Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ma djete se na nesto mora naviknuti.Stalno govore nemoj djete ljuljat naucit ce se,nemoj ga nosat naucit ce se na ruke,pa nemoj ga stavljat u krevet a sve je to lako govoriti .Nekad je meni lakse da je malo doljuljam ako vidim da se razbudjuje,volim da je malo nosam slatka mi kako razgleda po stanu ko da je u diznilendu,a za spavanje s nama uvjek me nagovara mm pa je nekada i ostavim vikendom ujutro da odspavamo jer s nama bas useceri. Pa to je moje djete nije robot moram malo da je mazim i da pogrjesim ,pa ce valjda ono drugo ako Bog da, da ispasta necu valjda iste greske ponavljat dva puta
zivio govornik samo sto ja sad ponovljam greske i jos se cesto udvostrucim luda sam ovi dana.samo gledam ovu svoju Ajlu i kad djete pocne pricat odjednom mi nebude dobro.juce sam plakala od muke sto nece da spava a imala 2-3 mjesca a sad ona meni govori "mama volim te najvise na svjetu".nevjerovatno koliko brzo odrastu.
Ista sam ti; a što se tiče dječijih navika zaista se može poraditi na tome.... i ja imam đever u osmom razredu pa još spava s roditeljima u sobi.......... ima on svoju sobu i krevet al po noći ustaje i ljubi majku i istjera svekra a on ostane s njom u sobi uuuuuuuuuuuuuuužžžžžžžžžžžžžasssssssssssssssssssss
Ma djete se na nesto mora naviknuti.Stalno govore nemoj djete ljuljat naucit ce se,nemoj ga nosat naucit ce se na ruke,pa nemoj ga stavljat u krevet a sve je to lako govoriti .Nekad je meni lakse da je malo doljuljam ako vidim da se razbudjuje,volim da je malo nosam slatka mi kako razgleda po stanu ko da je u diznilendu,a za spavanje s nama uvjek me nagovara mm pa je nekada i ostavim vikendom ujutro da odspavamo jer s nama bas useceri. Pa to je moje djete nije robot moram malo da je mazim i da pogrjesim ,pa ce valjda ono drugo ako Bog da, da ispasta necu valjda iste greske ponavljat dva puta
Ako ima potreba ljuljuskat (dijete place i samo tako se smiri, ili se probudi i pada od sna ali se neda, ili ga nesto boli pa ljuljanje ga smiruje) za mene to je opravdano... ali prije svakog spavanja svjesno muciti sebe (po mom misljenju) i ljuljati bez razloga, meni LICNO je bezveze.. opet svako ima svoje... to sto si navela doljuljati kad se razbudjuje ja mislim da je sasvim ok...
Aida imas srecu da imas djete koje se nevoli ili nezeli ljutat.ja sam Ajlu od pocetku ljuljala,nesto mi to bilo logicno.beba je pa treba je ljuljat e posto je to uspavljivanje s njom stvarno cesto bilo micno rekla sam sebi Alma drugo ljuljat neces.tako je bilo.rodio se Alen,nahrani ga i u krevetic i tako nekih mjesc dana.odjedno tako vise nemoze.ja njega u krevetic on ili se rasplace odma il nakon 5 minuta,smiruj ga u kreveticu,mazi ga, pricaj mu i nakon nekog vremena se rasplace da ga nemozes smirit(to je onakav plac kakav je bio poslije vakcine).ako ga nakon hranjenja pomalo ljuljuskam on fino zaspi.ja bi volila njega spusti u krevetic a ljutat samo u nekim situacijama jer vec sad mi ruke otpadaju al jednostavno to neide kog njega.
Aida imas srecu da imas djete koje se nevoli ili nezeli ljutat.ja sam Ajlu od pocetku ljuljala,nesto mi to bilo logicno.beba je pa treba je ljuljat e posto je to uspavljivanje s njom stvarno cesto bilo micno rekla sam sebi Alma drugo ljuljat neces.tako je bilo.rodio se Alen,nahrani ga i u krevetic i tako nekih mjesc dana.odjedno tako vise nemoze.ja njega u krevetic on ili se rasplace odma il nakon 5 minuta,smiruj ga u kreveticu,mazi ga, pricaj mu i nakon nekog vremena se rasplace da ga nemozes smirit(to je onakav plac kakav je bio poslije vakcine).ako ga nakon hranjenja pomalo ljuljuskam on fino zaspi.ja bi volila njega spusti u krevetic a ljutat samo u nekim situacijama jer vec sad mi ruke otpadaju al jednostavno to neide kog njega.
to je drugo, za mene je to opravdano, i neko bi reko to je lopovluk al mislim da on ne zna sta je lopovluk jos nego jednostavno takve naravi, mozda ga smiruje-tvoja blizina, samim tim spavanje kraj tebe pa zeli i da ga ljuljas... svi smo drugaciji pa i beba do bebe drugacija... hvala Bogu imam zlatno dijete, spustila ga u krevetac, ako nije i sat vremena sebi pjevo... i zaspo... dusa mamina.... ali kad ne zaspi na vrijeme i unervozi se ili hoce da spava a ima puno svijeta pa mu daje da sve promuzeviri moram ga nosat i "ljuljuskat"...nema mi druge...place ko lud
Ja svoju djevojcicu nisam jos uvjek nista od navedenog naucila i navikla ali zato nesmijem reci da necu jer sam na dobrom putu hihihi Sad za sad navece je samo spustim i ona ko da zna da je noc i spava ko top ,a ne ko beba.Po danu malo teze i krace spava pa je malko doljuljam kao sto rekoh A taj klipan u 8 razredu sto spava sa mamom ce biti divaaannn muz,zamislite njegovu zenu na temi svekrve-svekrive kad se raspise
Drage zene ja Sam vam Kao Vampir postala nit spavam Po danu nit ponoci. Ja i mm se raspricamo do 1h i onda Oboje nemozemo zaspati i kad krenemo Arian ustane i onda Nas zajebava do 7h i onda spava do podne a ja nemogu Jucer u firmi bili kupili nam punoo poklona a crklo im grijanje Pa su kupovali extra grijalice da ugriju za malog i Jos im mm zabranio da puse dok mi neodemo,mi sjedamo u Auto oni vec Sa cigarom masu a iskreno da vam kazem fali mi posao,moj biro je prazan neda mm da nego drugi Ga preuzme Al ipak One silne obaveze mi fale Al kad pogledam pilence nebih Ga nikom ostavljala Vjestice malo pripazi na rijeci jer nemaju pravo samo ostavljena djeca da pricaju tako o majci. Mene nekad zna da zaboli kad mm kaze da bi im mozda bilo bolje da su imali macehu. Moja svekrva je hladna osoba ta nepokazuje svoje osjecaje, nikad svoju djecu zagrlila nije,radovala se nije uspijehu,nikad joj nije dosta, ako nije u centru paznje ona se razboli jednostavno moj mm nije od nje nikad osjetio majcinsku ljubav i samo njoj mozemo zahvaliti na svemu StO je moj mm dosad postigao jer sve je to Radio da bi ona rekla da je ponosna a tako i njegov brat Al to nisu nikad od nje dobili,tako da su nakon hiljade eura i sate kod terapeuta digli ruke i poceli svoj zivot da gledaju. Mogu samo jedno reci da su ovakve majke nagore,jer racunas da je imas a ustvari nemas. Jedino StO povezuje Nas Sa njom je moj svekar Koji je dusa od covjeka.
Odoh sad gledati seriju svi spavaju a meni dosadno
Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato
A zaboravi za to spavanje djeteta kod Nas Ni govoraaaa. Ja Sam jednom Ga uzela iz krevetica i da Ga dojim legli kod Nas i ja tako zaspala i probudilo me kenjkanje a on se u vodenom krevetu okrenuo na stomak i skupio rukice i nogice i Jos mu Jorgan preko glave,sav mokar od vrucine a nemoze se pomaknuti koliko se voda pomjera,ja Sam se SVA oduzela kad Sam Ga vidjela i rekla nikad vise. Uzmem Ga iz krevetica presvucem i u djecijoj ima rasklopni kauc podojim Ga i nazad u krevetic Al vise nikad u Nas krevet nedo Bog necu Ni da mislim sta mu se mogle desiti. Nekad Ga mm uzme ujutro kod Nas i onda njih dvojica pricaju Al Ga mm pazi, mada Sam primjetila da Ni Arian nevoli Nas krevet jer se nemoze vrtiti u njemu i ako ostane Sam on odmah place. A StO se tice nosanja,ljuljanja ja to nista neradim nekako nemam potrebe,normalno zaspe i bez ljuljanja a kad se podje buditi onda mu Ni ljuljanje ne Pomaze jer se on odmah razbudi hvala Bogu mirne ruke
Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato
kako se samo lijepo naspavati bez budjenja Sinoc momak kako sam ga ostavila u sobi sa upaljenom lampom bas priguseno svjetlo, izgleda i to da mu je smetalo tako da je zaspo sa rukicama preko ociju probudi se u pola 4 i ja mu samo dodam bez ustajanja (njegov krevetic uz nas krevet) malo caja, povuce flasicu dva put i nastavi do pola 9 zlato moje kako su nam ostale bebice? Jesul mali bolesnici ozdravili? Nas jos malkice nosic zeza al ne smijemo se zalit, ipak smo poslije sirupa super...
ev da i napisem kako moja curica zaspe...navece oko 9 popije hapu,presvucem je i stavim u krevetac....nesvidja joj se al dam joj cucu i malo ljuljam krevatac...ono kao zaspe...al prvih sat vremena joj moram vracat cucu svaki put kad je izbaci...i onda kad utvrdi sama izbaci...i to je to...probudi se i onda zaspe dok doji...al onda kad se probudi nema vise spavanja bilo to 5,6,7 bilo kad vise ne spava...i onda su po danu muke...nece ni malo da spava...onda je uzmem na ruke i ljuljam...i kao zaspe al sve je to 10-15 minuta....po danu ne spava dugo...pa valjda zato prespava noc.... sinoc se probudila u 4 oci ko fildzani...ne place al nece ni da spava.....i sta cu mazili se... :-)))
kako spava,pored tebe na lezaju ili u korpici.Ja sam anela drzala u korpici ihihi vremena pored mene dok je bio maji strah me ga bilo staviti u krevet stas luda zena Kad je imao skoro 4.kg do 2,5mjeseca ili 3 haman nesecam se tacno tad sam ga stavila u krevet. I sve sam ga virila ko na bok,ga stavim poduprem jastukom da neide na ledja kad jede . Neznaju oni tad nista al znaju sa 5,6,7......mjeseci sigurno Jednom,sam dojila i vjerovale ili ne posle dojenja stavim ga da podrigne on nikad pa nikad.I tako samo sam oci sklopila i san je dosao.Ja na ivici lezim lezaja kad sam se trgla slucajno djete na meni,mal me slag nije stefio. Nesmijem pomisliti sta bi bilo da sam sek.se mrdnila gluho bilo. Nikad nikad vise nisam smjela da ocima ono samo ko fol,da zatvorim ih od umora sve od umora mi je to bilo
on spava do pola noci u kreveticu a od pola kod mene , ja ga stavim na vrh kreveta a moj jastuk malo spustim tako da nema opasnosti uvijek mi je iznad glave i ne mogu ga jorganom prekriti , alis tavarno od pola noci nece bez mene nikako tako mi je bilo i u bolnici , sto se tice to na stomaku mm je tako stavio malog na sebe da spava i on gledao tv a ja otisla u drugu sobu da odmorim kad i on zaspao on se jadan sit isprepadao sto je zaspao kao i ti :)) sreca nije bilo nista .
pa gdje ste sve danas :) lijep dan a vikend, hehh... nama je srecom gradski park odmah ispred vrata tako da je Erol danas cijeli dan s tajom bio u parku a mama im je pravila drustvo kad joj nikog nema :) bas je prelijep dan.... sad cekam da se lopovcic budi pa da ga odvedem malkice neni na jedan sat da se idem s tajom provozat na dvotockasu, jos koji dan lijepog vremena, kad okisa to i bi... onda sjelo opet... again and again... samo me zanima kako nam ne dotuzi sjelit ovo moje dijete nekad ne kaki danima a danas je 4 put... zaostatak haman hehehheh..... i to mi bas cudno... obicno bude ko proljev kad kaki cesto a sad sasvim normalno... uhhh ja vazda o njegovoj kakari pricam
i ja spavam s mojim pasom zajedno sva sam ukocena ujutro ali nekkako mi najsigurnije user posted image
kako spava,pored tebe na lezaju ili u korpici.Ja sam anela drzala u korpici ihihi vremena pored mene dok je bio maji strah me ga bilo staviti u krevet stas luda zena Kad je imao skoro 4.kg do 2,5mjeseca ili 3 haman nesecam se tacno tad sam ga stavila u krevet. I sve sam ga virila ko na bok,ga stavim poduprem jastukom da neide na ledja kad jede . Neznaju oni tad nista al znaju sa 5,6,7......mjeseci sigurno Jednom,sam dojila i vjerovale ili ne posle dojenja stavim ga da podrigne on nikad pa nikad.I tako samo sam oci sklopila i san je dosao.Ja na ivici lezim lezaja kad sam se trgla slucajno djete na meni,mal me slag nije stefio. Nesmijem pomisliti sta bi bilo da sam sek.se mrdnila gluho bilo. Nikad nikad vise nisam smjela da ocima ono samo ko fol,da zatvorim ih od umora sve od umora mi je to bilo
on spava do pola noci u kreveticu a od pola kod mene , ja ga stavim na vrh kreveta a moj jastuk malo spustim tako da nema opasnosti uvijek mi je iznad glave i ne mogu ga jorganom prekriti , alis tavarno od pola noci nece bez mene nikako tako mi je bilo i u bolnici , sto se tice to na stomaku mm je tako stavio malog na sebe da spava i on gledao tv a ja otisla u drugu sobu da odmorim kad i on zaspao on se jadan sit isprepadao sto je zaspao kao i ti :)) sreca nije bilo nista .
hahhahah ma Malena tako mi najsigurnije , a on nesto zadnjih noci ne place nego sve nesto ihh mmhh neke zvukove ne mogu napisati te zvukove pa tako da ne ustajem sigurnije je da ga imam na oku :))))
ma ja kad se god javim meni niko nista ne odg nit napise.. hmm. jedina ti ..thnx.. iako se slabo javljam ali redovno citam.. al hajd mi se mozemo cuti i na fb..
Evo nas... Samo da vas pozdravimo,vidimo sta ima mi smo bolje hB jos kasljemo,smrcamo ali prolazi.. Malena_A evo za tebe i ljepotice,kako ste,jeste se navikli na novu sredinu..pussa Aida..sretan rodjendan ,sve najbolje od evo i pokloncic .. Zna li neko sta je sa Monom nema vise ni na Fb profil POzzzz i za sve...
Evo nas... Samo da vas pozdravimo,vidimo sta ima mi smo bolje hB jos kasljemo,smrcamo ali prolazi.. Malena_A evo za tebe i ljepotice,kako ste,jeste se navikli na novu sredinu..pussa Aida..sretan rodjendan ,sve najbolje od evo i pokloncic .. Zna li neko sta je sa Monom nema vise ni na Fb profil POzzzz i za sve...
melly tvoj malisan pravo raste masallah , za ne povjerovati kako djeca brzo rastu a secer je pravi :))))) za Monu sad ti mene zabrinu posteno a ako se ne javi jos koji dan pisem joj poruku da vidim sta je s nje, ja nisam cesto na RR i akd jesam to je kratko pa ne upratim kad se ko javi Saroooo bona lose dijetu na tvom krevetu , iskreno ne bih ni ja mogla da mi ljulja ja volim cvrsto tlo pod sobom samo u odredjenim prilikama ne bi bilo lose ;))))) cmokic za vas dvoje Kanita cmokic tebi i tvojim pilicima vi ste meni tako dragi sve troje Mona javi se lutko moja kako nam je aisa elikan mala , mamina bebo , aida , bendjolina, bebacha , sta, zeze , felix, malena_A, idacha , danijela , Aisa , rose87 , Marina_DK i sve ostale mamice babmbi 09 hvala na pitanju ja sam se obikla sa mojim princom bez njega vise nebih ni znala Lejla ka za tebe specijalno ti si RR foruma koko ako naletis ovdje