|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
21.9.2010 14:29:47   
Anoniman
aaaa,kako je lijepo kad ste aktivneuser posted image imam sta iscitavati dok anel spva.
Mi smo dobro,po kuci hodamo sami,user posted image user posted image samcati samo mama ide za njim da nebi gdje lupio al spretan je pravo.Juce sam isla u nabavku tepisonauser posted image sve parkete sam prostrla zbog upadanja sad je mu sve potaman i ako padne nece boliti kao na parket direkt.
Stan sam za 100 stepeni preokrenulauser posted image sve trosjede izmakal,sto iznejla ,sve digla sto je opasno za njega scjeca nema nijednog.
Vani jos neide sam vec za rukicu nije mu,ravno ko po kuci pa ga vodam za rukicu dok,po kuci bez problema hodauser posted image user posted image .
Jede dobro,hb.spava sam zaspi ...Uvecer oko 23.granica podani jednom odspava 1,5 sat.
Uvecer jedino mana velika hoce pored mene probudi se oko pola noci,kmeci grrr moram ga prenijeti inace nista od mog sna .
Nesto se stalno,budi kmeci ustaje iz krevetauser posted image sjedi ......Tako pola noci nam prodje,....
Zna sve zivo bas je bistar sve razumije.Juce uzeo bebu,lutki imauser posted image citav dan je nosa po kuci i daje joj cucu ,flasu smokiuser posted image njegova drugarica nismo jos joj,ime daliuser posted image obozava je.......
Mya,tajra ,ivancice ,ella h,mala velikiuser posted image user posted image user posted image lijepo vas je vidjeti aktivne kao i dadada:-))

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 851
21.9.2010 14:35:15   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: shejla

Lamija pravo voli slatko...ja joj isto ne dajem puno, mozda mali keksic ili prutic kindera....svaki drugi dan otprilike. Ali sam primijetila da praaavooo voli i ono bas se obraduje. Danas je, recimo probala Praline (dobili iz Belgije user posted image ) i dala joj malo da zagrize i ja stavila oststak u usta...ja kad je pocela da se dere: "daaaaaj...daaaaaj...Njaaaam..."

I anel obozava slatko,nedajem cesto al pojede monte,cokoladice....
Vecinom drobi smoki  to bas voliuser posted image sto kaze mya.
Slabo mi  nesto voli voce bas ga tjeram da jede al neceuser posted image jedino voli grozdje ima kod nas lijepo ovdje al nedajem puno,strah me da nebi proliv dobio on bi ga jeo non stop.
Jedino to od voca voli,i malo banane ostalo nikako.
Imamo i domaci,sljiva,jabuka,imali smo i breskvi,al on nece i nece.....

(odgovor članu shejla)
  Neposredna veza do poruke: 852
21.9.2010 14:57:32   
trudnica
Da li moguce da bebe u ovoj dobnoj skupini vec mogu zapamtiti pjesmice? 

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 853
21.9.2010 15:03:01   
Anoniman
ja mislim da dauser posted image zasto,pitas???
A.kad cuje poznatu pjesmu odma se okrece prema tv.stane i pozorno slusa i igra pogotovo medu brundu,kad dodje ono hohohoh...On tako napuci usta pa i on samo zna reci hohohohuser posted image user posted image i onda se nasmije

(odgovor članu trudnica)
  Neposredna veza do poruke: 854
21.9.2010 15:16:46   
Mya_81 RR
Trudnice, i ja mislim da mogu prepoznavati melodije.

Moja ima jednu pjesmu koju baš voli i čim je čuje odmah počne pjevati 'aaaaaaaaaaaaa' onako kao pogadja melodiju pomalo...presmiješna je user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 855
21.9.2010 15:31:55   
trudnica
Mislila sam, tacnije, na ponavljanje stihova, ili rijeci iz pjesmica odnosno cijele pjesmice.. misli na kraće, naravno user posted image

Neposredna veza do poruke: 856
21.9.2010 15:33:26   
Mya_81 RR
user posted image user posted image user posted image Moja ništa ne priča tako da je kod nas to ravno nemogućem user posted image user posted image user posted image

Ali ako dijete priča onda ne vidim zašto ne bi zapamtilo nekoliko riječi ako se ta pjesmica sluša svakodnevno...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu trudnica)
Neposredna veza do poruke: 857
21.9.2010 15:39:14   
trudnica
Slazem se user posted image  

Neposredna veza do poruke: 858
21.9.2010 16:46:38   
mala86
caoooo user posted image

evo mi se vratli iz setnje sa Niki i Naimom malom setacicoim,joj premedena je!
samo je ovaj moj bio divlji danas user posted image ,nije spavo pa ne zna jel bi sjedio,stajo,nosio se,uh user posted image

tajra hvala na cestitkama nikad nije kasno user posted image
i ovo za putni je user posted image ,dok mm ne rijesi sta ce izmislit sa ovim drvenim,putni je odlican user posted image user posted image user posted image user posted image

felix i kod mene Leon kad cuje medu brundu i zmiju zabu odmah leti tv-u,ili kad mu neko pjevusi bas obozava!

joj ljudi kod nas na tv ze imaju obavjestenja o sahranama,godisnjicama a moj Leon dok cuje to odmah se nacrta ispred tv-a,ne znam jel mu glas zanimljiv ili muzika,ali umiri se ko bubica!kaze mm da ce mu nasnimat par emisija pa da gleda cijeli dan user posted image

mya pusa za drugaricu,nadam se da ce nam se djeca uskoro vidjet user posted image

sta nam je sa hanom?

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu trudnica)
Neposredna veza do poruke: 859
21.9.2010 19:50:13   
Honey3
pozdrav za generacijuuser posted image user posted image user posted image user posted image evo i nas malo do Seherzadeuser posted image
mi smo danas bili na Vrelu Bosne i bebi je uzivala malo se ljuljala,malo klackala ali joj se klackanje nije svidjelo jer skripi pa je strahuser posted image bacali smo smoki labudovima mislim ja sam bacala a kad Esmi dam da baci ona to fino u usta ubaciuser posted image trudnice mogu oni zapamtiti pjesmice itekako,Esma vec odavno pjeva edo udo(medo Brundo),himnu Sarajeva i to fino po melodiji samo je kod nje "ajajeo"i evo nekoliko dana kad idemo prema kreveticu pjeva abuba,abubauser posted image evo moram ici ona mi se nesto razderala pa se javimo poslije sve vas punouser posted image user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 860
21.9.2010 21:24:27   
dafri
veče
mala dobro došla
iv@ncice nadam se da je oko danas bolje,
tajra ti si se pravo odmorila ili umorilauser posted image user posted image

mi na spavanje idemo oko pola devet pa do sedam,radnim danima  su dva spavanja a vikendom duže spava ujutro i po danu je jedan spavanjac
još je uspavljujemo i ne vjerujem da će se  ubrzo sama uspavljivati mada kada je umorna sama ide u sobu i uspavljivanje traje kratko uz obavezno pjevanje

smoki  i ostale grickalice ne jede skoro nikada a slatko baš voli, trudim se da joj ne dajem prečesto
Una voli Brku, to nam je hit u zadnje vrijemeuser posted image user posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 861
22.9.2010 9:02:13   
Anoniman
jutrooo
Mi smo slabo spavali sinocuser posted image zaspo oko 21.i ja reko da malo poradim po kuci kad on se budi oko pola 10.place dodjem do njega nista on i dalje place dam caja reko da nije zedan popije 40ml cudo a pio flasu u 21.ajd nema veze...zaspi.....nakon 15min.on opet se budi place ,ja opet pored njega odem....mm.veli napusti poso idi lezi pored njega ,pa gdje cu reko kad mi se nespava jos ,kao da A.ucvrsti san ajd odem,opet za 10min.place ....tako je sve bilo i ja zaspim ...
Budio se opet  posle nesto stalno kmeci,gura me s lezaja,cucu trazi.Oko 4.pio flasu i zaspo.
Noc je grozna s ovolikim budjenjem,fujjjuser posted image nepamtim kad sam odspavala u komadu citavu noc bez budjenja ,kmecanja......
On sad spava ja ustala ,da kafu u miru popijem.
Kontam do zubi je,ide mu jos jedan zub do ove dvice samo sto neizbje....

(odgovor članu dafri)
  Neposredna veza do poruke: 862
22.9.2010 9:05:24   
Anoniman
kakav su vasa spavanja sa djecom???Koliko se bude,i kako da A.odviknem od spavanja samnom ma smorime neznam ,kad sam odmorila.Zaspi on ja ga stavim u krevet al,on se budi kao i sinoc dok neucvrsti san valjdauser posted image milion puta.....
Kad ucvrsti san mene vec smori i ja zaspim,i nemam kad ga prenijeti u krevet ruzno spava uzassss....
Kad ce odspavati u komadu,neznam mozda dok svi zubi dodjuuser posted image ....
Budel,se vasa djeca kad zaspu recimo 21,22.nije bitno odma nakon 20min.ili se nebude.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 863
22.9.2010 9:09:28   
rose 87
ja cu kao padobranac da vas pozdravim i vidim kako ste nam
felix imamo iste takve noci znammm kako ti je,a mi se budimo u 6h ujutro pa nemam kad ni kafu popiti,bit ce bolje

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 864
22.9.2010 9:11:27   
mala86
jutro

kod Leona spavanje kako kad!sve zavisi kakav mu je bio dan!evo za rodjkas je zaspo u pola 9 bez ikakvih problema,a probudio se u 11.15 user posted image ,sto je meni super!sikio i nastavio...
nekad se zna probudit nakon pola sata sto zaspe,ja mu dam da jede i nastavi!
prije par dana su bile 2-3 noci kad je plako u snuuser posted image ,okrece glavom,ko da ga nesto muci,sva sreca pa je proslo to

najvise mi se kod njega svidja sto do pola 9 najdalje zaspe user posted image user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 865
22.9.2010 9:14:45   
Anoniman
ejjj,moja mala anel je jednom samo podani odspavao sat vremena i uvecer ga okupam i zaspi oko pola 8.kontam nece se buditi nije spavao danas nista umorna je ,taman se smrklo ja otisla da se istusiram dok sam ja to sve obavila izasla iz kupatila a mm.drzi anelauser posted image user posted image usto oko 8.samo pola sata spava i nije htjeo vise razbudio se i dernecio do pola 11.Nikad ni kao,bebi nije spavao legao rano prije 10 ili 21.al se posle pola sata znao buditi .Nije gladan ,al opet se budi jer popije  flasu pred spavanje i zaspi.
Rose,pozzz za vas kako je drug slusal???Ma bit ce bolje valjda tjesim se....

(odgovor članu mala86)
  Neposredna veza do poruke: 866
22.9.2010 9:19:59   
rose 87
dobro je drug samo zeza a i ja se nadam zubicu ako nije to onda se nadam da je faza i da ce ubrzo proci
mala i mi zaspimo oko pola 9 ili 9 i to mi je drago jer sa njegovim temperamentom do 11  cini mi se da bi nacisto poludilauser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio rose 87 -- 22.9.2010 9:20:33 >

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 867
22.9.2010 11:03:39   
Honey3
jutro generacijouser posted image user posted image user posted image mi smo spavali dobro sinoc od 10 jutros do 8 i 30,sto se spavanja tice mi od 4.mjeseca prespavamo noc,samo bas ako je prehladjena hoce se buditi,a preko dana imamo 2 spavanja po 2h nekad manje nekad vise,prvo spavanje bude i po 3h mashallahuser posted image ma zna Esma da nije jedinica,mora mama na vise strana pa ne zeza mamuuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 868
22.9.2010 12:51:51   
scarlett
Drage ženice, evo već sam postavila pitanje na temi zdravlje, nadam se da će neka od vas imati savjet, hvala unaprijeduser posted image

Malcu mi iza dvojke, na nepcu ali uz dvojku, raste izgleda zub user posted image  Kad sam prvi put to vidjela mislila sam da mu je nešto zapalo user posted image , ali evo par dana kasnije, već je više probio špic i boli me dok ga dojim, a i on je strašno nervozan, predojio je cijelu noć, sinoć me nije pustio ni do toaleta, neće da jede, odnosno uzme zalogaj hrane, pa ispljune - to već dva dana.
Juče je bio na vakcini, pa smo zamolili pedijatra da pogleda i pitali ima li potrebe za stomotološki pregled, on reče da ne bi bilo loše. A obzirom kako se user posted image  od jučer ponaša, mislim da ga "to" (zub ili šta već) pravo muči, čak mu je kažiprst stalno u ustima na tom mjestu. Jeli imao iko sličnu situaciju i kojeg biste stomatologa preporučile. Hvala velika user posted image   

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 869
22.9.2010 15:12:41   
iv@ncica
scarlet- bas  mi  je  zao...i  stavrno  ti  nema  sto  poametno  reci  ni  preporuciti

felix-  pa  mislim da  si  upoznala  sve  nase  jade  ne  spavanja  od  prvog  dana..i  tako  nam  je  i danasuser posted image ..samo  sto  sam  ja  andreja  ostavaljala  u  kreveticu  nakon  dojenja,  a  samo  u  zoru  bi  ga  ostavila  s nama..od  kad   ne  doji  nije  s  nama  od  13-stog  mjeseca,  on voli  svoj  krevetic  veliki,  sareni,  baca  se  i  valja  po  njemu...
a  ne  vjerujem  da  ce  uskoro  proci  pvo  ne  spavanje...ali  covjek  nekako  i jnavikne..iako  imam starsno  zeskih  dana  na  poslu  zbog  toga ,  jer  su  mi  i tamo  djeca...treba  cuvati  zivce...

inace  oko  je  bolje...skinuli  mi danas  flaster...samo  kapi  i  mast  koristiti  do  daljnjeguser posted image ...malo s am  jos  na  jedno  oko  čorava, ali  bit  ce  okuser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 870
22.9.2010 15:13:48   
koka i po
Mi smo bolesni...opet user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 871
22.9.2010 16:09:27   
megi
ivancice super sto je oko bolje, pa progledaces ti ubrzo user posted image

koko sta je malom misu
i mi slinav nos vucemo sedmicu dana al sreca nema temp al zato su zubici naperili i nikako da prodju
i imamo crvenu guzu pomalo
tako da su vjerovatno zubi

felix ne znam sta bih ti rekla za spavanje,moja spava u kreveticu i svojoj sobi
bilo je noci kad sam non stop ustajala i setala do sobe, ali brate mene strah bilo da je stavim pored sebe jer ja kad zaspim to je duboka koma, a prespavacemo noc nekada, jednog dana
pa ce nam biti neobicno user posted image user posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 872
22.9.2010 16:42:30   
Mya_81 RR
Mi smo danas uživale u šetnjici s našom drugaricom Norom user posted image A večeras s njom i Ajlin idemo u igraonicu user posted image Nadam se da će se pošteno izmoriti i spavati fino jer je prošla noć bila bljak user posted image

Ivančice, drago mi je da si bolje...uh, dobro si i prošla na kraju kako je moglo biti...

Megi, nama su prva 4 zubića uvijek uzrokovala začepljen nos i trajalo bi minimalno 2 sedmice...baš dugo, ali sva sreća ostalo samo na tome...

Scarlett, najbolje da odete kod stomatologa bez obzira što je mala beba jer će ti on dati najbolje informacije...

Hannice nema dugo user posted image Ali čini mi se da je napisala da nema baš vremena za RR...skitaju curice user posted image

Ljubac veliki za naše slatke bebe koje i više i nisu bebe user posted image user posted image user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 873
22.9.2010 18:59:59   
Anoniman
koka sta je druguuser posted image bolestan nam a jojjj dusa draga i mene je strah nahlada ovi ....saljemo veliku pusu ozdravljenjauser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 874
22.9.2010 19:17:06   
koka i po
uh....cetiri inhalacije dnevno user posted image
jaka nahlada najvjerovatnije user posted image
danas je jedva disao user posted image
hvala B.pa i doktori postoje .
pravo sam se prepala i zabrinula user posted image
sad je trenutno malo bolje...ko da mi lakse dise .

felix gledala sam tvoju slikicu na nekoj temi...prelijepa si, a bebi je ko lutka,cuvaj ga dobro.

< Poruku je uredio koka i po -- 22.9.2010 19:18:26 >

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *