|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
3.4.2012 21:20:48   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: mamma mumi

Drage moje u 36 sam ned. Narucena sam na komisiju za CR za onu tamo sedm. Prvi porod bio CR, kazu da je to odmah indikacija i za drugi CR i da moram leci na patologiju 2 dana prije sekcije, a ista se radi tek u 39 ned, dok se prvi put radi u 38 ned. Na komisiji nema ginekoloskog pregleda kada je II put. E sada neka se molim vas jave zenice koje su imale prvi i drugi porod CR skoro, jako se brinem.

I ja se takodjer "brinem", vjerovatno cu opet morati na CR, a prvi put mi je dugo (9 dana) rana kvasila jer ne podnosim strana tijela (konce) a ovi se bojali pustiti me kuci, drzali me 9 dana bezze, pa se bojim da nece opet biti zavrzlama kakvih...

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 1076
3.4.2012 21:36:57   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: Selminja

Moje iskustvo je da su bolovi za prirodni porodjaj duplo jaci nego nakon CR, 12 sati bolova i hitan CR, i prosla bih sve ponovo samo da sam mogla prirodno. CR je operacija i na mene je deprimirajuce djelovao kao prvo boravak gore 4 dana, tretiranje nas zena kao postoperativni slucaj, sto i jesmo, a nikako kao porodjene zene, zatim silne terapije koje moramo primiti. Na mene je anestezija djelovala tako da sam cijeli sljedeci dan bila u blagom polusnu. Beba poslije CR dodje kao nus proizvod, da me ne shvatite pogresno sumnjam da je ijedna zena svojski uzivala s bebom nakon cr. A oporavk je druga prica, ja i sad imam fobiju od ustajanja iz lezeceg polozaja.

hahahahhahah jao ko da citam sebe ja sam protivnik CR a sto je najgore ja mroam sama odluciti DA ILI NE user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image strah me i ovako i onako

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 1077
3.4.2012 21:42:08   
eko beba
ja sam se porodila prije 7 mjeseci na jezeru na CR ... ja nisam vidjela bebu 24h a MM je vidio kad je bila stara 1sat :) ... doduše samo preko stakla :(

Mjesec i Sunce - 23.01. 25.08.

(odgovor članu taze_mlada)
Neposredna veza do poruke: 1078
3.4.2012 21:42:14   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: malenaa

joj zene kad citam ove vas epostove nikako da sebe nadjem tu, ja fakat nisam imala tih problema sa carskim, mene je vise bolilo kad sam imala porodjajne bolove... prije nego ce me poslati na cr. malo je bezze mi bilo ostanak u bolnici 4-5 dana ali bolovi nisu bili bas toliki. to govori i cinjenica da je d sa mnom bio u sobi od mog budjenja., nikada nije niti jedna ga sestra uzela niti da sam bila 5 min bez njega... jer nisam dala. , po ovome vidim da je sve stvar zene i podnosljivosti boli.... valjda mi je jaca bol bila kad boli a beba nije tu, nego kad boli a okice me gledaju :))))

nismo svi isti i ne podnosimo svi isto nista , ja sam moje djete cekala kao ozebli sunce , ali kad sam se porodila na CR ja nisma bila u stanju u wc da odem prvi dan a kamo li nesto vise , bolovi su bili jaki , ja sam se brinula ostalih noci o njemu ali znam ja kako , sreca pa je muz bio cio dan samnom i onda je on preuzeo brigu .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 1079
7.4.2012 13:11:52   
AminaZana
interesuje me vase misljenje.... ko je na jezeru po vama najbolji doktor za sekciju, odnosno carski rez?

mene je sa kcerkom porodila Dr. Nidzara Abadzic, ali ona vise ne radi u KCS, nego samo privatno. bas bi vam bila zahvalna da mi pomognete.

No1. Zana - 30. 05. 2007
No2. Daanin - 03. 09. 2012
No3. Daris - 03. 09. 2012

(odgovor članu Di)
Neposredna veza do poruke: 1080
7.4.2012 13:28:24   
Emica_sa
DR Boris Nikulinuser posted image Meeni radio carski,sve pohvaleuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu AminaZana)
Neposredna veza do poruke: 1081
7.4.2012 13:50:03   
Neca xxx
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

DR Boris Nikulinuser posted image Meeni radio carski,sve pohvaleuser posted image

I mene isto. I sve je proslo odlicno! user posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1082
7.4.2012 22:21:48   
mamma mumi
Dr Bašić je super

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 1083
8.4.2012 0:44:44   
eko beba

DR Boris Nikulin Meeni radio carski,sve pohvale

I mene isto. I sve je proslo odlicno!

Isto user posted image

Mjesec i Sunce - 23.01. 25.08.

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 1084
8.4.2012 10:33:56   
leona81
Nikulinuser posted image
i kod mene, sve super...sivanje i nije bas proslo super ali to svakako ne radi on vec neko drugi, vec 5 min nakon carskog je silazio niz stepenice, a sije se 20ak min...ne znam ko je bio zaduzen za to, ali neki problemi koje danas imam vezani su za to...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 1085
9.4.2012 13:33:05   
AminaZana
hvala vam puno na pomoci user posted image

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1086
9.4.2012 13:37:04   
Lady26

IZVORNA PORUKA: AminaZana

interesuje me vase misljenje.... ko je na jezeru po vama najbolji doktor za sekciju, odnosno carski rez?

mene je sa kcerkom porodila Dr. Nidzara Abadzic, ali ona vise ne radi u KCS, nego samo privatno. bas bi vam bila zahvalna da mi pomognete.

Dr Begić je mene porodio na CR, malo namcorast user posted image ali strucnjak user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 1087
9.4.2012 13:48:17   
tajcika

IZVORNA PORUKA: eko beba

DR Boris Nikulin Meeni radio carski,sve pohvale

I mene isto. I sve je proslo odlicno!

Isto user posted image

i meni,rez se skoro i ne vidi...sve pohvale user posted image

(odgovor članu eko beba)
Neposredna veza do poruke: 1088
9.4.2012 13:53:12   
nutellica
Ja dok sam lezala na jezeru, cula sam komentare da je Nikulin kralj bikinijauser posted image

Svatko želi živjeti na vrhu planine, ali sva sreća i rast događa se penjući se na nju.

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 1089
9.4.2012 13:57:47   
AminaZana
ja sam prava feministkinja i muskarcima ne vjerujem HAHAHAHAHAHHA salim se

meni je eeeeeeeextra bila Abadzicka, rez se ne primijeti... ali sta cu kad je vise nema :( moracu nekog decka da organizujem... hahahahhaha

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu nutellica)
Neposredna veza do poruke: 1090
14.5.2012 12:11:22   
idić
Pozdrav svima, imala bih pitanje za mame koje imaju iskustva sa carskim rezom...uskoro me najvjerovatnije čeka isti, ali ne mogu da se odlučim za bolnicu.Interesuje me gdje je po vašem mišljenju bolje po pitanju općenitih uslova -Jezero ili Opća.Interesuje me kolliko se dana ostaje, šta treba ponijeti,Kakva je njega majke i bebe.Znam da u općoj bolnici uzimaju bebu kad je majci potreban odmor, zanima me da li to rade i na Jezeru,obzirom da imam već tri poroda za sobom i znam da je tada ženi potrebna velika pomoć oko bebe,koju u suštini i ne dobije.Jedva sam izgurala onu jednu noć u bolnici, iskreno strah me ostanka 5 dana.Bilo kakav savjet je dobrodošao.Hvala

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1091
18.5.2012 10:31:13   
AminaZana
po mom misljenju, jezero je jezero. ali eto, svako ima svoje. gore je i pedijatrija i svi jaci doktori, mada i ovi u opcoj nisu losi.
ja sam ostala tri dana, dvije noci. trebala sam ostati jos jednu noc, ali sam se tako dobro osjecala da sam izasla samovoljno, doduse prva komsinica je babica na jezeru, tako da sam imala nadzor od nje.

a sto se tice uzimanja bebe itd. ne znam, moja kcerkica je spavala dan-noc, tako da je meni nekad bilo dosadno i nisam znala sta da radim dok ona spava...

a gdje se to ostaje 5 dana? ja nisam cula, niti dozivjela da se toliko ostaje nakon carskog reza...

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu idić)
Neposredna veza do poruke: 1092
18.5.2012 10:34:03   
Lady26
Ostaje se 5 dana.... Bar je tako bilo prije 2 godine, a ne vjerujem da je sad sta drugacije, nije bilo davno (stari GAK)
Ja sam se porodila u petak izasla sam u utorak...inace se ostaje 6 dana (da se isprimaju boce u stomak 5 dana) ali daju porodilji da potpise da ce u apoteci kupiti inekciju i dati tu 5tu u DZ bez dolaska u bolnicu...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 1093
18.5.2012 10:37:41   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: AminaZana

a sto se tice uzimanja bebe itd. ne znam, moja kcerkica je spavala dan-noc, tako da je meni nekad bilo dosadno i nisam znala sta da radim dok ona spava...

a gdje se to ostaje 5 dana? ja nisam cula, niti dozivjela da se toliko ostaje nakon carskog reza...

Porodila sam se u utorak, 20:00, izašla na svoj zahtjev u subotu.
Pravilo je da se ostaje 4 noći, 5 dana.
Inače sam trebala u ponedeljak. ( nedeljom nema otpusta )
Svekar mi dao još jednu dozu injekcije u stomak.
Porodila se na tadasnjoj klinici, Kosevo.

< Poruku je uredio hanabanana -- 18.5.2012 10:38:20 >

Neposredna veza do poruke: 1094
18.5.2012 10:38:16   
Lady26
Idic, ja nijednu noc oka nisam sklopila, Lana je bila uz mene 0-24h, non stop plakala, ja nisam imala mlijeka (tek 3 dan malo) pa je to bio zacarani krug...molila sam da je uzmu ali kazu nije pravilo user posted image ....
Ja sam jedva cekala kuci, da malo odspavam i ipak kuca je kuca, i znala da sam cu tamo imati pomoc svu oko bebe...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1095
18.5.2012 10:46:58   
maja_86

IZVORNA PORUKA: Lady26

Idic, ja nijednu noc oka nisam sklopila, Lana je bila uz mene 0-24h, non stop plakala, ja nisam imala mlijeka (tek 3 dan malo) pa je to bio zacarani krug...molila sam da je uzmu ali kazu nije pravilo user posted image ....
Ja sam jedva cekala kuci, da malo odspavam i ipak kuca je kuca, i znala da sam cu tamo imati pomoc svu oko bebe...

Na sve ovo ja sam dobila ragade da je to bilo strasno.......tako
da ti savjetujem obavezno nosenje masti za bradavice,mene je spasila aventova (ali tek kuci),tak
da nije bilo nje nebi bilo ni dojenja.......sretno!!!

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1096
18.5.2012 10:52:51   
D_K

IZVORNA PORUKA: idić

Pozdrav svima, imala bih pitanje za mame koje imaju iskustva sa carskim rezom...uskoro me najvjerovatnije čeka isti, ali ne mogu da se odlučim za bolnicu.Interesuje me gdje je po vašem mišljenju bolje po pitanju općenitih uslova -Jezero ili Opća.Interesuje me kolliko se dana ostaje, šta treba ponijeti,Kakva je njega majke i bebe.Znam da u općoj bolnici uzimaju bebu kad je majci potreban odmor, zanima me da li to rade i na Jezeru,obzirom da imam već tri poroda za sobom i znam da je tada ženi potrebna velika pomoć oko bebe,koju u suštini i ne dobije.Jedva sam izgurala onu jednu noć u bolnici, iskreno strah me ostanka 5 dana.Bilo kakav savjet je dobrodošao.Hvala

dva carska - Opsta bolnica oba..
prvi put - miiislim da sam ostala 6 dana a drugi 7 - tako mi se potrefilo - vikend and stuff user posted image ..
ponesi svu potrebnu robu za bebu, pelene, sve one kremice i sebi mnogo vesa, ulozaka obicnih koje inacek koristis ali mnogo komada jer se krvari ko lud, nekoliko spavacica, ogrtac, papuce.. eto, toliko se sjecam.. sto se tice uslova, nije lose, cisto je onoliko koliko bolnica moze biti cista, sestre kako koja, neke su extra a neke su prave kobile, doktori ok, jedino je gadno sto je to prava operacija a beba trazi svoje ali eto..

Onaj pogled :))))

(odgovor članu idić)
Neposredna veza do poruke: 1097
18.5.2012 10:54:30   
Lejla Ka
Idić, ako sve prođe kako treba, ne treba ti neka posebna pomoć za brigu oko bebe.

Do duše, ako si do sad rađala vaginalno, i ovo ti je prvi carski vjerovatno ćeš primjetiti dosta razlika.

Za ponijeti ti realno treba sve isto što i mamama koje se porađaju vaginalno. S tim da žene koje rode carskim nemaju potrebu za onim famoznim Vir ulošcima, njima mogu bilo koji.

Koju kliniku?

Mnogi hvale pozitivne promjene na Jezeru. U staroj klinici je bilo pravilo da mama bude 24 sata u intenzivnoj bez bebe.
U Općoj nema intenzivne, beba se odnosi i donosi samo taj prvi dan, tj u tih 24 sata nakon operacije. Nakon toga je sa mamom.

Čini mi se da su osim tih 24h u intenzivnoj postoperativni protokoli na Jezeru malo slobodniji od Opće, u kojoj opet malo više forsiraju povezivanje majke i bebe i insistiraju na što prije, što dužem druženju mame i bebe.

Ako ti je ovo četvrto dijete, vjerujem da će ti briga oko bebe biti bez problema.

Moj neki praktični savjet je da što prije zamoliš sestre da ti krevet dignu u poluležeći položaj jer ćeš se tako puno lakše sama dizati. Sa ranom od carskog iz punog ležećeg položaja dizanje je jako teško i treba pomoć.

Što prije na noge, što više, to će oporavak teći brže.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1098
18.5.2012 10:56:51   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: D_K
ali mnogo komada jer se krvari ko lud,

Ma ovo je individualno, nije pravilo. Ja u opće nisam krvarila previše. Kao malo jača moja uobičajena menstruacija.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1099
18.5.2012 11:18:53   
D_K

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: D_K
ali mnogo komada jer se krvari ko lud,

Ma ovo je individualno, nije pravilo. Ja u opće nisam krvarila previše. Kao malo jača moja uobičajena menstruacija.

znam iz iskustava prijateljica.. dobro je da je tako..
meni su znale spavacice biti krvave jer nisam stizala da promijenim uloske koliko je lilo user posted image zato kazem svakoj zeni ponesi mnogo ulozaka i nekoliko spavacica (ne pidzame jer ne mozes izdrzati ni najmanji stisak) i ves koji je prilicno sirok, ni slucajno sa nekim cvrstim lastikama.. ako se desi da ne krvari puno, tim bolje user posted image

Onaj pogled :))))

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *