|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
27.9.2010 15:38:34   
SailorMoon
IZVORNA PORUKA: sara.at

Mi iz setnje, sunce ugrijalo reko idemo par krugova,obukla kratku jaknicu i smrzla se Ko ona stvaruser posted image
Arian sad zaspao reko odoh podnevnu popiti. Jutros nam je od 6h nesto pricao Pa guguce,rukama mase reko nema nama vise spavati,sad on spava a meni oci Kö fildzani nema sna. Danas sreca nema gostiju,svi se zabovili Sa ponedjeljkom.
Jutros se smijem mm,obukao se kao da ce na skijanje reko pobogu ti Ces se prekuhati,kaze necu crklo nam grijanje u firmi,Ni sekretarice se vise neoblace oskudno user posted image sad zove Bali grijanje u kuci i nalozi Kamin ja se smrzouser posted image i sad sve kontam kako Cu Kamin loziti kad Arian pocne puzati jer nema sanse da Ga promasi a da nedirneuser posted image
Kanita draga ja samo kontam kako Cu kad pocnu zubi iovako human placem Sa njim kad ima grcice a sta ce tek Sa zubima,Al nekako ce se. Kako je malena Alonica srce slatko?...

Gdje mi je prijo Miau ja se pozelilauser posted image

Maminabebo sreca moj spava Al kad se probudi u Pola noci da jede oci nesklapa samo prica smije se da Sam sinoc u 4h pila caj,prokuhala vodu za flasicu,potkuhala kruh i gledala jednu epizodu Seherezadeuser posted image flaksibilna Sam postalauser posted image

Jooj dusice drage. Ja nemogu izcekati vise. Vjeruj mi. U srjedu mi sobica stize pa jedva cekam da sve spremim kako treba. Hocu i ja svoju bebu vise, hebem mu misa, nemogu da cekam. Jos ako ce biti veselica uhh blago meni.

Ali imam jedno pitanje: Moja mama neki dan govori da trebamo bebu povijati kako je ona nas. Ono umotati bebu svu kao mumiju. Kao radi kukova i da budu prave, zgodne noge kao moje, haha.
Neznam sta da radim. Ovde to se neradi. A i dole nisu vise pedijatri istog misljenja, kako  sam citala na forumu. Sta vi mislite? 

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 2176
27.9.2010 16:13:27   
melly__
Evo i nas,pozdrav za generacijuuser posted image
Mi juce isli u Brcko,Mirza super podnjeo voznju od 3 sata,samo je spavaouser posted image kad smo dosli ostavila ga sa mamom i sestrom da hoda po mahali a ja se ispalila hodati po gradu sa sestrinom djecom i mladjom sekomuser posted image mm ostao sa badjom da se druzi ,ma ljepotauser posted image
Sestrina dijeca blizanci,user posted image i user posted image 12 im godina a nemirni strahota jedna,od rodjenja su takvi,joj ja se zabrinula pravo ne daj Boze da Mirza bude takavuser posted image ne znam sta bi...on je dusa draga bio atrakcija,samo se smijao svima,gugutao ma svi se cude kako je veselo dijete,zato je danas za izluditiuser posted image samo place,hoce da se nosa nece da lezi,kicma me boli od nosanjauser posted image
Miny..drugu Ahmetu sretan mali rodjendan user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
SailorMoon ..izdrzi jos malo i eto tvoje bebice..a to za povijanje mislim da nemas potrebe uopste...mozda samo prvih mjesec,dva da stavljas siroko povijanje radi kukova,a to zamotavanje je bezveze ...bar meni..pozz...
Ostale pozz i user posted image idem nesto uraditi po kuci dok ovaj spavauser posted image

< Poruku je uredio melly__ -- 27.9.2010 16:18:24 >

17.06.

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 2177
27.9.2010 16:43:30   
sara.at
Moon ja nisam Ariana nikad mumificiralauser posted image da mi se djete nemoze Pomaknuti, Jos Kad bi to ovdje vidjeli rekli bi da Sam skrenula.
I mene su povijali Pa su mi noge kao da Sam Bure jahalauser posted image Amani kad se rodi radit ce joj uz kukova i poslije 6 sedmica opet.

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 2178
27.9.2010 17:01:28   
melly__

IZVORNA PORUKA: sara.at

Moon ja nisam Ariana nikad mumificiralauser posted image da mi se djete nemoze Pomaknuti, Jos Kad bi to ovdje vidjeli rekli bi da Sam skrenula.
I mene su povijali Pa su mi noge kao da Sam Bure jahalauser posted image Amani kad se rodi radit ce joj uz kukova i poslije 6 sedmica opet.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
To kod nas u bolnici jos radeuser posted image ja tek kad sam kuci dosla vidjela Mirzine ruke i nogeuser posted image joj jest mi ga bilo cudno uzeti bez onog "oklopa"user posted image user posted image

17.06.

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 2179
27.9.2010 17:58:49   
Anoniman
pozz drage moje kako ste mi,joj od ovoog anela nemam kad citat vasuser posted image samo da vas pozz,ljubite bebice malene .
Mi smo dobro,cak smo Prohodaliuser posted image hodamo vec ima tjedan dana samiuser posted image ....
Zubici nam idu masalah ,zvrk je veliki svasta zna ,brbljati a jedino slabo spavauser posted image
pusa od anela

(odgovor članu melly__)
  Neposredna veza do poruke: 2180
27.9.2010 19:09:22   
melly__

IZVORNA PORUKA: felix

pozz drage moje kako ste mi,joj od ovoog anela nemam kad citat vasuser posted image samo da vas pozz,ljubite bebice malene .
Mi smo dobro,cak smo Prohodaliuser posted image hodamo vec ima tjedan dana samiuser posted image ....
Zubici nam idu masalah ,zvrk je veliki svasta zna ,brbljati a jedino slabo spavauser posted image
pusa od anela

Cestitamouser posted image user posted image user posted image
Anel prava momcina Masallauser posted image
Vidjeh na slikama da je pravo vrijedanuser posted image pametnica malenauser posted image pozz..

17.06.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2181
27.9.2010 21:15:45   
Anoniman
Hvala melly hvalauser posted image
Kako,tvoj momcina slusa ??Jestel mi dobro nikad vas sve pohvatat i upratiti .
Kako,spava?
Imal sta novoga.
Za nosanje,nebrini fazauser posted image user posted image je to proce nebrini sve mora svoje proci i mi smo se nanosali i nanosaliuser posted image bilo je svega....Pa napuzali ,sad trenutno hodamo nema vise faza .valjda..... :-)
Pubimo ga puno

< Poruku je uredio felix -- 27.9.2010 21:17:58 >

(odgovor članu melly__)
  Neposredna veza do poruke: 2182
27.9.2010 21:20:40   
Anoniman
Ali imam jedno pitanje: Moja mama neki dan govori da trebamo bebu povijati kako je ona nas. Ono umotati bebu svu kao mumiju. Kao radi kukova i da budu prave, zgodne noge kao moje, haha.
Neznam sta da radim. Ovde to se neradi. A i dole nisu vise pedijatri istog misljenja, kako sam citala na forumu. Sta vi mislite?

ja ovo nisam radila.I meni su tak govorili,povijaj,pa stezi glavicu maramom kao da se glava oblikuje bla bla nista ja nisam slusala
Jesam ga umotavala u pelenice i dekice jer ga nisam mogla lijepo uzeti jer je bio maji i bojala sam se da mi se neslomeuser posted image
Tako jedno 2,do 3mjeseca sam ga umotavala ne povijala
Dok nije malo ojacao i napunio 4kg.kad ga bilo lakse uzet u narucje vise nisam.
I hb.zdrav pravuser posted image

(odgovor članu SailorMoon)
  Neposredna veza do poruke: 2183
27.9.2010 21:24:29   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: rose 87

jutro i mi da vas pozdravimo malo,vise nemam vremena da se javljam,E. se penje uz sve zivo i zavlaci gdje god moze,poceo je pravo nesto da prica,uziva kad vristi,kupi sve sa poda i stavlja u usta,otvara sve do cega dodje tako da ga moram nadgledati uvijek da ne upadne u kakav belajuser posted image user posted image ,jucer nam je bilo punih 9 mj.
cestitamo sve sto smo propustili zubice,male i velike rodjendane i puno pozdravljamo mame i bebe

ooooooo,masalah masallah cestitamo maji rodjendan user posted image user posted image user posted image
jos malo pa veliki djecak
Mama nije to,nista sta ce biti kad stane na none user posted image
ljubimo ga lopovcica malog:-))))))))

(odgovor članu rose 87)
  Neposredna veza do poruke: 2184
27.9.2010 21:44:59   
Leena
Felix, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za hodalicu malog!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2185
27.9.2010 22:03:43   
danijela27
da i ja dodam koju dok moja pajki. malo je muce zubici, a cas se smije cas place onda se komira i vidimo da je zaspala. okine 15 tak minuta i ponovo user posted image .

sailormoon
nisam ti ni ja za povijanje. toga malo gdje ima. svojoj ejli sam stavljala siroki povoj do 2 mjeseca kad je i snimala kukove. poslije toga rekao dr da ne treba vise da je pampers dovoljan i da je to jedna od vrsta sirokog povoja.
saro i kod mene burence od noga a do zavrat zapakovana bila user posted image

melly jesu li ti ga nosali. tako moja ejla neki dan. meni bio b day pa puna kuca i svi je sa ruke na ruku, pa lopuza odma skona da je dobro i de mama i tata nastavite. al vec sutradan nije bila tako zahtjevna...mi se samo igramo user posted image . a blizanci su meni super uvijek bili, nesto mi slatko. sad kad sam vidjela kako je imat djete onda skonda kako je to duplo ma odma me muka hvata, mada je moja mirnica prava ne urekla se, nek se sacekama malo pa drugo il trece user posted image user posted image user posted image user posted image
felix user posted image user posted image user posted image user posted image za hodalicu maju. sto cemo sad skitat.

od 19.06.2010. u 21 i 35 poceli se druzit sa nasom princezom

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 2186
27.9.2010 22:25:52   
MaminaBeba
A žene moje, evo mene napokon više, nedostaje meni moje piskaranje! Ovo moje dijete NIKAKO ne spava! Pa shvatite kada je ustao jutros u 9h i nikada se nije smirio do maloprije. Zaspi on na rukama i ako ga ljuljam, ali čim pođem da ga spuštam on je već budan.. Toliko se vezao za mene, da kada plače niko ne može da ga umiri do mene. Ni mm, ni moja mama, ma niko! Čim mu kažem "Neda mama dušu svoju" i privijem ga uz sebe on je miran kao bubica.. Ali hoće samo da ga nosim, a meni ruke otpadaju, koljena me strašno bole, poslije trčim da stignem pospremiti po kući, ja sam kao razapeta..
Moj Jaman se sada smije kao veliki, u glas! Davno je počeo da se smješka, ali sada kao momak! Posebno voli kada mu kažem drrrrn, drrrrn, drrrrnnnn, kao zvuk auta, toliko se smije, ja se topim od miline! Evo sada ga dojim i kucam.. Onda samo bi dojio, igrao se sa sisom, štipkao, i tako čim zaspi to mu vjerovatno na um padne, uznemiri se, pa nekako pokušava da utrefi rukicu u usta i tako sisa kratko i onda se rasplače, hoće sisu, ne zato što je gladan, nego jednostavno hoće da bude uz nju...

Vjerujte mi da za sebe ne znam, nemam vremena da se okupam.. Ali sve je ovo posebna draž, kada prođe prisjećat ćemo se samo lijepog sa našom dječicom..

Upisala sam drugu godinu, pa sada kako bude. Gurat ću koliko budem u mogućnosti, nemam izbora!

Danijela- imaš li profil na fb? Da te dodam? Mislim da nemam dosta žena sa ovog foruma, pa ne mogu da vidim mediće malene!:)

Bebacha- ja sutra idem na svoj faks, pa ću ti se raspitati za ono. Ova dva dana nisam mrdnula iz kuće, pa nisam mogla ništa! Izvini! :(

Melly kono gdje mi je medeni Mirza! Vi ste skitali daleko, ako ako, tako treba! :) Samo šetajte! I Mirza počeo na ruke.. Duša medena mala!

Saro imaš najpopularnije ime na Balkanu i šire! I pravo si mi vrijedna! I ja sam preaktivna, još + keks je tu, a ovi balvani od mojih nogu ne spadaju! :( Blago tebi pa Arian hoće da se igra kada leži, ovo je show živi samnom, ruke su mi se do poda otegle!

Ako sam nekoga zaboravila, neka mi ne zamjeri. Ljubim piliće i lijepe mame!

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 2187
27.9.2010 22:58:27   
iv@ncica
Evo da  uletim  i   unaprijed  cestitam     rođendan  malom  Nikoli- Marijana..jer  sutra  ne  stignemuser posted image

user posted image user posted image Nikola  sretan   prvi  rođendan user posted image user posted image
 zeljno  te  iscekujemo  u  klubu  velikih  beba..kao  i sve  ostale  mamice  po redu  user posted image     

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 2188
28.9.2010 3:36:17   
MaminaBeba
Jutro mile moje... J ne spava... U ova doba kaki, igra se, vrišti od smijeha, bljuca, a ja sam baš baš kao ZOMBI.. Do kad više ovo nespavanje... user posted image

< Poruku je uredio MaminaBeba -- 28.9.2010 3:37:47 >

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 2189
28.9.2010 8:18:56   
bebacha
MaminaBeba-bas losa situacija.aj Jamana sto zeza mamu.moja Ajla je imala ih faza kad je bila beba.
Alena izgleda muce zubici.preksinoc je spavao sa mnom a sinoc u kreveticu al kad se proubudi place i jedva sam mu dala da doji,nece djete da uzme.kad mu stavim prst i masiram desne bas uziva.nesto mi ovo rano.drasticno je smanjio vreme spavanja pa muku mucim da se naviknem na touser posted image user posted image mlijeko mi je u toku noci nenormalno nadoslo,valjda kao posljedica sto je cjeli dan cesto jeo a sinoc spavao 5 sati u komadu.oj sto boli.
jutros sam se jakooo prijatno iznenadila al nesmijem jos reci da ne ureknemuser posted image user posted image javit cu na vrijeme.al bas sammm sretna

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 2190
28.9.2010 10:10:30   
megi
ej drage moje mamice kako ste
vidim ima svega, zubica, nervoze, nespavanja
ma sve ce to proci samo strpljenja
sve te faze smo i mi prosli i uvijek sam se pitala ko li je izmislio ono spava ko beba kad moja danima nije spavala samo po 15 min dnevno i to je to ostalo sve mama nosala, pricala ma nije sekunde htjela da ostane sama

nikoli cestitamo prvi rodjendanuser posted image user posted image user posted image user posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2191
28.9.2010 10:16:43   
bebacha
ja trebam u kupovinu i malu setnju a moja srecica i sad spavauser posted image sinoc zaspo u 10,budio se par put da jede i evo jos spava.ovo nam se jos nije desilo.znaci danas nema nikako spavanjauser posted image user posted image user posted image
Nikoli sretan rodendan i da ih ima jos punooooo
evo ga se probudio.idemoooooooooooooooooo

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 2192
28.9.2010 11:12:51   
rose 87
evo i nas
Nikoli zelimo sve najbolje,da nam uziva danas sa svojom mamom i da nastave tako jos puno,puno godina
Mamina bebo nedaj se,imam istog takvog djecaka,vezan je uz mene i ako slucajno odem da se okupam a on se probudi,place sve dok ja ne zavrsim i ne izadjem,niko ga drugi ne moze ni uspavati ni utjesiti,a kad je bio mali znao je svako pola sata dojiti,kako rastu lakse je duso,sad njega mogu zabaviti svi,ja se iskradem i ostavim ga kod mame kad trebam nesto obaviti,tek kad se vratim svati da me nije bilo,pa me onda grli i ne macinje se iz mog krila,to su nase male maze,da je lako nije ali samo nek su nam zdravi i zivi
felix eh sad tek neces imati mira,kad pocne da ti bjeziuser posted image user posted image user posted image user posted image ,masalla user posted image user posted image user posted image nek je on nama prohodao,a drug zeza pravo,pa se malo svadjamo pa se mazimo i tako nam dani prolaze
svima veliki user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2193
28.9.2010 11:47:53   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: MaminaBeba

Jutro mile moje... J ne spava... U ova doba kaki, igra se, vrišti od smijeha, bljuca, a ja sam baš baš kao ZOMBI.. Do kad više ovo nespavanje... user posted image

hahhah da sam znala da si online dosla bi ti i ja user posted image user posted image user posted image i mi smo imali malu avanturu sinoc nocnu ja ibabo samo kao zobmi tacno user posted image user posted image user posted image user posted image al neka meni drgo sad ce to i tak tak proci dok se okrenemo , moj je jos mali ali stavrno b ih voljela kada bi bio tako vezan za mene user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 2194
28.9.2010 11:53:07   
Lejla Ka
Drage mame, bebe su vezane za mame po defaultu, jedino ako ne želite da budu možete ignorisat njihove pozive neko vrijeme, pa će se bebe naučiti da kad zovu niko ne odgovara, i prestat će zvat. Znam da grozno zvuči. Bebe trebaju maminu ljubav i pažnju na isti način kao i hranu, i samo ih možete odučiti od pažnje, a nikako naučiti na previše.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2195
28.9.2010 12:33:48   
Mona Mohamed

IZVORNA PORUKA: dzeni_nl

da se i ja malo javim. moja malena svaki dan sve veci lopovcic. skroz slabo spava preko dana, a navecer nece do 12 da zaspe. nece sama da lezi vec moram da je drzim ili nosam, ne znam vise sta cu sa njom.

sinoc jela u 10 i zaspala oko pola 12 jedva nekako. i cijelu noc se budim, al ona se necuje da hoce jesti inace se budi ili u 4 ili u 5, al jutros nista. na kraju ja ustanem kad pogleda na sat 6:30 a ona nikako vise nije jela. morala sam je buditi da jede, jer mi je to bas previse vremena da nejede.

Mirkice zasto dozvoljavas da ti svekrva stavlja prst u usta malenom? nama je babica strogo podvukla da nesmije niko sem mene i mm stavljati joj prst u usta i to moraju ruke bas biti dobro oprane. cak je i licno mojoj svekrvi to isto rekla.

i ako mm upozorava na sve sta se smije a sta ne oko malene i mene je moja upjela iznervirat. kaze da ntrebam malenoj da cistim krupicu, jer to imaju sve bebe i kako ce samo otici i nista joj nece biti od toga. kad sam joj ja objasnila sta sve moze da bude i kako to nju moe da boli, ona kaze ma de bona sta ti je nista njoj nece bitiuser posted image user posted image , skoro sam poludila od toga.

a sto se tice jela ona se u to nemjesa, jedino me nervira sto kad mala doji ona je ljubi i dira, pa je samo ometa, al recu muzu da joj skrene paznju i na to.

Draga Dzeni, mozda bi ti bilo lakse da ti legnes kraj nje, zabavis je malo, pricas joj , pjevaj, doneses kakvu igracku koja pjeva i vrti se..Aisha je tako na pocetku bila pravo rahat dok je malo nosim ali sad kako mi je otezala masallah, ruke me bole, a ima se i po stanu stosta uraditi. Sprva se opirala, malo plakala, jer nije navikla da lezimo i igramo se, a sada uziva..Bice i tebi lakse, a i bebicama je komotnije.
Joj svekrve..Cudne biljke. :) Moja insistira da Aishi dajemo vode jer je zedna. I skoro svaki put kad nazove, udijeli nam taj savjet. Samo osmjeh nabaci.
Mrzim recenicu: Pusti ti doktore..i..Nece joj nista biti. G
rr.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 2196
28.9.2010 12:38:07   
melly__
Nkoli sretan 1 rodjendan,sve naj bolje od user posted image
user posted image

17.06.

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 2197
28.9.2010 12:38:27   
Mona Mohamed
Mirkice zasto dozvoljavas da ti svekrva stavlja prst u usta malenom? nama je babica strogo podvukla da nesmije niko sem mene i mm stavljati joj prst u usta i to moraju ruke bas biti dobro oprane. cak je i licno mojoj svekrvi to isto rekla.

Misljenja sam da nema niko pravo, pa cak ni roditelji, da stavljaju prste u usta djeteta. Nema razlike izmedu maminih i babinih prstiju i prstiju nekog iz rodbine, komsiluka. Koliko god da peremo ruke, na njima ce uvijek biti bakterijica.
Moja svekrva (opet je moram spomenuti) je na pocetku Aishi stavljala prste u usta i stalno mi govorila: Gladna je (a to je ogromna uvreda za majku). Prestala je kad sam uzela njenu ruku iz Aishinih usta i rekla: La, la. Malo se ljutila jer sta ja to njoj imam govoriti. Beba ce sama kazati kada je gladna. Do sad vec mozemo razlikovati plac: Uzmi me, plac: Gladna sam, plac: Boli me.
Nema potrebe stavljati prste u usta djeteta. Dovoljno je vrhom prsta pogladiti krajicak bebinih usni
ca.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 2198
28.9.2010 12:44:11   
Mona Mohamed

IZVORNA PORUKA: MaminaBeba

Samo da se javim mile moje! Kako ste mi nedostajale! Evo računar bez virusa napokon, nisam mogla otvoriti ništa! Trčiiim, Jaman plače, hoće sisuuuu!!! Uhuuuu.. Samo da kažem da sam pravi vampireli, moje dijete skrooooz slabo spava!

Ljubim vas mnoooogo mnogo i mame i bebice, a ovo je moj prvi ovako "kratak" post!!! :))

I ne krijes bezobrazluk. Srami se!
Ovako kratak post napisati. :) Veliki zagrlj
aj.

Aisha..30.7.2010.

Neposredna veza do poruke: 2199
28.9.2010 12:47:36   
Lejla Ka
Nisam upratila, koji je fol u stavljanju prsta bebi u usta?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 2200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *