|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
4.10.2010 23:31:00   
zeze
Pozdrav za drugare i drugarice
Mi smo danas isli na UZ kukova, sve uredu hB, doktorica odusevljena Naidom, samo se smjeskala i bila je mirna. Kad sam vidjela ostale bebe i uporedila sa Naidom, ne mogu da vjerujem, tako mi debelo izgleda. user posted image Cak me i dr.pitala cime je hranim, masAllah napredna, a mene zabrinjava. Luda ja.
danijela hvala draga, brzo ovo vrijeme prolazi. Negdje sam naletjela na tvoje slike, na fb, i tako mi se cinis poznatom. Mozda smo se vidjale u Mo? user posted image
maminaBebo ljubac za malog Jamana, nemoj puno da se sekiras, moras mislit na njega, i njega uznemiris. Bit ce on dobro, evo vidis vecina bebica je prehladjeno. I malo pamet u glavu, odbrusi, nemoj vise da sutis, da vidis kod mene, je sad skroz druga prica, sad me pitaju smiju li je uzeti, a savjeta viise nema. Ljubimo svog Jamana
bedelindja ja nisam siroko povijala, samo pempas. I danas na nalazu sve uredu, kaze dr.da je iznenadjena. tako da ne brines. Tvoja prava manekenka, moja Naida sa mjesec imala 5,5kg, sad ne znam koliko ima. Mi smo primili sve vakcine, sljedeca je sa 3 mj.
ostala raja user posted image user posted image user posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu bedelindja)
Neposredna veza do poruke: 2426
4.10.2010 23:42:43   
MaminaBeba
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

E prijo ima da ti Monu natjeram sve da moju odjeću nosi.. user posted image user posted image user posted image user posted image

Hrkljuššššš... user posted image

A Zeze mila, baš mi je drago za Naidicu medenkicu.. Kako je podnijela vakcinu? Je li se i kod vas daje sada u ruku i nogu zajedno? Je li puno plakala?

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 2427
4.10.2010 23:45:10   
danijela27
ejla zaspala user posted image user posted image user posted image . ode i mama, valjda ce potrajat.
zeze draga moze biti, dolje sam studirala. posalji pp da te dodam.pusaaaaaaaaaaaaa do sutra. sutra necemo skitat, valjda user posted image user posted image user posted image ak nista necemo dugo, pozelila se ova dva dana vas pa nikako napustit rr user posted image user posted image user posted image

od 19.06.2010. u 21 i 35 poceli se druzit sa nasom princezom

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 2428
4.10.2010 23:46:23   
bedelindja
Mashallah Naida bas naprednauser posted image user posted image A samo je jedan dan mladja od moje Mone.
Mi smo imali minimalan napredak u prvom mjesecu i produzenu zuticu mozda si citala vec sam pisala o tome, pa nas je to malo poremetilo. Tek sad treba da stigne ove vrsnjake.
Ma mene to nebrine sad kad malo skontam, ja kad sam krenula u skolu imala sam 18 kila sa 6 i po godina.Kaze mama nisu htjeli da me prime u skolu. Ruksak mi kupila skroz mali ko za vrtic jer su mi svi drugi bili do koljena hihihihihiiii

Kad mislite da vam neko jede iz ruke .. prebrojte sve prste

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 2429
4.10.2010 23:47:56   
zeze
Danijela, evo sad cu da posaljem user posted image user posted image
maminaBebo ma malo samo vrisnula i usutila, ali glasna, one ostale bebe slabo se cuju, kad je ona vrisnula cijeli hodnik ori, haha
Sad samo u nogu, a rekli su mi sljedecu ce progutat, nemam pojma, valjda ko tableta. Jos joj ona rannica nije prosla sto je dobila kad se rodila user posted image

(odgovor članu danijela27)
Neposredna veza do poruke: 2430
4.10.2010 23:48:40   
bedelindja
IZVORNA PORUKA: MaminaBeba

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

E prijo ima da ti Monu natjeram sve da moju odjeću nosi.. user posted image user posted image user posted image user posted image

Hrkljuššššš... user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Hahahahhaaaaaa ma znala sam ja da si ti opasna.

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 2431
4.10.2010 23:50:57   
zeze
IZVORNA PORUKA: bedelindja

Mashallah Naida bas naprednauser posted image user posted image A samo je jedan dan mladja od moje Mone.
Mi smo imali minimalan napredak u prvom mjesecu i produzenu zuticu mozda si citala vec sam pisala o tome, pa nas je to malo poremetilo. Tek sad treba da stigne ove vrsnjake.
Ma mene to nebrine sad kad malo skontam, ja kad sam krenula u skolu imala sam 18 kila sa 6 i po godina.Kaze mama nisu htjeli da me prime u skolu. Ruksak mi kupila skroz mali ko za vrtic jer su mi svi drugi bili do koljena hihihihihiiii

hahaha dobra si
ma nek je ona zdrava i pocela je dobivat na kilazi. Mene jest malo zabrinulo kad sam danas vidjela bebe od 2 mjeseca, moja Naida kao da ima 4. Onda ona je rodjena sa 4050kg, pa zato.
user posted image

Neposredna veza do poruke: 2432
4.10.2010 23:56:05   
sara.at
Evo i nocnog vampirauser posted image tacno Sam luda spavati nemogu a djecaci spavaju...sad mi malo zahladilo iako smo upalili grijanje nesto mi opet hladno Pa Cu ici nabrzinu naloziti kamin. Mi smo imali Mali Problem Arian nije kako od cetvrtka pa se djete napinje Al neide i kamilice je pio Al nista i ja jucer se sjetim svog Sirupa StO mi je Doktor u trudnoci Dao na bazi laktoze i procitam da se malom bebama moze dati 1-2 kafene kasike i ja mu dam samo malo za 15min prasak u pampersu da je i izislo i on se nasmija i zaspa. Danas opet nema stolicu a jede bas puno Pa me pomalo strah.
Mi nekoristimo to siroko povijanje nije nam niko rekao mada to ovdje ne praktikuju,kukove i bubrege smo nakon rodjenja snimali i u srijedu nam je prva kontrola Pa cemo opet.
Odoh loziti Kamin nesto mi bas hladno brrrrrr

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 2433
4.10.2010 23:57:01   
bedelindja
Ma nemoj se brinuti za gluposti,neka su nam samo zivi i zdravi.
I ja sam brinula pa u svojoj glavi od zdravog djeteta bolesno napravila boze sacuvaj.

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 2434
4.10.2010 23:59:32   
MaminaBeba
Bedelindja ništa to prijo nije. Moj brat je sada treći razred osnovne i pravi je momak porastao, a sa 11kg je krenuo u prvi razred! Života mi to je bilo nešto nevjerovatno. Nama bilo žao i da ga šaljemo u školu, najmanji od sve djece je bio. A opasna sam ti ja, prava kobra, pa ti sad vidi. user posted image user posted image user posted image Sačuvaj Bože, kad se Jaman bude aBd ženio, svim sam se najdražim zaklela da mi neće pasti na pamet da snahi budem dosadna... Meni su bolesne te žene što kad im se sinovi ožene tek tada misle na njih i nešto ih kao "žale".. Mojoj sada vazda žao sina.. Pa k'o da ga koljem ja... CCCCCC...

Naida kraljiceee moja!!! user posted image hehehehe Zeze naša su djeca nešto posebno...

Osjećam da mi je počelo nestajati mlijeka, tako se bojim... Grudi mi nisu više kao ranije čvrste i da mi brzo mlijeko nadođe.. Sada kada Jaman doji, često mi se desi da ne osjetim da mlijeko nadolazi u drugoj dojci i da samo kapa.. Čajeve saljevam kao luda, samo ga ne izgubim... user posted image

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 2435
5.10.2010 0:00:39   
bedelindja
Laku noc svima i lijepe snove vam zelimuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2436
5.10.2010 0:04:11   
sara.at
Maminabebo i meni je tako Sa sikamauser posted image prije je bilo za citav komsiluk mlijeka a sad Imam jedva za ujutro i navecer a locem sokove i cajeve kao deva nepamtim kad Sam se vode napila samo caj a evo mekane kao hrenovke.
Preko Dana moram Arianu dati flasicu jer djete vuce iz sike i kad vidi da nema pocne plakati i nece Ni da je vidi nego daj flasuuser posted image

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 2437
5.10.2010 0:08:04   
MaminaBeba
Saroooo I ja sam uvela jedan obrok AD jer Jaman je gladan, stalno hoće da doji. Nemoguće da hoće da doji ako je sit. Tačno vidim da traži.. Ja pijem čaj BABYLOVE od DM-a, bio mi je dobar, a sad ne odgovara.. Baš se bojim i moje su baš tako "suhe", skroz nekako opuštene...

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 2438
5.10.2010 0:08:51   
melly__
Maminabebo...sve ti je to jer se nerviras previse...to se i meni desilo,samo nestalo potpunouser posted image
Nemoj se bona nervirati,opusti se i uzivaj sa svojim Jamanom..pussa...
Saro..user posted image user posted image danas gledam Arianovu sliku a mm pita jel to Mirzauser posted image ..pussa i vama

17.06.

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 2439
5.10.2010 0:10:08   
zeze
Ajoj, kod mene mlijeko ko ludo, jos necu da jedem jer me boli ispod ramena, ne znam kako da objasnim. Previse mi ide, sva Naida bude mokra dok jede, a i ja. Dok dojim, uvijek mi je pamucna pelena na drugoj dojci i zna se desiti da bude mokra, narocito preko noci. Stvarno ne jedem puno, samo koliko moram, strah me i vode se napit. user posted image

Maminabebo da si vidjela sinoc, ja gledam slike od Melly, a mm na trosjedu lezi i viri sta ja radim, kad odjednom ustade, kaze:gdje si to slikala Naidu? Ja ga gledam, ma reko nije ovo ona, haha kako smo se ismijali, jos kad sam mu pokazala sliku na kojoj se Jaman smije, on se iznenadio, brata mi isti.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 2440
5.10.2010 0:15:23   
melly__
Zeze...cestitam na urednom UZ kukova user posted image user posted image user posted image mene je toga bas bilo strah..a kakva je to vakcina u tabletiuser posted image prvi put cujemuser posted image pussa tebi i naprednoj djevojcici Naidi (Masalla)user posted image

17.06.

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 2441
5.10.2010 0:17:58   
sara.at
Maminabebo ja Sam pila od hipp caj i Arian dobio grcice od njega i mm kupier u apoteci Bio caj za dojilje od njega mi je mlijeko Kao potok teklo a onda prestalo i sad primjetim svaki dan mi je sve manje user posted image prije Sam ispumpavala jer nije mogao sve popiti a meni pucale Grudi a sad se samo igra Sa njima i Lizaka i mirisi i spava na njima. Vjerojatno kao StO meli rece od Stresa nam touser posted image

Melly slicni su dosta Jos mirzice plave okice ljepotan Mali, a ovi nasi muzevi coravi Ni vlastitu djecu ne prepoznaju hahaha

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 2442
5.10.2010 0:18:07   
zeze
Hvala user posted image , ma nemam pojma, i meni tako rekli. Cim bude, javim , naravno user posted image

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 2443
5.10.2010 1:02:47   
Miau
Ej drage moje, kako ste mi? Mene dugo nije bilo, sad evo citam komentare i smijem se. Ove tate su skroz smotani, njima svaka beba ista...moju bi valjda znali raspoznati (zbog frizure) hahaha
Mi smo inace super, uskoro idemo na drugu kontrolu, a u drugi cetvrtak snimati kukice,. Nadam se da ce sve biti ok. Pusa svim malim bebicama i mamama!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 2444
5.10.2010 1:18:19   
melly__
Drage zene..ovo moje djete tek sad zaspauser posted image user posted image user posted image prava mahalusa,nece da spava,ni da lezi,samo hoce da razgleda,gleda u tv,u monitor i samo negdje vuce da mu je da ideuser posted image user posted image ne voli biti u kuci nikakouser posted image a sutra ko da gledam spavat ce do podneuser posted image
Miau..u pravu si,zaista je Zara originalna sa svojom frizuromuser posted image nije tebe djaba onoliko kiselina mucila,cak si i gastale pila user posted image pussa i user posted image za vas..

17.06.

(odgovor članu Miau)
Neposredna veza do poruke: 2445
5.10.2010 10:12:59   
samedi
Evo i mene malo da se javim,mada nisam u toku s vama user posted image  Ne stignem nista,dzaba je pokusavati. Ganjam Nejri urin i to mi je sad glavna briga user posted image  Vidim da su nam bebice bolesne,joj dusice male,neka sto prije ozdrave! I mojoj je nosic zacepljen,slabo sta uspijem izvuci,samo neka ne sidje na pluca user posted image
Veliiki pozdrav od nas!!

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 2446
5.10.2010 10:44:01   
bebacha
jutro.sinoc nam bili gosti,dok sam poslije sredila kucu,bas sam kasno zaspala.imam jos neki poslova danas al sam nesto usporena.Alen se probudio prije sat vremena a zaspo sinoc oko 10user posted image user posted image user posted image jel vase bebe "pricaju".ovaj moj ako je budam ne zatvara usta,ili prica ili vristi i smije.cini mi se da mi je ovo djete veselicauser posted image user posted image user posted image

Melly nebi volila da ti pametujem al evo ti jedan savjet iz iskustva.moja Ajla je bas kad je bila u uzrastu ko Mirza nije htjela spavat,budila se u toku noci i bila budna po par sat.al ja tad je nisam htjela ni nosat,ni pustit joj da gledala tv,stavila bi je kraj mene da lezi i najcesce je ignorisala,pravila se da spavam.ako pocne plakat dadnem joj cucu,malo je ljuljuska.nakon par noci to je prestalo i onda je spavala.znam zeno kojoj djete nije spavalo 4 godine po nociuser posted image user posted image a sve zbog toga sto je od rodenja,dok nije bio jos skonto dan i noc,bio budan nacevece i on da im nebude dosadnu upale tv i gledaju i tako se i on naucio i tako 4 godine.mjenjaj navike dok je vrijemeuser posted image user posted image user posted image
MaminaBeba-bas mi te zao zbog te svekrve.uh kad vidim tako to skontam da moja i nije losa.ako joj ne odem nece me iznerviratuser posted image user posted image user posted image

mi sutra idemo na kontrolu,cini mi se da nema nikako prehlade.
juce pricam s muzem i kontamo da kupimo onaj BabyVac.sad ja trebam odlucit i neznam sta da radim.nesto me strah,a s druge strane vjerujem da bi bio od velike pomoc.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 2447
5.10.2010 11:59:12   
dzeni_nl
uff evo i mene, neispavane. moja marisa sinoc do pola dva nije zaspala, al primjetila sam da je nesto muci dok se proteze i puno stenje, ali je ipak zaspala, u 7 jela i lopuza jos uvijek spava, a mama ustala i posla se naradila.

maminabebo to za mlijeko ti je sve od stresa, pokusaj draga da se manje nerviras, znam da je tesko, ali moras zbog malenog. sto kaze nasa vesela, bolje da se svekrva na tebe ljuti nego ti na nju i da ti nestane mlijeka.

ja pijem puno soka od jabuke i Divku kafu ponekad popijem nju mozes kupiti u konzumu, ma ja mislim u svim prodavnicama da ima, a nije ni skupa 2 km, frank je proizvodi, od nje mlijeko nadolazi ko ludo, ovo ti kazem iz licnog iskustva, a tako su i meni druge mame govorile i ja reko da probam, stvarno djluje, pa isprobaj i ti mozda upali i kod tebe.

kod nas uposte nesnimaju kukove kod beba, pa se sad plasim, sta ce biti sa mojom? a vakcinu prima tek kada ima 2 mjeseca.

nemam vremena sve da citam, posla imam preko glave, a i umorna sam dosta. uspijem nesto uradit dok malena spava, a cim se probudi frka oko nje.

sve vas user posted image ja i Marisa, odoh evo je se budi, mamin lopovcic maliuser posted image

< Poruku je uredio dzeni_nl -- 5.10.2010 12:01:36 >

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2448
5.10.2010 14:19:22   
malena.
ja tuzna...........user posted image user posted image user posted image nena mi je imala infarkt...i neznamo jos nista kako je...molim dragog allaha da podnese to i ozdravi...dusa me boli...i bojim se da se opet nesto lose ne desi...jer nismo se jos navikli ni bez brata...a jos sada i to sa nenom.babo je katastrofa...inace je jako osjecajan...prije 2 mjeseca izgubio je sina...i nedaj boze da sada i majku izgubi....neznam vise ni sama...uvijek kod mene i mojih sve crno...ponekad se pitam zasto...i stas mo to bogu zgrjesili...al ne nalazim odgovore....duboko u noc ja samo lezim i razmisljm...i iskreno svaku noc placuci zaspem....i samo se pitam kada ce proci sve...kada cemo svi biti sretni....
izvinite al zaista moram se nekom izjadat a evo trenutno nemam kome...i znam da je najgore skuplajt u sebi...a evo ja vec dva mjeseca skupljam i osjecam da nemogu vise.....

mamina princeza stigla na svijet 24.8...i od tada mami uljepsava dane...
:-)))))

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 2449
5.10.2010 14:24:35   
Teacherka
Malena, žao mi je zbog tvoje nene...
Ostale, ja se skroz slabo javljam al uspijem ponešto pročitat..
Mamina Bebo, pij kompot, dobar je za mlijeko  i divku definitivno

18.06.2010. na svijet je došao mali Bekir, moje malo sunce

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 2450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *