Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: teta cuvalica - imate li koga? 9.9.2011 15:34:53
taurus
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
pristala bi i za manje, taurus za koga ti navijaš? šta da se ukaže potrebe za čuvanjem još koji dan, kako joj onda reći manju cijenu
ma navijam za nas ali opet nešto kontam ja plačam ženu koja mi čisti po stanu 6 km po satu pa nekako za čuvanje pola cijene jer je i u pola lakši posao naravno ovo je samo za povremeno čuvanje jer bi bilo previše za puno radno vrijeme svaki dan
RE: teta cuvalica - imate li koga? 6.10.2011 9:43:05
Roxy
Drage forumašice, čitam Vas odavno a ovo je prvi put da se javljam (oglašavam :)) Trenutno sam u potrazi za tetom koja bi čuvala moju bebu od 3 mjeseca, kada se ja vratim na posao (puno radno vrijeme) Ono što je bitno napomenuti beba još uvijek doji i tako planiramo nastaviti do napunjenih punih 6 mjeseci tako da ću ja dolazi dva puta tokom radnog vremena na podoj.
RE: teta cuvalica - imate li koga? 6.10.2011 10:49:29
ananas_ze
ja se javljam opet zelim samo reci da sam slobodna od ponedjeljka do cetvrtka od jutra do 13h, pa ukoliko vam treba teta cuvalica makar i na jedan dan(lil nekoliko sati) u mom slobodnom terminu-javite se na pp
RE: teta cuvalica - imate li koga? 8.10.2011 18:09:14
bebaaaa
drage moje, ja zelim preporuciti svoju svekrvu za cuvanje djece...naime, vec ima iskustvo sa bebama od 6 mjeseci pa dalje...jako je strucna! Sobzirom da smo i ja i jetrva na trudnickom treba joj zanimacija :-) nas dvije necemo na posao narednu godinu dana! Prilagodice se i vremnu koje vam odgovara.. pa se javite ukoliko ste zaniteresovane!
RE: teta cuvalica - imate li koga? 29.10.2011 23:36:52
Anoniman
Moram zamoliti Zenicanke, ako znate neku pouzdanu zenu za cuvanje djece, pliz javite mi, trebat ce zapravo raditi tek od januara ali nkiije zgoreg ranije da se upoznaju i da radi par sati na 'probi', hvala!
RE: teta cuvalica - imate li koga? 30.10.2011 21:07:49
ananas_ze
ja se javljam opetuser posted image zelim samo reci da sam slobodna od ponedjeljka do cetvrtka od jutra do 13h, pa ukoliko vam treba teta cuvalica makar i na jedan dan(lil nekoliko sati) u mom slobodnom terminu-javite se na ppuser posted image
eto sam se citirala, cisto da se vidi da sam na raspolaganju
RE: teta cuvalica - imate li koga? 31.10.2011 11:57:49
rukajja
ne javljam se cesto, ali redovno citam jako zadovoljna bih da preporucim ananas_ze, kome treba teta u okolini zenice. moju djevojcicu cuvala je od 2mjeseca pa nadalje ( a to je i dan danas kada ima 4god.) po potrebi dakle, strucna i sposobna je za uzrast gore navedeni, stojim iza toga. samo jos da napomenem da je njena sposobnost popracena i diplomom uskoro-edukacijom za predskolski uzrast
RE: teta cuvalica - imate li koga? 3.11.2011 10:49:53
henna ze
ananas_ze..jesi li još uvijek dostupna? mojoj rodici treba teta za čuvanje bebice..mala djevojčica od 10 mjeseci...mama mora na posao....pa ako jesi da mi na pp pošalješ broj..ja ću njoj i da se dogovorite...šta kako
RE: teta cuvalica - imate li koga? 8.11.2011 16:25:51
teki
Zdravo drage forumasice, ja jako dugo nisam bila na forumu ali sam redovno pratila i citala. Imam sina kojem su 22 mjeseca ide u jaslice i jako sam zadovoljna sa tim privatnim jalsicama samo sto je problem ceste nahlade i temeprature u zadnja 2 mjeseca bio je bolestan 3-4 puta sa temeperaturama tako da vise ne znam sta bi i razmisljam o teti ali nemam pouzdane osobe da mi je neko bas preporuci. ne znam sta da radim da probam jos malo izdrzati sa jaslicama pa ako bas nastavi ovako onda traziti tetu ili odma pokusati naci je. Tesko mi gledati ga vazda bolesnog.
RE: teta cuvalica - imate li koga? 9.11.2011 10:10:35
teki
ide od sredine augusta. i dobar je bio skoro do 10 mjeseca od tada bez prestanka bolestan samo mu daju antibiotike popio je od tada 4 ture antibiotika, i sad je opet bolestan ima vec 4 dana samo navece kasno temperaturu visoku pokusavamo ga na inhlaciju ali se hrve pa ga nekolio ljudi cuva i nisu uspili do kraja odradit mu, danas je ponovni pokusaj. dali mu opet antibiotik ali sve necu da mu dajem jer je to vise previse u 2 mjeseca 5 tura antibiotika a radili smo bris prije 2 sedmice nema bakterije, danas cu ga voditi da mu krv izvade jer kazu i u nalazu krvi se moze viditi ima li pristune bakterije jer mi je glupo davati tako beze antibiotike i samo mu jos vise s tim slabim imunitet
RE: teta cuvalica - imate li koga? 13.11.2011 19:58:37
entinte
ženice, imam jedno pitanje, posto je teta koja je pocela cuvati naseg sina rodica od mm interesuje me kolko se otprilike placa za to. Ne bih da joj bude malo a sad ne mogu dati ni neku pretjeranu cifru, pa me interesuje kako se krece?
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: teta cuvalica - imate li koga? 19.11.2011 10:46:05
teacher75
IZVORNA PORUKA: aya 05
Ja placam cuvanje 8,5sati, jednogodisnjeg djeteta u svom stanu,400KM.
u sarajevu je ovo sasvim realna cijena. ja svoju placam 300 km za u prosjeku 5 sati dnevno ali dolazi kod nas u stan i prilagodjava se mom radnom vremenu u smjenama
RE: teta cuvalica - imate li koga? 19.11.2011 10:46:07
Anoniman
meni je brate puno pa necija plata pa hajd, al pitam se koliko tim je osobama plata kad 400km daju samo tetama , ostanel sta njima od plate il mora da imaju dobre plate iskreno nikad toliko nebi dala ,. Bogami, kod nas je drugacije za 200km mozes ga odvest kome hos i dovest koga hos od cuvalica svaka bi dosla .
RE: teta cuvalica - imate li koga? 19.11.2011 10:48:14
teacher75
IZVORNA PORUKA: felix
meni je brate puno pa necija plata pa hajd, al pitam se koliko tim je osobama plata kad 400km daju samo tetama , ostanel sta njima od plate il mora da imaju dobre plate iskreno nikad toliko nebi dala ,. Bogami, kod nas je drugacije za 200km mozes ga odvest kome hos i dovest koga hos od cuvalica svaka bi dosla .
zavisi gdje zivis,. nije isti standard u sarajevu i u malim mjestima. a oni roditelji kojima je puno i koji nemaju toliku platu daju dijete u vrtic. pa i tete moraju od necega zivjeti, placati racune i kupovati hranu, ipak je vecini njih to jedini izvor prihoda
RE: teta cuvalica - imate li koga? 19.11.2011 10:49:38
rerica
ne kazem mila ja nista zastrasujuce,ja sam samo rekla minimalno koliko tete kod nas dobivaju jer znam i daju i po 600 za dvoje djece,licno znam te zene... A to toliko mogu davati oni sto rade u velikim firmama jos ih pocaste uz platu sa 50km da im se nađe tako kazu...
RE: teta cuvalica - imate li koga? 19.11.2011 10:52:28
Anoniman
IZVORNA PORUKA: teacher75
IZVORNA PORUKA: felix
zavisi gdje zivis,. nije isti standard u sarajevu i u malim mjestima. a oni roditelji kojima je puno i koji nemaju toliku platu daju dijete u vrtic. pa i tete moraju od necega zivjeti, placati racune i kupovati hranu, ipak je vecini njih to jedini izvor prihoda
MOguce, i Istina Mislim sta mene briga koliko ko daje, i neka daje koliko misli al malo se zjani kad vidjeh koliko kod vas idu cjene teti cuvalica .