Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.11.2010 14:05:12
esmina i bebina mam
marci
Sta ima drage moje na brzinu sam vas iscitala i ja se od jutros nahodala otvorila porodiljni pa nista nije jasno Kazu nema doznake sve do kraja mjeseca pa ja reko kako cu sad u firmi sta cu njima odnijeti pa kao samo im kazes ma ej ?????????????
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.11.2010 14:14:02
rose
bili smo na uz i narasli...dosegli smo 3kg curica jo ima dovoljnonvode i dobre uslove i mislim da joj se ne zuri a vidjet cemo sutra na ginekoloskom,,,nahodala sam se danas i pala s nogu...misom da cu otkunjat prije vjezbi na koje ovaj put vodim i mm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.11.2010 15:04:16
gagach
evo da javim...nalazi stigli,krvna slika losa kazu,zeljezo je dobro, u urinu kao nadjeno krvi i kao moguce krvarenje. Znaci poludila sam...danas cu pokusati da dodjem do dr da ona pregleda nalaze i mene... Jako sam se nasikirala...odoh lec ...stalno neke brige i trzavice...da covjek poludi!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.11.2010 15:13:17
Lara83
Neda30 i mene uzasno pogadjaju tuzne price s foruma, ali djavo mi ne da mira i svaki put kad se nesto tako pojavi moram procitati...ali u svakom slucaju ih je bolje preskociti. Samo se nasekiramo.... Admiraa kada ce ti nalaz biti gotov? Nadam se da je sve ok... Rimljanka drago mi je da su bolovi prosli, sta sve necemo u trudnoci prozivjeti i prezivjeti...samo neka su nama nase bebice dobro! Sto se kafice tice, kao sto gagach rece, spominjale smo te. Bas nam je lijepo bilo. Mi smo se sinoc dogovarale da krenemo na vjezbice za 15-ak dana, pa ako budes raspolozena bujrum pridruzi nam se.... Ivana i ja bih da mogu onaj UZ ponijela kuci pa stalno gledala sta malecki radi heheheh...ma i ja osjetim svaki grc i svako ziguckanje, kad samo osluskujem...da mi se malo opustiti, mislim da bi svima lakse bilo Ja sam jednom u sali mm spomenula kao da ce i on biti sa mnom na porodu hhahaha a on se izoblicio, nema sanse kaze....kukavica moja! Mino i medi nedostajele ste sinoc Esmina e sada uzivaj u porodiljnom Rose super vijest! Eto vidis kako ona fino napreduje mashallah! Gagach draga odnesi nalaze sutra doktorici, kakva sad krv u urinu?? Krvna slika losa?? Ajoooj Boze dragi, pa stvarno trzavicama nigdje kraja. Nadam se da nije nista ozbiljno, bas mi je zao! Lezi sada, smiri se i odmori pa sutra odmah pravac dr... Javi nam molim te sta ona kaze!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.11.2010 15:51:36
Admiraaa
Lara83 nalaz ce biti gotov u petak popodne. I ja se nadam da ce biti sve ok ako Bog da... E sad odoh na vjezbe za u Skerlicevu, jest da sam umorna ali vrijedi otici.. Cuvajte se moje trudnice a tebi Gagach zelim sto manje sikiranja i da bude nalaz ako Bog da u redu, da nije nista ozbiljno.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.11.2010 16:12:53
Rimljankaa
Hvala vam svima na podrsci. Stvarno je grozno kad nesto boli,pa jos uz sve to u trudnoci. A nesmijem nikakav lijek popiti.. Ma strahota jedna... Sad se evo umotavam,sve kontam da nenahladim jos gore... Nikad u zivotu nisam imala problema s bubrezima isl. a eto sad me i to snadje. necu da kukam dok ne boli,a vidjecu sta kaze urolog.
Rekose mi da su tamo ogromne guzve,pa se predomisljam da li da idem tamo ili privatno? Ima li neko od vas neka iskustva?
Pijem brusnicu i samo piskim... Bas mi je vise odvratna.. A onako za jesti je ukusna,ali caj vise dosadio...
m.i.n.a. nije opasno ali moze biti. Moze izazvati kontrakcije bol,mada ih ja nisam imala. Kaze on da je sve cisto i da se nista nevidi,da nisu bile. A od ove nase odvratne vode i ovog kamenca svi imamo taj pjesak,a meni je malo vise pritisnut kanal pa izaziva bol. Tako on kaze.. Vala bas svasta predeverati moramo... Jos mi je hvala Bogu uredna i normalna trudnoca...
Gagach eto opet problema. Nemoj se sikirati,popij apaurin,pa svakako odi doktoru da vidis sta ce ti reci. Bas mi je zao. Nadam se da ce biti bolje.
A za dolazak bujrum svakako. I da se ne desi nista iznenada,nego ako Bog da da ide sve po planu. Pa se mi vidimo i bez toga...
Laro, bas mi je drago da ste me pominjale.. O cemu je bilo rjec? Bas me sad onako mahalski zanima,hehehe... A nadam se toj kafi konacno... Za vjezbe,vec se odavno kanim,ali ljencina nikako... Mozda podjem kad vi budete isle... :)))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.11.2010 17:47:56
ladyblue RR
drage moje, da vam se na brzinu da ne mislite da sam vas zaboravila. zahvaljujem se svima na lijepim željama! mi smo dobro...beba je dobro a ja se borim. krenulo mlijelo pa je haos a ona neće da doji...sve vas čekaju ove slatke muke.
mrkva, iskrene čestitke!
rose, ove mjere su ti "niđe veze". po doktorima moja curica nije trebala biti teža od 3500 grama a ja "izvalila" 4150 gr.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.11.2010 19:09:34
rose
IZVORNA PORUKA: ladyblue
drage moje, da vam se na brzinu da ne mislite da sam vas zaboravila. zahvaljujem se svima na lijepim željama! mi smo dobro...beba je dobro a ja se borim. krenulo mlijelo pa je haos a ona neće da doji...sve vas čekaju ove slatke muke.
mrkva, iskrene čestitke!
rose, ove mjere su ti "niđe veze". po doktorima moja curica nije trebala biti teža od 3500 grama a ja "izvalila" 4150 gr.
ma ja se prepala da ne bude presitna...pa me obradova ovih 3050 gr
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.11.2010 19:15:05
mamin cvjetić
Evo i mene sa izvještajem od doktora .Plodne vode jošuvjek fali svi nalazi su mi uredu od urina brisa krvi ma sve ok bebica malo porasla ali još uvjek sitna ma u suštini sve je ok samo eto što je bebica positna i što fali malo te plodne vode.Još moram da mirujem ali ne onako strogo kao dosad mogu i u laganu šetnjicu pozzdravčić za sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.11.2010 19:41:39
balasgirl
Evo žene da se i ja javim na brzinu, danas se nahodala pravo, vadila nalaze, pa na EKG, internisti, anesteziologu, a gužve na sve strane. Uglavnom, pola posla sam odradila, opet u četvrtak na razgovor, pa na komisiju. Vidjećemo šta će biti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.11.2010 19:44:29
sarah
Hello trudnice, kako ste?
Kao sto su vec spomenule Lara i gagach, sinoc nam je bilo super na kafici i vrijeme je tako brzo proletilo. Nadam se da ce nam sedrugi put pridruziti i mina, sunce, Rimljanka, medi i ostale koje su imale zelju doci a nisu mogle. Rimljanko, nadam se da ce ti uskoro biti bolje, mogu mislit kako ti je. Sunce, kako si ti? Sta radis? Ziki, dobro dosla na ovu temu i ugodnu trudnocu ti zelim, a mucnine ce proci aBd. Gagach, bas mi je zao za te tvoje nalaze, javi nam jesi li isla doktoru? Pa stvarno covjek ne moze nikad biti miran. Ja idem u petak na UZV i jedva cekam, ali opet me malo strah hoce li biti sve uredu. Ljubim vas sve...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.11.2010 20:27:06
sunce27
Mila hvala kada pitas kako sam! Ovih dana se bas osjecam dobro, neka ostane ovako i necu se zaliti! Kako si ti? gagach zao mi je i iskreno se nadam da ce da bude sve ok kod tebe, eh tebi se bas nesto neda da budes rahat.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.11.2010 20:32:56
rose
gagach sto se vise sekiras nalazi sve losiji...uzmi u obzir da su tvoji nalazi donekle normalni u trudnoci...beba uzima sta joj treba i to se odrazava na tvoje nalaze...meni je prvo zeljezo bilo ok...pa na sredini palo...pa sad 14 bez da sam se nesto posebno trudila...ko fol pazila da uzimam namirnice s vise zeljeza...a ni ne znam koje su...popila casu soka od kupine i tu i tamo jela crveno meso...i popravilo se...hocu ti reci da ne mozes puno uticati na svoju krvnu sliku u periodu najintenzivnijeg razvoja tvoje bebe...jedi redovno, trudi se da to bude kvalitetno i bit ce to ok...ako treba uradi opet nalaze na drugom mjestu...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.11.2010 20:58:49
gagach
ej curice...cula sam se sa doktoricom i ona kaze da to nije nista strasno i da moramo uz napraviti da vidimo sta je sa posteljicom...tako da bih nadam se sutra trebala otici da vidim sta se desava... krvna slika je poprilicno losa al ona kaze da nije nista nepopravljivo samo trebam malo poboljsati prehranu....jest da ne znam kako kad se vec sad stvarno zdravo hranim ali smislit cu nesto... to sto je mene zabrinulo su ti eritrociti u urinu kao 2-3 al ona kaze da cemo ponoviti urin da moze biti malo pijeska, ili da sam neku temperaturicu imala ili nesto i da se ne brinem kao zbog krvarenja jer sam pod terapijom i da cemo sutra uraditi ultrazvuk da se uvjerimo da je sa bebicom sve ok...