RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodično zakonodavstvo

Poruka

Lady26 -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (4.11.2010 16:51:19)

IZVORNA PORUKA: RICI

lady 26 postala sam link sa odlukom skeniranom mozes procitati sta stoji u odluci

Nisam vidjela, tnx

mimh -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (4.11.2010 18:35:13)

znači li ovo da ćemo dobiti oktobarsku plaću od poslodavca, a da će rješenje iz kantona biti poništeno. obzirom da sam od kantona dobila samo naknadu za juli i august, šta će biti sa septembarskom? zna li iko?možemo li se nadati ubrzo plaći? još uvećanoj za 10%

RICI -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (4.11.2010 20:16:23)

Enic bojim se da se ovo za 10 % na platu odnosi samo na drzavne sluzbenike sa velikim platama evo link pa procitaj
[font="'primasans bt,verdana,sans-serif'"]http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/101102162

RICI -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (4.11.2010 20:33:27)

izgleda da sindikat priprema tuzbe jer samo povlastena gospoda sa velikim platama do ranga sefa odsjeka njima ce se ta razlika od poreza donamiriti na platu a ostalima ce taj iznos skidati sa plate, vojnici u O S imaju najmanja primanja i njima ce se skidati sa plate 80 KM ma tuzit svi ih trebamo tuziti. fuj fuj fuj, njihova bezskrupuloznost samovolja i samozivost vise nema kraja.

Enic -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (4.11.2010 22:58:22)

Svašta a skroz drugo pise u dnevnom avazu i to sam ja i stavila iz avaza tekst koji je izasao danas. Ako je kako ti kazes STRASNO nek ih je sramota.[sm=hudicek1.gif]

RICI -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (4.11.2010 23:09:24)

daj boze da nisam u pravu, cekam platnu listu pa cemo vidjeti, hocemo li tuziti il ne.

mzmarija -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (5.11.2010 9:34:25)

Zanima me da li je netko već pisao tužbu VM za retroaktivnu isplatu plaća za vrijeme trajanja porodiljskog odsustva...

Lady26 -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (5.11.2010 9:40:08)

.

Lady26 -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (5.11.2010 9:42:46)

Moja svekrva juce dobila platu a moja platna lista 0 [sm=zmeden.gif]
Rekli joj kod nas u racunovodstvu da uopste ne znaju ko ce, kako, ni kada nama porodiljama obracunati platu...

cele.k. -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (5.11.2010 10:44:51)

ma bit ce u par dana,ni cure kod mene jos nisu dobile pl.listu,rekli su ima da ce to biti za par dana

Lady26 -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (5.11.2010 14:21:00)

Evo info iz prve ruke....
Meni obracunata plata 780KM, sad mi javila sveki [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

Đenifer -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (5.11.2010 16:15:45)

Evo i ja sam dobila platnu listu za oktobar tj od odluke koja je stupila 28.09.2010.g. , al oni će  meni za sve mjesece unazad retroaktvno vratiti do feninga, nezvala se ja ......., a tužba je pred slanje!!!Prvo će se VM uputit dopis za retroaktivnu naplatu, ako odgovore negativno, teško im se!

mimh -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (5.11.2010 19:49:45)

i mene su danas zvali sa posla, kažu da će biti razlika plate za oktobar, a kanton isplaćuje svoj dio... juuuuuuuuuuuupi

RICI -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (5.11.2010 20:54:44)

lady 26 izvini mozes li pojasniti tu sumu novca jel ti to puna plata li dio plate a ostalo ce da ti refundira kanton, jer ja kad sam bila na porodiljskom 2002 godine  dobivala sam svoju punu platu ali sa kantonalnim davanjima nisam imala nista.

Lady26 -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (5.11.2010 20:57:19)

Ovo je moja puna plata (naravno bez toplog obroka i prevoza) za oktobar + 2 dana iz septembra.
A za novac iz kantona ne znam, vidjet cu da li ce dolaziti postar i da li cu dobiti....

mzmarija -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (5.11.2010 21:11:29)

Pitanje za Denifer,budući da i ja imam namjeru slati dopis VM za retroaktivnu isplatu,a čini mi se da si ti dosta već u tome znaš li šta treba poslati od papira,neznam baš kako i šta da im napišem i šta da još pošaljem uz to.... i dali tražiti razliku između onoga što mi je kanton davao i plaće il odmah tražiti full plaću [sm=zmeden.gif] Vrijedi propadi,nisu male pare u pitanju....

RICI -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (5.11.2010 21:37:11)

trazis bruto platu obavezno jer ti je kanton placao doprinose na onih 430 KM obavezno trazite bruto ne neto plate

mia27 -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (8.11.2010 12:45:57)

moji na poslu nista jos nisu dobili od vijeca ministara, kako da isplate placu porodiljama

dalic -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (8.11.2010 13:13:07)

ma nisu ni moji ...ko je dobio placu i na osnovu cega ....kad cemo ostali

Enic -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (9.11.2010 11:20:46)

Nisam ni ja dobila platu ali mene su zvali s posla i kazu da se odluka primjenjuje od 29.09.2010 i da cu u decembru dobiti platu za dva dana septembra, oktobar i novembar. Dobit cu punu platu a onda cu kantonu vratiti naknadu za ova dva mjeseca jer ce moji s posla njima poslati rješenje da cu dobiti punu platu. Na isto dođe ali malo komplikovano. Da li neko zna dobrog advokata koji je trazio retroaktivnu isplatu za porodilje ja hocu tuzbom da trazim svojih 10 plata.

jasmmina -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (11.11.2010 13:13:27)

Ja sam upravo poslala zahtjev za retroaktivnu isplatu VM, zanima me da li je vec neko poslao i kakav je dobio odgovor

mzmarija -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (11.11.2010 20:16:42)

jESI JOŠ NEŠTO SLALA OD PAPIRA IL SAMO ZAHTJEV...JA IMAM NAMJERU POSLATI...

jasmmina -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (12.11.2010 8:23:41)

Samo zahtjev, imaju zakonski rok mislim od 30 dana da odgovore

jose -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (13.11.2010 22:56:40)

pozdrav,mene su zvali sa posla...bila [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]plata

delfin -> RE: Odluka Ustavnog suda BiH u korist porodilja u F BiH (14.11.2010 0:08:52)

blago vama koji stwe na buždetu, ali nije fer ni prema ostalim porodiljama koji rade u u privredi, jer zakon bi trebao obavezati i pstale poslodavce, kao št je u rS-u, tamo svi primaju, bez obzira da li su u nekoj državnoj ustanovi ili rade kod "privatnika"

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>