almondray -> RE: Amniocenteza (20.2.2015 13:39:27)
|
IZVORNA PORUKA: AAvalon IZVORNA PORUKA: Ena123 Zdravo drage moje! Evo da i ja dam udjela u ovoj temi jer vec imam neko iskustvo.Naime 2013 sam imala 36 god. i prvu trudnocu i radila sam sve nalaze i tripl test i aminosintezu i svi nalazi su bili dobri jer to su nalazi koji pokazuju genetske greske ili anomalije na plodu sto znaci ne pokazuju fizicke nedostatke a moja beba je imala anomaliju koja se vidjela na 4D tako da su morali izazvati porod i otislo je moje dijete.Znaci sve nalaze uradite,sve kontrole ako ne zelite da dobijete dijete koje nije uredu jer postoje i roditelji vjernici koji misle da je to tako od Boga i da treba prihvatiti a ja mislim da je to greska prirode i da ne zelim da rodim bebu,sutra covjeka koji ce patiti zbog svojih nedostataka.Evo opet sam trudna i imam namjeru sve nalaze ponovo raditi,umirem od straha da opet se ne desi kao prosli put ali opet cu raditi sve za bebino dobro.Sve je tesko i strasan je svaki trenutak iscekivanja ali sve vrijedi da zagrlis svoju bebicu zdravu :)! meni je ovo strasno... I meni. Generalnbo ne razumijem žene koje čekaju neku potvrdu da bi uživale u trudnoći . A šta drage moje ako rodite bolesno djete,hoćete li ga voljeti ili mrziti zato što se nešto iskomplikovalo ,recimo prilikom poroda,zbog nedostatka kisika? IZVORNA PORUKA: Isha I da smo saznali prije, nista to ne bi utjecalo na konacan ishod, tako da ne postoji garancija ni za sta. Svima nama zelim puno srece [sm=smiley1.gif] . [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|