Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: teta cuvalica - imate li koga? 3.8.2011 15:54:10
Lady26
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
dogovor je dogovor i ja to postujem
naravno ako se tako dogovorite al meni je apsurd plaćati punu cijenu ako teta cijeli mjesec ne čuva dijete, ajde da se radi o par dana ok, platila bi al cijeli mjesec??? tako nešto se ne bi ni dogovorila, pa ja
Ja imam 21 radni dan slobodan, koji koristim iz 2-3x i zasto ne bih teti dala puno platu ako ne radi samo 10 dana u mjesecu...drugo je rad u prosvjeti i njihov godinji odmor od skoro 2mj.... Ne primam ni ja punu platu, umanji mi se za skoro 150KM ali ispostujem dogovor....
RE: teta cuvalica - imate li koga? 3.8.2011 16:06:44
teacher75
IZVORNA PORUKA: Lady26
naravno ako se tako dogovorite al meni je apsurd plaćati punu cijenu ako teta cijeli mjesec ne čuva dijete, ajde da se radi o par dana ok, platila bi al cijeli mjesec??? tako nešto se ne bi ni dogovorila, pa ja
Ja imam 21 radni dan slobodan, koji koristim iz 2-3x i zasto ne bih teti dala puno platu ako ne radi samo 10 dana u mjesecu...drugo je rad u prosvjeti i njihov godinji odmor od skoro 2mj.... Ne primam ni ja punu platu, umanji mi se za skoro 150KM ali ispostujem dogovor....
ma i meni je ok kad je u pitanju 10ak dana, i ja bih tako kao ti
RE: teta cuvalica - imate li koga? 3.8.2011 22:18:43
škorpija
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Aiša Žene, koje imate tete čuvalice, koliko dajete god.odmora tetama, i kako ih plaćate za to vrijeme, je li punu cijenu ili umanjeno?
Ja imam 28 radnih dana godisnjeg podijeljeno u 2-3X..obicno tako koristim..za vrijeme mog GO i teta je na GO i placam joj punu cijenu.
slažem se, u suprotnom teta ima potpuno pravo da ako mjesec dana ne radi i mi joj za to ne platimo da nađe drugi posaoi fino nama kaže pa-pa, naravno ne kažem da bi to uradila, ali teta nije prijavljena i ne može se to mjeriti sa poslovima na kojima su ljudi projavljeni , imaju topli obrok, kartu, regres i ostalo
RE: teta cuvalica - imate li koga? 4.8.2011 8:10:37
mama2009
da ja sam na razgovoru kad smo se dogovarali rekla da je GO placen, sad to je moja volja i mogucnost dal ce teta imati mojih 25 dana gosinjeg ili vise.... moja mama je izrazila zelju dok je na raspustu da D bude s njom, da je vodi na more, vikendicu, kuci i slicno tako da je to ispoalo teti vise od dva mjeseca godisnjeg u godini dana. al kako neko rece, nemaju tete stalna primanja i meni je normalno da im se plati kad ne radi, nekako smatram to dobrom kompenzacijom za male plate. jer nije mi bas sad da povecavam teti platu, s obzirom da po mom misljenju zasluzuje vise ovo je super kompenzacija
RE: teta cuvalica - imate li koga? 11.8.2011 12:09:06
X2000
Moja divna teta cuvalica sa mnom je jos do kraja ramazana, nazalost.
Cuvala mi je djecaka od 4 i po mjeseca do sada (dvije godine) i nikada nisam imala zamjerki na nju.
Postena zena, dijete mi je uvijek bilo nasmijano, suho, najedeno, zdravo... Redovno ga je izvodila u setnje, igrala se s njim... On je strasno voli, nikada nije plakao zato sto ostaje s njom, ali je zato skakao od radosti kada bi ona dosla da ga cuva...
OD SRCA PREPORUCUJEM TETU M.
Ukoliko trebate njen broj telefona, rado cu vam dati preko maila pa se dogovorite. SLobodna je od bajrama, a jako bih voljela da zena nadje posao, jer joj zaista treba.
RE: teta cuvalica - imate li koga? 12.8.2011 0:31:22
ananas_ze
Ukoliko je nekome potrebna teta cuvalica u Zenici , molila bih da mi se javi na pp
RE: teta cuvalica - imate li koga? 16.8.2011 10:04:26
mersiha 77
ukoliko je nekome potrebna teta cuvalica na podrucju Novi grad ili okolina nek mi se javi na pp to radi moja mama a cuvala je i dijete on nase ambasadorice u Holandiji Mirande Sidran-Kamsalic i jos mnogim zenam u Sa svi su bili zadovoljni s njom
RE: teta cuvalica - imate li koga? 17.8.2011 23:09:56
N_N
Lady, ne znam odgovor na tvoje pitanje..... Je li to L neće više čuvati teta koja je do sada čuvala ili?? Upiši je u vrtić vjeruj da nije strašno kako se čini i priča Makar nama nije Ja sada ne bih mogla zamisliti da ga čuva teta. Kako god, sretno vam
RE: teta cuvalica - imate li koga? 18.8.2011 0:33:50
babina beba
Pitanje za zenice koje svoje bebe vode tetama kuci; koliko placate i kaKo ste regulisale hranu koju dijete jede; jako mi je hitno PliiIiiz pisite mi
Ovako, moja beba ima 4 i po mjeseca i teta dolazi ujutru i kad se beba probudi vodi je svojoj kuci. Zivi u komsiluku mi! beba je jos uvjek na hapi, ali ce joj teta poceti praviti hapice razne! Ja joj placam 350 km! Druga je trazila 300 km, da dolazi mi kuci i bude tu s bebom, ali mi je ova prva vise friendly s bebom, pa da je trazila i vise ja bih joj rado dala!
RE: teta cuvalica - imate li koga? 18.8.2011 9:14:53
Majčica
Pitanje za zenice koje svoje bebe vode tetama kuci; koliko placate i kaKo ste regulisale hranu koju dijete jede; jako mi je hitno PliiIiiz pisite mi
Mi dijete vodimo kod tete i iskreno sam se pokajala. Ja sam tu tetu nasla kada mi je zaista hitno bilo i sto se tice vecine stvari nisam se pokajala, ali sad sam trudna opet i zaista ne bih vise nigdje dijete vodila nego bih iskljucivo trazila nekoga da mi kuci dolazi. On jede sto teta skuha njima kuci, ispocetka mu je pravila posebno samo sam joj ja rekla da nema potrebe jer on odavno s nama jede, jedino ako je bas zacinjeno ili masno tad mu napravi nesto ekstra. Ja joj cesto posaljem neko povrce tipa blitvu ili spinat ako imam domace i ona mu to posebno skuha, sve ostalo jede sto i oni za rucak - grah, gulas i sl, jer to i kod nas kuci jede. Ponedjeljkom joj posaljem kesu sa stvarima tipa Monte, puding, grickalice i sl, kad nestane cokolina, voce. Kad ti teta cuva dijete tvojoj kuci, mislim da imas puno vecu kontrolu nad njom i puno je veca vjerovatnoca da ce se ponasati prema tvojim pravilima nego kad je svojoj kuci. Ovoj mojoj teti dodju i komsinice, pa Boga mi ona i poradi svoje obaveze po kuci, ali jako cesto mi to smeta. Jako je lijena za izlazak vani i s njom stalno oko toga diskutujem, iz razloga sto je 3 djece prije mog cuvala kuci i ima neki uhodan ritam koji mamama prije mene nije smetao ali meni smeta. Uglavnom, mi krecemo u vrtic uskoro i nadam se da ja zavrsavam s tetama sad za sad, a do tebe je da odmah na pocetku utvrdis pravila i da ih se drzite (ja to nisam uradila i pogrijesila sam). Sretno!
RE: teta cuvalica - imate li koga? 26.8.2011 12:43:22
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: mersiha 77
ukoliko je nekome potrebna teta cuvalica na podrucju Novi grad ili okolina nek mi se javi na pp to radi moja mama a cuvala je i dijete on nase ambasadorice u Holandiji Mirande Sidran-Kamsalic i jos mnogim zenam u Sa svi su bili zadovoljni s njom
RE: teta cuvalica - imate li koga? 28.8.2011 21:18:46
damma
stariji mi je išao u vrtić, dok mladjeg čuva teta i dolazi mi kući. sad mi je stvarno lakše, ne moram dijete spremat, kad je zima ne moram ga utopljavat, ostavim mu hranu u kući a jede što i ona skuha jer živi preko puta. ima dvije djevojčice tako da i malom nije dosadno jer djeci dosadi kad su samo sa starijim uzrastom. stvarno nemam primjedbe, zadovoljna sam. mm je ko htjeo malo da ga upišemo u vrtić al kako god skontamo ovako nam je zaista lakše. stariji mi ide u školu, sad drugi razred aBd, pa i njega spremi za školu, pregleda ga, ja ostavim odjeću i knjige mu spremim, zadaću uradimo, ona znači samo njega pregleda i otprati, tako da mi je i to pogodnost. teta nema drugih primanja u porodici osim čuvanja moje djece tako da mi je žao ga i upisat u vrtić zato što bi joj takoreć i taj novac oduzela, a zaista zasad nemam potrebe ga ni upisavat.
RE: teta cuvalica - imate li koga? 29.8.2011 17:45:45
mersiha 77
moja mama zivi u buca potoku iznad imzit pumpe,i da cuvala je djecu svih uzrasta benjamin od Mirande sidran kamsalic je imao dvije godine kad je otisla moja majka u Holandiju da ga cuva,ali posto nije imala nikoga svoga niti je znala jezik nije mogla vise da ostane,sad je tu u Sa a ti gdje ti zivis? i koliko je dijete?
RE: teta cuvalica - imate li koga? 30.8.2011 0:31:29
vjestica
ja se sad vraćam na posao i našla sam tetu (poznataje, pa je to glavni razlog, nekako me strah bilo uzeti nepoznatu) ali sad mislim da mi to nije dobra varijanta (a koja jeste ) razlog je što joj moram voditi kod nje malu,a to je itekako problem jer ja ne vozim jeli teško naći tetu koja će dolaziti kući,a imam psa? pas je srednje teška kategorija, 25 kila (na prvu izgleda strašno, ali nije, ionako pola dana prespava, a oko psa nema nikakve obaveze) koliko plaćate tetu koja neradi cijeli dan, nego recimo 5-6 sati?
RE: teta cuvalica - imate li koga? 31.8.2011 19:13:19
jenny_z
Ja uskoro pocinjem sa staziranjem i trebala bih tetu koja bi cuvala osmomjesecnu bebu u mom stanu. Cuvanje bi trajalo par sati dnevno, trenutno ne puno radno vrijeme. Mozda za pocetak ne bi trebalo ni svaki dan, to sve moram da dogovorim sa seficom koja je rekla da se mozemo dogovoriti. Bila bi to striktno briga za bebu, bez dodatnih obaveza. Za par mjeseci bi ovo cuvanje postalo i "ozbiljnije" , sa pocetkom mog radnog odnosa. Ako imate nekog za preporuciti javite, molim vas. Hvala!
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.