|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
12.11.2010 9:07:29   
Lulu_08
rose pa lijepo joj je kod mamice u tibi, vidiš kako je zahladnilo napolju, sigurno curica zna šta je čeka, brrr.. Hehe..šala na stranu, sad će to aBd još malo no sikiriki, pokušaj se opustiti koliko možeš user posted image

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2026
12.11.2010 9:34:05   
Elma_sa
Dobro jutro user posted image
Evo i ja čeprkam i prelistavam vaše  starije postove i zaista mi je divna pažnje koju poklanjate jedne drugima. Mislim da je krajnje vrijeme da vam se i mi pridružimo user posted image   u 22. smo sedmici,  u ponedeljak bili kod doktora i sve je OK user posted image  
Ja ću izgleda imati neku hiperaktivnu bebu, udara, lupa, vrti se, štuca 0-24, čini mi se da nikada ne spava user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 2027
12.11.2010 9:50:26   
gagach
Dobro jutro moje zenice!!!
Ja sam danas na odmaranju i sama sam sebe kaznila sjedenjem u kuci ... pa kako me nece ledja boliti kad vazda negdje trcim, nesto nosam, radim...tako da sam u kazni...mada...ovo sunce me mami hihiuser posted image

Pipi cestitam na kiflici malojuser posted image ljubi je od nas i uzivaj...javi nam se uskoro!

Rose ooooj rose!!! Mogu misliti kako si nervozna i kako te ubi to iscekivaje...sve se mi salimo malo sa tobom al mogu misliti kolika je zelja da vidis curetka malog... koliko si vec prenjela?

Vilo eto vikenda....ima li treme? user posted image user posted image Nadam se da ce glava preskociti ovaj putuser posted image nego ti ono kako smo se dogovorile...da ne spominjem na glas hahahhauser posted image user posted image user posted image

Laro sta bi sa ultrazvukoooom??? Jel se migolji djecarac mali?? Danas si free jel tako?

Elma dobro dosla u nasu malu druzinu i nadam se da ces nam se cesce javljatiJ uh pa ti si vec u 22 sedmici...kod tebe to bas brzo hehehe

Medi otidji ti danas izvadi zeljezo jer ti ga nisu izvadili u tom nalazu a to ti je jako bitno...

naidice, esmina, cvjeic, sunce,rimljanka, sarah i ostale bembeleee cmoooook vaaaaam

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Elma_sa)
Neposredna veza do poruke: 2028
12.11.2010 11:00:16   
esmina i bebina mam
Dobro jutro drage moje evo ja se dohvatila mandarina bas mi gode hajte bujrum. Isla sam vaditi nalaze bit ce gotovi u 12 pa ce MM po njih.   Nego rose,Admiraa a ja zafrkane djece ne da im se neka neka izaci ce ka dim bude cejf.user posted image user posted image user posted image user posted image   Mene dole nesto tako pecka ima 2 dana valjda nisam sad kakvu upalu fasovala.   Gagach odmaraj I ne trosi se bezveze skupljaj snagiu za poslije trebat ce ti.   Elma-sa dobro nam dosla.user posted image   Vilo.vilice valjda ce ta glava popustiti bar jedan vikend   Taurus taze izvjestaj molim sa UZ   Pipi-duga-carapa nek ti je ziva I zdrava tvoja bebaca user posted image user posted image user posted image   Djana, Medi87,naidica,....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio esmina i bebina mam -- 12.11.2010 11:01:36 >

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 2029
12.11.2010 12:51:51   
rose
prije koji sat napisajh post i ne ode a nisam imala vremena da ponavljam...elem sad sam s kontrole...otvorila se 3 cm user posted image user posted image user posted image prvi put da vidim krv nakon pregleda...i kaze dr. da bi moglo uskoro...eto mogla bi ona meni stvarno doci na rodjendan user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 2030
12.11.2010 13:15:40   
Rimljankaa
Pozdrav vam drage moje....

Evo ja od hodanja nikako da stignem da se javim! 

Gagacha,vidim pitas cime sam ledja masirala. ja nisma koristila nikakvu  kremu niti gel. Nisam smjela bez ljekara. A kad sam njega pitala da mi da neku kremu,kaze nista ti to nece pomoci,bolje bez toga. Muz me masirao,ja legnem na bok pa me on masira, ali it o vrlo kratko.. meni godi,ja bi josss,a on nesmije kaze da nesto bebu ne povrjedi.  Pa malo-malo odustane.. Pa ja opet jecim,ne bi li se on sazalio za jos hahahhaa....

Kako sut i danas ledja?

Mene HVALA DRAGOM BOGU ne bole. Koja je to samo sreca!!!!  Ne smijem ni da pricam sve kontam zabolice me,jer me bas jako boljelo.

I ja cu ovih dana u kupovinu tih slicica. I polako zene,nemojte sve da pokupite..Ostavite nesto... :)))

Pipii pitala sma za tebe,i onda sma skontala da si rodila!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   Svaka cast,neka je ziva i zdrava punooooooooooooo godina!!!!

Elma,dobro nam dosla! Bas mi je drago da nas ima vise,i da imamo lijepu podrsku jednu od druge i veliko razumjevanje...

Rose,znaci krenulo je...  user posted image user posted image user posted image user posted image   Moglo bi to veceras biti?! Hajde,neka je sa srecom,i da ti bude lagan porod....  Mislim na tebe..stvarno :)))

Marci,gdje je ona? Nejavlja se,moguce i d aje rodila....

Admira,sretno i tebi mila....  Da imas lagan pord....  :)))

Esmina,da i tebi nije malo bebica pozurila??? :)

Gdje je Sunce? kako je seka?

Ostale,da vas ne nabrajam, ljubim vas sve,cuvajte se...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2031
12.11.2010 13:55:35   
pipi_duga_capara
Hvala na lijepim zeljama i cestitama! Ja vama zelim lagane trudnoce i jos lakse porode user posted image pa cemo na proljece aBd u setnju svi djutureuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 2032
12.11.2010 14:36:04   
esmina i bebina mam
stigao  mi je nalaz
Leukociti            11,1                    ref 4,5-10,0
  Hematokrit          0,35                        0,36-0,46  
MCHC                36,0                        32,0-36,0(na gornjoj je granici)    

Sediment urina              Leukociti 20-25   

Hajde molim te  ako se neko razumije da mi malo protumaci a cini mi se da naidica to zna upisala sam ove sumnjive ovi ostali su granicama normale.

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu pipi_duga_capara)
Neposredna veza do poruke: 2033
12.11.2010 14:45:33   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: pipi_duga_capara

Hvala na lijepim zeljama i cestitama! Ja vama zelim lagane trudnoce i jos lakse porode user posted image pa cemo na proljece aBd u setnju svi djutureuser posted image user posted image user posted image

Hvala ti Pipi.... :)))  Slicica ti je premedena, masAllah!!!!!  Kad ovako vidim nesto,onda znam da vrijedi svaku bol izdrzati :))))

(odgovor članu pipi_duga_capara)
Neposredna veza do poruke: 2034
12.11.2010 14:50:14   
sunce27
pipi, cestitke za tebe i sve najbolje bebici zelim. elma dobro nam dosla. Rimljankaa, tu sam ja, seka je u bolnici rade joj nalaze, valjda ce se i ona ovih dana hairli rijesiti. rose, sretno i da bebica sto prije dodje. Ostale trudnjace jedan veliki zagrljaj i poljubac imate od mene...

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 2035
12.11.2010 14:51:26   
gagach
Ja opet izasla u hodnju...user posted image  ne mogu izdrzati u kuci ugusi me nervoza kad sam zatvorena user posted image

Rimljanka danas sam ok...mene tako uhvate pa bole 2 dana onda popusti pa opet...i tako... ma da i ja svog tjerala sinoc da masira kaze on bojim se pokvarit cu te hahahaha reko uredu je...user posted image

divan je dan danas...i bas sam uzivala...sad moram kuhat rucak i onda siesta!!!user posted image

rose krece krece...sad vec mozes odbrojavatiuser posted image  nadam se da ce se sve brzo odviti i lijepo naaaaaaaam se odmah javi...osjedit cemo ovdeuser posted image

gdje nam je mina ????

Neposredna veza do poruke: 2036
12.11.2010 14:53:24   
sunce27
Sta nam je sa m.i.n.om. ne upratih da se javljala ovih dana???

02.03.2011. Emina

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 2037
12.11.2010 14:55:25   
gagach
IZVORNA PORUKA: sunce27

hahhahhaa ok plasis me hahaha kako smo u isto vrijeme istu recenicu napisale user posted image

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 2038
12.11.2010 15:06:42   
sunce27
Hehehehe eh kada sam vidjela da si i ti napisala ismijala sam se, ali eto ti si je prva objavila. Ma vidim nema je nigdje pa reko da pitam.

02.03.2011. Emina

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 2039
12.11.2010 15:23:26   
naidica
esmina i bebina mama-draga evo ti,,,nadam se da ces snaci,,,uglavnom mislim da je sve ok,,osim urina,,jer i kod mene je tako bilo ako je jedan procenat ispod ili iznad granice to je ok,,,samo da nije bas veliki procenat od normalnog!!! a evo ti mali tekst toga sto ti treba
SEDIMENT URINA
Leukociti
- normalno: do5
• Broj leukocita do 50 (dosta) ili više od 50 (masa) najčešće ukazuje na neki upalni proces u organizmu.   ali nemoj da brines sto ti je toliko povecano jer kod trudnica je pretezno povecani leukociti,,,mada imas neku upalu,,al to nista strasno!!!
a evo ovo sam nasla na netu sta znaci
MCHC - srednja koncentracija hemoglobina u eritrocitima
Hct - udeo krvnih ćelija ili hematokrit u ukupnoj zapremini krvi
Leukociti (bela krvna zrnca) - normalno: Odrasli-3,8-10; Deca-5-13xE9/l!!!
evo me ko doktoruser posted image user posted image user posted image !!! nemoj da brines sve ti je to ok,,kao sto sam ti napisala na pocetku,,,jer ja kad sam isto tako nosila nalaze dr pa je on meni sve pojedinacno objasnjavao pa sam tako i zapamtila  i rekao mi da ove granice sto imamo u rezultatima su granice za odraslog covjeka ili zenu,,,a da je trudnica poseban slucaj!!! tako da nemoj da brines,,,samo imas malo upale u mokraci!!! pozdrav i cuvaj se

Neposredna veza do poruke: 2040
12.11.2010 15:29:17   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: gagach

IZVORNA PORUKA: sunce27

hahhahhaa ok plasis me hahaha kako smo u isto vrijeme istu recenicu napisale user posted image

Da, vjerujte da sam se i ja pitala sta je s njom????!!!  nadajmo se d ace se javiti i da je sve ok....

Drago mi je da se dobro osjecate....  :)))

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 2041
12.11.2010 16:17:49   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: rose

prije koji sat napisajh post i ne ode a nisam imala vremena da ponavljam...elem sad sam s kontrole...otvorila se 3 cm user posted image user posted image user posted image prvi put da vidim krv nakon pregleda...i kaze dr. da bi moglo uskoro...eto mogla bi ona meni stvarno doci na rodjendan user posted image

ja sam bila otvorena 2 cm i imala trudove na 10 min. Od 3cm do 9cm sam se otvorila za 3 sata...naravnotada su trudovi bivali sve češći.
imaš li ikakvu naznaku trudova?

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2042
12.11.2010 17:07:03   
Rimljankaa
Ladyblue ona po tome Rose nam je vec u bolnici... neka joj je sa srecom!!!!!!!

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 2043
12.11.2010 17:48:30   
esmina i bebina mam
IZVORNA PORUKA: naidica

esmina i bebina mama-draga evo ti,,,nadam se da ces snaci,,,uglavnom mislim da je sve ok,,osim urina,,jer i kod mene je tako bilo ako je jedan procenat ispod ili iznad granice to je ok,,,samo da nije bas veliki procenat od normalnog!!! a evo ti mali tekst toga sto ti treba
SEDIMENT URINA
Leukociti
- normalno: do5
• Broj leukocita do 50 (dosta) ili više od 50 (masa) najčešće ukazuje na neki upalni proces u organizmu.   ali nemoj da brines sto ti je toliko povecano jer kod trudnica je pretezno povecani leukociti,,,mada imas neku upalu,,al to nista strasno!!!
a evo ovo sam nasla na netu sta znaci
MCHC - srednja koncentracija hemoglobina u eritrocitima
Hct - udeo krvnih ćelija ili hematokrit u ukupnoj zapremini krvi
Leukociti (bela krvna zrnca) - normalno: Odrasli-3,8-10; Deca-5-13xE9/l!!!
evo me ko doktoruser posted image user posted image user posted image !!! nemoj da brines sve ti je to ok,,kao sto sam ti napisala na pocetku,,,jer ja kad sam isto tako nosila nalaze dr pa je on meni sve pojedinacno objasnjavao pa sam tako i zapamtila  i rekao mi da ove granice sto imamo u rezultatima su granice za odraslog covjeka ili zenu,,,a da je trudnica poseban slucaj!!! tako da nemoj da brines,,,samo imas malo upale u mokraci!!! pozdrav i cuvaj se

Hvala ti draga moja mozda me zato dole i ziga pomalo.ti si nas dr na temi user posted image user posted image user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu naidica)
Neposredna veza do poruke: 2044
12.11.2010 17:50:07   
taurus
evo mene sa UZ
malo sam se zabrinula
mjere user posted image  odstupaju za sedmicu od ZM
dr. kaže da je to ok, ali sad sam gledala stare naleze i do sada su se mjere slagale sa sedmicama trudnoće
znam da se odstupanje dešava, ali eto opet me nešto brineuser posted image user posted image user posted image
a još više me brine što je user posted image  i dalje okrenuta guzom
dr. kaže da se do 27. sedmice obično bebe okrenu, ali eto ova moja nije
ako tako ostane moraću na CR user posted image user posted image user posted image
mada kažu da karlične porode smatraju normalnim porodima je se ne bih usudila, jer ja sam se tako rodila i doslovice su iščupali kuk i pukli mišić na vratu

Neposredna veza do poruke: 2045
12.11.2010 18:57:36   
sara za
Pozdrav drage moje trudnice,moj laptop je bio u kvaru pa sam bila odsjecena od svijeta,ali najvise sam zeljela da sam konsultujem sa vama,danas sam usla hvala Bogu u 19.sedmicu i prije sedmicu dana sam barem tako mislim pocela osjecati svoju bebicu to su bila prvi puta lagani udarci ali vise kao cetiri lagana uzastopna dodira na desnoj strani malo nize pupka i sada skoro svaki dan osjetim po nekada te lagane dodire ali uvijek na desnoj strani,vidim da je Taurus napisala da je njena beba okrenuta karlicom to vjerovatno znaci da prednjaci karlica,jer kod mene sa 14 sedmica pisalo je da prednjaci karlica a sada kada sam bila na UZ sa 17 sedmica pise da prednjaci glavica pa ja mislim da se moja bebica okrenila,eto cure moje ljubim vas sve i volila bih cuti vasa misljenja....Pusa

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 2046
12.11.2010 18:58:11   
mamin cvjetić

IZVORNA PORUKA: taurus

evo mene sa UZ
malo sam se zabrinula
mjere user posted image  odstupaju za sedmicu od ZM
dr. kaže da je to ok, ali sad sam gledala stare naleze i do sada su se mjere slagale sa sedmicama trudnoće
znam da se odstupanje dešava, ali eto opet me nešto brineuser posted image user posted image user posted image
a još više me brine što je user posted image  i dalje okrenuta guzom
dr. kaže da se do 27. sedmice obično bebe okrenu, ali eto ova moja nije
ako tako ostane moraću na CR user posted image user posted image user posted image
mada kažu da karlične porode smatraju normalnim porodima je se ne bih usudila, jer ja sam se tako rodila i doslovice su iščupali kuk i pukli mišić na vratu

Ništa se ti za to ne sekiraj i kod mene ti je ista situacija moja dr Jasmina Gutić mi kaže da beba kasni u razvoju kao i tvoja ali mi danas Mašić reče pošto je moja dr bila u sali on me pregledao da je sve u redu i da imam dovoljno plodne vode i da mi se bebać napokon okrenuo da prednjači glavicom a pogledaj na tickeru u kojoj sam sedmici zato draga no sikiriki sve će se to popraviti do poroda.
A na druženje ma dolazim sigurno jedino ako šta ne iskrsne vandredno javiću ti a ti ideš li.

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 2047
12.11.2010 19:37:59   
mamin cvjetić
E drage moje evo i ja da vam se javim taurusu odgovorih pa sad i vama štagod da napišem.
Rose jeli to draga krenulo puno sreće i da nam se lijepo porodiš i što prija oporaviš i javiš radosne vijesti.
Admira šta ima sa todom dešava li se štogod novo.
Esmina ma dobri su to nalazi malo opali po brusnici radi tog peckanja.Kako ti danas prstići jeli trnu ili ne.
Gagach vidim jadaš se na leđa dođi ti bonićko do mene ja ti to sve popravim umjetnik sam za masaže.
Rimljanko pa ti si prava mala skitalica samo hodaš neka samo hodaj ženo dok je ovog vremena lijepog a kasnije kad zahladni ne vele nam ga iz kuće.
Pip duga pa draga neka je sa srećim i neka ti je živa i zdrava tvoja bebica ljubi je puno ali ne obraščiće nožice i ručice.
Sune draga ima li šta novoga kod seke kako si ti.
Saro uživaj draga u tim laganim udarcima biće malo kasnije i malo jači.
Elma dobro došla samo se ti nama javljaj redovno i biće ovdje još ljepšeg druženja .

A sada spektakl da vam napišem šta je bilo kod mene danas.
Bila na kontroli radila ctg koji je uredan ali brate jedva ga uradismo trebalo im je jedni dobrih 30 min da ga urade i to tri sestre mog malog vražićka nikako da uhvate i smire na jednom mjestu on je njima čitavo vrijeme bježao i jeedva ga uhvatiše.Uz uredan plodna voda se vratila i normalu bebara seokrenula više ne sjedi kao paša nego se okrenuo na glavicu sad malo dubi na glavi B-e kompleks mi više nije ljubavnik danas smo se razišli fala bogu od njega sam stalno osjećala glad a ne mogu da jedem brate puno odljubavnika su mi ostali Mg 300 i prenatal.
Moja me dr nije mogla pregledati žena zaglavila u Sali pa me primio dr Mašić ja i još nešto kaže mi dr da je beba porasla i da je u normalnim mjerama za sedmice u kojim smo sada. Eto drage moje ja napisah čitav referat.

Umalo nezaboravih
Pozdrav za sve drage bebeljuce koje ne spomenuh šaljem puno kisića i user posted image user posted image .

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

(odgovor članu mamin cvjetić)
Neposredna veza do poruke: 2048
12.11.2010 20:39:49   
arnella
zdravoouser posted image meni je danas termin...bila sam na UZuser posted image BEBA TESKA 3700user posted image user posted image user posted image ali ja nisam otvorena nimalouser posted image user posted image user posted image user posted image i jos rekla mi da sam preuskauser posted image user posted image imam li razlog za zabrinutost????????????jako se bojim porodauser posted image

(odgovor članu mamin cvjetić)
Neposredna veza do poruke: 2049
12.11.2010 21:07:21   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: arnella

zdravoouser posted image meni je danas termin...bila sam na UZuser posted image BEBA TESKA 3700user posted image user posted image user posted image ali ja nisam otvorena nimalouser posted image user posted image user posted image user posted image i jos rekla mi da sam preuskauser posted image user posted image imam li razlog za zabrinutost????????????jako se bojim porodauser posted image

moraš se osloboditi straha jer će ti biti još teže. shvati porod kao nešto što sada više ne možeš izbjeći. da je lako-nije ali prođe sve to nekako i onda uživaš sa svojom bebom.
samo hrabro i sve će biti ok. to koliko si uska i nema neke veze jar skoro sve završe sa epiziotomiom ali šta je-tu je!
opusti se i raduj se bebi koja stiže.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu arnella)
Neposredna veza do poruke: 2050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *