Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 12.11.2010 23:38:21
Rimljankaa
Evo i mene malo u ove kasne sate....
Da vam napisem stogod ,pa tv,i spavanje...
Rose se nejavlja..sigurno je u bolnici!!! Uh,nije joj lako... Ako Bog da da prodje sve dobro....
Admira vidim ovdje si...Na cekanju
Sara super da si se vratila... Dobro nam dosla opet... kazu one gatke starih,ako djete prvo osjetis na desnoj strani da je djecak :)))) Neka je zivo i zdravo,neka se javlja pa sta god da je...
Taurus,nemoj odmah paniciti..ja nemam nekog iskustva,ali bice kako mora biti. pa i ako bude CR,nije toliko vazno,bitno je da je beba zdrava,a ostalo ces izdrzati...
Cvjeticu,i kod mene je ziva bebica..Ima na koga i biti,hehehe... Boga mi sad kad nekad lupi jauknem..I to posebno u mokracni mjehur-to joj je specijalnost.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 13.11.2010 10:37:39
Maleno85
Cao svima.. Uh, ja ne znam sta bih prije.. Ili vam napisala koji red, ili iscitavala temu.. :-) I onda odlucim da vam se prvo javim, pa cu da vidim sta ste tipkale.. Dugo me nije bilo, ali sad cemo se redovnije druziti. Naime, juce sam usla u 4.-ti mjesec i na bolovanju sam jer nosim nisko, pa moram da se cuvam. Drustvo mi prave sve moguce telenovele i ovaj nas forum :-) Eto, valjda sam se javila na pravo mjesto, da vam nisam upala u neku skroz drugu temu :-)
Sad odoh da citam.. Boga mi imam i sta :-)
Cuvajte se i mazite svoje trbe..
Ljubim vas :-)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 13.11.2010 10:41:27
mamin cvjetić
Jutro žene šta je ovo nigdje nikog lil spavate ili ste se zadeverale sa kućnim poslovima i kolačima za bajram. Ja da se stupasim i odoh da pravim breskvice i da još šta pospremim dok mogu od ove svoje malene bebare a kad pođe d lupa ja onda moram u horizontalu da ga smirim . Lubim vas puno pa ću valjda stići kasnije da vam se opet javim.
Rose Admira ima li šta novo javitese Šaljem vam poljubce i i puno podrške i da nam lijepo prođete.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 13.11.2010 12:47:08
Rimljankaa
Drage trudnice samo da vas pozdravim.... Jutros ste vrlo tihe,vjerovatno izletili svi vani kad je ovako lijep dan... Evo i ja se spremam,idemo malo hodati i nesto za bebicu kupovati :)))
Danas u 32. sedmici :) MasAllah! Sve cekam da ticker prebaci u 8. mjesec a on nikako nemice?! Nikako mi nije jasno kad se prebacuje?!
Da li se Rose porodila??????
Admiraaa,kako si ti danas? Ima li naznaka?
Esmina,dati ne trne ruke od nedostatka Mg? Ljubi Esmu....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 13.11.2010 12:55:28
vila.vilica
cao bebele! u zurbi sam pa samo da vam javim da je nasa rose rodila curicu u 4.40 protekle noci. Mala princeza je nagurala 3400 grama i duga je 51 cm. Cini se da je sve ok i da je missica medju bebama u porodilistu
Ta me porukica docekala jutros od rose, ali nisam vas mogla obavijestiti ni prije...kad joj je pukao vodenjak jer sam kod mame i nema internet dostupan..ovo sam nesto izmajmunisala!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 13.11.2010 15:05:31
sunce27
Bas mi je drago za rose, cestitke jos jednom. Sta vi radite drage trudnjace? Ja se ubijam od posla pred Bajram, a kada pogledam skoro pa nista nisam uradila, pravo sam spora. Rimljankaa moja seka se jos nije porodila, ja sam ti postala pravo nestrpljiva i nervozna kao da se ja poradjam a ne ona. Sutra cu joj ici u posjetu, jer u Ze imaju posjete samo srijedom i nedjeljom. Maleno85 i ja sam tako mirovala ali hvala Bogu proslo je, cuvaj se i slusaj upute ginekologa i sve ce da bude ok. esmina i bebina mam i mamin cvijetic i vi ste nam uskoro na redu. m.i.n.e nam ni danas nema, javi nam se brinemo za tebe? Veliki poljubac za sve ostale...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 13.11.2010 17:56:23
Medi_87
E drage moje pozdravcic, ja sam se danas bas nahodala isla s mamom u kupovinu, kupila sam sebi jos jedne hlace trudnicke ovaj put platnene i to pravo fine na gornjoj otoci, nisu niamlo skupe 35kmcica, onda doslaa kuci rekoh makar bilo sta da uradim danas očistila kupatilo, ma blista Rose najljepše cestitke od srca
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 13.11.2010 17:56:30
stefania
Sta ima zene, vidim cim me nema par dana neka se porodi...hehe, cestitam i sve najbolje s vasim bebachima drage moje...sta ima novo jos, jel koga doktor vracao gore-dole po sedmicama??? Ma, ne znam kod mene ticker od danas kaze deseta sedmica a doc kaze u utorak da sam tek 7-8, ali to je kao sve normalno. Uzas, nemam pojma, ali valjda je to kao normalno....nadam se, jer ako nije ja ne znam sta cu...sto se obicnih stvari tice, hvala Bogu na donatu, jer bi bez njega valjda umrla, to je jedino sto mi pomaze kod mucnine i toplo ga preporucam svakoj od vas... Eh, da li je neka od vas radila triple test? Ja se nesto furam da mi to treba, ali doc mi kaze da nisam jos "starija prvorotkinja" a to je kao od 35. nadalje a meni je 31, mislim bice mi 32 kad aBd rodim...ma istraumirala sam se kad sam procitala da kod zena u 30-im mogucnost rodjenja djeteta s down sindromom iznosi 1:500 hiiiiiiii ...doc kaze da ce mi vjerovatno biti dovoljan pregled mjerenja nuhalnog nabora, ali posto sam ja kakva-takva, ali prava "prvorotkinja", a bebu sad (iskreno) nisam ni planirala, ja veze nemam ni s cim! Tako, ako koja moze da mi prenese svoje iskustvo s ovim pregledima i slicno, bila bih veoma zahvalna. Mah, bice nadam se ok....uh, bolje da prestanem pisati jer cu poceti istresati jos vise trudnickih frustracija. Cao drage moje, cuvajte bebe i sebe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 13.11.2010 19:19:33
Lara83
Kako ste mi drage moje Evo ja malo odspavala pa reko da vidim sta se desava, jucer me nije bilo i evo ne znam sta cu prije procitati Rose cestitam od srca na malenoj princezi!! Zelimo joj sve naaaj, zdrav i dug zivot!! Rimljanka sto se wc-a tice ista sam ti, danas s mm isla malo hodati i koristila sam svaku mogucu priliku da uletim u bilo koji wc. Svakih pola sata ''pi-pi'', a mm ne moze da vjeruje Sunce draga, hvala jos jednom sto mislis na mene. Kako si ti? Je li sa sekom sve ok? Kad ce je poroditi? Esmina jesi li zavrsila sa bebinim stvarcicama? Joj ja danas u mercatoru samo sam gledala igracke, gegice i one sitnice za bebu. Jeeedva cekam da pocnem kupovati kako cu vas zasuti slikicama hehehe... Naidice drago mi je da je uz prosao dobro, moj deckic tek ima 375 gr, mrvica moja. Imam slikice sa 4D i stavila sam ih na mob, samo ih gledam i tepam mu . Dr mi je rekao da od sada pazim malo na prehranu jer kao od 6. mj pocinje intenzivnije ''debljanje'', a do sada sam na plus 5 kg jedem kad mi se jede, to sam i njemu rekla - mada se trudim da ne pretjeram al' eto Admira ti si nam sljedeca cekamo lijepe vijesti! Vilo vilice kako idu radovi po kuci? Ja nazalost ne mogu nista skloniti niti ocistiti jer trenutno zivimo s kutijama, svaki cas cekamo da nas majstori deloziraju. Uzivaj u predbajramskim pripremana...nadam se da nije bilo glavobolje.... Elma_sa dobro nam dosla je li ili ? Tu smo negdje u par dana... Gagach kako deveras s ledjima? Uh sinoc mi prijateljica koja se nedavno porodila rece da ledja bole zbog sirenja materice Od cega god da je, booolliiii i ne prestaje... Taurus ne brini se zbog odstupanja, i moja bebica je manja ali ne brinem se jer smo i ja mm jedva imali 2kg. Nemoj se uopste opterecavati s tim, bitno je da je sve u redu a sve ce to oni nadoknaditi kad se rode. Ne brini se za CR, bit ce kako treba da bude. cuvaj se! Sara ze drago mi je da ti se bebica javlja predivan osjecaj! Kod mene prednjaci glavica, ali se stalno okrece i nesto izvodi tako da cemo vidjeti kako ce biti kasnije. Mamin cvjetic super da je sve ok! I ti ce jos malo pa poceti odbrojavati! Maleno85 dobro dosla u nase drustvo! Lijepo ce ti biti samo se javljaj redovno Mino nadam se da si u zenici i da nam se zato ne javljas... Medi joj moram i ja u shopping, nisam za bajram nista sebi kupila Stefania sto se tice tripl testa, ja ga licno nisam radila, ali poznajem par trudnica koje jesu i svaka mi je rekla da test apsolutno nije mjerodavan, vec samo amniocinteza – koju danas rade i prije 30.godine. ti se konsultuj da svojim dr i odluci hoces li ili neces raditi. Nadam se da ce biti sve ok. Cuvaj nam se! puno pozdravljam i ostale trudnice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 13.11.2010 21:13:20
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: stefania
Eh, da li je neka od vas radila triple test? Ja se nesto furam da mi to treba, ali doc mi kaze da nisam jos "starija prvorotkinja" a to je kao od 35. nadalje a meni je 31, mislim bice mi 32 kad aBd rodim...ma istraumirala sam se kad sam procitala da kod zena u 30-im mogucnost rodjenja djeteta s down sindromom iznosi 1:500 hiiiiiiii ...doc kaze da ce mi vjerovatno biti dovoljan pregled mjerenja nuhalnog nabora, ali posto sam ja kakva-takva, ali prava "prvorotkinja", a bebu sad (iskreno) nisam ni planirala, ja veze nemam ni s cim! Tako, ako koja moze da mi prenese svoje iskustvo s ovim pregledima i slicno, bila bih veoma zahvalna. Mah, bice nadam se ok....uh, bolje da prestanem pisati jer cu poceti istresati jos vise trudnickih frustracija. Cao drage moje, cuvajte bebe i sebe
ja sam radila triple zbog godina. ne znam šta bih ti rekla...izvade ti krv i dobiješ nalaz koji je ustvari samo statistički podatak.ako će te smiriti, uradi ga. košta 170 KM. moj savjet ti je da uradiš prvo mjerenje nuhalnog nabora pa ako sve bude ok ( a biće ) onda razmišljaj o ostalim nalazima. ginekolog će te svakao slati da radiš nalaze koje moraš a ovo što ne moraš, razmisli.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 13.11.2010 21:16:02
Admiraaa
Rose mila, cestitam ti na kcerkici. da ti bude zdrava, ziva i sretna ako Bog da. Tebi zelim bez oporavak pa da sa svojom ljepoticom uzivas u svakom momentu. Eh mogu misliti kako ce joj se svidjeti kutak sto su joj mama i tata uredili Cmokic za vas dvije..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 13.11.2010 21:20:35
Admiraaa
IZVORNA PORUKA: Lara83 Admira ti si nam sljedeca cekamo lijepe vijesti!
Eh Laro ja jutros bila na kontroli, kaze nema naznaka jos Valja i meni sad iscekivati a sad sam i ja sto bi Rose rekla postala gospodja 40+ Ali cekacemo mi nju kad smo mogli godinama mozemo vala i ovo nekoliko dana. Mozda nam dodje ko bajramski poklon.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 13.11.2010 21:33:46
Admiraaa
IZVORNA PORUKA: stefania
Sta ima zene, vidim cim me nema par dana neka se porodi...hehe, cestitam i sve najbolje s vasim bebachima drage moje...sta ima novo jos, jel koga doktor vracao gore-dole po sedmicama??? Ma, ne znam kod mene ticker od danas kaze deseta sedmica a doc kaze u utorak da sam tek 7-8, ali to je kao sve normalno. Uzas, nemam pojma, ali valjda je to kao normalno....nadam se, jer ako nije ja ne znam sta cu...sto se obicnih stvari tice, hvala Bogu na donatu, jer bi bez njega valjda umrla, to je jedino sto mi pomaze kod mucnine i toplo ga preporucam svakoj od vas... Eh, da li je neka od vas radila triple test? Ja se nesto furam da mi to treba, ali doc mi kaze da nisam jos "starija prvorotkinja" a to je kao od 35. nadalje a meni je 31, mislim bice mi 32 kad aBd rodim...ma istraumirala sam se kad sam procitala da kod zena u 30-im mogucnost rodjenja djeteta s down sindromom iznosi 1:500 hiiiiiiii ...doc kaze da ce mi vjerovatno biti dovoljan pregled mjerenja nuhalnog nabora, ali posto sam ja kakva-takva, ali prava "prvorotkinja", a bebu sad (iskreno) nisam ni planirala, ja veze nemam ni s cim! Tako, ako koja moze da mi prenese svoje iskustvo s ovim pregledima i slicno, bila bih veoma zahvalna. Mah, bice nadam se ok....uh, bolje da prestanem pisati jer cu poceti istresati jos vise trudnickih frustracija. Cao drage moje, cuvajte bebe i sebe
Stefania i meni je 31 godina, mislim bila na pocetku trudnoce a sad imam pune 32 godine i 1 dan do termina ( isto prvorotkinja kao i ti) ali mi je dr.rekla da prvo uradim mjerenje nuhalnog pa ako to bude ok da ne radim tripletest. Posto je nuhalni bio ok ja ga nisam ni radila. Isto sam cula da i nije bas nesto pouzdan . Tako mila sve ti zavisi od ovog a ti opet skontaj ako ce te smiriti to sto ces uraditi i ovaj test ti uradi cisto radi sebe.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 13.11.2010 21:34:27
Lara83
IZVORNA PORUKA: Admiraaa
IZVORNA PORUKA: Lara83 Admira ti si nam sljedeca cekamo lijepe vijesti!
Eh Laro ja jutros bila na kontroli, kaze nema naznaka jos Valja i meni sad iscekivati a sad sam i ja sto bi Rose rekla postala gospodja 40+ Ali cekacemo mi nju kad smo mogli godinama mozemo vala i ovo nekoliko dana. Mozda nam dodje ko bajramski poklon.
jedna mima shish se porodila, ali ostala je jos jedna... nadam se da ce vas sto prije obradovati! javljaj nam se svakako sretno draga!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 13.11.2010 21:37:44
Admiraaa
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Drage trudnice samo da vas pozdravim.... Jutros ste vrlo tihe,vjerovatno izletili svi vani kad je ovako lijep dan... Evo i ja se spremam,idemo malo hodati i nesto za bebicu kupovati :)))
Danas u 32. sedmici :) MasAllah! Sve cekam da ticker prebaci u 8. mjesec a on nikako nemice?! Nikako mi nije jasno kad se prebacuje?!
Da li se Rose porodila??????
Admiraaa,kako si ti danas? Ima li naznaka?
Esmina,dati ne trne ruke od nedostatka Mg? Ljubi Esmu....
Cujemo se! :)))
Rimljanka evo mene sad sam haman ja na tapetu. Termin sutra ali nema jos naznaka. Ma brzo ce ona nama, zna koliko je iscekujemo :)
Eh vidjeces kako 8 mjesec proleti za cas.. Sretno ti, uzivaj i mazi svoju ..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 13.11.2010 21:40:29
Admiraaa
IZVORNA PORUKA: mamin cvjetić
Jutro žene šta je ovo nigdje nikog lil spavate ili ste se zadeverale sa kućnim poslovima i kolačima za bajram. Ja da se stupasim i odoh da pravim breskvice i da još šta pospremim dok mogu od ove svoje malene bebare a kad pođe d lupa ja onda moram u horizontalu da ga smirim . Lubim vas puno pa ću valjda stići kasnije da vam se opet javim.
Rose Admira ima li šta novo javitese Šaljem vam poljubce i i puno podrške i da nam lijepo prođete.
Mamin cvijetic samo ti uzivaj sa svojom bebom i bas je fin osjecaj kad se mazis sa svojom u tibi i kad ti pocne odgovarati na tvoje mazenje.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 13.11.2010 22:25:31
esmina i bebina mam
Evo I mene Esma zaspala a ja ko panj gdje se posadim I ne mrda mi se samo da vam se nakratko javim najavila sam se na kontrolu u petak iza Bajrama. Admiraa aBd I t ices nama brzo Lara 83 jesam draga sa stvarcicama zavrsila jos da stavim posteljinu na krevetic I baldahin I malo kadicu da dotjeram u red finito. Ladyblue meni je 33-ca godina ali sam drugorotka valjda zato I nisam radila triple test Medi_87 ti si danas izgleda puna energije samo tako Sunce27 ispitaj situaciju u porodilistu pozdravi seku I pitaj a sto samo srijedom I nedeljom prije je bilo svaki dan posjeta Rimljanka ma pijem bona I Mg ali nista ne pomaze vila.vilica Stefania,gagach,arnella,………..
< Poruku je uredio esmina i bebina mam -- 13.11.2010 22:27:25 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 14.11.2010 8:36:12
mamin cvjetić
Jutrić drage moje evo da vam se javim za danas jer ko zna hoću li imati priliku u toku dana . ja sam dobro vidim sinoć tema bila godine starosti i tripl test ja imam 31 drugorotka sam moja dr mi nije rekla da ga radim a ni da mjeriim nuhalni nabor a stvarno je detaljna što se tiče pregleda. [b]Rose draga sve najljepše čestitke i da ti bebica bude živa i zdrava mazi je i razmazi a tebi da poželim što brži oporavak brzo nam se javi šaljem puno poljubaca za obje..
puno vas sve pozdravljam ljubim malene bebare u tibama pa se tapkamo malo kasnije ako vrijeme i situacija dozvole
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 14.11.2010 8:46:05
taurus
jutro evo malo da se javim, pa se odoh spremati za regionalno RR druženje mamin cvijetić žao mi je što nećeš doći ja evo već dvije noći ne spavam normalno, već sa 4-5 jastuka u poluležećem položaju, jer kada legnem želudac mi dođe u usta imam grozne kiseline od kojih mi se povraća, a sve sam probala i ništa ne pomaže naravno da ništa ne može pomoći kad dr. kaže da je glava ispod želuca i da ga podiže
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 14.11.2010 8:54:33
mamin cvjetić
IZVORNA PORUKA: taurus
jutro evo malo da se javim, pa se odoh spremati za regionalno RR druženje mamin cvijetić žao mi je što nećeš doći ja evo već dvije noći ne spavam normalno, već sa 4-5 jastuka u poluležećem položaju, jer kada legnem želudac mi dođe u usta imam grozne kiseline od kojih mi se povraća, a sve sam probala i ništa ne pomaže naravno da ništa ne može pomoći kad dr. kaže da je glava ispod želuca i da ga podiže
Da znaš da je i meni pravo žao što neću moći doći a tako sam se radovala susretu i upoznavaju ženica ali eto kod mene ti uvjek u zadnji čas mora nešto da iskrsne kako god ma valjda će biti opet prilike za upoznavanje nego ti se lijepo provedi i prenesi kako ti je bilo ljubim malenu tibu i tebe