|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
6.2.2012 11:58:03   
balasgirl
Ajnur, tvoj dr daje procjenu da li si za cr ili nisi. Opet, ti možeš s njim imati otvoreni razgovor i reći mu svoje strahove, ako on odluči da jesi za cr,ti dalje ideš prikupiti nalaze potrebne za komisiju (anesteziolog, internista, kks) i onda opet komisija odlučuje da li ćeš ići na cr ili ne, i naravno odrede ti termin za porođaj. U takvoj situaciji dolaziš u bolnicu dan ranije gdje ti izvrše sve potrebne pripreme za sutrašnji cr.
Eh sad, ako ti zaista želiš cr, a dr i nije baš za njega, općepoznato je da "para vrti gdje burgija neče", ako me razumiješ. user posted image

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1026
6.2.2012 12:12:49   
Klara_
Drage moje,

hvala na brzim odgovorima. A da budem jasnija ovo imam na zubićima  http://www.google.com/imgres?imgurl=http://ortodont-mviskovic.hr/slike/05.jpg&imgrefurl=http://ortodont-mviskovic.hr/Upute-za-nosenje-fiksnih-ortodontskih-aparata.html&h=600&w=800&sz=151&tbnid=B05LeWWsAF8oxM:&tbnh=99&tbnw=132&prev=/search%3Fq%3Dfiksni%2Bortodontski%2Baparat%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=fiksni+ortodontski+aparat&docid=TkaVIQB-PuXk_M&hl=en&sa=X&ei=xLMvT6WiLs_Kswbu8YiLDQ&sqi=2&ved=0CCoQ9QEwAg&dur=4234     

eh sad mi samo nije jasno kako je moguće imati na jednom zubu? zato sam poslala sliku, da ne bi bilo zabune....uglavnom, ne bi mi bilo nimalo drago da mora da ga skidam i ako je jedini ralog gušenje (ne dao Bog), onda se baš i ne mora skidati jer je ovo fiksno da fiksnije biti ne može.

malo ste me utješile, a ako imate još nekih iskustava ili ste čule slične probleme pišite please.

a o okretanju bebice, pa ok....samo sam mislila da postoji neki period kada mu je već preusko i premalo prostora da se prevrne i da je to to, što se okretao okretao...ali može biti da zaista i nije tako

hvala na odg.

veeeliki pozdravi od mene i bebca

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 1027
6.2.2012 12:12:52   
ajnur
E onda ili da mijenjam dr ili da se psihicki pripremam opet na ...ima jos do kraja mozda sve bude ok ako Bog dauser posted image Ja optimista kao i uvijek

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1028
6.2.2012 12:18:25   
ajnur

IZVORNA PORUKA: balasgirl

Ajnur, tvoj dr daje procjenu da li si za cr ili nisi. Opet, ti možeš s njim imati otvoreni razgovor i reći mu svoje strahove, ako on odluči da jesi za cr,ti dalje ideš prikupiti nalaze potrebne za komisiju (anesteziolog, internista, kks) i onda opet komisija odlučuje da li ćeš ići na cr ili ne, i naravno odrede ti termin za porođaj. U takvoj situaciji dolaziš u bolnicu dan ranije gdje ti izvrše sve potrebne pripreme za sutrašnji cr.
Eh sad, ako ti zaista želiš cr, a dr i nije baš za njega, općepoznato je da "para vrti gdje burgija neče", ako me razumiješ. user posted image

Prosli put niko nije vidio da je velika beba user posted image kad se rodio nije dr mogla da vjeruje.Nisam imala pojma kako i sta ide za cr .Ma naravno da razumijem.Da mi doguramo pa cemo skontati ako Bog da.user posted image

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 1029
9.2.2012 10:04:23   
enči80
Pitanje za mame koje imaju vertikalan rez od cr:
1.Da li im je vremenom barem malo 'izblijedio' rez?...meni kad ovako pogledam užasno izgleda
2.da li su na slj.trudnoće morale čekati 4-5 godina?...ovo je meni savjetovao moj ginekolog ...Hvalauser posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 1030
13.2.2012 11:27:41   
Gigana
IZVORNA PORUKA: Mirela K

Drage mame, molim vas za jedan savjet! Naime, moj sin je rodjen prirodnim putem i bio je težak 4650g i dug 56 cm.Imala sam jako dug i tezak porod. Sad sam opet trudna i naravno mngo se plasim poroda. Buduci da znam da u vecini slucajeva druga beba bude krupnija s razlogom se plasim poroda user posted image Da li mi neko moze reci, mogu li ja u Sa traziti carski rec na svoju ruku. Sina sam rodila u Vojnoj bolnici. Hvala vam unaprijed

Draga Mirela,

ja sam se toliko bojala poroda, da sam trazila od svog doktora da me porodi na carski rez. On je pristao jer sam ja krupnija, a i beba je bila krupna, sto je već indikacija za carski, ali mi je rekao slijedece:"Carski rez na svoju ruku može, ali koštaće te 500 KM, a ja kao tvoj ljekar bih želio da ti uštedim te pare. Pošto ti je beba krupna, otiđi kod još jednog ljekara koji radi privatno da ti to potvrdi i onda ćeš fino na komisiju."
Tako je i bilo, otisla sam kod privatnog ljekara, on mi je potvrdio da je beba krupna, dao mi nalaz i s tim nalazom i mišljenjem sam otišla na komisiju u Vojnu bolnicu.

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

(odgovor članu Mirela K)
Neposredna veza do poruke: 1031
13.2.2012 12:44:25   
suncesunce
lijepi pozdrav drage mame i one koje ce to tek biti
ja sam u petom mjesecu trudnoce i tek sada mi je dr otkrio da imam dvije pregrade u materici (septum). sto je jos vise zbunjujuce jedna je na sredini i beba se nalazi u obje strane. rekli su mi da cu, ako iznesem do kraja, najverovatnije na CR da mi se ujedno ukloni i to.
ima li neko od vas slicnoga iskustva? ja vec panicim (ne toliko zbog carskog koliko se brinem kako ce se materica siriti i kako ce bebica imati dovoljno mjesta)

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 1032
13.2.2012 15:00:57   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: enči80

1.Da li im je vremenom barem malo 'izblijedio' rez?...meni kad ovako pogledam užasno izgleda
2.da li su na slj.trudnoće morale čekati 4-5 godina?...ovo je meni savjetovao moj ginekolog ...Hvalauser posted image

Enci zavisi kakva ti je koza, kod mene su dva i skroz su izblijedili, bas se ne vidi. Uglavnom kad sam vratila kilazu na staru onda se haman pa skroz postao neprimjetan, e sad cekam treci, vidjecemo kako ce to posle ici. Moji razmaci su po 4 godine, ali takva nafaka bila, nisam ni pitala ljekara oko toga kad cu i kad smijem.

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 1033
13.2.2012 15:05:21   
M kao Mama
Drage mame koje ste prošle kroz CZ, ja sam u 6.mjesecu, imam porod iza sebe, i evo već nekoliko noći ne spavama razmišljam o porodu, šta je incikacija za CZ, koje sulove treba ispuniti pa da se ide na CZ,

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 1034
13.2.2012 15:08:40   
Miracle*3
user posted image Ti si meni smijesna pravo. Moli Boga da nemas indikacije i uslove za CR. Ja sam ti pricala sta je bila moja prva indikacija, i ne bi pozelila nikom da je prezivi. A moze i bez indikacija, ali zna se kako, hehe

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1035
13.2.2012 15:19:44   
enči80

IZVORNA PORUKA: Miracle*3

IZVORNA PORUKA: enči80

Enci zavisi kakva ti je koza, kod mene su dva i skroz su izblijedili, bas se ne vidi. Uglavnom kad sam vratila kilazu na staru onda se haman pa skroz postao neprimjetan, e sad cekam treci, vidjecemo kako ce to posle ici. Moji razmaci su po 4 godine, ali takva nafaka bila, nisam ni pitala ljekara oko toga kad cu i kad smijem.

Hvala ti i neka ti je sa srećom da sve bude okuser posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Neposredna veza do poruke: 1036
13.2.2012 15:21:34   
M kao Mama

user posted image Ti si meni smijesna pravo. Moli Boga da nemas indikacije i uslove za CR. Ja sam ti pricala sta je bila moja prva indikacija, i ne bi pozelila nikom da je prezivi. A moze i bez indikacija, ali zna se kako, hehe

Joj, Miracle, hajd u četri oka ćemo da ne plašim trudnice, hahahaha, ma najgore što moj dr. nije pristalica istog, a mene nešto strah uhvatio

Neposredna veza do poruke: 1037
13.2.2012 15:25:51   
jasmin

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Joj, Miracle, hajd u četri oka ćemo da ne plašim trudnice, hahahaha, ma najgore što moj dr. nije pristalica istog, a mene nešto strah uhvatio

Almek,to su ti trudnicki hormoni...ignorisi ih.Sta bih dala da mogu roditi prirodno,jer ne zove se dzaba prirodno.
Dobro sam prosla oba puta s carskim rezom,ali prirodno...eh to mi je zelja i molim Boga da mi se ispuni za nekih 5,6 godina.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 1038
13.2.2012 15:31:36   
malenaa
drage moje ja sam d rodika carskim rezom, ali ne zato sto sam htijela vec morala :((( 18 sati sam se poradjačla.. istekao drip prezivjela sve porodjajne bolove, i onda kad je doslo 5 do 12 tako receno , putem ctg je pokazivao slabe otkucaje bebinog  srca,u par navrata prestanak rada (znaci ne cujem bebu a njih 5ero oko mene i svi u bunilu ) onda su me odveli na hitan caski rez-
kad sam sat nakon narkoze trazila dinu nisam ga ni ispustala vise,ni minute,nti jue popio flasicu niti ga je ko presvukao i ne zalim, nije me zaista nista bolilo poslije budjenja valjda zbog srece. sada sam trudna 7sedmica.... i iskreno trazit cu carski rez, iako znam da mogzu prirodnim putem,ali ne zelim prolaziti onaj pakao i razmisljanje jeol mi beba ziva ili ne...

i da. voljela bih da sam rodila prirodnim putem... ali ovako je  oralo biti i ne zalim sada  jer imam zdravog djecaka pored sebe...

< Poruku je uredio malenaa -- 13.2.2012 15:36:14 >

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1039
13.2.2012 15:35:35   
Miracle*3
Bas ovo sto kaze malenaa, kad ne cujes bebine otkucaje, pa se skupi njih 5-6 oko tebe, i nisam se ni snasla, vec sam bila u sali. Jos kod mene nije kreno porod, u 39. nedjelji ostala u bolnici zbog vrtoglavice i ono redovan ctg na patologiji, nema otkucaja, to je bilo s prvom bebom, od tad imam fobiju od ctg-a

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 1040
14.2.2012 10:01:14   
Mirkica

JA molim Boga stavrno da nemam CR ali , ali kaze moja doktorica da je kod mene bas riskantno :(((((( bice kako bude samo neka budemo oboje dobro i zdravo ali me starh tog prokletog CR ali oept kazem hvala Bgou pa ga ima

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 1041
14.2.2012 10:07:15   
hanabanana

Drage mame koje ste prošle kroz CZ, ja sam u 6.mjesecu, imam porod iza sebe, i evo već nekoliko noći ne spavama razmišljam o porodu, šta je incikacija za CZ, koje sulove treba ispuniti pa da se ide na CZ,

Tek sada povezala da si trudna. user posted image
Plavuša, šta da se radi.
Indikacija je valjda jasna - koverta, unutra 200-300 maraka.

Ja nisam dala kovertu, moja indikacija je bio položaj dijeteta, ledja i zadak.
Mada.......pazi sada ovamo, to u biti i nije indikacija za CR jer i to je normalan položaj za radjanje dijeteta.
Mom ginekologu nije bio normalan, i rekao je da ne poradja prirodnim putem kada je takav položaj dijeteta.
Tako da ja nisam išla na komisiju, nego njemu na pregled svak treći dan po ulasku u deveti mjesec.
Dvije sedmice nosila torbu u autu, na zadnjem pregledu mu rekla: slušaj, ja se ne vraćam danas. Meni je torba u autu, i ja ću danas roditi!! Šta me više šetaš, 40 -ta sam sedmica.
Tako je i bilo.

Neposredna veza do poruke: 1042
14.2.2012 10:15:10   
Hanady RR
Alma kako te ''vodi'' isti doktor i u istoj bolnici kao mene da ti odmah kažem on nije rad za napisat carki rez...
indikacije su kod njega zadak ( ali ako si prvorotkinja) kod drugorotkinje taj položaj bebe nije porblem ako je prvo dijete rodila prirodno...
Kod mene jeste bio zadak ali pored toga sma imala napade žuči u trunoći i ležela sam do komsije u bolnici pa nisu smjeli da me prirodno porođaju radi toga.

Dok sam još ležala u bolnici vizita mi je rekla ''tebi je jasno da ćeš skcijom roditi ovo dijete''

ja sam se isrkeno nadal da će beba da se okrene...i kad sma legla nakon komsije po prijemu u bolnicu 11.februara ( sutradan mi bio zakzanam carki rez) ja pitam doktora ''jeli s eokrneula beba, čula sma da se zna okrneuti posljenji dan'' on meni kaže ''sve i da se okrene ti ne smiješ na prirodni porod radi napada kamena koje si doživjela i doživljavaš''...tako da mom razočarenju nije kraja bilo....

ja nisam stručna niti voljna da ti savjetujem zahtjevaj carki, koristi ove indikacije u KM-ovima itd...
ja sam jedna od onih koje su uvijek za prirodni porod...
meni carski rez nije donio lijepa iksutav ni sjećanja
No to je sve individualno...smao d aznaš sa doktorom koji te vodi to baš i nećeš lako postići...
pripremi s ena vrijeme ako si baš za isto...
mjenjaj il kliniku il doktora

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1043
14.2.2012 10:25:24   
M kao Mama
Ma, vala nit ću mijenjatid r, nit klinuku, ako ne bude prijeke nužde, ma porpičat ću ja lijepo sa mojim dr. mislim da će on pristati, zbog mog zdravstvenog stanja.

hvala u svakom slučaju na odgovorima

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1044
14.2.2012 10:44:59   
hanabanana
Ja bih još jedno dodala:
- rodila bih još dvoje normalno, ali više ne bih prošla iskustvo carskog reza.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1045
14.2.2012 10:48:11   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ja bih još jedno dodala:

Ja sam imala zaista težak porod, i da nije bilo pomenutog dr. koji je instistirao da idemo prirodno, sala je već bila spremna za CZ, nakon dva dana bolova u kućnoj varijanti i preko 12 sati intenzivnih bolova u porodilištu, porod ko porod je bio super,za 5 minuta, ali oni prije me je jako napatilo, CZ nisam prošla i ne znam, ali opet eto nešto mi se čini da su manji ti postpoperativni, nego porođajni,

Neposredna veza do poruke: 1046
14.2.2012 10:51:08   
Hanady RR

Ja bih još jedno dodala:

isto....

ja zaista razumijem da je bilo i težih prirodnih poroda...i komlikacija sa njima...al opet carski rez u našim bolnicama je s moje tačke gledišta siguran ''komlikacija''

Vjerujem da je bilo i onih koje jesu rodile carskim rezom i sa srećom se sjećaju toga iskustva...no ja sma prošla oba, pod ''najboljim'' mogućim uvjetima u našim klinikama...
sad bih potpisla prirodni porod jedna za drugimuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1047
14.2.2012 10:52:06   
hanabanana
Pa vjerujem da je to i do iskustva koje imamo.
Moj prvi porod je trajao sat i pol.
U 21.30 sam ušla u salu, H. je rodjena u 22.25. user posted image
Brzo sam se otvarala, a bolovi su bili takvi da me bilo sramota pricati, kao da me neko ustine i pusti.

Iz tog razloga sam se nadala da će se S. okrenuti, u zadnjem trenutku. ALi nije bilo šanse.
Kad su je izvadili skontali su da je zbog pupčanice ostala u tom položaju, tri puta oko vrata i jednom oko glave joj je išla.
I ne daj bože da sam došla u bolnicu sa trudovima i da je neko od ljekara zapoćo prirodan porod, ugušio bi je.
Ni sada mi nije jasno kako to nisu vidjeli na UZV.

< Poruku je uredio hanabanana -- 14.2.2012 10:53:11 >

Neposredna veza do poruke: 1048
14.2.2012 10:56:45   
Hanady RR

Ja bih još jedno dodala:

Ja sam imala zaista težak porod, i da nije bilo pomenutog dr. koji je instistirao da idemo prirodno, sala je već bila spremna za CZ, nakon dva dana bolova u kućnoj varijanti i preko 12 sati intenzivnih bolova u porodilištu, porod ko porod je bio super,za 5 minuta, ali oni prije me je jako napatilo, CZ nisam prošla i ne znam, ali opet eto nešto mi se čini da su manji ti postpoperativni, nego porođajni,

čini ti se Alma....

ja zaista ne bih na tebe ičim utječem...
Moj prirodni porod je meni lagan bio...oporavka sa koncima i raznom ništa mi nije bio u odnosu na onaj nakon carkoga reza...
istina na to utječe i dosta faktora...ja sma bila krupna...operacija sa mojom tadašnjom kilažom...užas vjeruj mi na riječ...
puna 3 mjeseca...al puna po porodu dam trebala ruku muževu da se ''izvalim'' iz kreveta...bol na rani bila je nesnošljiva...
dražnje ruke na donjem djelu stomaka umalo mi ostalo ko stalna navika....

A da ti ne govorim o sposobnosti d abrineš oko bebe...
sa prirodnim sam svoje prvo dijete sama kupla...nakon carkog po izlasku iz bolnice nakon 5 dana...nisma mogla da pospem iz bokala da je se sapare...

mene rana bolila strašno...
a nije ni curila nit sam morala ići vaditi konce...i sada s eožiljak i ne primjeti, zaista je stručno urađena...
al me napatila smao tako...

i da ti kažem manje konaca sam imala na rani carskoga reza nego dole kad sma prirodno rodila...al opet biram prirodniuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1049
14.2.2012 10:57:30   
hanabanana

ali opet eto nešto mi se čini da su manji ti postpoperativni, nego porođajni,

Što se tiče postoperativnih bolova istina je sljedeća.
Kad rodiš prvo dijete, imaš vremena na pretek. Raspilaviš se, svi ti donose i prinose. A tebe ponese atmosfera.
Kad rodiš drugo dijete, pa još na cr, pa dodješ kući nakon 4 dana a čeka te starije dijete, koje si poželjala toliko da ovo maleno ni ne vidiš kako treba, uhvatiš se da uopšte nemaš postporodjajnih bolova, pa se pitaš jesi li ih imala s prvim ili si glumila primadonu?!

I dok sam ja sa prvom, nakon onako smješnog poroda, ležala ko begovica 40 dana, nakon drugog poroda sam 10 dan u nerazmišljanju podigla H. od 20 kg i ubacila u kadu da je kupam!!!!

Muž bio i prošo a ja ga još u čudu pitala: ŠTa je?

Neposredna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *