu za sareno i Arielu za bijelo. A ves toliko perem da mi je nekad 6 kg mjesecno malo, pa gdje je god akcija Ariela ja odem  i kupim. Omeksivac Lenor spring, mada ni parfumelle nije los. A za otirace po kuci i takve stvari sam otkrila mislim da je Lilla zuti! Uzasno puno ves perem, radnim danima masina radi najmanje tri puta sedmicno, a vikendima duplo. Volim kad mi je korpa za prljavi ves praznauser posted image , al mi je zato soba za peglanje punauser posted image

< Poruku je uredio babina beba -- 8.9.2011 9:44:40 >

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 348
8.9.2011 9:45:33   
teacher75

IZVORNA PORUKA: babina beba

Ja sam 99 % detrzenata na trzistu probala i ostala vjerna Arielu za sareno i Arielu za bijelo. A ves toliko perem da mi je nekad 6 kg mjesecno malo, pa gdje je god akcija Ariela ja odem  i kupim. Omeksivac Lenor spring, mada ni parfumelle nije los. A za otirace po kuci i takve stvari sam otkrila mislim da je Lilla zuti! Uzasno puno ves perem, radnim danima masina radi najmanje tri puta sedmicno, a vikendima duplo. Volim kad mi je korpa za prljavi ves praznauser posted image , al mi je zato soba za peglanje punauser posted image

kod mene obrnuto, ja volim da je napunim pa da onda sve fino operem, a ne peglam nikaduser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu babina beba)
Neposredna veza do poruke: 349
8.9.2011 9:46:06   
vila_7
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i kod mene u kuhinji na stolici ves stalno ceka peglanje! (jos ne peglam sve-ima dosta stvari da izvadim iz susilice i samo slozim lijepo)

(odgovor članu babina beba)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *