Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 9.11.2010 15:09:41
sunce27
Eh evo i mene drage moje citavo jutro sam nesto po kuci pospremala i jos nista ama bas nista nisam uradila, imam jos dosta posla ali vala danas vise i ne mogu. Sada hocu da idem malo kod moje drage nane da se odmorim! Hvala vam sto pitate za moju seku, jos je u bolnici i po njihovim procjenama ne vjeruju da ce se bas brzo poroditi, ali eto morali su je zadrzati radi pritiska. Laro, sutra ako Bog da ti prebacuje u 6 mjesec, bas vrijeme brzo leti. gagach cestitam na ulasku u 5 mjesec. rose, tvoja princeza nece jos vani, izgleda pravo joj lijepo pa nema namjeru jos vani. Veliki pozdrav za sve vas...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 9.11.2010 15:21:59
Medi_87
IZVORNA PORUKA: gagach
medi joj mogu misliti kako se koprcao djecacic...mogu misliti kako si uzivala
Ti meni odredi spol bebice ja jos uvijek zovem samo moja beba ovaj put na uzv doktorica kaze misli da je musko ali nije sigurna, ali samo misli, krije se moja beba, neka neka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 9.11.2010 15:42:06
Lara83
Evo ja upravo smazala porciju palacinaka sa nutelom i sad ne mogu da disem... Rimljanka draga vjerujem da ti ga je zao, ali u jednom momentu mi je zao i same sebe kad se po citavu noc prevrcem k'o na raznju a nikako da se namjestim, uh, ah svako malo, wc svako 2h...u posljednje vrijeme mm me vise i ne cuje prije se budio na svaki sum a sad kad ga vidim kako fino spava najradije bi skocila na njega i rekla mu ''dizi se i pravi mi drustvo dok ponovo ne zaspem'' nisam nimalo sebicna Sunce draga kako si ti upratila da mi se sutra prebacuje super uzivaj s nanom i cuvaj se! Medi bas bi mi bilo drago da je deckic hehehe u manjini su nesto...ali najbitnije je da je sve u redu...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 9.11.2010 17:19:32
gagach
svasta sam vam bila napisala i onda ERROR aaaaaaaaaaaaaa znaci toliki stres da vam nemogu opisati...tacno bih trebala popiti apaurin
medi hahahahahha joj izvini hahahahha ali VIDIS da se dr slaze samnom to sam ja vidjela u svojoj staklenoj kugli hehehhe
laro joj u pravu si prije bi se mm kao i trznuo kad bih isla u wc da me pita jel sve ok, jesam li dobro, sto to ne spavam a sada...ni da trepne a ako se slucajno probudi jer ja zapnem za nesto ili udarim u nesto onda kao rastreseno gleda u mene...neku noc sam zapela za cuku...mislim da me se boji od tada malo cuko ne muz hehehheh
rose (mima sis) kontaktirat cu babygaga portal da ubace desetu slikicu...stvarno je to diskriminacija:)
sad odoh u merkator...opet sam sve pojela... ja stvarno ne znam gdje nestaje ova hrana iz frizidera... puuuusa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 9.11.2010 17:21:54
Ida2010
Evo mene kao padobranac . Samo da pozdravim drage i pozelim da se sto bolje osjecaju svaki dan , a one kome se termin blizi pozelim sto laksi porod i ako Bog da zive i zdrave bebice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 9.11.2010 18:46:44
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: felix
rimljankaa sve najbolje u ulazak u 8mi mjes masalah sto vrijeme ide...... Za hrkanje neznam sta rec nego proce kad,rodis pa ce vam onda hrkati mali pisonja ili pisulja jos jedno nespavanje obadvoma Zato je mm.seli iz sobe kad sam pocela hrkat,pa kad sam rodila i dan danas nespava samnom,jer se ovaj lopuza naucio pored mene spavat a u troje nema sanse .... Zgura nas budi se i tako,mm.rani na posao i pobjegne u dnevnu .......
Hvala felix,jos malo pa osmi mjesec.. Bas vrijeme brzo leti.. termin mi je polovinom januara ako Bog da...
Tako je i moj pobjegao sinoc,ali sam ga ja vratila,i obecala da necu vise.. A ko zna da li sam pocela kad sam zaspala pa je trpio,hahaha...
A to sam cula,da bebice koje doje najcesce spavaju s majkom i da nece u krevetic... Vidjecemo kako ce biti...
ma nemora znaciti vjeruj,ja A.nisam dojila ni 15dana samo ostalo na ad.bio. Spavao je u krevetcu sve dok nas desni nisu pocele muciti tj.sa neki 12mjes.od tad nocu nespavamo budimo se,meni budaloj bilo mrsko ustajat svaki 10min.vracat ga i prenositi u krevetac stavim ga jedno 3.noci pored sebe da mi bude lakse i on se eto,naucio pored mene spavati. Al,porast ce pa ce znat gdje mu je mjesto dok citavu noc u cugu odspava ... Cekaju vas puno,neprospavani noci Hrkanje je 0 bodova nasprem Bebinog budjenja,plakanja ....neplasim vas samo vam istinu govorim,ima sve svoje i dobrog i loseg. Takav je zivot !!! Al,neka su samo zdravi i zivi sve covjek izdevera,..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 9.11.2010 20:05:51
sarah
Hello trudnjace, sta radite? Evo ja pecem kestenje Danas sam isla da kupim nesto za dorucak i Interex i ugledam jedne lijepe male carapice za bebe i nisam mogla da odolim pa ih kupim, iako je rano. Br. je 14/15 i pise da su za bebe od 1-2 mjeseca. Ali tako su sicusne, daj Boze da mu budu mogle bar jedan mjesec. Gagach, kod mene je neka lijena beba izgleda. Osjetila sam prije neki dan nesto kao mjehurice, pa onda kao bockanje prstom, valjda je to to, ali to sam osjetila tek nekoliko puta. Valjda ce uskoro biti malo aktivniji. Kazes da ti vec uveliko osjetis . Kod tebe je onda bas zivahna ta bebica. Eto i tebe u 5. mjesecu, lagano zamnom. Rose, divan je ovaj kutak sto ste napravili za bebicu, bas je sladak, jos samo da princeza konacno dodje. Laro, i ja sam juce smazala palacinke sa nutelom i bananom, mmm mljac, pa mislim kad cemo ako necemo sad Vilo, jesi li isla danas na vjezbice? Lara, gagach i ja idemo aBd uskoro, tamo nekad poslije Bajrama pa ako zelis mozes nam se pridruziti, zajedno smo jace, i deblje . Mi cemo u Skerlicevu. Esmina, mamin cvjetic, naidice, sunce, medi, neda, taurus, rimljanka i sve ostale da ne nabrajam veliki za vas.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 9.11.2010 20:56:33
sunce27
IZVORNA PORUKA: Lara83
Sunce draga kako si ti upratila da mi se sutra prebacuje super uzivaj s nanom i cuvaj se!
Prebacuje 22+2, ja to bas pratim, tako da eto i tebe ako Bog da sutra zvanicno u 6 mjesecu. Dosla sam od nane puna , ona je u mene trpala sve i svasta, draga moja nana mi je jos maksuz napravila kolace eh dusa moja draga kako mi je samo dobra...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 9.11.2010 21:36:12
mamin cvjetić
Ej žene pala mi je jedna ideja na pamet a to je da ću sebi sašiti sling maramu eto vala morala sam ovu ideju podjeliti sa vama a pokušat ću da sašijem i onu mai tae čini mi se da se tako piše. sunce kako seka jel šta javila. rose još si sa nama javlja šta se dešava. Gagach i naidice samo vi uživajte u pokretima vaših bebica to je naj osjećaj usput im pjevušite i pričajte priče mazite ih i razmazite. taurus kako ti jeli se pupa imalo spustila i sama ti imam isti problem kad se podigne hoće mi duša na nos još kod mene stoji glavica gore guza dole pa je još gore vjeruj mi a nadam se da će se okrenuti do poroda mada kaže dr da čisto sumnja jer je tako čitavu trudnoću a što se tiče onih komentara što te nerviraju ima nas još takvih da te utješim a tada samo uključi ignor i zapjevaj . Laro ženo kad ćeš na odmor Ladyblue Rimljanla Iris Medi Mino i ostale pozdrav i šaljem poljubceza male pupare
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 9.11.2010 21:51:12
Anoniman
ma nebrini za porod rekla sam ti jednom,da je puno lakse kad ti je "prvi put" moze pricat,tko god sta oce ti neznas nista mozes poslusat al brzoo zaboravis !!!! Nemas sta briniti prezivjete ces,sve smo i ti ces !!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 9.11.2010 22:06:43
rose
Laro,nije jos osmi mjesec,ali ubrzo ce... Iscekujemo... A hrkanje katastrofa,prosto me sramota.. Sve hodam i pricam,sta bi od onakve zene? Hahahaha!!!!
Citam na netu,i vidim d aje to cesta pojava i normalna u trudnoci... Moram sad sve kopirati i muzu poslati na mail,hahaha... da ga utjesim da ce proci i da cu biti ako prije,hahaha...
moje hrkanje prije trudnoce je mm prihvatio jos dok smo se zabavljali moje hrkanje u trudnoci ga traumira jer se ja valjda fakat pocnem gusiti u neka doba...nadam se da ce proci nakon poroda...ako ne...odo ja plasticaru na jednu malu rekonstrukciju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 9.11.2010 22:16:36
rose
Sta li je s Rose? Mozda je vec u bolnici?
A Marci,ni ona se nejavlja???
ma bas...najblize zdravstvenoj ustanovi je bio moj danasnji odlazak na vjezbe za trudnjace...necu vise, sramota me
a fakat mozda je kod marcy sta krenulo...nju je tu i tamo boluckalo...ma i mene tu i tamo al ja uspijem i u kafanu otic veceras sam cak u celtic pubu bila sutra nova kontrola...ako ne bude nista, opet za dva dana...hajd valjda krene
< Poruku je uredio rose -- 9.11.2010 22:19:22 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 9.11.2010 22:29:06
vila.vilica
cao zene mene je moja mala danas nalemala pravo..nikad nije bila aktivnija, doduse to jos nisu oni udarci da zaboli, vec brate ne mogu se skoncentrisati od njenog poskakivanja...a najvise voli kad sam na poslu gagach sad si u fazi kad apetit buja...znam po sebi..trebala bi katanac jalti lokot stavljat na fridz usput vezano za error..nauci nesto od lare pa pisi u wordu..ja npr. nisam jos to naucila..ali cu kopirati poruku prije postiranja rose...ti hrčeš i budna ..znaš da si me prepala na vježbama prošli put p.s. slike su ti na hotmailu sarah znaci mogle bismo se viđati češće od sljedeće sedmice..ja sutra neću ići, Bajram ništa znači srijeda aBd usput..sto se tice malih carapica..razumijem te..ja bih prosli mjesec crkla da nisam kupila malu cuclicu i makazice
eh tako...ostale lijepe bembele dame..zelim vam lahku noc ..cmok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 9.11.2010 23:04:44
esmina i bebina mam
Admiraaa e pa ti si extra jos i na vjezbe mislis ma sta vi u stvari radite na tim vjezbama
vila.vilica znaci tuce baby mene ovaj moj izudara trazit cu mu odstetu
rose mala se udomacila pa joj se ne da napolje a jos je ti vodas po kaficima a za plasticara da mi javis da onog svog MM -a posaljem pa ne mogu vise durati
Rimljanka hvala sto pitas za mene nadam se da neces imati slican problem trnjenje ruku draga moja patnja ziva
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 10.11.2010 8:21:16
taurus
jutro
almaa to ti je normalno jer stomak raste i podiže želudac ja sam u prošloj trudnoći zadnji mjesec spavala u polu-sjedećem položaju jer kada legnem sadržaj želuca mi dođe u usta za kiselinu možeš uzeti Rennie tablete, bademe, nemasne kokice, ali meni je od svega najviše pomagala svježa mrkva to mi je rekla jedna mamina prijateljica i u početku nisam mogla vjerovati, ali kada sam probala počela sam da jedem svježu mrkvu svaku noć prije spavanja i pomagalo mi je