|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
28.9.2010 21:30:54   
Leena
ciao, drage:)
Sto se povijanja tice, ja sam donedavno esmu u tanku dekicu umotavala, ali ovako njezno, a sada kada spava zagrli dekicu, ili mazi lice njomuser posted image .
Sad citam ovo za nosanje djece... Ja imam problem sa drugom stvari... Kazu ne moze se razmaziti dijete od mjesec, pa od dva, pa od tri, cetiri.... A ja sada imam razmazeno dijete od 5 mj., ne znam kada sam je razmazila, ako nisam moga u prva cetiri mjeseca. Danas je toliko vristala da je poplavila oko usta, ja vec kontala da mi dijete nesto boli, krenula kod doktora s njom, cim sam je stavila u kolica pocela se keziti, ali istog trena iz tog placa. Onda sam je, nakon voznje po avliji, ostavila da se sama igra, i kenkala je sve dok nije skontala da je ignorisem... U tom ulazi mm na vrata (bio je na terenu 2 dana i pozelio je), cim joj se osmjehnuo-opet straaasan plac sve dok joj on ne ugodi ono sto ona zamisli...
Volim je vise od zivota, ali nekad me toliko umori ta huja njena...
Jos me najbolja drugarica(druzimo se od obdanista) ora raditi markere na tumor na jajniku:((((((((((((... bas je dan...
evo sad je esma vristala iz sna, uspavah je opet... sad vise ne znam sta joj je, mozda je stvarno nesto boli.... Uh!
Izvinite sto vas ucim svojim problemima:(
ljubite bebare!
I da, Nikoli sretan rođendan, puuuuno zdravlja, srece, ljubavi!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2226
28.9.2010 22:14:31   
Anoniman
Samo da vas pozdravimo sve.. mi smo dobro malo umorno, al ok..

Prijooooooooooo user posted image user posted image

(odgovor članu Leena)
  Neposredna veza do poruke: 2227
28.9.2010 22:39:34   
danijela27
evo mene, ziva i ko nova user posted image user posted image user posted image . danas se ocerupala ko kokos user posted image user posted image user posted image . u po frke poce ejla plakat kozasan a ja u gacicama po kuci i izbaci siku te nabrzinu da ruckimo. sva sreca pa zaspa i da mogu nastavit. e da vidite scene user posted image user posted image user posted image
nismo izlazili dva dana jer je kisa padala. ma iznijela bi ja nju i malo po kisi da se upozna djete i sa kisom, da vidi sta ce gledat do juna iduce godine, al je bogme puno jako padala. tako da smo veceras bili 3 sata vani. mama je nahranila da izdrzi i po dana a ne 3 sata user posted image user posted image user posted image a ni njoj nije mrsko.

od 19.06.2010. u 21 i 35 poceli se druzit sa nasom princezom

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2228
28.9.2010 22:42:28   
danijela27
leena draga, bas ti je tezak dan bio. jako mi je zao. ma bebare nase znaju nekad i koristit. opet ti je najbolje znas, ako mislis da bi je nesto moglo bolit vodi je dr.

od 19.06.2010. u 21 i 35 poceli se druzit sa nasom princezom

(odgovor članu danijela27)
Neposredna veza do poruke: 2229
28.9.2010 22:46:19   
dzeni_nl
uhh i ja sam svoju Marisu okupala, evo je sad spava, a mm je budiuser posted image reko sto je ba budis, kaze pa bolje sad nego da se probudi u 12 ili 1 pa nece onda zaspat do 3-4. samo se borim sa njima dvoma.

i ona samo doji, ja mislim da vise nemam mlijka koliko dijete cesto doji i fino kad zavrsi sve izbaci.

pocela sam opet da pijem Divku, da mlijeko nadodje, vise ne znam sta cu?

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu danijela27)
Neposredna veza do poruke: 2230
28.9.2010 23:02:38   
aida.
Sretni rodjendani !!! user posted image user posted image user posted image

Bebacha?? kakve su to lijepe vijesti??? daj nam kazi user posted image user posted image

I ja evo ugrabih vremena da se javim, danas sam bas premorena, napisem koju i jedva cekam da zagrlim jastuk, ne znam kakva me noc veceras ceka... Sinoc je bilo uzas... doduse nije se Erol puno budio, oko 1 (ja jos nisam bila ni legla-imala sjelo) i tad ga podojim i on zaspi.. muka je kad ga spustam u krevetac... pocne da place... ne znam zasto... kraj mene fino spava user posted image i to ga bas nisam nikad ostavljala da dugo lezi i spava kraj mene... Poceo je onda u pola 6 jutros da place jedva smo ga smirili, nosali, mazili, ma dreka nevjerovatno... nece ni sike.. kad ono zacepljen mu nosic skroz naskroz i curi, kaslje, veceras evo suze mu oci, kise non stop... izgleda da se pravo prehladio user posted image sutr asmo trebali ici na kaficu jednoj prijateljici gdje bi bilo jos malih beba ali ne smijem ga voditi medju ostalu djecicu da ne bi preslo user posted image user posted image bebacha ugodno drustvo bez meneuser posted image

ljubim vas sve..... nadam se da ce ova nasa prehlada da sto brze prodje.... eno ga podje plakat iza sna user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 2231
28.9.2010 23:24:27   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Malena_A

Samo da vas pozdravimo sve.. mi smo dobro malo umorno, al ok..

Prijooooooooooo user posted image user posted image

cmokkkkiccc

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2232
28.9.2010 23:41:40   
Mona Mohamed

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Mona Mohamed

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Nisam upratila, koji je fol u stavljanju prsta bebi u usta?

Da se provjeri je li beba gladna. :(

I šta beba uradi sa prstom, ako je gladna, a šta ako nije gladna?

Vidjela sam kada je gladna cucla, a kada nije ili pravi facu kao da ce povratiti ili okrene glavu.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2233
29.9.2010 7:49:24   
Anoniman
Jutro maloj rajiuser posted image user posted image  moj maleni se prehladio, bili smo nocas kod dezurnog  doktora...Uh muko moja, ja placem od muke on se dusa moja smjeska onoj doktorici...Nema upale usiju , pluca ali prehlada je zestoka....Dahce otvorenih usta nosic zacepljen...Ima pritisak u jenom uhu, kaze doktorica da je to veoma neugodno zato nece u lezeci polozaj...Samo sat vremena smo spavaliuser posted image Dobili smo neke kapi i panodil junior, al me  nesta strah tog panodila kad sam procitala sta bi moglo da se desi...Uh samo da prodje, pozdrav maloj raji....

(odgovor članu Mona Mohamed)
  Neposredna veza do poruke: 2234
29.9.2010 8:26:08   
kanita25
jutro i od nas user posted image
kako su male bebare?? a pretpostavljam kako su mamice...
i mom Alenu malo zacepljen nosic a malo i kasljucauser posted image  a i Alona isto takouser posted image  samo njoj vodica iz nosica nabrisat ne mogu...evo dva dana a stalno je tjeram da bude obucena a ona se samo skida..neda ni trenerkicu, ni carapice..ma izludih..user posted image  
bas sam premorena a najavili mi se roditelji mm od petka do ponedeljka.. Boga mi ne znam kako cu izdrzatuser posted image
vec me neka panika i nervoza uhvatili da bi samo plakala,i Alen po cijeli dan bude nerovozan i samo ga nosam i pricam da mi trnu i noge i ruke i glavauser posted image

Marina bas mi je zao za bebaru a i sve te razumijem samo sto moj Alena hvala Bogu jos svaku noc spava ko bebauser posted image user posted image  nasmijah se jer procitah da je neko napisao kad mi kaze spava ko beba a moja nikad ne spavauser posted image user posted image
user posted image

saro draga ja zubice Aloni nisam osjetila a on samo kmeci po vazdanuser posted image  dusa me vise boli kad napravi onu tuznu facu.user posted image   tako se ne sikiraj unaprijed..ljubimo vas puuuunouser posted image  

bebacha i ja cekam tu lijepu vjestuser posted image  
user posted image user posted image user posted image  sve vas puuuno pozdravljamo

23.05.2008.-mama poljubila svoju djevojčicu
21.07.2010.-i svog malenog bumbarka

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2235
29.9.2010 9:55:45   
vjestica
jutro i od nas
dobili smo sling user posted image user posted image samo mama treb ada se ušteli kako da fino stavi bebu pa da se nosamo user posted image user posted image
a baš danas mislla da malo prošetamo u slingu, lakši mi od onih velikih kolica, samo nas kiša zeznu user posted image
mene niko ne može ubjediti da bebu od par mjeseci možeš razmaziti, i da beba prosipa huju i da te trenira
pa tako mala beba nije još svjesna sebe, a sasvim je normalno da želu blizinu mame i tate, a ne da samo leži i bulji u strop
i moja se voli vozati u kolicima i zakmeči kad stojimo duže, jer je ljuljuškanje u kolicima podsjeća na to kad je bila u stomaku
isto kao i nosanje, pa nošena je 9 mjeseci u stomaku
dženi ne znma čemu strah da nemaš dovoljno mlijeka user posted image
što beba više doji, više će se mlijeka stvarati, mlijeko ne može tek tako nestati, osim ako ne prestaneš dojiti, pa se smanji produkcija
a to što bljucne, to je sasvim normalno
ako beba ima zlatnožutu stolicu, znači da je sita
a normlano je da nekad doji češće, nekad rjeđe
i moja sad počinje češće sisati, valjda je skok u razvoju

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 2236
29.9.2010 9:58:34   
rose 87
jutro,opet ova kisa,kako ste nam,vidim ima bolesnih bebica user posted image user posted image user posted image user posted image evo saljemo mnogo podrske da ozdravite
mi se sinoc kupali i citavu noc se otkrivao i jutros malo kaslje i kise pa cemo vidjeti kakav ce biti,dobila sam preporuku od ped. kad je bio prosli put prehladjen da mu pravim caj od lana pa cemo sad probati
kanita ja sam neki dan spominjala to spavanje kao beba,mi nocima ne spavamo i cini mi se sto je veci to manje spava i losije
leenauser posted image user posted image user posted image e bas me nasmija,i meni su tako govorili ma nemozes ga umaziti,i onda odjednom poceli a jesi ga umazilaaaauser posted image ,to je u dva dana bio preokret,a sad sve govore ma mali je on nista nezna a zna on lopov mali sve,kad ga ostavim samog pocne da vristi i onda suti i ceka,ako ne reagujem ponovi to par puta i onda se tako rasplace reko bi covjek nesto ga boli,kad ga uzmem suti i mazi se,grli me..

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 2237
29.9.2010 11:14:02   
aida.
evo i nas..opet neprospavana noc, on sad vristi po kuci a ja ko zombi... sad cemo dr da ga pogleda, ovako ne ide... sve je zacepljeno user posted image user posted image javim vam kako je mamin princ... ovo izgleda virus user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 2238
29.9.2010 11:26:32   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: dzeni_nl

uhh i ja sam svoju Marisu okupala, evo je sad spava, a mm je budiuser posted image reko sto je ba budis, kaze pa bolje sad nego da se probudi u 12 ili 1 pa nece onda zaspat do 3-4. samo se borim sa njima dvoma.

i ona samo doji, ja mislim da vise nemam mlijka koliko dijete cesto doji i fino kad zavrsi sve izbaci.

pocela sam opet da pijem Divku, da mlijeko nadodje, vise ne znam sta cu?

Dzeni, samo doji. Kad bljucne, traži li opet da doji ili je onda zadovoljna?

Ne sekiraj se draga, ako beba uredno doji, mlijeko ne nestaje. Kao što su ti rekli, što više dojiš više će ga biti. Oko 3. sedmice bebinog života dešava se skok u razvoju, bebi treba više mlijeka, ona traži više da doji, ako joj daješ, bit će i više mlijeka.
Vjerujem sad sve ozgleda zbrkano, i ne možeš nišat stić od dojenja i presvlačenja. Ali to je takav period, dok se još učite jedni na druge i na život izvan maminog pupe. Sve će se to stabilizovat.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 2239
29.9.2010 11:42:18   
kanita25
Aida user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  bice to ako Bog da dobro..

Lejla dok si na nasoj temi da te priupitam user posted image user posted image user posted image  jel moguce da moj maleni puuno povraca sirkasto od mlijecnih proizvoda ..i od D3 kapi??

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 2240
29.9.2010 11:46:15   
Lejla Ka
Povrača ili bljucka?
Razlika je, jer bebe normalno bljuckaju, a povračanje je nešto drugo.
I ne bi trebalo da je i jedno od navedenog razlog.
Hajde mi napiši šta tačno podrazumjevaš pod "povrača sirasto".
Beba doji, i nakon nekog vremena povrati/bljucne usireno mlijeko?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 2241
29.9.2010 11:46:33   
kanita25
nesta mi pola recenice user posted image
jel moguce da mu ne odgovara ako ja jedem i pijem mlijecne proizvode??

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 2242
29.9.2010 11:50:09   
kanita25
on bljucne kada se narucki puno,ali bas povrati sirkasto pola sata nakon podoja...ako sam ja jela ili pila mlijecne proizvode...i po nekoliko puta izmedu podoja...

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 2243
29.9.2010 11:50:53   
Lejla Ka
Netolerancija na mliječne proizvode koje konzumira mama se obično očituje nekim drugim simptomima. Bebe imaju grčeve, ili ih nadima pa dosta prduckaju i muče se, ili imaju pjenaste zelenkaste stolice (ovi simptomi mogu imati i druge uzroke, da ne bude zabune).
Bljuckanje se dešava zbog nerazvijenog mišića koji zatvara želudac, normalna je pojava i ne zahtjeva neki tretman ako ne uzrokuje probleme tipa slabog prirasta na težini.
Ne reče mi je li baš povračanje (znaš ono, zgrči se i povrati) ili samo bljuckanje, odjednom mu izleti?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 2244
29.9.2010 11:51:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: aida.

evo i nas..opet neprospavana noc, on sad vristi po kuci a ja ko zombi... sad cemo dr da ga pogleda, ovako ne ide... sve je zacepljeno user posted image user posted image javim vam kako je mamin princ... ovo izgleda virus user posted image user posted image
bas mi  je zao,user posted image odite vi dok.pa nam se javite pusa velika
Rose ,i A.se otkriva nocu pa stalno ustajem provjeravam ga.
Nece bez mene ni sek.kad ga ostavim sveki samo 5min.da brzaka sta uradim on trci zamnom place i vice mamaaa mamaaaaauser posted image stvarno je previse vezan za mene,nece kod nje nikako.Nije ni cudo jer ga slabo cuva.

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 2245
29.9.2010 11:53:34   
kanita25
bas povrati...a stolice ima trenutno vise vodenaste...zlatno zute boje jos uvjekuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2246
29.9.2010 11:54:37   
bebacha
opet bolesniuser posted image user posted image user posted image user posted image par dan mu nosic zacepljen,malo kaslje.odvela ga doktorici i ima neke upale,antibiotik i inhalacijeuser posted image user posted image user posted image sreca pa smo kupili inhalator za Ajlu pa nemora ga vodit dva puta dnevno u bolnicu,neznam sta da radim sa ovom svojom djecom,nemogu vjerovat koliko su osjetljivi.ozbiljno razmisljam da Ajlu ispisem iz vrtica al bojim se da ce to biti sok za nju jer bas voli ici.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2247
29.9.2010 11:56:42   
Lejla Ka
Dobro, ako se tebi čini da je to povezano sa tvojom konzumacijom mlijeka, ti probaj 4-5 dana sasvim izbaciti mlijeko i mliječne proizvode, pa vidi šta se dešava. S tim, da je danas mlijeko u raznim oblicima svuda u industrijskim proizvodima. Probaj, mada ja mislim da je to fiziološki od nerazvijenog sfinktera na želudcu. Dešavalo se i mojoj djeci (prvo nije dugo dojeno, drugo dojeno), bljucanje i svježeg i već prerađenog mlijeka. Smanji malo aktivnosti u smislu nosanja, spuštanja u ležeći položaj, nakon obroka neko vrijeme rukujte mirnije sa bebom. Nemoj se sekirat i zabrinjavat, ja mislim da nije nikakav problem.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2248
29.9.2010 12:01:07   
kanita25
Lejla hvala ti puno,pokusacu izbaciti mlijeko koji dan user posted image  aaa nosam ga danima zubici krenuli pa dok tepihe ne poderemo nema stajanjauser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2249
29.9.2010 12:02:48   
Lejla Ka
Vodenasta stolica je garant od zubića. Zna i guza zacrvenit.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 2250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *