Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Tajra, istog sam misljenja... Da se u SA previse olako propisuju antibiotici djeci... Ipak oni su relativno mali za antibiotike, pogotovo neke jake... Al eto, oni valjda znaju... Kod nas u GZ-u propisace antibiotik djetetu samo nakon detaljne analize, nalaza i svih ispitivanja... Kod nas je nekako vise ono da se dijetov organizam sam bori ili ako sta i propisu to je tek pomoc organizmu da se bori... tipa paracetamol... moja S je za svojih 7 godina zivota 2 puta pila Xiclav i to za laringitis, nista drugo... hvala Bogu...
Nazalost ja ne mogu ni prebrojati koliko je puta moja Ana pila antibiotike, a evo nema ni godinu i po nazalost. Jednom prilikom kad sam dr u DZ trazila briseve prije antibiotika da se urade kaze ona meni, pa znate limitirani smo koliko uputnica smijemo mjesecno dati
I ja se uspanicim kad su djeca bolesna, i ucinila bih sve da im olaksam, ali se bojim lijekova... Ja uopce ne pijem lijekove tipa kafetin, analgin i sl. U ormaricu imam pravu apoteku sta su njima sve prepisivali: sirupi flonidan, esbesul, pholcodin, portalak, pylomid, ibuprofen....
Svi su neotpakovani, jer sam ja ostala zatecena kad sam procitala upustvo za upotrebu. To uopste nije ono sto je njima trebalo.
Sad sam pametnija i uopce ne podizem lijekove koje oni pisu.
Nazalost ja ne mogu ni prebrojati koliko je puta moja Ana pila antibiotike, a evo nema ni godinu i po nazalost. Jednom prilikom kad sam dr u DZ trazila briseve prije antibiotika da se urade kaze ona meni, pa znate limitirani smo koliko uputnica smijemo mjesecno dati
isto vako al sto se mora boze moj . Nije jedini , a i ja sam kao mala mama kaze vise no ikao lekova i lekova popila i + ostala u boln .odma po rodjenju bila 2 mjes. Tako da hb da nije sta zgoreg ni strasno , ....
Dan...Ja na poslu cekjam smjenu u 14 h da bjezim...Po ovom suncu uf... Ja prehladila zeludac od one 2 kg sladoleda a i grlo....nocas me zeludac i jutros bas muce...Popila ranital malo je bolje...smo da se grlo pravo ne upali.... Jucer sam teti rekla za smnjeno radno vrijeme,za situaciju s poslom mm i ovo sto radi za sebe u ljetnom periodu nula...tako da je pristala s 250 na 200 a kao ako se mm zaposli da joj vratimo kao nema veze sto je od 14-18 h druga smjena ja dan izgubim...A reko pa do 14 sati mozes uraditi sta ti BOg hoce i reko jos dođes Antonio spava do 16 ili 17 h tvoje da sjedis i ceka da se probudi... Kao njena kcerka cuva curicu i cisti sve,pegla z 300 km a ona kao ne moze nista pna je starija zena8CITAJ MOZE ALI NECE) pa kontm kako je ne bi stid reci on za 250 km cuva dijete i to dobro dijete koje vise od pola radnog vrmena prispva a ona samo jedva suđe opere i prilog skuha...a da ne pricam da ga ni pokusala nije nikad na tutu staviti al ajd... Mirno smo se dogovorili od 01.08 nova cijena mada ja vec od iduceg tjedna manje radim...ali platit cu joj po 250 Hanady kako su mi curice doubleum,bebacha sta je ovo pola rr bolesno pa i nasa Sabinica...cuvajte tu djecicu a to za antibiotike mene ko malu su kljukali i kljukali radi grla i sad imuna na gotovo sve antibiotike Antonio je za 2 god popio ove dine sumamed i ospen nakon onog imunoglukana je dobro i ja i on n adam se da ce tako i ostati Joj sto zavidim dadi,lady i techerki beckaju se P.S MM isao na razgovor u Sarajevo tza posao nista se ne nadam
za lijekove ste u pravu...s tim da sma ja opametila pa bez CRP i urađenih nalaza ne uzimama antibiotik.... ovaj put im je trebao a nisu dugo pila ni jedna ni druga... poenta je skupoga nalaza CRP...doza jedne bočice tog enrenta je oko 800 KM i iz jendoj se 15 mora pregledati u 24 sata...našem zdravstvu to je skupo jer bi s enepotrošeno bacilo...
ja sma im rekla ja toliko dajem odavno i opet sma u plusu za zdravstveno tako d aotvori i radi CRP
nisma jednom bacila ntibiotik koji su mi dali...ospena sam 3 bacila u kantu neotvorena čim ga muž kući donese... ne dajem im kad nemam baš potrebu koju su nalazi uradili... i nema šanse da će mi dati antibiotik ponovo nakon četvrtka bez kontolnih nalaza brisa grla....
samo raja olako shavća antibiotike...a tajra u pravu si ja sve nus pojave kad porčitam i sastav lijeka dobro mi nije
Muž pao os kome kad sam rekla zinat odmah u frižider u vrata...on me gleda...što reko pa porčitaj fino piše da se drži na -5 do -8 stepeni to su vrata frižidera...ostao u šoku... a odmah sam ovaj novi kod hanadi pročitala i fino kažem nedajte joj d ajede sat vre,mena pšrije i sat poslije antibiotika...moja mama konta ja to nešto ''pametujem'' al piše i sastav mi pokazuje da će smao tako imati djelovanje kako treba
I d amoje dijete ima opet temperaturu 38.5 sada...u 13 će druga doza antibitika...mene sve boli em nisma sa njom, em me strah tako visoke ture...nisma sposobna za rad a ne mogu biti kraj nje...dođe mi d avrištim da me cijeli svojet čuje
Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009 Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013
e miša mu ta temp kod hanady mi liči na Imranovu-ode, pa ponovo ,a i te vrijednosti temp....ma nj crp i sedimentacija su bili ihahaj( s tim da su rađeni pod antibioikom)ali S sad nisu ni predlagali nalaz krvi8mada bih ja insistirala-da nije ovog kašlja i da mu jezik nije pobijelio, a bris smo uradili prije antibiotika-valjda će sutra biti gotov!
daje se kod alegijskog bronhitisa, inace kod razlicitih alergija, rinitisa. Igor je u januaru cijeli mjesec bio pod razlicitim terapijama i inhalacijama i vracao mu se tezak bronhitis. a singula se pije kao zastita, profilaksa da te ne napadaju virusi i alergije.on od kako ga pije jednom je samo za pola godine bio na inhalacijama bez antibiotika.
i maleni od amani12 ga isto pije i koliko ja znam bolje je....
jest vruce . A zaspo ja se razveljanila -kisa ce sto mm kaze . Kod nas vjetrovito al bas bas vjetar super necel kise donijeti javljalo je doduse . svim bebarama zelim brzo ozdravljenje
mala hvala ti... a gdje može privatno CRP...to me baš zanima... vidi kako kažu d aje to skupo u državnim instucijama
a singular...porbat ću...u četvrtak sam kod pedijatrice pa ću s es anjom posavjetovati... ovaj sma sirup uzela čisto eto kao d aih spaism apetit...bilo bi mi žao da ga sad izgube a tako su mi krasne bile u njopanju
al fališ žemska totalno
Poz drage. Kod mene nedaju antibiotik jedva i kad treba, neki dan mi rece DR. kao, nista nedaju za bronitis a djete hropti i nocu se gusi katastrofa je bilo. A. je jadnicak stvarno dosad litre popio antibiotika, ja sam jucer prosula jedan, dosadilo mi, fino mu cistila nosic, trljala ga baby vicks masti, malo s curokotovim uljem, ono je isto dobro za alergije davati djeci i mnoge stvari i za apetiti i imunitet pola male kasicice 2 put dnevno uz to i med. Poslanik s.a.w.s je rekao da je curokot lijek za sve osim smrti.(vjerodostojan hadis) Meni vala ruzan ihiiiiiihi ali znam naroda koji ga piju nikad nisu bolesni. MM danas uzeo moju krntijicu bibi pa nisam isla svadjati se s Dr. , hajd ucinio je dobro djelo . Zao mi je djece stvarno svasta prolaze i oni i mi .
mi smo Igoru crp radili privatno i kosta 10 KM tako da mi nije jasno zasto se pravi toliki problem u ambulantama
Kod nas privatno je 7 + vadjenje krvi 1KM, tako da i mene zbuni ovaj podatak. Ma, to je ja mislim samo njihova prica da ne bi davali sto vise uputnica...
očito...jer ja nisma znala da s eprivatno može raditi uopšte...meni je čak rekla doktorica ekao eto bilo je u rvzaovaoj pa su ukinuli smao ima na prdijatriji
joj sto me maloprije nikola prepao .. odvela ga u sobu ,legao u krevetic i sve super,rekao mi laku noc ,poljubac poslao..ja otisla u dnevni kad on vrisnu,place,ja otrcala u sobu i on pokazuje na igracku u kreveticu(mali plavi medo ,s njim spava otkako se rodio). ja ga uzela, jedva ga smirila i pitam sta je bilo a on se dere mama koni medu,mojim te mama koni medu,tako ponavljao 5 minuta
žene drage, ne znam ni sama šta da radim..nisam pametna... R mi već par dana ima temp. (prvo sam mislila da je od sunčanice jer nije imao nikakvih drugih simptoma, veseo je, razigran i sl.)..odvedem ga kod dr. prekjucer, pogledala ga, kaze na grlu-krajniku ima jednu malu bijelu trakicu...najvjerovatnije viroza, smatra da ne trebaju odma antibiotici osim ako temp. ne spadne ili u slucaju da grlo pocrveni... jucer imao temp.,nije divljala, max 38,5C..fino sam mu to skidala dalcy-jem..jede fino, doduse sa slabijim apetitom za jednu nijansu ali nista strasno....sinoc opet temp., u noci se malo budio...i jutros opet temp. 39C u guzi... ne znam sta da radim? nisam mu uvela antibiotik jos uvijek, samo tantum verde sprej koristimo i dalcy sirup...glupo mi je sada 4. dan od pocetka bolesti ili nisam pametna...da uradim bris grla ? koliko se čeka nalaz?...s m se svadjam, on bi mu odmah prvi dan krkno antibiotik...i dr. je rekla kada smo bili ako mu temp. ne spadne (nije spala) i ako mu pocrveni grlo (nije pocrvenilo) da mu uvedem ospen?...
posto imate privatne labaratorije ja bi njemu uradila Crp,i onda ces znat trebal antibioti.jer temp koja traje par dana je odlicno tlo za upalu pluca pa bolje to odma sanirajte