m.i.n.a. -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-decembar) (2.12.2010 9:44:17)
|
Jutro... Kako ste mi odjutros sve redom...jeste se naspavale,kako bebe slusaju...neko je pitao za vjezbe za trudnice,imaju u Skerlicevoj i na Otoci..na Otoci su ponedjeljkom ,srijedom (poslijeodne termin,mislim da je u pola pet)a petkom znam siguno od pola jedanaest do jedan,radi babica Natasa..pola sata su vjezbe lagane koje ne moras raditi ukoliko ne mozes a poslije su pedavanja,sve sto te zanima pitas..o porodu,trudnoci,bebi sad i kad s erodi...sve u svemu ja bih svakom preporucila.. ja sam sinoc bas bezz spavala,prvo me san kreno al mm dodje sa nekim svojim pitanjima i strahovima kako ce sve to proci i da mi po ko zna koji put kaze da disem (on misli da pravilno disanje je rjesenje svih bolova)pa onda a sta ka zaboli kako cu doci do bolnice,odmah je izvalio papir sa brojevima taksija,svih prijatelja i hitne..sve u svemu razbudio me..pa onda hajd se namjesti,pa vruce,pa u wc,i sinoc po prvi put da mi prahne evrokrem pa sam ustala da namazem sebi krisku..pa onda ope wc,ujutro ustala boli me i ledja i gu...eto tako prode vece..Malena je pitala za urinokulturu,ne zam koliko je kod tebe katastrofalno ali ja kad sam vadila urin isto je bilo kao puno bakterija i jos neke vrijednosti duplo od normale a urinokultura sterilna...i dok.kaze naravno to je u redu,sve je normalno..ali kao sto sam ti rekla sve smo imale poblema sa tim i izgleda da je stvarno normalno da urin nekad nije ok.. Neko je jos pitao za nizak secer..i ja sam ga imala jer jednostavno slatko nisam mogla pa sam za posljedicu imala nesvjestice,tako da sam uvijek imala uz sebe flasicu sa vodom i nesto za gricnut..kad gd bih sta slatko pojela odmah iza sam morala slano i to nesto lijepo jer mi je izazivalo glad al evo sad se sama vratila zelja za slatkim,jos mi ne prija cista cokolada npr.ali ja uzmem ili riznu,ili neki keksic... Gagach sjeti se sta si ti meni rekla,ne brini za kile,spasce..i hoce da zna..sta je bona 69..manje je od 96..hihihia i da je 96 pa stasjetis se kako te strah uzme kad neki nalaz nije ok i sjetis se kako tad sebi kazes samo da hoce biti dobro,sve ostalo pada u vodu..pa tako i jest..ja bih voljela se udebljat da bude ko sve trudnice jer meni je drago i sto sam imala mucnine i povracanje i sve ovo sto je bilo jer mi je to sve moja trudnoca i moja beba....hihihi..jesam to sve fino napisala...hihi Nego ako koja od ovih fiskih mamica ima vemena da nam napise sta je ponijela od stvari u bolnicu,koja je bla procedura...sve ovo sto se vec pisalo je razlicito a obzirom da se nasa Rose ili Balash nedavno porodile to su svjeza iskustva.. Laroooo...odmori draga malo,jel to moramo opet praviti kafu pa da te vidimo i cujemo... eto za sad toliko..pozz svima
|
|
|
|