|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
14.2.2012 11:04:22   
M kao Mama
E,ne znam Bogami, mene nije imao ko maziti i paziti ni sa prvim, sa drugim možda, mada dabogda šćeri, ma bit će kako treba biti, mada ovo mi ne da mira, trenutno mi je ovo tema nesanice,

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1051
14.2.2012 11:07:49   
hanabanana
Ako si imala tako loše iskustvo, jasno mi je da se nisi otvarala i da je to išlo vrlo sporo, jasno je da ne želiš opet proći kroz sve to.
CR nije bauk, ledja bole, razvaljuju, operacija je kao i svaka druga.
Meni je prvi porod bio pjesma, možda sam zato teško prihvatila ovaj drugi na CR.

Ali kažem ti, ako ćeš ti biti smirenija, i sama si pomenula svoje zdravstveno stanje, zašto ne popričati sa ljekarom?!
Oporavi se i od prirodnog i od poroda CR.
Neko se od prirodnog oporavlja mjesecima, nego od CR nema kad da se oporavlja.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1052
14.2.2012 11:12:29   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ako si imala tako loše iskustvo, jasno mi je da se nisi otvarala i da je to išlo vrlo sporo, jasno je da ne želiš opet proći kroz sve to.
CR nije bauk, ledja bole, razvaljuju, operacija je kao i svaka druga.
Meni je prvi porod bio pjesma, možda sam zato teško prihvatila ovaj drugi na CR.

Ali kažem ti, ako ćeš ti biti smirenija, i sama si pomenula svoje zdravstveno stanje, zašto ne popričati sa ljekarom?!
Oporavi se i od prirodnog i od poroda CR.
Neko se od prirodnog oporavlja mjesecima, nego od CR nema kad da se oporavlja.
[/quote

Ma, naravno da ću popričati, još uviejk je rano, nego kako su me malo kontrakcije popustile a beba počela javljati se, tako se i film počeo vračati, tačno je da ne znam ništa o CZ, možda samu teškoj zabludi, ali eto moram sa mojim dragim ženama podjeliti svoje muke

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1053
14.2.2012 11:14:35   
Selminja
Moje iskustvo je da su bolovi za prirodni porodjaj duplo jaci nego nakon CR, 12 sati bolova i hitan CR, i prosla bih sve ponovo samo da sam mogla prirodno. CR je operacija i na mene je deprimirajuce djelovao kao prvo boravak gore 4 dana, tretiranje nas zena kao postoperativni slucaj, sto i jesmo, a nikako kao porodjene zene, zatim silne terapije koje moramo primiti. Na mene je anestezija djelovala tako da sam cijeli sljedeci dan bila u blagom polusnu. Beba poslije CR dodje kao nus proizvod, da me ne shvatite pogresno sumnjam da je ijedna zena svojski uzivala s bebom nakon cr. A oporavk je druga prica, ja i sad imam fobiju od ustajanja iz lezeceg polozaja.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1054
14.2.2012 11:30:00   
ja92

IZVORNA PORUKA: suncesunce

lijepi pozdrav drage mame i one koje ce to tek biti
ja sam u petom mjesecu trudnoce i tek sada mi je dr otkrio da imam dvije pregrade u materici (septum). sto je jos vise zbunjujuce jedna je na sredini i beba se nalazi u obje strane. rekli su mi da cu, ako iznesem do kraja, najverovatnije na CR da mi se ujedno ukloni i to.
ima li neko od vas slicnoga iskustva? ja vec panicim (ne toliko zbog carskog koliko se brinem kako ce se materica siriti i kako ce bebica imati dovoljno mjesta)

Meni bliska osoba je imala slican problem, septum. Ali kako je beba rasla, sama je sebi prirodno pravila prostor, "gurala" pregradu. Bebica se na kraju i prirodno rodila, bez ikakvih komplikacija.
Uglavnom, bila u potpunosti hB uredna trudnoca, s tim sto je dr. malo cesce narucivao na ultrazvuk, da bi se to moglo pratiti. To je sto znam o septumu.
A za CR, porodila se Cr prije skoro 7 mj, super prosla, relativno brzo se oporavila. Ja i mm ostali sami s bebom 4. dan. Oboje smotaniuser posted image
Malo rana boli, ali boli i kad se udarim. Teze mi je bilo lezanje na patologiji i njihovo vijecanje da li da me porode na Cr ili prirodno.
Ja bih opet izabrala CRuser posted image

(odgovor članu suncesunce)
Neposredna veza do poruke: 1055
14.2.2012 13:05:30   
Gigana
Ja sam sad opet trudna i palo mi je na pamet u nekoliko navrata da bih možda mogla uzeti u obzir da se porodim "prirodno", ali pošto po mom mišljenju nijedan porod u bolnici gdje vam daju drip, gel i sva ostala čuda se ne može nazvati prirodnim, nego provociranim porodom, pošto svaki ljekar želi da u potpunosti kontroliše cijeli tok poroda i ako je moguće da porodi ženu dok mu smjena ne završi, pa se slabo  kojoj ženi ostavlja mogućnost da sve baš ide svojim "prirodnim" tokom (mislim da bi tada puno manje boljelo), ja ću se ipak i ovaj put odlučiti za lijepi carski rez, a sad još imam i indikacije: diskus hernija sa oštećenjem živca, te kamen u žuči koji mi povremeno pravi probleme (molim Boga da ne bude još nešto treće do kraja trudnoće).
"Prirodnog" odnosno "provociranog" poroda me najviše strah zato što ne znam šta bih da mi se desi da se patim po 15 sati i da beba neće napolje i onda me dovrše carskim na kraju ili još gore vade bebu na vaccum, naprave hematome po glavi itd., itd.... neću ni da razmišljam. Džaba, ja sam plašljivica i kukavica i strah me ovih stvari, a isto sam svjesna posljedica carskog reza, ali pošto sam to već jednom prošla bez problema, znam šta me čeka.

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

(odgovor članu ja92)
Neposredna veza do poruke: 1056
14.2.2012 14:00:27   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Gigana

Ja sam sad opet trudna i palo mi je na pamet u nekoliko navrata da bih možda mogla uzeti u obzir da se porodim "prirodno", ali pošto po mom mišljenju nijedan porod u bolnici gdje vam daju drip, gel i sva ostala čuda se ne može nazvati prirodnim, nego provociranim porodom, pošto svaki ljekar želi da u potpunosti kontroliše cijeli tok poroda i ako je moguće da porodi ženu dok mu smjena ne završi, pa se slabo  kojoj ženi ostavlja mogućnost da sve baš ide svojim "prirodnim" tokom (mislim da bi tada puno manje boljelo), ja ću se ipak i ovaj put odlučiti za lijepi carski rez, a sad još imam i indikacije: diskus hernija sa oštećenjem živca, te kamen u žuči koji mi povremeno pravi probleme (molim Boga da ne bude još nešto treće do kraja trudnoće).
"Prirodnog" odnosno "provociranog" poroda me najviše strah zato što ne znam šta bih da mi se desi da se patim po 15 sati i da beba neće napolje i onda me dovrše carskim na kraju ili još gore vade bebu na vaccum, naprave hematome po glavi itd., itd.... neću ni da razmišljam. Džaba, ja sam plašljivica i kukavica i strah me ovih stvari, a isto sam svjesna posljedica carskog reza, ali pošto sam to već jednom prošla bez problema, znam šta me čeka.

ma ti plašljivica...nikada u životuuser posted image

neka je sa srećom...user posted image
Draga ti nemaš što dalje sa uspostavljenim dijagnozama ni očekivati...indikacije za carski su tu.

A što me obradovah nick kada ugledahuser posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 1057
14.2.2012 14:02:17   
tajcika

IZVORNA PORUKA: Selminja

Moje iskustvo je da su bolovi za prirodni porodjaj duplo jaci nego nakon CR, 12 sati bolova i hitan CR, i prosla bih sve ponovo samo da sam mogla prirodno. CR je operacija i na mene je deprimirajuce djelovao kao prvo boravak gore 4 dana, tretiranje nas zena kao postoperativni slucaj, sto i jesmo, a nikako kao porodjene zene, zatim silne terapije koje moramo primiti. Na mene je anestezija djelovala tako da sam cijeli sljedeci dan bila u blagom polusnu. Beba poslije CR dodje kao nus proizvod, da me ne shvatite pogresno sumnjam da je ijedna zena svojski uzivala s bebom nakon cr. A oporavk je druga prica, ja i sad imam fobiju od ustajanja iz lezeceg polozaja.

draga moja mislim da nisi u pravu za ovaj dio o bebi kao nus proizvodu jer sam uzivala u svojoj bebi i prvom susretu s njom, jednom sam procitala komentar da zena koja rodi na CR ne zna sta je biti majka u pravom smislu te rijeci,a ja mislim da je majka mnogo vise od toga kako rodis tu svoju bebu...licno imam iskustvo i jednog i drugog poroda,boli i jedan i drugi na svoj nacin, a o tome kakav je oporavak poslije i jednog i drugog zavisi od zene i njenog stanja, i sa jednim i drugim djetetom sam morala biti pokretna skoro od prvog dana i evo ziva sam jos uvijek bez trauma samo sa oziljcima od poroda na razlicitim mjestimauser posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 1058
14.2.2012 14:07:34   
animagical

posto se ovo meni vec desilo i ja bih drugi put na carski, ionako sam i prvi put imala more indikacija ali ja idiot htjela prirodnouser posted image nego da vas pitam,da li je poslije carskog bol isti kao poslije bilo koje abdominalne operacije? jednu sam prosla, imam poveci rez i osim onog prvog dana poslije operacije i narkoze, nije bilo toliko strasno...ako nista moze se sjediti u iducih mjesec danauser posted image

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 1059
14.2.2012 14:13:03   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: animagical

posto se ovo meni vec desilo i ja bih drugi put na carski, ionako sam i prvi put imala more indikacija ali ja idiot htjela prirodnouser posted image nego da vas pitam,da li je poslije carskog bol isti kao poslije bilo koje abdominalne operacije? jednu sam prosla, imam poveci rez i osim onog prvog dana poslije operacije i narkoze, nije bilo toliko strasno...ako nista moze se sjediti u iducih mjesec danauser posted image

hm.. ja sam klasičnim rezom operirala slijepo crijevo...
nekako sam lakše to predevrela nego carski...user posted image
ne sjećam se da je toliko boljelo...niti da mi je bio porblem utajanje iz ležećeg položajauser posted image

Doduše tada sam bila mlađa i mršavija...vjerujem da je it o imalo utjecajauser posted image

a moja treća i ja se nadam posljednja opeacija je žuč...nju sam opet laserski riješila...tačnije kamenje u žuči...to sam ko leptir predeverala...istin opet mršavija dosta al starija od slučaja sa ove dvijeuser posted image

Sad ne znam što bih ti rekla...
od svih meni je carski najbolnija bilauser posted image i najduže mi trebalo da baš prozdravimuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1060
14.2.2012 14:18:29   
animagical
ma hajd,ocigledno mora da boli...bar mi ne bi bebic zavrsio s hematomom i kvrgavom glavicom...bas mi ga zao... ebo ga vakuumuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1061
14.2.2012 14:21:48   
malenaa
joj zene kad citam ove vas epostove nikako da sebe nadjem tu, ja fakat nisam imala tih problema sa carskim, mene je vise bolilo kad sam imala porodjajne bolove... prije nego ce me poslati na cr. malo je bezze mi bilo ostanak u bolnici 4-5 dana ali bolovi nisu bili bas toliki. to govori i cinjenica da je d sa mnom bio u sobi od mog budjenja., nikada nije niti jedna ga sestra uzela niti da sam bila 5 min bez njega... jer nisam dala. , po ovome vidim da je sve stvar zene i podnosljivosti boli.... valjda mi je jaca bol bila kad boli a beba nije tu, nego kad boli a okice me gledaju :))))

< Poruku je uredio malenaa -- 14.2.2012 14:24:54 >

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

Neposredna veza do poruke: 1062
14.2.2012 14:25:54   
Hanady RR

ma hajd,ocigledno mora da boli...bar mi ne bi bebic zavrsio s hematomom i kvrgavom glavicom...bas mi ga zao... ebo ga vakuumuser posted image

pa da ti kažem nešto...u mom slučaju bol nije jedino što me ''tjera'' od cerskoga reza...
ipak je to operacija pri kojoj te uspavaju...
miligrame narkoze dobiješ po osnvu težine...unutra beba...
dalje...rana i uvjeti u našoj bolnici...ne znam sada sa psoljenjim informacijama nebih posbeno na carski išla...

dalje ...komlikacije su moguće i sa carkim rezom...kako za bebu tako i za mamu...

a pored svega toga...ja sma zaista imala porblem ustjanja iz kreveta...kao da sma zavaljena u jednu veliku rupu...a nisma jogi mi baš dobaruser posted image

eh to je bilo zaista teško izevert u prva tri mjeseca uspostavljanja dojenja sa bebom...

A sad bol kao bol...prolazna je trenutna...
al meni je draže bilo sjediti na svilenom šiltetu nakon prirodnog poroda...
nego nosati ruku na stomaku nakon carskog rezauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1063
14.2.2012 14:25:55   
Emica_sa

meni je iskreno carski rez bio nigdje veze,prvi porod prirodni,dosta slican tvom,sporo se otvarala,beba nije htijela vani,na kraju nakon 32 sata patnje sin jedva ostao ziv,ispatio se, imao krvarenje izmedu mozdanih ovojnica i edem mozga,ali to nije tema...

Drugi put dr sam mi je predlozio carski,iako ja budala sam opet htijela ici na prirodni,ali je on sam rekao da on ne bi i ja ga hvala Bogu poslusala,jer ja to nisam ni osjetila,samo prvi put kad sam ustajala su bili bas bolovi,a kasnije sve lakse,treci dan sam izasla iz bolnice i sve normalno radila,rana me jeste zatezala ali nije ni blizu boli od epi kad sam bila ko invalid

< Poruku je uredio Emica_sa -- 14.2.2012 14:27:23 >

Hello, it's me...

Neposredna veza do poruke: 1064
14.2.2012 14:31:16   
animagical
ma ne znam..ja sam iza operacije sve normalno mogla,cim me narkoza popustila...a imala sam i dren i dosta konaca.... iza poroda sam imala ipak tri puta vise konacauser posted image citavih 36, puknut grlic, spusten mjehur, hemeroide...sjela 23 dan i to ono na jednu noguuser posted image i jos modru bebu, s hematomom, umornu, loseg apgara...plus sto su ga skoro ugusili...prvenstveno zbog bebe ne bih vise pristala na induciran vaginalni porod, s dripom, probijanjem vodenjaka i sl...na prirodan vjerovatno bihuser posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1065
14.2.2012 14:36:51   
Emica_sa

ma ne znam..ja sam iza operacije sve normalno mogla,cim me narkoza popustila...a imala sam i dren i dosta konaca.... iza poroda sam imala ipak tri puta vise konacauser posted image citavih 36, puknut grlic, spusten mjehur, hemeroide...sjela 23 dan i to ono na jednu noguuser posted image i jos modru bebu, s hematomom, umornu, loseg apgara...plus sto su ga skoro ugusili...prvenstveno zbog bebe ne bih vise pristala na induciran vaginalni porod, s dripom, probijanjem vodenjaka i sl...na prirodan vjerovatno bihuser posted image

Ja sam uzela spinalnu,bila sam budna,vidila bebu,oni me prebacili na intezivnu,nisam povracala,nije me bolila glava,nista bukvalno nisam osjetila, fino zaraslo i nekako brzo..

Danas se i ne vidi rez samo crta skroz tanka.

Ne bi ni ja nikada vise pristala na indukcije i dripove i 100 vaginalni pregleda u toku danauser posted image

Hello, it's me...

Neposredna veza do poruke: 1066
14.2.2012 14:40:23   
Gigana
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ma ti plašljivica...nikada u životuuser posted image

neka je sa srećom...user posted image
Draga ti nemaš što dalje sa uspostavljenim dijagnozama ni očekivati...indikacije za carski su tu.

A što me obradovah nick kada ugledahuser posted image user posted image user posted image

Hvala, draga, dosao i na mene red jos jednom.

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

Neposredna veza do poruke: 1067
14.2.2012 14:46:40   
Miracle*3
Ja nisam prosla prirodan porod, nit sam imala porodjajne bolove, ali mene je rana bolila da su mi oci ispadale. Ma ne mozes ustat, ne mozes se u krevetu sa ledja okrenut na bok, u wc kad odem prvi put, ne mogu sjest, onaj kateter jos gori, nit saget, nit podic bebu, ma uzas, jos ako pocnes kasljat posle narkoze, ili ne daj boze ako te ko nasmije.....strasno. Mozda sam ja takva, mozda je moja tolerancija na bol takva, ali uvijek kazem kad sam prvi cr imla bila nedjelja, ja u ponedjeljak nekako dolazim sebi, jos uvijek munjena, dolazi zena, stara posteljica, ukljucuju joj drip, oko 2 se porodila, kaze joj sestra lezi dva sata. Posle dva sata ustade, ode se istusirati i ode na hodnik da pita kad ce joj donijeti bebu.

E tad sam plakala ko godina. I tad sam vidjela razliku izmedju jednog i drugog, bole oba, ali ovaj cr traje duze oporavak. Mene sad ceka treci cr, vise nema biranja, sad sam psihicki spremna na bolove, infuzije, i sve ostalo, samo bi sad nekako odtala 10 dana u bolnici da koliko toliko dodjem sebi.

Neposredna veza do poruke: 1068
14.2.2012 14:48:57   
SREĆNA
Bol poslije CR, pa i nije tako strašno, prvi dan si onako ošamućen, od narkoze i od bola, ali eto opet ustaneš, mada ne moraš ni to, imaš kateter pa u vc ne moraš, sestre te podignu radi tebe same, radi bržeg i boljeg oporavka, ustaneš , stojiš par sekundi ili koliko možeš, koliko ti bol dozvoljava, boli ali ne toliko da se zbog toga ne ide na cr. Drugi dan ustaješ sama, naravno to je individualno, koliko ko može podnijeti i trpiti bol, mislim koliko dugo, važno je ustati iz kreveta, pa koliko toliko, jest da ti se manta, soba se okreće oko tebe, muka ti je, važno je imati mokru i hladnu neku krpu ili peškir bilo šta da kad ustaneš da se malo osvježiš s tim da se ne onesvjestiš, od bola disati baš ne možeš, ne možeš sjediti, lakše je stajeti, jer ne možeš se presaviti u sjedećem položaju. Meni je od sveg tog bola bilo najteže kad mi se zakašlje, e to je bol, kažu da je to što iskašljavaš anestezija, neko je povrati, neko iskašlje, ali boli brate, imaš osjećaj da će rana pući.Kad dođeš kući, ležiš i dalje , ustati ne možeš normalno iz ležećeg pložaja,ali zato kad legneš na lijevu ili desnu stranu tako i ustaješ.Boli ali podnošljivo i ne boli stalno da se ne može istrpit, dobijaš u bolnici naravno i razne tablete inekcije za bol i oporavak.Sve u svemu nije strašno sa moje tačke gledišta.Fizička bol naspram duševne je velika O.

Neposredna veza do poruke: 1069
14.2.2012 14:57:22   
Gigana

NIsam imala, srecom, drugih abdominalnih operacija, ali mogu ti reci da sto se carskog reza kod mene tiče, najveće bolove sam, naravno, imala kad su me tek probudili iz anestezije, mislila sam da ce mi sva utroba izaci napolje. To je trajalo nekoliko sati i cim su infuzije sa analgeticima počele djelovati, bol se smanjio. Čini mi se da sam odmah tu veče morala ustati na noge i to je bila atomska fizika, ali sam ustala, jer ti sestre ne daju da ležiš.
Svakim danom u bolnici je bilo sve manje bola, a pretpostavljam da je to i zato jer su mi kroz infuziju davali oksitocin da se materica brze vrati u normalu. Izasla sam nakon 6 dana, a već nakon dvije sedmice sam mogla fino da funkcionišem, a potpuni oporavak je trajao nekih 20 dana. Na posao sam morala krenuti nakon mjesec dana, tako da više nisam imala vremena ni da razmisljam o rezu.
Rez mi je super, jedva da se i vidi, nikad nisam imala nikakvih problema sa curenjem rane i slično. Mislim da je moj dr. super odradio posao prvi put i zato ću mu se, ako Bog da, opet prepustiti i drugi put.
Već sam negdje pisala da je meni carski ništa u odnosu na proces dojenja koji sam morala proći. Dojenje mi je bilo pakao u početku. Imala sam  mlijeka za cijelo porodilište i dobila od navale istog temperaturu, bojali se mastitisa i to je bila katastrofa. Ali o tome na nekoj drugoj temi.

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

Neposredna veza do poruke: 1070
14.2.2012 15:00:22   
ciciban26
Meni je CR bio itekako bolan. Posebno naporno mi je bilo ustajanje s onih bolnickih kreveta pa sam tako jos vise istezala ranu. Mogu trpiti bol,i nisam trazila nista protiv bolova ali da boli-boli.Najgori mi je bio odlazak u toalet i mijenjanje vesa,ne mozes se sagnuti ni podici nogu kako treba.
Mada sve je to individualno,moja prijatljica je 5 dan cr hodala kao da nikad nije bila na cr,10-i dan vozila auto i nikad je rana poslije nije boljela a mene evo 5 mj. poslije zna itekako jako zignuti.

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 1071
14.2.2012 15:13:04   
Gigana
Ma svaka od nas je priča za sebe. Neko podnosi bol bolje, neko lošije.
Ja sam stvarno imala prelijepo iskustvo u Vojnoj bolnici, sestre su bile nevjerovatne, pogotovo sestra Emina koja mi je pomagala oko dojenja u 2 sata ujutro, ničim izazvana, sama žena došla do mog kreveta i počela da me uči kako da dojim.
Tu su bile i kad mi je trebalo zamijeniti veš i pidžamu, pomogle mi za sve stvarno, nijedna nije bila bezobrazna i drska. A moram isto reći da nikome nisam dala ni jednog jedinog feninga.
Rana boli, to je normalno, i oporavak traje duže u bolnici, ali isto tako, za par dana možeš sjesti na wc bez problema, nema epiziotomije, nema šlaufa, nema takvih problema, ali ima kateter, ima rana, bolovi su manjeg intenziteta, ali zato puno duže traju nego kod "prirodnog". Ali nek' ima i ova opcija, hvala Bogu, pa bujrum, ko voli nek' izvoli!

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 1072
14.2.2012 15:13:58   
animagical
a naravno da boli, pa presjeku se misici... ja bih svejedno ako ikad skupim hrabrosti za drugu bebu ipak odabrala cr, jer indukciju i vakuum ne bih pozeljela nijednoj majki a ni bebi narocito... nek su nam zivi i zdraviuser posted image

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 1073
8.3.2012 22:57:43   
mamma mumi
Drage moje u 36 sam ned. Narucena sam na komisiju za CR za onu tamo sedm. Prvi porod bio CR, kazu da je to odmah indikacija i za drugi CR i da moram leci na patologiju 2 dana prije sekcije, a ista se radi tek u 39 ned, dok se prvi put radi u 38 ned. Na komisiji nema ginekoloskog pregleda kada je II put. E sada neka se molim vas jave zenice koje su imale prvi i drugi porod CR skoro, jako se brinem.

Neposredna veza do poruke: 1074
3.4.2012 12:19:56   
taze_mlada
jedno pitanjce sa zenice koje su se carski porodile na jezeru u sa: kad tata bebe moze vidjeti bebu? jaranica treba da se porodi sutra a muzu rekli da dodje tek prekosutra... haj za zenu i kontam jer ce biti na intezivnoj ali za bebu mi sega, da ne moze bar negdje da je vidi.....

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *