|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
28.9.2010 12:48:14   
melly__
Pozdrav drage mamice i bebaceuser posted image
Kod nas sve ok,skontala sam da Mirza place jer ce mu izgleda ZUBICIuser posted image bjele mu se donje jedinice samo sto ne izvireuser posted image
Bebacha..nije uopste rano za zubice,eto i kod nas ce aBd,pusa za djecicuuser posted image
Mamina bebo nije ti lako uopste,ne znam sta bi ti reklauser posted image vjrujem da su ti zivci oslabili jer toliko nespavanje ..uh..mozda da vise izlazite,setate,pogotovo navece..pussa za vas user posted image
Danijela i meni su blizanci super ali kad ih neko drugi ima user posted image znam kako je mojoj sestri bilouser posted image
kaze meni mm juce :TEk sad razumijem zasto se pojedinci ne odlucuju za drugo dijete user posted image ..kako nam je drugarica,ima li zubica ..pussa i vama ..
I eto toliko user posted image odosmo u setnjicu lagano..pozz i user posted image

17.06.

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 2201
28.9.2010 12:50:36   
Mona Mohamed

IZVORNA PORUKA: sara.at

Moon ja nisam Ariana nikad mumificiralauser posted image da mi se djete nemoze Pomaknuti, Jos Kad bi to ovdje vidjeli rekli bi da Sam skrenula.
I mene su povijali Pa su mi noge kao da Sam Bure jahalauser posted image Amani kad se rodi radit ce joj uz kukova i poslije 6 sedmica opet.

Nisam ni ja Aishu povijala. Mene mama jeste i mogu ti reci, Saro, da mi noge i nisu kao sto ti opisa. :)
Ne znam koje su prednosti i nedostaci povijanja. Mislim da je bila tema na R
R..

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 2202
28.9.2010 12:52:23   
Mona Mohamed

IZVORNA PORUKA: felix

pozz drage moje kako ste mi,joj od ovoog anela nemam kad citat vasuser posted image samo da vas pozz,ljubite bebice malene .
Mi smo dobro,cak smo Prohodaliuser posted image hodamo vec ima tjedan dana samiuser posted image ....
Zubici nam idu masalah ,zvrk je veliki svasta zna ,brbljati a jedino slabo spavauser posted image
pusa od anela

Masallah Iskren cestitke, Felix. Da mu Uzviseni da korake ispunjene srecom i dobrim vibracijama. ;)

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2203
28.9.2010 12:59:09   
Mona Mohamed

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Nisam upratila, koji je fol u stavljanju prsta bebi u usta?

Da se provjeri je li beba gladna. :(

Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2204
28.9.2010 13:03:30   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Mona Mohamed

I šta beba uradi sa prstom, ako je gladna, a šta ako nije gladna?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 2205
28.9.2010 13:06:16   
Mirkica

ma budalastinjua et koji je fol , djetetu kada stavim cuculu u usta on uvijek vuce naravno sada ispade da je galdan , Lejla draga sin jede masallah napredan je babica mi je juce rekla da nema potrebe da dolazi vise jer malisan je napredan i ja se super snalazim i djete je zdravo hvala Allahu a meni moj muz probi mozak te ovo te de ono mama njemu on meni sinoc sam se bas naljutila da sam uzela malca i rekla nema vise a ja ko ja opet mi bilo zao pa popustim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ali nadam se procice i ova faza :))))

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2206
28.9.2010 13:07:44   
vjestica

povijanje komplet bebe ko mumije nema nikakve veze sa ravnim nogama, a kamoli sa kukovima
za kukove ide široko povijanje, a što se tiče deformiteta nogu, stopala i kičme oni su najčešće urođeni, a mogu biti i stečeni
spriječiti se sigurno neće umotavanjem bebe komplet, ali može pomoći da pustimo bebu da se njem lokomotorni aparat sam razvija tj da izbjegnemo posjedanje bebe (kad bude spremna, sama će sjediti), izbjegavanje hodalice i sl (govorim o stečenem, jer urođene ne možemo spriječiti)
a guranje prsta u usta bolje da ne komentarišem user posted image

< Poruku je uredio vjestica -- 28.9.2010 13:12:20 >

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 2207
28.9.2010 13:14:34   
Nedi
IZVORNA PORUKA: Mona Mohamed

I da se pri toj provjeri da li je beba gladna unese što više hamelja i bakterija sa prljavih/neopranih ruku user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 2208
28.9.2010 13:17:43   
Lejla Ka
Mirkice, reci ti njemu lijepo: Tvoja je majka brinula o tebi kako je u ono vrijeme najbolje znala i umjela. Ja i ti u ovo naše vrijeme, koje ima i prednosti i mane, ali je ipak naprednije, odgajamo svoje dijete kako najbolje znamo i umijemo. Imaj povjerenja u mene jer Allah majkama daje majčinski instinkt, i on je nepogrješiv ako ga se sluša i ne ometa. Mame znaju i osjećaju sve bebine potrebe i probleme, ali ih okruženje najčešće ometa u slušanju sebe i bebe. I to što me ljutiš, što mi pokopaješ vjeru u mene, u moje znanje, što dovodiš u sumnju moje instinkte mi smeta da se opustim, to mi može uticati na otpuštanje mlijeka, nervozu prenosim na bebu, i sve to nije dobro ni meni ni bebi. Ti si mi prva brana od okruženja koje bi mi moglo smetati, ti me trebaš zaštititi, a ne da još i ti pridonosiš nemiru.
Ovo je naravno samo prijedlog, ti ćeš znati kako da na fin način objasniš babanu da je njegova glavna trenutna uloga da svom sinu obezbjedi smirenu, samouvjerenu mamu, da je najbolje što može učiniti za svog sina da pomogne majci.

< Poruku je uredio Lejla Ka -- 28.9.2010 13:18:55 >

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2209
28.9.2010 13:30:08   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: vjestica

povijanje komplet bebe ko mumije nema nikakve veze sa ravnim nogama, a kamoli sa kukovima
za kukove ide široko povijanje, a što se tiče deformiteta nogu, stopala i kičme oni su najčešće urođeni, a mogu biti i stečeni
spriječiti se sigurno neće umotavanjem bebe komplet, ali može pomoći da pustimo bebu da se njem lokomotorni aparat sam razvija tj da izbjegnemo posjedanje bebe (kad bude spremna, sama će sjediti), izbjegavanje hodalice i sl (govorim o stečenem, jer urođene ne možemo spriječiti)

Praksa povijanja beba u prošlosti na ovim prostorima je i uzrokovala veći postotak deformiteta kukova.

Međutim, postoji nešto što se zove baby swaddling, i baš se može prevesti kao povijanje. Beba se dekicom umotava kao štruca, ali se ne radi o krutom umotavanju. Nekim bebama u prvom periodu života jako odgovara ovakvo umotavanje, jer se osjećaju sigurnije i sličnije tjesnom prostoru u materici. Neke majke kažu da puno pomaže kod grčeva, neke kažu da bez toga ne bi preživjeli fazu grčeva. Nekim bebama sigurno ne odgovara, jer neke bebe imaju potrebu da mlataraju user posted image

Nešto o swaddlingu ovdje http://en.wikipedia.org/wiki/Swaddling

Kako se radi http://www.youtube.com/watch?v=MQ_njAgOhQo

Znači ne radi se o starinskom krutom povijanju kad se beba ne može mrdnuti, a noge se jako ispravljaju, moderni povoji su mekani i beba se u njima može migoljiti.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2210
28.9.2010 13:34:20   
zeze
E drage moje da se i ja malo javim, evo Naida lezi i gledi u tv, duskica moja. Ja se taman naviknem na jedan njen tempo, a ona onda promjeni user posted image user posted image . Hvala Bogu pa spava po noci, ne znam kako bih.
Mamina Bebo da probas ga zamotavat? Ja Naidu zamotam, mislim rukice joj zamotam kad hocu da je uspavam, jer primjetila sam da se prepadne sa njima i onsa podje da place i budi se. Ako nista, preko dana kada zaspe i ti spavaj, ja sam tako radila kad mi nije spavala preko noci, vjeruj i 15 minuta kada odspavam vrijedilo mi. Nedaj se, proce aBd sve user posted image
Mirkice ista stvar je bila i kod mene sa mm, njemu njegova mama on meni, dok nisam pukla i pocela da galamim, histerisem, i evo sad mi vise nista ne govori niti smije. Nisam nesposobna, ako sam ga znala roditi, onda sam i spremna se brinuti o njoj. Dusice veliki zagrljaj.
Meni moja svekrva ne smije nista ni reci, ako je ne upitam. Vidjela zena koliko je sati. Neki dan opet pocela da Naidu ljulja, ja je samo pogledala, kad prestade i govori Naidi uh ne smijem te ljuljat mama ce me istuc. haha

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image malom drugu Nikoli sretan rodjendannuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
i mene uzasno nervira kad mi govore da je gladnauser posted image . ja znam kad je gladna, osjetim i znam po njenim reakcijama.
i jos nesto, ja je i nedam nikome uzeti ako ne opere ruke, cak ni mm. Boze , kako pisem, da mi je neko govorio da cu pretvorit u ovakko strogu osobu, i nekad tako odvratnu, nebi vjerovala. uhh
evo vam velikiii user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image svimaa

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2211
28.9.2010 13:38:19   
zeze
lejla_ka ovako ja svoju Naidu zamotavam, mama mi sasila pamucne dekice. Ja sve kontam da se ne prepada rukicama jjmmuser posted image user posted image

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 2212
28.9.2010 13:43:02   
dzeni_nl
http://www.youtube.com/watch?v=MQ_njAgOhQo

upravo ovako ja svoju Marisu umotavam.

mozda cu za nekog biti losa majka, ali ja svoju malenu poznajem, ona se toliko protze i isteze kada spava. dira se rukicama po licu i glavi i tako se prepadne i budi se stalno. od kada je ovako umotavam ona spava mirno.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2213
28.9.2010 13:43:17   
Anoniman
Evo i nas padobranaca da malo upadnemo user posted image , Ovdje je relativno lijepo vrijeme pa izlazimo 2 puta na dan, prosetamo...Inace Adriano je postao pravi lopov...Skoro da  je i propuzao...Cim ga stavim na stomak odmah se bori da puze, na rukice i koljena cak se i digne momak radi sklekove ali nikako da krene naprijed, u rikverc zna...Opet je poceo baliti, igleda ce mu gornji zubici pa je i malo nervozan, slabo je jeo juce gustu hranu, ali sa sike se ne skida...
Kupila sam mu neki dan muzicku farmu, odusevio se igracki, naucio i gdje treba da pritisne da se cuju zivotinje....

(odgovor članu zeze)
  Neposredna veza do poruke: 2214
28.9.2010 13:54:28   
zeze
IZVORNA PORUKA: dzeni_nl

mozda cu za nekog biti losa majka, ali ja svoju malenu poznajem, ona se toliko protze i isteze kada spava. dira se rukicama po licu i glavi i tako se prepadne i budi se stalno. od kada je ovako umotavam ona spava mirno.

Sto losa majka? user posted image user posted image
Moja Naida uopste nece da zaspe dok je ne umotam. Sad cim je vrijeme spavanja, sama odlaze ruke da je umotam. A i u bolnici su mi je donosili umotanu, nisam je ni vidjela dok nisam dosla kuci.user posted image

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 2215
28.9.2010 14:17:37   
dzeni_nl

IZVORNA PORUKA: zeze

Sto losa majka? user posted image user posted image
Moja Naida uopste nece da zaspe dok je ne umotam. Sad cim je vrijeme spavanja, sama odlaze ruke da je umotam. A i u bolnici su mi je donosili umotanu, nisam je ni vidjela dok nisam dosla kuci.user posted image

pa ne znam, neki to smatraju terorisanjem bebe. i kako biram laksi nacin da umirim i uspavam bebu, kako bih ja mogla da budem mirna kada ona spava. ali samo ja znam kako je kada ona nece da spava, i kada zaspi na mojim rukama i cim je spustim ona place i budi se i tako od 19-20 sati pa sve do 00-1 sat navecer. u zadnje vrijeme i zivci su mi poceli popustati, bas sam umorna i iscrpljena, ali uz mm sve cu nekako lakse prebroditi, samo da su mi njih dovje zivi i zdravi.

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 2216
28.9.2010 14:26:32   
zeze
Draga dzeni, potpuno te razumijem. ih kod mene je bilo place Naida, placem ja. probudi se rukicama i podje plakat i nije se smirila dok je jednom nisam zamotala i onda odspavala 2h u komadu i od tad je zamotavam. za mene je teror drzat je gladnu, neopranu,upiskitu, ukakitu itd.. onako kad je zamotam, mirna ona, mirna ja. ne brini, proce aBd i taj period , ih sta nas jos cekauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 2217
28.9.2010 14:53:29   
MinaMM
Drage moje,

evo i nas nakon duuugo vremena. U poslu sam strasnom. Uglavnom, napredujemo. Prohodali smouser posted image user posted image user posted image user posted image  i imamo 5 zubica. Prije neki dan ja dolazim s posla a pile majkino od stolice za hranjenje do mene doslo samo. Pravi mali harambasa je postao. Dere se daj daj daj daj ako hoce nesto i onda naravno drama ako mu se ne da. Mase pa-pa cim vidi da neko ide prema ulaznim vratima ili oblaci jaknu....

Javim se uskoro...

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 2218
28.9.2010 15:03:58   
danijela27
samo da uletimo i javnemo se nabrzinu, kako preleti nabrzaka vidim da pisete o povijanju i nogama. ja vam n bi znala nista oko toga.
nikola
sretan rodjus dragi moj...punoooo punoooo pusa saljemo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ode koka sredjivat svoje none (napokon da se depiliram, ma ko vukodlak) nemam vremena nikako e reko sad sam sama i ejla spava pa odo trkom. ljubim vas i javim se kasnije

od 19.06.2010. u 21 i 35 poceli se druzit sa nasom princezom

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2219
28.9.2010 15:04:27   
Lejla Ka
pa ne znam, neki to smatraju terorisanjem bebe. i kako biram laksi nacin da umirim i uspavam bebu

Zamotaš bebu u dekicu. Bebi godi i beba spava. Nema nikakvog terorizma! Nisi joj dala sedativ, nisi je zamotala da ne mrda, stavila maramicu u usta da ne plače ...
Šta znači "lakši način" da umiriš i uspavaš, koji je teži način, a da postigneš isti rezultat.
Moja je curica voljela osjećati moje prisustvo dok spava i ja bih pored nje na krevetu sjedila i čitala knjigu, a ona bi u tom slučaju znala odspavati i po 2-3 sata. Lijepo meni lijepo njoj. Jest da nisam pospremila, ispeglala, usisala, al svak ima svoje prioritete.

Ne razumijem kako to što si bebu umotala u dekicu i ona tako spava može biti neka smetnja djetetu, ako ono tako spava, jer da joj smeta, da je boli ona bi se bunila.

Svaka majka traži način da ugodi bebi. Tvoja beba ne spava na silu zato što si je zamotala, ona samo bolje i mirnije spava tako, ne vidim ništa što bi trebala preispitivati.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 2220
28.9.2010 15:08:28   
rose 87

IZVORNA PORUKA: vjestica

Praksa povijanja beba u prošlosti na ovim prostorima je i uzrokovala veći postotak deformiteta kukova.

Međutim, postoji nešto što se zove baby swaddling, i baš se može prevesti kao povijanje. Beba se dekicom umotava kao štruca, ali se ne radi o krutom umotavanju. Nekim bebama u prvom periodu života jako odgovara ovakvo umotavanje, jer se osjećaju sigurnije i sličnije tjesnom prostoru u materici. Neke majke kažu da puno pomaže kod grčeva, neke kažu da bez toga ne bi preživjeli fazu grčeva. Nekim bebama sigurno ne odgovara, jer neke bebe imaju potrebu da mlataraju user posted image

Kako se radi http://www.youtube.com/watch?v=MQ_njAgOhQo

Znači ne radi se o starinskom krutom povijanju kad se beba ne može mrdnuti, a noge se jako ispravljaju, moderni povoji su mekani i beba se u njima može migoljiti.

mi smo bas ovako prebrodili najjace grceve,imao je svoju mekanu dekicu i mi ga umotamo i malo pronosamo i brzo se smiri

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2221
28.9.2010 15:31:10   
dzeni_nl
mnogi misle da je bebi tako neugodno i da se muci, pa postavljaju pitanja kako bi meni bilo da me neko tako umota i da spavam?

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 2222
28.9.2010 15:35:11   
Anoniman
Lejla_Ka, da ti Allah dz.s. podari sve naj naj u zivotu... svaka ti je rijec na svom mjestu i tako lagano i jednostavno objasnis da te milina citati... eto kad je i mm prokomentarisao kako si fino objasnila prethodnim postom bez imalo pametovanja... ma ti si zlato... i slazem se s tobom kad kazes da sve ima svoje prioritete, tako i ja radim... u mojoj kuci pretezno izgleda kao da je bomba pala, ali se zato skoro 24 sata dnevno cuju smijeh i vriska i skakutanje, a od prekljucer i ovaj mali trapa pa se i on cuje... user posted image user posted image

mi puzemo uvelike, dobar je hvala Bogu i napredan... usvojio je rijeci babo, mama, deda i nana i zna pokazati na te ljude, al jos nismo skontali kako seku zove... jer ima par glasova pa jos nismo skontali koji je za nju.. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a seka je u skoli, jucer dobila pohvalu da je bila vrijedna i da se primjerno ponasala... zato danas ocekujemo opomenu... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
eh vakat da idem po nju u skolu, odoh user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

samo za mm

(odgovor članu rose 87)
  Neposredna veza do poruke: 2223
28.9.2010 15:54:34   
Lejla Ka

mnogi misle da je bebi tako neugodno i da se muci, pa postavljaju pitanja kako bi meni bilo da me neko tako umota i da spavam?

Kako bi ti bilo? user posted image Ne znam za tebe, meni bi bilo lijepo, ja se stvarno tako umotavam, do duše malo teže, jer mi je zajednički jorgan sa MM-om user posted image

Dobro, šalu na stranu, tebi je važno da djete odspava, da bi poslije bilo raspoloženo. Do sad si već skužila kako izgleda kad je nešto muči, kako negoduje, kako izgleda kad je zadovoljna. Neću ti reči "nemoj slušati druge", reči ću ti "slušaj sebe i bebu!". Ti draga znaš da li joj godi ili ne, i nije ništa loše da ti želiš da beba mirno i dugo spava, i da se tokom te pauze odmoriš i posvetiš sebi. Niko nema koristi od tebe nervozne, umorne, neispavane, ponajviše beba, ako ne postoji potreba za tim. Opet ponavljam, to što je zamotaš ne uspava bebu na silu kad joj se ne spava, povijanje nije sredstvo uspavljivanja, ono bebi samo stvara pogodno okruženje, ona se osjeća sigurno i opušteno i zbog toga mirno spava.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 2224
28.9.2010 16:23:17   
Anoniman

user posted image Ja sam ovako prije spavanja umotavala svoje djevojčice sve do 3-4 mj,odnosno kad su se počele izvlačiti prestala sam.Što mi je najbitnije tako sam bila sigurna da im je dovoljno toplo,a i spavale su puno čvršće i duže umotane u deku. user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 2225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *