Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: teta cuvalica - imate li koga? 8.7.2011 11:44:39
veeseelaa
moju kći će danas teta iz vrtića povesti kući na čuvanje par sati, prvi put mi je rekla 3 KM po satu a juče mi reče da se preračunala i da je 2 KM po satu Eto Jeco ja se raskukala a teta spustila cijenu
RE: teta cuvalica - imate li koga? 23.7.2011 19:41:05
Hanady RR
prenos posta
IZVORNA PORUKA: amiboj
Dobro vece, vecina me ovdje ne zna jer sam uglavnom na temi bebe 0-1 . Medjutim, ovo sto me zanima cu najprije ovdje saznati . Vecina se vas vratila na posao i imate tete cuvalice Naime, moj djecak ima 9 mjeseci i u potrazi smo za tetom cuvalicom jer se uskoro vracam na posao. Eh, sada me zanima ako nije problem, koliko placate tete, da li vam samo cuvaju bebe i kako ste dogovorili za hranu tete u toku dana? Hvala vam unaprijed
RE: teta cuvalica - imate li koga? 2.8.2011 11:39:55
Aiša
Žene, koje imate tete čuvalice, koliko dajete god.odmora tetama, i kako ih plaćate za to vrijeme, je li punu cijenu ili umanjeno?
amiboj, naša teta radi 8 sati, dakle od 8-16 h, od ponedjeljka do petka, posao joj je samo oko : da ga presvlači, hrani i stavi da spava, a kada je budan da se igra s njim. Plaćamo joj 400 KM.
P.S. Ona je počela raditi 3 sedmice prije nego sam se vratila na posao da se navikne na nju, tada sam bila i ja kući zajedno s njom.
RE: teta cuvalica - imate li koga? 2.8.2011 11:43:15
Lady26
Teta ima odmora koliko i ja budem, placam joj punu platu, tako je bio dogovor i mislim da je to posteno... Uvijek ima slobodno kad sam i ja slobodna, praznici i sl i sve uredno placeno jer i moja firma mene tako placa...
RE: teta cuvalica - imate li koga? 2.8.2011 11:46:14
Lady26
Amiboj, ja tetu placam 350KM, nasla sam je preko jedne agencije, posao joj je samo L., znaci sve i kuhanje, mada ona meni i pospremi, prostre ves ako kasno operem masinu, pokupi ako je suh, opere sudje sto isprlja i sl, zna nekad i usisati... Za jelo - moze jesti sve sto ima u frizideru, uvijek ima hrane, posto mm radi u smjenama ja ne kuham dok ne dodjem sa posla...s tim da ona ne jede skoro nikad...jedino pije kafu...ali to je licno njen izbor... Sretno!
RE: teta cuvalica - imate li koga? 2.8.2011 11:57:48
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Ella_H
Vesela draga 3 km gdje ce biti skupo da li bi ti cuvala necije djete za 2 paketa zvaka super cjena i ja bi objerucke prihvatila da neko hoce.
ma znam, sl skontaj tri sata je 9 KM, 8 sati 24 KM, mjesec dana bruka noovca, slozices se? Jest ono kad gledaš 3 KM sat prihvatljivo al nikad se ne zadržim manje od 3 sata e da spustila mi je na 2 KM/1 sat
< Poruku je uredio veeseelaa -- 2.8.2011 11:58:35 >
RE: teta cuvalica - imate li koga? 2.8.2011 12:02:39
škorpija
IZVORNA PORUKA: Lady26
Teta ima odmora koliko i ja budem, placam joj punu platu, tako je bio dogovor i mislim da je to posteno... Uvijek ima slobodno kad sam i ja slobodna, praznici i sl i sve uredno placeno jer i moja firma mene tako placa...
Isto vako , mi ćemo čak uzeti godišnji uz razmazan jer teta posti pa da joj tako olakšamo
RE: teta cuvalica - imate li koga? 2.8.2011 12:05:51
škorpija
IZVORNA PORUKA: škorpija
IZVORNA PORUKA: Lady26
Isto vako , mi ćemo čak uzeti godišnji uz razmazan jer teta posti pa da joj tako olakšamo
naša radi od pola 9 do 18 sati, može jesti sve što ima u frižideru bez ograničenja, ali ona jede kao ptić .
mene interesira jesu li se vaša djeca navikla na svoje tete i da li ih spominju. ajdin se nikad nije nešto vezao za tetu, i nikad je ne spominje kad je nema, kaže mi priajteljica da se često mazi sa tetom kad nas nema, ali kad smo mi tu, gura je, tuče i tjera iz kuće
RE: teta cuvalica - imate li koga? 2.8.2011 13:33:51
Lady26
IZVORNA PORUKA: škorpija
mene interesira jesu li se vaša djeca navikla na svoje tete i da li ih spominju. ajdin se nikad nije nešto vezao za tetu, i nikad je ne spominje kad je nema, kaže mi priajteljica da se često mazi sa tetom kad nas nema, ali kad smo mi tu, gura je, tuče i tjera iz kuće
Lana tetu nikad ne pomene ali znam da je jako voli...toliko joj se obraduje ne mogu ti opisati...posto sam bila na godisnjem jedva ceka da dodjem, teta mi kaze da me spominje ali nju ne tjera , salje joj puse, fino kaze cao kad ide...
RE: teta cuvalica - imate li koga? 2.8.2011 14:06:19
Lady26
Ja imam 21 radni dan godisnje + praznici....To je cca 25 radnih dana, to je rasporedjeno tokom cijele godine... Ali ne mozes se tako ravnati, ako ti imas 5 dana toliko ce i teta, ako nemas nijedan nece ni teta imati, tako to funkcionise...moja je imala god nakon 5mj rada jer je meni ostalo starog god i sad je opet imala 10 radnih dana... Znaci dat ces teti onoliko dana koliko ti imas i to je to.... Moja teta je druge vjere i ispostujem i to, dam joj slobodan dan ako taj praznik pada u toku radne sedmice...
RE: teta cuvalica - imate li koga? 2.8.2011 17:35:45
škorpija
slažem se, teta obično ima godišnjeg koliko i mama ili tata, doduše kad moji dođu roditelji dođu u posjetu tada oni čuvajku malca većinom, onda teta radi 3-4 sata dnevno, a obavezno joj tad dam barem jedna slobodan dan. isto tako ako je malac bolestan i ja sotanem kući javim teti da ne dolazi
RE: teta cuvalica - imate li koga? 3.8.2011 8:18:06
mama2009
sto se tice godisnjeg za tete mislim da je fer da se plati, konkretno kod mene je na razgovoru bio dogovor da je placen godisnji odmor, kako moj poslodavac plati meni tako i ja teti, evo recimo kod mene je slijedeci slucaj moji roditelji rade u prosvjeti i D je bila kod njih po 15 dana, pa sam ja iskoristila stari proslogodisnji odmor 7 dana, pa je D opet bila kod mojih 10 dana, plus mm je bio na godisnjem 7 dana elem teta je imala vise od mjesec slobodno, naravno dobila je punu platu.....pored redovnog godisnjeg na koji idemo u augustu....
ovo sto tiki prica, ona ne prima topli, ni ja dok sam na godisnjem nemam topli, al ipak teti platim, dogovor je dogovor i ja to postujem
RE: teta cuvalica - imate li koga? 3.8.2011 10:01:46
veeseelaa
dogovor je dogovor i ja to postujem
naravno ako se tako dogovorite al meni je apsurd plaćati punu cijenu ako teta cijeli mjesec ne čuva dijete, ajde da se radi o par dana ok, platila bi al cijeli mjesec??? tako nešto se ne bi ni dogovorila, pa ja
RE: teta cuvalica - imate li koga? 3.8.2011 15:46:52
teacher75
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
dogovor je dogovor i ja to postujem
naravno ako se tako dogovorite al meni je apsurd plaćati punu cijenu ako teta cijeli mjesec ne čuva dijete, ajde da se radi o par dana ok, platila bi al cijeli mjesec??? tako nešto se ne bi ni dogovorila, pa ja
slazem se, jos kod mene je u pitanju citav mjesec i 20 dana. kad sam ja radila kod privatnika u privatnoj skoli, dok nisam radila preko ljeta nisam dobivala ni marke, tako da mislim i ovo pola sto ce dobiti da je puno. ona to nije ni trazila al je to moja dobra volja
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.