Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
eh sto se naslusa ejline galame...zubici nikako panervozna. neve ni da jede kao sto zna. jela jutros u 9 pa u 4 i ja je probudila u 8 da jede evo sad nece opet. jede mi svako 4 do 5 sati. tako i juce i sinoc u 12 i nije se budila do 7. sta mislite
Pusa žene moje ja vam nemam kad ni javit se. Imam goste da poludim. Evo bebun je do sad imao preko 60 babina ja više poludi od naroda. Više neznam šta sam kome pričala pa se ponavljam ko papagaj. Umorna sam i poželjela sam se tišine. Još mi u goste došla mm rodica i neskida se sa kompa samo igra nekog kantera pa mene nemože zapast da vidim šta ima na RR. Bebić je super zaspe oko 20h budi se oko 4 pa opet do 7-8h ja se bar naspavam dok neko ne pozvoni..... Odo u krpe duša mi spava. puseeeeeeeeeeeeee
Sad pročitak zadnje postove vidim da su svekrve aktuelnost. Meni moja ovih dana krv pije navalila da bebunu stavljam kapu dok spava. Joj pa nije u Sibiru, kažem spava u vreći nije mu hladno a ona kakva je to vreća nema ni kokulju o ja bi je ujela od bjesa. Kaže joj svekar stavi ti kapu na glavu pa spavaj a ja iz šege rekoh vazda su babe nosile maramu a ona se naljuti.... ma ko je ..... ma niko dok se ljuti.....
Sad pročitak zadnje postove vidim da su svekrve aktuelnost. Meni moja ovih dana krv pije navalila da bebunu stavljam kapu dok spava. Joj pa nije u Sibiru, kažem spava u vreći nije mu hladno a ona kakva je to vreća nema ni kokulju o ja bi je ujela od bjesa. Kaže joj svekar stavi ti kapu na glavu pa spavaj a ja iz šege rekoh vazda su babe nosile maramu a ona se naljuti.... ma ko je ..... ma niko dok se ljuti.....
jutro drage moje...sta je rec pa me nije docekala citava hrpa postova a vani kisa. evo i mi ustali, lijepo smo pajali. sad sam je nahranila pa cekam da zaspe i onda idemo u pohode po kuci. obecala sam mm danas buredjike a ni meni nije mrsko . ima posla, pa se cujemo poslije rucka abd. pusaaaa najveca svima da ne nabrajam
da se i ja malo javim. moja malena svaki dan sve veci lopovcic. skroz slabo spava preko dana, a navecer nece do 12 da zaspe. nece sama da lezi vec moram da je drzim ili nosam, ne znam vise sta cu sa njom.
sinoc jela u 10 i zaspala oko pola 12 jedva nekako. i cijelu noc se budim, al ona se necuje da hoce jesti inace se budi ili u 4 ili u 5, al jutros nista. na kraju ja ustanem kad pogleda na sat 6:30 a ona nikako vise nije jela. morala sam je buditi da jede, jer mi je to bas previse vremena da nejede.
Mirkice zasto dozvoljavas da ti svekrva stavlja prst u usta malenom? nama je babica strogo podvukla da nesmije niko sem mene i mm stavljati joj prst u usta i to moraju ruke bas biti dobro oprane. cak je i licno mojoj svekrvi to isto rekla.
i ako mm upozorava na sve sta se smije a sta ne oko malene i mene je moja upjela iznervirat. kaze da ntrebam malenoj da cistim krupicu, jer to imaju sve bebe i kako ce samo otici i nista joj nece biti od toga. kad sam joj ja objasnila sta sve moze da bude i kako to nju moe da boli, ona kaze ma de bona sta ti je nista njoj nece biti , skoro sam poludila od toga.
a sto se tice jela ona se u to nemjesa, jedino me nervira sto kad mala doji ona je ljubi i dira, pa je samo ometa, al recu muzu da joj skrene paznju i na to.
hahahah Dzeni i moj se poceo provoditi juce cio dan ili ej dojio ili je bio s nama malo zaspi pa se javi tako i sinoc prenosi i iznosi iz kreveta mm ga naucio da spava na njemu na prsima mu i sada hoce djete a Bogami tezi svaki dan , a to za prst to sam rijesila :)))) i da rekal sam mm da joj skrene paznju kada dojim da me ostavi na miru pa et vidjecu :). sta i ja stavljam inace kapu posto mi je u sobi gdje spavamo hladno pa uvijek stavim kapicu onu obicnu pamucnu jer stavrno soba je nekih 16 najvise 18 stepeni ali sinoc sam primjetila da mu je bial visak pa sma skinula tako da cu gledati da je vise ne stavljam.
ja stavljam kapici kada je navecer okupam, onda kada ide na spavnje stvim joj i kapicu, a ako joj stavljam u krevetic bocu za grijanje onda joj skinem kapi, je toplota iz tijela mora negdje da izlazi.
Evo i Nas danas gosti navalili a ja volim nedeljom da se odmorim,rucak napravim,malo pocistim Sa mm tv gledam jednostavno mir, a uvalise mi se od 11h ujutro Pa evo do sad. Arian zaspao,mm na utakmicu a ja jadna sama koji rahatluk.
Ja Sam Ariana nisam nikad budila da jede,on se Sam javi svako 4-5h i obje sike porucka i ako je Jos gladan onda malo Jos flasice i on super. Mene se moja sveki navalila na kosti koliko ml Mali popije na dan Lude zene, Reko ja dojim to Nemozes znati kaze moras ti to znati i budi Ga svaki 2h da jede,reko ti su svoju djecu poradjala i flasicom odhranila jer nisi htjela dojiti e sad mene pusti da moje odhranim i Jos jednom je pocela temu i onda joj je mm objasnio kao najvecoj glupaci da djeca koja imaju malu tezinu ili Gube na tezini oni se Bude i hrane a ovo sve drugo djeca uce sama svoj raspored hranjenja i jedu Po njihovoj potrebi e onda se ona umirila. Elkina mozda je djete gladno i trazi mu organizam jer ako ona puno bljucka il povraca il proljev ima ona onda sama trazi Jos jer Sa Tim Gubi tecnost,nemoj brinuti jer njima je tek mjesec Dana oni uzimaju onoliko koliko im je potrebno. Moja arian nekad uz siku pojede i Jos 100ml AD a nekad samo jednu siku,kako kad
Melly ako si djete Sa mm poslala Bog zna usta ce ti sad sveki cucu umociti, mozda u rasol od kupusa
Ja Sam se Arianu jutros smijala,ja Ga stavim na stomak i on digne glavu i jednu ruku i jednu nogu i okrene se na ledja reko vidi Ga naucilo djete sta je gravitacija Odoh uzivati u tisini
Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato
vidim malo ste aktivniji od sinoc . ja sve zavrsila tako da sutra nemam nista za radit, barem se nadam . a o sveki nikad dosta . ma ja to kratko jasno nedam jos nikome da je cuva, jos je mala i gotovo. kad pocnem radit imat ce se vremena. u medjuvremenu nek se navikava. ostavila sam ejlu kod mame pred bajram da ja i mm odemo u nabavku. kad sam se vratila mama kaze ona je presvukla jer se ukakila, dala joj malo vodice i nije plakala. znaci sve je bilo ok. svekiju jos uvijek nisam ostavljala jer jos nisam sigurna. mozda ce zvucat strogo i glupo, al sta cu. kad su mm i njegov brat bili mali, cuvala ih nena ( svekina mama, pa sto bi ona meni zamjerala. a majkina mama je uvijek koliko mogu vidjet aktivnija oko beba) jer sveki ne cuje, nosi aparat pa cuje samo kad pricas s njom a okolo ne. za krupicu, moja nema a da ima i ja bi je cistila, cuj nemoj cistit cula sam sa soda bikarbonom.
odo sad malo ispeglat ledja dok ejla spava.
sta je sa ostalom rajom. bebacha, samedi, lilix, kanita, aida, idacha, mona, maminabeba i svi ostali
Evo i mi da se javnemo malo..zaista vremena se nema..gosti su vazda tu, ja sam premorena..sreca pa me Nejra slusa hvala Bogu..A Dzejla je prica za sebe .. vazda nesto novo sa njom.. Mi smo super,Nejra doji, sutra idemo na kontrolu akobogda..Pa cemo vidjet dal je dobila na kg.. Konacno i ja napisah porodjajnu pricu ..usudih se nekako,a i nadjoh vremena!!
Vidim glavna tema o "svekrivama" sreca meni niko nista ne govori.. doduse svekrva mi nije blizu, a inace ko zna sta bi bilo Veliki svima, danijela,kanita,malena,mirkice,sara,mona,melly,zeze,samedi,dzeni,sta,tidzi i sve ostaleee,, uvijek se neko izostavi,, ma sve sve..
Evo i mi da se javnemo malo..zaista vremena se nema..gosti su vazda tu, ja sam premorena..sreca pa me Nejra slusa hvala Bogu..A Dzejla je prica za sebe .. vazda nesto novo sa njom.. Mi smo super,Nejra doji, sutra idemo na kontrolu akobogda..Pa cemo vidjet dal je dobila na kg.. Konacno i ja napisah porodjajnu pricu ..usudih se nekako,a i nadjoh vremena!!
Vidim glavna tema o "svekrivama" sreca meni niko nista ne govori.. doduse svekrva mi nije blizu, a inace ko zna sta bi bilo Veliki svima, danijela,kanita,malena,mirkice,sara,mona,melly,zeze,samedi,dzeni,sta,tidzi i sve ostaleee,, uvijek se neko izostavi,, ma sve sve..
ljubnem ja vas tri
Samo da se javim mile moje! Kako ste mi nedostajale! Evo računar bez virusa napokon, nisam mogla otvoriti ništa! Trčiiim, Jaman plače, hoće sisuuuu!!! Uhuuuu.. Samo da kažem da sam pravi vampireli, moje dijete skrooooz slabo spava!
Ljubim vas mnoooogo mnogo i mame i bebice, a ovo je moj prvi ovako "kratak" post!!! :))
jutro.mi opet prvi.juce smo hodali,djeca nam slusala pa nam bila lijepo.Alena ko gad uzme drzi ga 5 minuta i vraca ga nama,mamino vrcavo,ona nemoze biti miran,nego se vrti i rukama i nogama,meni ruke otpadaju od bolova.mrzim ponedeljak.nakon vikenda kuca mi izgleda ko da se selimo,nereda i prljavstine na sve strane.juce smo isli Alenu kupit pnu igracku za kolica i neko zvecku i nista nismo kupili.srcarno bezobrazluk.neka igracka,plasticna,na nasto lici,nikakvog kvaliteta 9KM.stvarno bezveze
jutro i mi da vas pozdravimo malo,vise nemam vremena da se javljam,E. se penje uz sve zivo i zavlaci gdje god moze,poceo je pravo nesto da prica,uziva kad vristi,kupi sve sa poda i stavlja u usta,otvara sve do cega dodje tako da ga moram nadgledati uvijek da ne upadne u kakav belaj ,jucer nam je bilo punih 9 mj. cestitamo sve sto smo propustili zubice,male i velike rodjendane i puno pozdravljamo mame i bebe
Zdravooo svima, i mi da se javnemo... Jucer sam cijeli dan bila udaljena od mog pileta da sam u jednom momentu pocela plakat mm galami na mene a ja placem pozeljela ga mama me zove kaze nije kmekno cijeli dan, sluso ko pravi... Isla da se odmorim i uzivam a glava me zaboljela, samo sam se brinula, kako je... ipak, bilo mi je lijepo Sinomobil od mog drustva je osvojio 1.mjesto za rasvjetu napokon Erol mi se doveo u red sa kakanjem, sad svako jutro i navece kaki evo nekoliko dana od pocetka samo deveramo sa stolicom... uhhh.... kako ste mi ostale? Ljubim vas i saljemo veliki
ma nek si se ti lijepo provela a njemu nista nije falilo.valjda nije bilo hljeba i secera ja izgleda nista necu uradit danas,Alen nece da spava a samo se smije i nesto "prica" pa mi se i neradi
hehhehheh i ja se sad dizem u setnju coEka mi nema ceo lepi dan nije bilo ni hljeba ni secera ja odnijela gotovih hapica koje ce mu davat dozvolila sam samo ribanu jabuku bez secera-nadam se da je tako bilo
Evo i nas konačno , mi se rijetko javljamo ali čitamo sve što pišete. Mom sinu je danas dva mjeseca masallah, i prava je dobrica. Ja ga samo mazim, i mazim, i mazim, ne mogu si pomoći,znam da ću ga umaziti ali neka, sve za moju najveću ljubav. Lijepo jede, lijepo spava tako da za sada nemam problema s njim, hvala Allahu. Puno vas sviju pozdravljamo dok se malo uhodamo ( a pokusavam se uhodati već dva mjeseca ) pa ćemo se opet pisati... Zoe mislim da se mi znamo još od srednjoškolskih i fakultetskih dana
evo i mene malo...danas samo uzivancija, juce sam sve pospremila po kuci. mislile smo zundat al nam kisa pada, ako ugrabimo i to cemo. vidim bebice se popravile pa sad slusaju mame svoje. a one koje kenkaju malo, ma to one vole mame svoje da se maze malo . moja ode spavat, mashallah super je. miny sretan mali rodjus
Mi iz setnje, sunce ugrijalo reko idemo par krugova,obukla kratku jaknicu i smrzla se Ko ona stvar Arian sad zaspao reko odoh podnevnu popiti. Jutros nam je od 6h nesto pricao Pa guguce,rukama mase reko nema nama vise spavati,sad on spava a meni oci Kö fildzani nema sna. Danas sreca nema gostiju,svi se zabovili Sa ponedjeljkom. Jutros se smijem mm,obukao se kao da ce na skijanje reko pobogu ti Ces se prekuhati,kaze necu crklo nam grijanje u firmi,Ni sekretarice se vise neoblace oskudno sad zove Bali grijanje u kuci i nalozi Kamin ja se smrzo i sad sve kontam kako Cu Kamin loziti kad Arian pocne puzati jer nema sanse da Ga promasi a da nedirne Kanita draga ja samo kontam kako Cu kad pocnu zubi iovako human placem Sa njim kad ima grcice a sta ce tek Sa zubima,Al nekako ce se. Kako je malena Alonica srce slatko?...
Gdje mi je prijo Miau ja se pozelila
Maminabebo sreca moj spava Al kad se probudi u Pola noci da jede oci nesklapa samo prica smije se da Sam sinoc u 4h pila caj,prokuhala vodu za flasicu,potkuhala kruh i gledala jednu epizodu Seherezade flaksibilna Sam postala
Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato