Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
o felix- hvala draga..eto u igri se covjek bezezze osteti ...ali bolje sam..terapija djeluje..samo sam s flastero ko one djevojcice kad smo bile male s velikim naocalama i jednim zaljepljenim okom ..ma samo nek je bol prosla..a oni jesu sad naj gori..sve bi sami, a jos su pre pre maleni...
tayra- dobrodosla zeno---pa 100 godina te ne bi...vidim da si se provodila..ma klinci vracaju mladost
Auuu auu iv@ancice zao mi je zbog ozljede moja sveki je to fasovala od mog mm hehe cuvaj se to su neke neizbjezne djecije fore felix draga Ammar je zagrizao zubicima jezik groooooozno jako duboko okupala sam se i ja i on u krvi , traumu sam prezivjela dr preporucio da idemo kuci jer je krvarenje stalno ili da ide pod anesteziju i da to zasiju ja sam se odlucila na prvu varijantu i danas vidim fino zacjeljuje rana inace vristi po cio dan veliki braco ga uci a ja pijem tablete za migrenu uglavnom veselo je hehe Ljubim sve
Joj, Ivančice, dobro si na kraju i prošla, mogla si ostati bez oka Uh, i mene toga strah...ova moja je poludila...više ne hoda, ona trči, a nema pojma...pada k'o luda i nikad ne gleda gdje ide...prestravim se 100 puta dnevno...i, da, samo bi se penjala negdje...ufffff....
I sve gledam i pitam se šta je s temom...ulijenile ste se skroz...hajmo, malo se aktivirajte, ženice
ivancice nadam se da je oko danas bolje, bas moramo paziti na njih i mene je moja nedavno lupila po celu da sam sve zvijezde probrojala tajra vidim uzivala na ekskurziji brojeci ucenike neka neka fino
adna je isto nezaustavljiva, ne znam otkud im snaga i sve zivo hoce da dira, i pravo se razmazila ako je samo malo naruzim place ne smiruje se, i ako je ignoprisemo taj plac brzo prestane i ona ode da se igra, pocela je izgleda da ispituje sta i koliko moze
I počeli smo se uspavljivati. Nešto što niakd nismo radili sad radimo, jer kad ide spavati plače i po sat vremena onako u krevetu...neće da zaspe ako i mi nismo kraj nje. I ja sad zaista nisam pametna da li da je nastavim uspavljivati ili da se odmah odvikavamo.
I još jedna promjena...sama je pomjerila spavanje na 22h čak i sad kad imamo samo jedno dnevno spavanje od nekih 1,5h...
ja sam bas htjela pitati mame kad su bebaci poceli spavati jednom dnevno mi jos spavamo po dva put a na spavanje pravo idemo tek u 22.30 nekad i kasnije sinoc sam probala ranije da je uspavam ali jednostavno nece
a mi se jos uvijek uspavljujemo i bas sam se pitala kad to prestaje kad bebe pocinju same da spavaju uvijek smo se uspavljivali jer je njoj spavanje sporedna stvar
ja sam ponovo bolesna, evo vec tri dana mi temperatura nije spala ispod 39 .... upalilo mi se grlo ..... ja ne znam sta je vise sa mnom, malo malo pa bolesna ..... anjica je za sada dobro, nadam se da je nisam zarazila ..... ona je kod bake ..... ovo mi je dobro doslo da vidim kako ce se ponasati posto ja idem na put sledece sedmica ..... mi od osmog mjeseca ne spavamo po dva puta dnevno, ona doduse spava od 12 - 2, i uvece legne oko pola devet i spava do 7 ujutro, ne uspavljujemo je nego joj samo damo flasicu, nekad odmah zaspe, nekad se malo poigra pa zaspe, ali bude sama u sobi ..... ivancice tek sada procitah za povredu, nadam se da je sve ok sada, to oni od dragosti i moja mene pocne udarati kad dodjem a boga mi ima bas tesku ruku .....
juce smo ispratili i baku na putovanje u Francusku,Spaniju,...falit ce nam ,ali nadamo se da ce se nauzivat i odmorit
malac spava,meni se nesto neda s njim pa cackam po netu... pusa za bebice
hvala drage moje na podrsci,,,oko je bolje...prekosutra odem na kontrolu i previjanje..valjda ce mi skinuti ivaj flaster..pravo s am smijesna...ali jos slabo vidim na oko..oh ali proci ce sve nadam se-....
eee mi vam od kad hodamo tako i trcimo.. odavno spavamo jednom pa negdje od 11-tog mjeseca mislim..pa niokad nije voliop spavati niti bio spavalica...i sad se uspavljejemo..ali vise je to tipa da sam kraj njega.... on legi u kreveticu i ja mu dodam par pauta cucu...malo vode.... kad je bas nemiran moram ga malo lupkati po guzi da zaspi...nekako po danu prije zaspe nego u vece... a od kad ide u vrtic vec je u 8 nervozan...jer u vrticu spavaju od podne pa do kad ih ko razbudi..nekad je to 1-1,5-2...tako da je uvece vec rano umoran HB ..i onda ga je oko 9 u krevetu..a ljetos nije htio spavati do 10,30...inace se isto budi puno puta po noci ..isto hocu da ukinem bilo kakvo uspavljivanje..ali kako je krenuo u vrtic...sve to pada u vodu, sad bas trazi mene za spavanje i po noci skoci po 100 puta..pa ga moram smiriti
mojbebac- joj ja sam takva bila proslu zimu-ko nikad u zivotu, stalno smrcava i bolesna...,valjda nakon poroda organizam oslabi, jos tu stalno neko dolazi pa ti donese svasta nesto...drz se mala 86- dobro dosla nam i sretan vam roendan
< Poruku je uredio iv@ncica -- 20.9.2010 14:54:44 >
niki uleti kako s vremena na vrijeme!radi u smjenama pa ima nesto manje vremena za rr! mala Naima je prohodala nedavno !
nisam je ni ja dugo vidjela,u petak me zvala ali ja nisam mogla,nadam se susretu ove sedmice jer je ona prva smjena !
da te zovem ako se nadjemo ?
otisli ja i mm u sobu da promjenimo posteljinu i Leon sa nama!mm ga stavi u krevetic dok on digne francuski da ja mogu izvadit sta mi treba! i pravimo mi a Leon nas gleda i skakuce,kad u jednom trenu kako je skocio tako je iskocio iz krevetica ,sva sreca hvala dragom Bogu pa je mm imo toliki refleks pa ga je u sekundu uhvatio i to u letu!on je skroz napravio salto u zraku
ja sam samo vidjela mm i malog kako ide prema podu ledjima
nema sanse da ga vise ostavim u kreveticu samog,i bas se pitam jel ima kakav produzetak krevetica ,bas zbog ovakvih scena
Mi smo napravili mali improvizaciju u krevetiću, spustili madrac skroz na pod, a ispod njega savili onu ladicu od krevetića, koja se sad ne može vaditi, ali najbitnije mi je da je stabilno i dovoljno duboko da nema šanse da više izleti...
Mi smo danas isli na revakcinaciju...tezak je 13 i 100...tri puta ga je bola jer se svaki put uspije osloboditi iz mog stiska...da sam ga na kraju morala drzati rukama i nogama...al bukvalno...tako da jadan sad ima tri uboda...zena se preznojila a i ja...samo je ponavljala...Andrej sta mi uradi....Andrej sta mi uradi
trazila sam uputnicu za ortopeda...posto mu none idu malo na x... a tati puno...pa mamu strah da se ne baci na tatu pa reko' da ja to odmah ispravljam... mala...dobrodosla u letace
cao zene...vidim padova raznih da vas priupitam, koliko cesto vase bebe (cuj bebe klipace od 18 mjeseci, mashallah ) jedu slatko??? Pod slatko mislim na monte, kinder, plazmu....i sta vec jedu???
Uh, i mi trebamo na onu strašnu vakcinu s godinu dana...sve nešto odgadjam...baš me strah...a to držanje mrzim...uffffff...kad se sjetim onih silnih injekcija, mada sam se ispraksirala s držanjem, ali svejedno samo čekam da što prije prodje i da bježimo kući...
Shejla, mi rijetko jedemo slatko...možda jednom sedmično...nekad se desi i dva puta, ali rijetko i bude baš malo, obično 1 ili 2 putića kinder čokolade...monte sam joj dala samo jednom i to davno...doduše, ne znam šta tačno jede kod svekrve...jest da sam ih uputila da joj daju što manje slatkiša, a da forsiraju voće, ali garant se ogluše nekad na to...ali zato često jede smoki...
Lamija pravo voli slatko...ja joj isto ne dajem puno, mozda mali keksic ili prutic kindera....svaki drugi dan otprilike. Ali sam primijetila da praaavooo voli i ono bas se obraduje. Danas je, recimo probala Praline (dobili iz Belgije ) i dala joj malo da zagrize i ja stavila oststak u usta...ja kad je pocela da se dere: "daaaaaj...daaaaaj...Njaaaam..."
i nas ceka sad ta vakcina,vec me strah ,sljedece sedmice cu ga narucit za 10 mjesec
za vikend i prve dane sljedece sedmice sam u Hr.jedva cekam da malo baterije napunim,sretnem stare prijatelje vec sam rekla mm kad budemo u Kninu da ce on kod svog ujaka spavat a ja cu kod svoje Sandrice na razgovore do dugo u noc !samo se nadam se da ce nam djeca dat-Leon je stariji od njenog malca 2 mjeseca ,nadam se da nece biti tuce,vuce za kosu i ostalih nestasluka
a i porodiljni mi je gotov,sad cu na biro
ove sedmice cemo na sisanje
Evo raport, da tema ne zamre, ne dao bog...
Za spavanje: jednom dnevno, uvece oko 9 pa do 7 ujutro, uspavljivanje je mlijeko i neko od nas pored...
Za letove: davno preselila u putni krevet iz kojeg nema sanse da poleti...
Za slatko: ne voli slatkise, ali zato smoki i stapici svaki dan...
Za nanosenje povreda: svi imamo barem jedan otisak zuba, a sveki je ostala bez komada mesa... ali , hvala bogu, sebe ne povrjedjuje... oprezan je hodac i letac...
Za presvlacnje: ona bi sama sebe da presvuce i tracka kremom, pa svako mijenjanje pelena ona oplace, a ja poludim...
Mala, baš ti zavidim na tim malim noćnim razgovorima Uh, što to meni fali...doduše, sad mi je bila rodica u posjeti i stalno smo izlazile (ono kao u mladim i slobodnim danima ) tako da sam bar malo napunila baterije. A Leonu reci da mu je Minja poručila da mu je bolje da sluša mamu tih dana
Joj, presvlačenje mi je svaki put drama...toliko plače, vrišti i otima se da momentalno dobijem osip od živčanoće koja me uhvati