Super Beba -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (4.2.2011 21:39:29)
|
IZVORNA PORUKA: lakota jedno pitanje za majke koje su na porodiljskom a rade u državnim institucijama! od mene na poslu traže da dostavim svaki mjesec doznake a ginekolog mi kaže da mi može dati samo potvrdu koja važi godinu dana! da li vi dostavljate doznake svaki mjesec? hvala Ja sam neki dan otvorila bolovanje i dostavila sam samo uputnicu/nalaz iz Skerliceve i kopiju zdravstvene u kojoj pise da mi je otvoreno bolovanje...I moji na poslu su rekli da je to to. Sad cekam da mi naprave rjesenje. Isla sam i do porodicne, za svaki slucaj, ako mi budu trazili te doznake, medjutim, u porodicnoj kazu da oni to ne daju, oni mogu dati doznake samo za trudnicko (jer je to fakticki i bolovanje, dok je porodiljsko ODSUSTVO). Uglavnom, kao sto rece ladyblue, dovoljna je ta uputnica/nalaz i kopija zdravstvene. I objasni tvom racunovodstvu da je u FBiH, odnosnu u Kantonu Sarajevu tako, da ne postoje mjesecne doznake. Problem je taj sto zaposlene iz RS-a moraju dostavljati te mjesecne doznake i njima stvarno doktori to i izdaju (porodicni doktor). U KS to nije tako. Na kraju krajeva, nek se tvoji na poslu malo informisu. Sretno i bez nerviranja oko otvaranja porodiljskog. Meni je trebalo par dana da dodjem sebi zbog ove silne administracije i birokratije :)))
|
|
|
|