Mirkica -> RE: Roditeljska nemarnost (17.4.2013 18:17:09)
|
IZVORNA PORUKA: tinkivinki IZVORNA PORUKA: mamabb IZVORNA PORUKA: tinkivinki ne znam gdje bih pisala,a valjda neću biti ot,treba mi savjet.naime moja T kad izađe vani igra se sa djevojčicom,ali preko žicane ograde,jer njeni roditelji ne dozvoljavaju da ona dođe kod nas niti da moja ide tamo.one su godina razlike,ta djevojčica ima 6,a T 5 godina.e sad ta djevojčica ima brata od 10 godina i juče sam izašla vani,T mi kaže da on njoj nudi da pije otrov,nešto je smućkao od pjeska,nafte itd.to mi je zasmetalo,jer je on stariji,ali dječija posla.posle toga preda mnom je plaše da ima krokodil u našoj garaži,a skoro mi je ušla plačući u kuću zbog krokodila,ja nisam znala o čemu se radi,znači to je njihova priča.na kraju ja pokupim igračke u kantu i krenem u kuću,a on kroz ogradu gurne kantu i prospe i mi krenemo u kuću on baca kamenčiće za nama.e tad sam mu rekla da ga sram bude i da ću ga reći ocu.e sad ja ne znam živa kako da se postavim,da li da kažem roditeljima?ne mogu da je ne puštam u dvorište,a čim izađe neke su provokacije,igra se sastoji uglavnom u tome da ona plače,a oni se onda tome smiju,neka prikrivena agresija ja zbog ovog ništa ne bih roditeljima govorila, jer da žele da imaju posla s tobom i tvojim djetetom dozvolili bi i igranje...tako da ogradu zamandali i mirna Bosna, a dijete uči kako da izađe na kraj s takvom djecom, srešće ona još puno takvih. ne mogu zamandaliti,jer je njihova,mogu samo u svojoj strani posaditi čemprese.ovo boldirano kontam da je čeka u školi,ali će to biti vršnjaci pa nije neravnopravan odnos. mozda sam ja malo luckasta ali kad su u pitanju moja djeca mogu biti andjeo a i djavo kakav niej vidjen , ja tu ne bih nista roditeljima , nego bih (OVO JE MOJ STAV) zaplasila djecu dobro da im en bi naumpalo da mi djete tako muce , ihh 10 godina zna on dobroo sta ne valaj a sta valja . Mislim naravno ne bih sprovela u djelo nista ali bih mu priprjetila. TAko ljetos na bazenu moj mali ima 2 godine i hoce u neki vozic drveni i sada stariji djecak svaki put gura mog sina iz voza , ajd ja pogleda jednom , hajd drugi put nejgova mama ne reaguje ehh kad je neki put opet moj sin posao sjesti na taj vagon (on maksum ni dvije godine ) opet taj djecak dodje i nejga gura a on jadan u plac a ja lijepo fino pridjem i na uho sapnem djecaku , vise da ga ne guras i ne izbacujes , ovo niej tvoj vozic svako se smije koristiti , sacekaj da on zavrsi pa onda ti i obrnuto u slucajnom ako ga jos jednom gurnes ja cu tebe pa da vidis kako je kad te stariji guraju i izbacuju . EH taj djecak vise nije gurao mog sina cak se sa njim igrao a sve ispod oka prati geldam li ja :). Mislim neka svako radi kako ko hoce ja stalno pricam sinu sta valja sta ne , kada nesto pogrjesi ako smo negdje odvojim ga na stranu i kazem da to nije lijepo i da je mama tuzna balalala doduse on je jos mali da te stvari shvati bas toliko , ali meni niko u djecu ne dira kad bi kineski zid izgradila.
|
|
|
|