lilix
|
eh idem polako sa čitanjem Dženana, Meri vi probušile uši, čestitamo, uf pile malo je li je bolilo, kako sada, je li se navikla, dira li ona uši inače, ja mislim da bi ih moja B odmah iščupala bebacha i moj Benjo je nekad jeo sve, ma milina jedna, sad ga ganjamo da jede, muka živa; valjda im je to neka faza Radoznalice trebaš široko praktikovati do pregleda kukova, pa onda kako ti oni svjetuju, mada ne znam kako ćeš to izvesti po ovim vrućinama, ja sam Berini široki povoj stavljala uglavnom naveče, al budući da je kod tebe muškić ne znam šta bih ti rekla; u svakom slučaju stavi bar ponekad, mada bebe same od sebe šire noge, bitno je samo da ih ništa ne steže ivanak ja aBd namjeravam dojiti do skoro godine jer tada se vraćam na posao, naravno ako bude mlijeka, a nadam se da će ga biti kanita draga , ma otkuda krpelj ako niste bile gdje u prirodi , svašta, a kako to je li to bio skroz mali krpelj pa ga nisi skontala , hB pa ste skontali i riješili se toga, a mogu misliti kako ga je bolilo dk su mu ga isjekli, duša mala ; eh da vam ispričam svoje iskustvo sa krpeljem, bio je kod Benje na stomaku prema preponama, ogroman, ja probala pincetom da ga iščupam, nije bilo šanse, bilo me strah da ne ostane glava pa nisam smjela baš prejako vući, kaže meni mama za to ulje, ja namažem uljem i onda nazovem hitnu, završimo ti mi u hitnoj, uglavnom da skratim uljem niti bilo čim drugim se krpelj ne smije posipati jer on tada počinje da se guši i ispušta otrov iz sebe što može biti opasno u slučaju da je zaražen; a mi smo ove godine Benji već pet krpelja vadili, ja ne znam šta je ovo, prava najezda ovih napasnika ljubica se probudila,.... nastavak slijedi