Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja dođoh na ovu temu samo da mahnem dadadi Falila si puno ovdje, NoJa je najviše patila Stvarno si nedostajala!!
Lady, skockaj se kad kreneš na sud, možda bude kakav sudija ma no sikiriki
klemzicu moj
i meni se A. vristeci budio...vidim jutros kise i smrce ...valjda ce se na tom i zavrsiti...ocigledno kod mm nije alergijanego nekakva prehlada...a ja se nafurala da sam mu dala tacnu diagnozu jos mi zarazi dijete
Jutro! Meni je bilo dobro jutro dok nisam pokusala da je nagovorim da skine pelenu u kuci i da nosi gace, ma nema sanse, koji je to plac, ima traume od gaca, kad treba da obavi nesto na tutu i solju to moze ali daj pelene ponovo poslije toga, joj majko moja, nekako mi ovo bas ide na zivce
Jutro! Meni je bilo dobro jutro dok nisam pokusala da je nagovorim da skine pelenu u kuci i da nosi gace, ma nema sanse, koji je to plac, ima traume od gaca, kad treba da obavi nesto na tutu i solju to moze ali daj pelene ponovo poslije toga, joj majko moja, nekako mi ovo bas ide na zivce
a joj dusa moja draga a jesi probala da ona izabere gacice...tu carlamicu sam negdje procitala ovdje na rr... mozda joj se ne svidjaju
Ja sam te gace rijesila tako sto je pustim golu, a stavim joj ih negdje na dohvat ruke. Onda ih ona sama u igri oblaci pa kada skonta da ne moze sama zovne mene da joj pomognem. A nista joj ne smeta kada se upiski, mogla bi hodati mokra bez po muke
Ma kakvi,ova ti je prava cistunica, sve joj smeta, a nista pokusavat cemo postepeno, bilo je dana i u gacama ali rijetkih, ma neka su nam zivi i zdravi a nase zivce ko sisa dadada, nadam se da A nece biti prehladjen
jutro i od mene pravim pitu ... dobro smo,zdravo smo jos da je malo vse para bilo bi jos bolje nalaz urina uredan,prvi nalaz stolice uredan a valjda ce i ostali biti... izgleda da je moje dijete nervozno od pasjaluka a ne od glista ejjjj tuto tuto....hajde ne sekirajte se kad ja mog S.nauci i vi cete sve i jedna ...a bome mu je puno trebalo da skonta ... ccccc tajra...nisi od rijeci
i meni se A. vristeci budio...vidim jutros kise i smrce ...valjda ce se na tom i zavrsiti...ocigledno kod mm nije alergijanego nekakva prehlada...a ja se nafurala da sam mu dala tacnu diagnozu jos mi zarazi dijete
ma jašta je nego alergija evo i nas je ufatilo pravo, kišemo, oči me svrbe ko lude, nos mi je natekao, a kod Alima se probudio njegov alergijski bronhitis, ali ja sad uključim odmah ventolin tako da je ok, imao je malo i temperature, uspjeli smo je oboriti brzo sa panadolom nije se ni vraćala...
Draga Meri pročitah šta ti se desilo ne smijem ni zamisliti tu situaciju, uffff
jutrooo...ja sam tek ustala nakon sto sam svu noc bila budna moj A. se svakih 5 min budio mama zagiji.. hocu piskim..daj tutu kaki... zagili...hoce da doji...hoce da seta...h oce dedu... hajmo na terasu...place...ludnica..nikad nije bio ovakav na kraju smo otisli u dnevni boravak da spavamo... lego mi u krilo zamotala ga dekom i tako je spavao
jah....evo me.... pita se pojela,svi ninaju a ja uzivam ja nisam osjetila nikakav zemljotres...doduse...meni vazda trese pod nogama pa bi ga vjerovatno osjetila tek kad bi mi nesto na glavu spalo . ee imancice nasa..djeca su ti cudna bica...dok prodjes sve njihove faze skontas da su vec odrasli ljudi... a da probas sa nekom novom vrstom hrane mozda joj se svidi
pa uvedi joj kakvu multivitaminsku "bombu" pa ces vidjeti. dodje period kada se djeca zasite hranom pa malo pauziraju cisto da se pupo odmori. ako su zubi u pitanju onda je za ocekivati da je apetit smanjen....a mozda jos koji raste a da neznas. po meni je ona prerasla kasastu hranu.i cudi me zasto joj ne dajes ono sto vi jedete. nemoj pogresno da me shvatis.....ja S.vec godinu dana dajem hranu koju mi jedemo i ne kuham odvojeno.
znas mnoge majke grijese....evo i ja sama sam grijesila. na savjet moje pedice da svom S.ne dajem kasastu hranu nego da mu dajem komadice da zvace ostala a nije imao zube. razlog:zvakanjem se potice nekakav enzim koji potpomaze varenju hrane u zelucu,vilica se pravilno razvija i tonu kojekakvih drugih prednosti. nego..poslusaj me...napravi djetetu dobru domacu supicu,kooo sebi.nabacaj svakakvog povrca pa pokusaj da je nahranis. daj joj pite...mozda joj se svidi u pocetku ce to biti mozda mala kolicina dok se dijete ne navikne na nove okuse. i ne kuhaj vise posebno.hrani je hranom koju ti jedes.ona je opet raznovrsnija i bogatija finim okusima nego kasice ... a propapat ce se sigurno
a ovo ti je savjet koji je meni moja pedica dala.eto pa probaj.
< Poruku je uredio koka i po -- 20.8.2011 13:00:11 >
ja svojoj djeci nisam nikada blendala hranu. u pocetku uvodjenja cvrste hrane to je bila hrana koja je samo zgnjecena viljuskom tako da su u njoj postojali komadici za zvakanje. podvlacim.....na nagovor moje pedice. na moje pitanje cime ce da zvace on mi je odgovorila da su desni dovoljno jake da "prezvakaju" hranu. to je moje iskustvo...nebi da uticem na bilo koga u vezi sa ishranom djeteta.