Severina1 -> RE: Amniocenteza (17.9.2015 6:29:24)
|
Draga Galicija, Hvala ti sto se javljas i hvala na lijepim rijecima, utjesi i ohrabrenju. Jos uvijek nista ne znam. Sutra eventualno u ponedeljak cu dobiti telefonski izvestaj. Znacu sve. Upravu si, ja tu definitivno ne mogu nista vise da promenim. Preostaje mi jedino da se suocim sa istinom i sto pre je prihvatim. Tesko je. I dalje su kod mene previranja, ludnica u glavi, hiljadu zasto ali ni jednog "zato". Teske su to stvari i za mene i za mog supruga. Specificna situacija. Naime on je mladji od mene i druge smo nacionlanosti, vjerujuci u nasu ljubav unatoc svim nevoljama i zlim jezicima uspeli smo da odemo daleko, formiramo nasu malu porodicu i pocnemo zivot zjedno i ispocetka iako smo imali potpuno formirane u nasoj zemlji. Nismo mogli opstati. Morali smo da odemo. korak po korak nesto smo ostvarili i samo nam je nedostajala nasa mala bebice kao kruna nase ljubavi sve nase borbe i upiranja u bolju buducnost. Tesko mi je ne bih da te uvlacim u detalje ...ali evo kao zena zeni pisem...mozes li da zamislis osudu armije sredine, njegovih tetaka, stina i sl dusebriznica koje su neposredno pre naseg vencanja optuzivale moje godine, citiram "ona t nikada nece ni moci ni htjeti roditi dete, ona je satarija". I uspjela sam. Zbog sebe, zbog nas prvenstveno, zbog nase male porodice a onda i zbog svih zlih jezika koji su me neduznu osudili. Mi smo htjeli samo nas mali zivot, mir, posao i normalno funkcionisanje. Htjeli smo nasu bebicu ...i imamo je... Pokusaj razumjeti sve moje strahove i traume koje nosim sa sobom. Sta ako ne uspem? Naime doktori koji su mi radili aminocintezu su otvoreno pricali sa nama o opciji prekida trudnoce tj. nasilnog prekida i porodjaja. Citala sa sva iskustva ne samo na ovom forumu...citam danima i nocima vec. Utjesno je to sto ih je vecina pozitivna. Jedino me brine to sto jos nigdje ali nigdje nisam procitala iskustvo koje govori o postojanju dva markera. Niko mi se jos nije javio sa svojim slicnim iskustvom. U svakom slucaju velika ti hvala jos jedan put. Mnogo mi znaci. Neko me cuje iako sam jako daleko, bez igde ikoga svog. bez prijateljica. sestara bez ikoga sa kim mogu o tome da razgovaram. Ostaaje mi samo cekanje i vjera u pozitivan ishod svega.
|
|
|
|