Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Iman, manje vise sva djeca su prosla kroz slicne faze ili jos prolaze ja sam puno gresaka ucinila, koje mi se isto tako odbijaju od glavu nazalost, tek nakon sto sam ucinila te greske pocela sam iscitavati razne tekstove i misljenja ped....jer sam i sama tvrdoglava moras znati jednu stvar, niti jedno dijete sebe nece izgladnjavati...ovo je jako bitno i treba da ti je neka vodilja Koliko pije mlijeka? mlijeko jako zasiti...moguce da joj dajes previse mlijeka...u tom uzrastu je dovoljno 0,5l mlijeka dnevno...ne bi trebalo preko toga...koliko inace tekucine pije i cega? ako dajes sokove,ukini...secer zasicuje .. tzv. suplje kalorije...raspodijeli obroke tako da dobro ogladni...tj. nikakve medju keksice and co...voce nek ti je jedini medjuobrok...i oni u tom uzrastu vec trebaju i imaju pravo da imaju svoje "ON/A" tj. da im se neka hrana ne dopada...nema silenja...u hrani treba da uzivaju...kad prestanes nuditi non-stop,mjerkati koliko je i sta pojela, ganjati je...kad prestanes od hrane praviti sou...pocece normalno jesti...uopste nemoj zagledati koliko jede...to je najteze...znam...al vjeruj mi...na dobrom si putu da napravis gresku zivota ako je ne stavis na ignore...neces da jedes...nemoras! ovo je kljuc
Dan..Ja se evo isplakah,nesto mi se spicilo a nije pms... Jutros je Antonio ustao s temp 38 i povratio jednom,ja morala na posao,mm mu dao kasiku paracetamola međutim kasnije se temp.povisila na 38,5 stavio mu on oko 13 gh cepic i jos spava,zao mi ga buditi valjda je spala...Nista ama bas nista u usta nije stavio,jutros se zalio da ga pupa boli,pio je caja samo....Kasnije cu mu dati jednu prolife ampulicu u caju....a ponijela sam i reglan za svaki slucajmnadam se da ce biti bolje i sta bilo pojesti,najgore vikend nema ni privatnih pedijatara,a kod nas doktorica na dezuri slabo zna.... MM me toliko nocas naljutio da jos rezim,veli sta si se uzletala,umisljasda dijee ima temp spavaj nece sutra kad dođes s posla govoriti da si pospana ,i okreni se na drugu stranu i zaspa,a ja vidim dijete nije ok nakon izmjerene temp.bila sam u pravu...i cudi se sto sam danas ljuta... Nesto mec naljutilo i kod kolegice s posla al ajd skontah opet onu BUDALA I GLUP JEDNO TE ISTO e pa to sam ja.... Trebala sam veceras izaci s kolegicom jewdnom,njoj rođendan ali izgleda od toga nistaa bas sam mislila alo plesom izbaciti negativnu energiju.... Pojede me sto je i mm bez posla,radi on nesto ali tamam za osnovne stvari...Sad se prijavio na 3 natjecaja,opet se ne nadam.... Izvinite na ovolikom i to negativnom postu
Apotekarko ne daj se, Antonio ce ozdraviti...a tebi zivce niko vratiti nece a sta je s onim poslom u Litvaniji ili gdje ono bi vec? Ja molim boga da mm ponude posao u Kataru sbb kbb ..sad bih se selila...o'ma
Ništa od tog posla nema..- Antonio evo jos spava,sad sam ulzila u sobu ao malo hrce,pa mi to nesto lici na upalu grla,krajnika...jer zna se desiti da djeca povrate od upale grla,a vec je tako bilo u 5 mj
Potpisujem dadadu i koku u vezi savjeta za prehranu. Uvijek ima malih iznimaka ono bas tvrdoglave djece ali s njima traje malo duze sve u svemu ja se tjesim samo nece u pelenama u skolu i naucit ce zvakati . A. je sinoc sam otisao u wc i kakio u solju izgleda tuta mu prerasla zanimaciju ja sretna danas . Apotekarko cuvaj sebe ozdravit ce i A. sto pr,ije samo polako a para nikad dosta takav je dunjaluk sto ih vise imas omile ti se . Ovdje je nekakva moda da djete ima 5 ruksaka za skolju 700 pari patika itd a ja na to samo vozim svoj skoro punoljetni bibi elhamdulilah. Jos nemogu vjerovati da ce mi H. u preskolsko neznam kako da se ponasam
Iman, manje vise sva djeca su prosla kroz slicne faze ili jos prolaze ja sam puno gresaka ucinila, koje mi se isto tako odbijaju od glavu nazalost, tek nakon sto sam ucinila te greske pocela sam iscitavati razne tekstove i misljenja ped....jer sam i sama tvrdoglava moras znati jednu stvar, niti jedno dijete sebe nece izgladnjavati...ovo je jako bitno i treba da ti je neka vodilja Koliko pije mlijeka? mlijeko jako zasiti...moguce da joj dajes previse mlijeka...u tom uzrastu je dovoljno 0,5l mlijeka dnevno...ne bi trebalo preko toga...koliko inace tekucine pije i cega? ako dajes sokove,ukini...secer zasicuje .. tzv. suplje kalorije...raspodijeli obroke tako da dobro ogladni...tj. nikakve medju keksice and co...voce nek ti je jedini medjuobrok...i oni u tom uzrastu vec trebaju i imaju pravo da imaju svoje "ON/A" tj. da im se neka hrana ne dopada...nema silenja...u hrani treba da uzivaju...kad prestanes nuditi non-stop,mjerkati koliko je i sta pojela, ganjati je...kad prestanes od hrane praviti sou...pocece normalno jesti...uopste nemoj zagledati koliko jede...to je najteze...znam...al vjeruj mi...na dobrom si putu da napravis gresku zivota ako je ne stavis na ignore...neces da jedes...nemoras! ovo je kljuc
dadadaaaaa.....ovaj tvoj tekst me ubi.. znaci mora da radi autosugestija??!! a ne tvrdoglavost moja da ona mora pojesti ono sto sam pripremila...
Dadada, nisam nikakav potres osjetila...sva sreca, inace sam panicar po tom pitanju!
sto se tice odbijanja hrane i mi smo tu vec neko vrijeme. Ima dana kad jede ok, ima dana kad je bas slaba, ali sam rekla samoj sebi da je nikad necu tjerati da jede...jednom pitam i ako nece tu prica zavrsava...
A obzirom da ni voca nece bas nesto puno onda joj cijedim sto vise, jer s unosom tekucine nismo nikad imali problema...
Apotekarka isplači se, i izbaci sve iz sebe i ne daj se!!!
dadadaaaaa.....ovaj tvoj tekst me ubi.. znaci mora da radi autosugestija??!! a ne tvrdoglavost moja da ona mora pojesti ono sto sam pripremila...
ako se s djetetom natezes oko hrane u smislu "ko je jaci" ti ces biti konacno na gubitku...mozda ce taj dan pojesti sto si zacrtala, al ce ti kad tad poceti odbijati sve sto ponudis...jer to u neka doba postaje igra "jaceg"...pocece zadrzavati hranu u ustima, pljuvati ili uopste ne otvarati usta...pocinje prava tortura, suze...ma ukratko mucenje...imaj uvijek na umu da oni nikad glad nece trpjeti...ako ih ignorises...tj. ne prihvatas igru...pocece polako normalno jesti...fino zastolom kad i svi ostali
moj A. recimo ne jede uopste meso...u nikakvom obliku,osim sto jednom mjesecno pojede pastetu...prvo mi to nikako nije moglo pod kozu jer sam ja pravi mesozder...ja opet ne jedem voce..a on ga jede u enormnim kolicinama (za mene enormnim)...pojede sigurno 1kg voca dnevno...ne postoji voce koje on nejede. Hb opet je poceo jesti jaja...jede sir...doduse samo bijeli...mlijeka isto moze popiti da mu ja ne doziram...bilo bi u litrama...elem unese u sebe tako sve stomu je potrebno...ishrana mu nije najidealnija...nece ni ribu...al sta je tu je...kad sve uzmem i saberem dobije dovoljno i vitamina i minerala i zeljeza, bjelancevina, masnoca...prema tome...ja sam se prestala nervirati...znam da ce kad tad sve poceti jesti...da cu mu vjerovatno nekad poceti i braniti posto je slika i prilika svog oca
Ovo moje djete plaho bezobrazno,radi sta on hoce ako nije po volji,grebe se cupa,vristi udara glavom........ postao je katastrofa ps:kad smo kod jela,makaroni su osnovni prehrambeni artikal al sta cu,kad ih voli pa kombinujem i voli Jižu prije je nije mogao ni nacrtanu,a sad poludi za Jižom
mi imamo dane kad jedemo super,ja se odusevim,a onda me par dana toliko iznervira da bi vristala!jedan dan je jeo(nije mogo vise izdrzat) obicni kuhani krompir,samo malo posoljen!ja ga taman skuhala i krenula ga malo preprzit,a on daj daj i vraco se nekoliko puta po njega,a sljedeci dan kokosju juhu (koju je nekad obozavo)nece ni da proba
na dane pokusam ignorirat to nejelo na dane mi bas tesko padne juce nije nista konkretno jeo ,jutros je fino doruckovo,a sad cekam da se probudi i nadam se da je dobro ogladnio
inace voce obozava i jede sve vrste,nisam jos otkrila voce koga nije ljubitelj
slatkise slabo jede,ponekad kinder cokoladicu,ili neku drugu,ali sve pomalo!
ne znam iman...mozda je najbolje da se s lejlom ka posavjetujes...A.ima vec odavno...pa unazad skoro1,5 g samo dvije flasice dnevno...i to pred spavanje i ujutro...mozda bi joj trebala izbaciti taj jedan popodnevni podoj... prije rucka...ne znam
Dobra vam noc... Evo nas opet ko padobranci... Sve smo konce pogubili, ispali smo iz kolosjeka, nismo u toku zdogadjanja... Al bitno je da vidimo dadadu da je konacno pronasla put do RR i da se vratia doma... Iskreno se nadam da ste svi redom dobro i zdravo i da nema problema... Mene grlo boli, kasljem... Sabina je dobro... Nane je dobro, samo sto je danas razbio bradu i malo prodrmao zubic... Jako sam se nasikirala, jer sam mislila da je izbio zub, ali hvala Bogu nije, nego ga samo malo prodrmao... Kazu da se mlijecni zubic moze opet ucvrstiti samo ako se ne dira... Nadam se da nece biti problema... Ja sam jako osjetljiva na izgled zubica pogotovo kod djece, pa mi je to bilo uhhhhhhhhhh...
ja se taman danas pohvali da je sve u redu......a zaglavi sa S.u hitnoj.. grlo jako upaljeno i zatvoreno...skoro gnojna angina...penicilin pod hitno i sutra jos jedan ...a za kasnije cemo vidjeti .. evo ga spava a mene glava rastura ...dezuracu dokle mogu.. e moja apotekarko i tebi se bas neda..a staces zivot je takav...kad je sve u redu treba kamen u cipelu staviti..eto cisto da te nesto zulja....hajde ne brini,sve ce to narod pozlatiti. znam da ti u ovom trenutku malo znaci ali eto
Bebacha ja sam tu,raspolozenje ko kod tebe.... Antonio ustao u 16 i 30,cak je i jeo ljepo,pite,piletine kuhane i kruha i juhu.... Dala mu ja kasiku parac.nije imao temp kad oko 20 h bvidim ja on samo po meni plazi,okice se sjaje,vruc kad 37,7 dam mu kasiu parac kroz 1,5 h ona porasla na 38 stavim mu cepic i otisaoi je spavati,imao je jednu porijetku dosta stolicu..MUci me da li je grlo ili stomacne tegobe....umorna sam
dadada, pa ne govoris je li nam djecko odlucio pricati ili i dalje zabusava
Mi u utorak navece krecemo na more a jos nista nemam spremno.jednostavno nemogu stignut pocet pakovat.paglanja punoooo.Ajli mi nesto kaslje par put dnevno al kod nje to uvjek preraste u vise.mm mi ide na zivce opasno,et on je umoran,nemoze se pomjerit,nema snage ja evo pucam od energije Alen me slomi,samo me vuce,place,hoce da ga nosam.rekla sam da ih sutra vodi na vikendicu da bar nesto spakujem i srdim po kuci,i kontam navece napravit iftar za par osoba.sva sam nesto grozno.dosao mi onaj period kad se samo vrtim u krug a neko me ne razumije. nadam se ce Antonio biti ok,ja imam fobiju od temp nakon Alenove upale pluca
a sto mu ne dajes Dalsy.de mi napisi kad si vec tu jel dovoljno da na more ponesem onaj Hipp ORS sokic ili trebam i Orosal(il nesto slicno tome) i sta ponijet za dezinfekciju ranica,ogrebotina malo veci i slicno.