Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 10.11.2010 8:34:02
Almaa
taurus, hvala ti, ma znam ja da je to normalno, kupila sam ja i Rene i jedem jabuke pred spavanje i donat i par zrna rize, ali slabo, pokusat cu sa i sa mrkvom, ne moze stetiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 10.11.2010 8:44:56
gagach
IZVORNA PORUKA: Almaa
taurus, hvala ti, ma znam ja da je to normalno, kupila sam ja i Rene i jedem jabuke pred spavanje i donat i par zrna rize, ali slabo, pokusat cu sa i sa mrkvom, ne moze stetiti
i bademe probaj al ne one zasoljene. Uzmi badem i grickaj ga polako....ja na svakom cosku u kuci imam bademe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 10.11.2010 9:25:03
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Sta li je s Rose? Mozda je vec u bolnici?
A Marci,ni ona se nejavlja???
ma bas...najblize zdravstvenoj ustanovi je bio moj danasnji odlazak na vjezbe za trudnjace...necu vise, sramota me
a fakat mozda je kod marcy sta krenulo...nju je tu i tamo boluckalo...ma i mene tu i tamo al ja uspijem i u kafanu otic veceras sam cak u celtic pubu bila sutra nova kontrola...ako ne bude nista, opet za dva dana...hajd valjda krene
Samo ti tako,mojoj prijateljici vodenjak zamalo sto nije pukao u Miselu,hahahaha...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 10.11.2010 9:35:01
Rimljankaa
Jutro drage moje... Kisurina pada li pada....
Vidim ova Rose se jos nenamjerava poroditi...
A hrkanje,izgleda da sinoc nisam,ja nisam cula,a on se nezali,hahaha... Vidjecemo poslije porda kako ce biti,ili cu i ja morati na "rekonstrukciju". Kaze mm :"Ne mogu da vjerujem da zena tako hrce,hahaha" !!!!
Felix,znam ja to sve..Ali strah je prisutan,kao i od svega novoga... Izdrzacu i ja kao i sve...Kad zaboli gotovo je-trpi pa dok neprodje... Hvala ti za podrsku :)
Vila,ja sam neki dan vidjela haljinicu predivnu za djevojcicu od jedno 2-3 godine..Zamalo je nisam kupila,hahaha... pa kontam sta ce mi,i moljci da je pojedu...Nakupovala sam bodica i gegica puno..Necu vise.. neki dan sma i beretku kupila jednu,zuto-bijelu plisanu.. I kupila dvoje malih rukavica.. Imam ih sad negdje 4-5 mislim da je dovoljno... Kontam da pocnem kozmetike za bebu kupovati,pa ne znam sta mi tacno treba...
Jeste li cucle kupovale? Koje da uzmem? I flasicu?
Za kafu,kad je nova kafa? Valjda se "utrefimo" ovaj put...
Esmina,ti po cjelu noc grozdje beres,hahaha... Hajde proci ce trnjenje,vjerujem da ti nije lako...
Alma ,kazu da su bademi dobri za zgaravicu-pa pokusaj!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 10.11.2010 9:46:30
gagach
rose pa otkud ti heheheheh
rimljanka ismijah ti se za hrkanje...opet...tako smo zenstvene lijepo sam ja rekla prije nekoliko dana da se pretvaramo u male monstrume al mene niko ne shvata ozbiljno sto se kafe tice...eto fino organizuj nas ti ja sam uvijek za kafu
sarah bas mi je drago da si osjetila bebija...moja je od sinoc mirna i tako ja sva koncentrisana sjedim iscekujem da se javi kaze mm super sad cemo se poceti brinuti i kad se beba ne javi u ocekivano vrijeme al jutros me malo poke-nula tako da sam odmah mirna i ja jedva cekam vjezbice da se druzimo malo mada eto sve nesto kontam i dalje da mi je malo rano al nema veze...joj moram dr pitati smijem li ih raditi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 10.11.2010 9:46:50
Almaa
Rimljankaa, ne sikiraj se zbog hrkanja, sve hrcemo, mene je moj sinoc snimio, ali to nije obicno hrkanje, isto zvjer neka pustam zvukove, ja se prepala a sto se tice stvari za bebe, ja nisam ni mislila kupovati cucle, ni flasice, ali eto flasicu sam dobila na poklon, nek se nađe, mada bih više voljela da ja imam mlijeka i da beba doji, a na cuclu stvarno ne bih voljela navikavati bebu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 10.11.2010 10:09:11
Rimljankaa
Gagacha pravo zenstveno! Sinoc smo se smijali kao ludi,kad se pogledam u ogledalo isto klovn. Dole noge tanke,gore tijelo isto,a stomak i struk velikii.. Kao oni klovnovi debeli,hahahaha.... A bas mi nesmeta,kad prodje sve ovo,i kad se ako Bog da bebica rodi meni ce faliti stomak,a mom muzu moje hrkanje,hahahahaha....
Alma, zasto ne beba na cuclu? nekako kad place najlakse joj je cuclu staviti. To sam vidjela da sve zene rade. Naravno da bi bila najsretnija da moja bebica doji,i potrudicu se,a eto kontam flasicu da imam za svaki slucaj. Sta ako nebude bilo mlijeka,djete mora da jede
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 10.11.2010 10:39:38
Almaa
preko cucle najviše beba unese bakterija u usta, a bebe nisu naucene na cucle dok ih mi ne naucimo, onada je po meni najbolje djete ne uciti na cuclu, ja ne kazem da majka nece voditi racuna o higijeni cucle, ali drugi ce to zanemariti sigurno.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 10.11.2010 11:21:57
megi
pozdrav drage moje
vidim rpicate o cuci i flasicama, evo vam mog iskustva moja cura nikako nije htjela cucu, ja sam naravno proje porodoa kupila jednu ali ona to nikad nije htjela, samo je izbacivala, i dan danas se samo igra s njom, stavlja je bebama, ali ona je nece e nekad pomislim super jer je necu morati odvikavati, a opet hiljadu puta sam pomislila sto li nece kako bi mi bilo lakse kad place a nista je ne umiruje tako da sve su bebe posebne i nikad ne znate flasicu takodjer nije htjela do 10 mjeseca sve sam joj kasikom davala sad hoce, kod mene je avent tako da ja mislim da nije lose imati u kuci po jedan primjerak, a uvijek se naknadno moze kupiti sve sto vam treba
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 10.11.2010 11:36:03
Lara83
Kako ste drage moje trudnjace? Ja slusam muziku i zavrsavam nekakav izvjestaj...vani je vrijeme grrroozzno, ako niste primjetili Inace dobro sam, i jedva cekam sutra da vidim svog bebacha Danas smo zvanicno usli u 6. mj mashallah! Neda30 ma sve smo tu negdje u par sedmica bice veselo pred kraj aBd! Gagach RR prorok slusaj mene i pisi u wordu ja nekad post pisem i po sat vremena, pocnem pa telefon, pa opet pocnem neko mi udje i sve tako...i nema nerviranja... za tm: super sad cemo se poceti brinuti i kad se beba ne javi u ocekivano vrijeme Felix ti nama uvijek najiskrenije kazes sta nas ceka hvala draga Sarah eh da si mi blize kako bi i ja rado kestenja njam njam...ja nemam naviku kuci da pravim, ali kad sam u gradu kupim, mada mi je najgore crnih ruku hodati sto se hrane tice tj. slatkisa, ja se ne mogu kontrolisati, a mm samo suti i posmatra .....kojim su nam ono danima vjezbice? Postala sam i zaboravna Mamin cvjetic i ja volim da sijem, obavezno nam postavi slikice kad budu gotove a ja na odmor necu jos duuugooo tacnije tek 15.02.! opet sam uzela slobodan petak da malo duskam a slj.sedmice svakako ne radimo utorak i srijedu pa eto mi mini odmora...kako se ti osjecas? Rose kod tebe znaci pilana svaku noc kako si nam danas? Vilo vilice izgleda da ce na vjezbicama biti sve RR trudnice ...jedinstvena prilika da se cesce druzimo! Rimljanka hahahhahah ismijah se tebi, Almi i Rose zbog hrkanja, mogu vas zamisliti . a sto se kafice tice samo reci kad i gdje i dolazimo Megi slazem se s tobom za flasicu i cuclu, ja cu kupiti za svaki slucaj. Neka se nadju, a mozda nam i ne zatreba...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 10.11.2010 12:37:24
Admiraaa
IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam
Admiraaa e pa ti si extra jos i na vjezbe mislis ma sta vi u stvari radite na tim vjezbama
Esmina i bebina mam vjezbe su meni extra, malo druzenje, malo vjezbe, kratko predavanje i onda pitanja. Imas i vjezbe bas za oticanje i trnjenje ruku. Ja stalno radim te vjezbe i da znas da pomaze.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 10.11.2010 14:38:12
Medi_87
Pozzzzz drage moje, ah kako je divno vrijeme zamalo vjetar da me ne odnese s kisobranom u zrak pokisla sam ko kokoš odoh st apraviti za rucak, izvadila sam nalaze ali tek sutra rezultati pa javnem kakvi s, nadam se da ce biti dobri
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 10.11.2010 14:41:46
gagach
Eh evo me javljam se iz worda hahahha nema vise zezancije... Bila sam danas kod dr , ja otisla po recept dabrostona i kaze ona nema vise ukidamo dabroston...aaaaaaaj mene odmah panika uhvatila i sva sam se preznojila...zena mi umrla od sege....al kaze da stvarno nema potrebe vise i da se inace pije do 16-te sedmice al da mi je ona produzila do 18-te za svaki slucaj i da se sada moramo rastati...posto se ja i dabroston ono pravo volimo Pitala sam je i za vjezbice i kaze da misli da mi je rano i da je najbolje krenuti oko 23 sedmice jer kaze trudnie rano krenu i onda im dosadi i prestanu dolaziti kad im je najpotrebnije al sam je ja uvjerila da to nece biti slucaj samnom...naravno...hello to sam ipak ja! Medjutim, zabranila mi je da radim vjezbe za sada a poslije cemo vidjeti kako trudnoca bude odmicala...al eto bar mogu slusati i smijati se lari i sarah
Laro jupiiiiiiii za sesti mjesec !!!!!!!!!!! sad si prava ozbiljna trudnica hehheJ Jedva cekam da nam se javis poslije uz... Ja tek idem za dvije sedmice ...uh Bog zna sta cu si sve umisliti do tada ehehehhe
Odoh kuhati stagod Cmokich
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 10.11.2010 16:44:29
rose
IZVORNA PORUKA: Admiraaa
IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam
Admiraaa e pa ti si extra jos i na vjezbe mislis ma sta vi u stvari radite na tim vjezbama
Esmina i bebina mam vjezbe su meni extra, malo druzenje, malo vjezbe, kratko predavanje i onda pitanja. Imas i vjezbe bas za oticanje i trnjenje ruku. Ja stalno radim te vjezbe i da znas da pomaze.
Rose idemo li danas na vjezbe?
kasno ti vidjeh post al juce napisah da ne idem vise na vjezbe...sramota me one zene sve u mene ko u cudo gledaju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 10.11.2010 17:34:02
Anoniman
preko cucle najviše beba unese bakterija u usta, a bebe nisu naucene na cucle dok ih mi ne naucimo, onada je po meni najbolje djete ne uciti na cuclu, ja ne kazem da majka nece voditi racuna o higijeni cucle, ali drugi ce to zanemariti sigurno.
JA sam muku prosla dok ga nisam naucila i zivio tko je IZMISLIO ,neka prica tko sta oce,ona njega je uvjek smirivala.Dok je bio mala beba prokuhavala sam ju,menjala stalno tako i sad radim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 10.11.2010 17:40:46
Anoniman
Eh evo me javljam se iz worda hahahha nema vise zezancije...user posted image Bila sam danas kod dr , ja otisla po recept dabrostona i kaze ona nema vise ukidamo dabroston...aaaaaaaj mene odmah panika uhvatila i sva sam se preznojila...zena mi umrla od sege....al kaze da stvarno nema potrebe vise i da se inace pije do 16-te sedmice al da mi je ona produzila do 18-te za svaki slucaj i da se sada moramo rastati...posto se ja i dabroston ono pravo volimo
i ja sam bila dobar prijatelj,sa "dabrastonom#" jedva se rastali onda dosao gynipralko,pa apaurinko sto moja seka kaze (zeza me)
Lara,maslah cestitam na ulazak 6tog.mjeseca kuc,kuc,neureklo se... :-)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 10.11.2010 17:40:55
Almaa
IZVORNA PORUKA: felix
a na cuclu stvarno ne bih voljela navikavati bebu
budemo bas vidjeli dokle ces izdrzati!!!!!!!!!!!!!
pa svako ima svoje misljenje, a to je moje, ja sam se dugo trudila za ovu bebu i vec sad sam se odrekla pola stvari koje volim, tako da ce mi njen plac najmanje smetati, ako Bog da, samo da je ziva i zdrava
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 10.11.2010 17:44:31
Anoniman
IZVORNA PORUKA: felix
a na cuclu stvarno ne bih voljela navikavati bebu
budemo bas vidjeli dokle ces izdrzati!!!!!!!!!!!!!
pa svako ima svoje misljenje, a to je moje, ja sam se dugo trudila za ovu bebu i vec sad sam se odrekla pola stvari koje volim, tako da ce mi njen plac najmanje smetati, ako Bog da, samo da je ziva i zdrava
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 10.11.2010 18:05:18
ladyblue RR
moja curica neće cuclu...pokušala sam par puta kada plače i uzme ona nju ali to traaje par sekundi i pljune je. i ne trudim se previše da je naviknem...
Admiraaa, rose, deava li se ta?
< Poruku je uredio ladyblue -- 10.11.2010 18:07:03 >