|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
22.8.2010 2:15:06   
melly__
Skontala sam da e rijec o nekom drugom,a i citala sam kad si pisala neki dan na drugoj temi..nadam se da ce biti sve u redu....a ja uvijek ovako,povampirim se user posted image sreca pa imam zlatnu user posted image ,voli da spava...a sta je sa tobom ???user posted image

17.06.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 901
22.8.2010 2:16:22   
idacha
a, sto ti ne spavas user posted image user posted image user posted image
salim se... ja sam ti krenula u krevet, ako mi vjerujes, oko pola 11.. i hajde, rekoh, da maaaaaaaaaalo virnem ovdje.... i evo, ja maaaaaalo virkam vec 4 sata.... user posted image user posted image user posted image user posted image

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 902
22.8.2010 2:18:18   
idacha
melly, imas pp :)
marina, ko god da je u pitanju, nadam se da ce sve biti u najboljem redu... iskreno se nadam da nije nista ozbiljno...

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 903
22.8.2010 2:33:37   
Anoniman
Proslu noc spavala dobro i danas  mashala 3 sata sa malim evo sad ko sismis letam po kuciuser posted image , Pa gdje drugo nego na rr hvatam neprocitanouser posted image user posted image

(odgovor članu idacha)
  Neposredna veza do poruke: 904
22.8.2010 10:24:09   
Miau
Dobro jutro mamama i malenim bebicama! Joj koliko ce mi vremena trebati da pohvatam konce tko ima sina, tko kcer, koliko su stari, uh...user posted image
Mi smo se bas dobro naspavale user posted image . Sinoc je Zari otpao pupak user posted image , pa se sad lakse dise! Nego da vas pitam, jel vi svojim bebama dajete sta piti? user posted image Patronazna mi je rekla da pored mog mlijeka ne treba nista, ali ako bude bas plakala izmedu hranjenja da joj mogu dati do 60ml prokuhane vode ili caja. Ja sam joj vec 2 puta dala caj od komoraca i odmah se smiri i zaspe. Pretpostavljam da je jadno dijete zedno na ovim vrucinama.

IZVORNA PORUKA: melly__
Miau..Zara mi je med medeni sa onom divnom kosicom,kako sam ja vas pronasla a niko mi nije rekaouser posted image neka se ona Sara dobro pazi,sve su prilike da cu joj preoteti snajkuuser posted image pussa od nas dvoje..

Pravi si Sherlock Holmes! user posted image user posted image user posted image Neka si ti nas nasla user posted image , posalji mi zahtjev pa da i ja vidim vas! user posted image user posted image user posted image
p.s. Melly, Zara je med medeni, a mama? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 905
22.8.2010 10:37:16   
kanita25
dobro jutro i od nas maloj i velikoj rajiuser posted image
mi smo tek ustali sto nije za povjerovat ni meni samojuser posted image user posted image  pa uz kaficu na rr-ovisnostuser posted image user posted image
kako su vase drage user posted image ..a kako ste i vi veelike mameuser posted image -
mi smo super pajkili,malo se Alen sinoc unerovozio,ustvari Alona ga nervozila ..dusa moja zaspe ona nesto vriskala uz crtani pa ga probudi...al smo noc predeverali u slatkim snovimauser posted image

sta vi mislite koliko ja njemu da dajem ovaj antibiotik?? nema nikakve upale,nema temperaturu hB nikakvih promjena..

marijaana user posted image  za malog druga Nikolu i uspjeh sa cunjevima..jooj nista ljepse nego kad maleno nesto uspije samo da napravi pa makar i sve naopakouser posted image user posted image

idacha pa super vijest,ja vec odavno hocu da te pitam sta je bilo za preseljenje pa mi nesto nezgodnouser posted image user posted image ..dobro nam dosla u Sarajevo cekamo vas user posted image user posted image user posted image  

miau user posted image  za pupak nama je tek 16 dan otpaouser posted image   a sto joj dajes caj i vodu njoj nije potrebno,bolje da je podojis malo ako mislis da je zedna..ona kroz mlijeko ima sve...sada je mozes stravljati i n stomacic da spava..

e vi mame sa sinovima sto komentarisete o polozaju cunice meni patronazna rekla iskljucivo dok se ne osuneti dole ...

idem zovu djecaaa

23.05.2008.-mama poljubila svoju djevojčicu
21.07.2010.-i svog malenog bumbarka

(odgovor članu Miau)
Neposredna veza do poruke: 906
22.8.2010 10:39:47   
Radoznalica
Uranile, naspavale seuser posted image
Ja evo pišem, a ovaj moj mali kmeči da privuče pažnju, maza mala. Još ga ja pokrijem tankom dekicom kad zaspi, a njega srklet hvata pa dok se ne otkrije i ne smiri se, duša moja. Meni niko ništa nije rekao za tu ćunuuser posted image  ja je ne dižem, baš ću u srijedu ako Bog da pitati doktoricu, a patronažna mi je jedino rekla da mu je redovno čistim, i ja to fino očistim kamilicom.
Mamina bebo i Miau neka  vas vala i na ovoj temi, dobro došleuser posted image  Miau, sjećam se da je nama na vježbicama sestra govorila kako ne treba bebi ništa osim majčinog mlijeka, a baš ako hoćemo samo da damo malo prokuhale vode, jer bebe na ovoj vrućini mogu biti žedne. Mada ja svom user posted image  još ništa nisam davala.
Lejlašh naši momci su rođeni u isti danuser posted image
Idacha user posted image  za posao i za skoro preseljenje u Sarajevo, ko zna možda se i upoznamo! A to za komentare me tako nervira, samo da narod ima o čemu pričati, pa ako nije u pravu što se tiče nicanja zuba eto onda da pametuju kad će ispasti, samo ti to fino na ignore!
Leena tako ti zavidim na tom vremenu što si provela pored Une, ja sam jutros gledala na tv-u neki dokumentarac o rijeci Krki, pa reko da me malo želja mine sve se zamišljam u nekoj prirodiuser posted image  Ljubi Esmu, med maji sjatki!
Kanita moramo se organizovati poslije Bajrama za šetnje, tamam se možemo naći na pola puta ili u Merkatoru! Ljubi piliće!

E sad jedno pitanje, po običajuuser posted image  Pošto mi je ovo prva user posted image  pojma nemam ni o čemu. Mislili smo uskoro u šetnje, a doktoru na prvu kontrolu u srijedu ako Bog da, ali ne znam kako da obučem malog. Je li dovoljno samo bodić kratkih rukava sa čarapicama, ili mi ipak trebaju i hlačice i kapica s obzirom na vrućinu?

sve ostale mamice i bebice sa teme pozdravljamo i user posted image

Nikada nemojte mnogo govoriti o sebi, jer drugi uvijek imaju više za kazati o toj temi

(odgovor članu Miau)
Neposredna veza do poruke: 907
22.8.2010 10:46:44   
Anoniman
Miau dobro nam dosla, ja sam svom na velikim vrucinama i sparinama davala  jedino vode, mada kazu da dok beba doji ne treba nista, al puno se znojio pa jau paniku odmah...

Ima tema bebe rodjene u 2010 pa da lakse se snadjes ili citaj potpise user posted image user posted image

(odgovor članu Miau)
  Neposredna veza do poruke: 908
22.8.2010 10:50:49   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: kanita25

sta vi mislite koliko ja njemu da dajem ovaj antibiotik?? nema nikakve upale,nema temperaturu hB nikakvih promjena..

Daji onoliko koliko ti je dr. rekao...Upotreba ant.... se ne smije prekidati....

(odgovor članu kanita25)
  Neposredna veza do poruke: 909
22.8.2010 11:08:32   
vjestica
jutro mame i bebe user posted image
ja ko padobranac uletim, pa nemam pojma šta se dešava, jer nemam vremena redovno da čitam
nadam se da mi nećete zamjeriti ako sam šta fulila
moja ebba ima mjesec i po i isključivo je dojena, ne dajem joj ni čaj ni vodu, jer u mom mlijeku ima sve što treba i vode i hrane
babica mi je rekla da se po stolici vidi jeli beba gladna ili žedna
dok je zlattnožuta stolica, znači da je beba sita, a ako je beba žedna u urinu se na peleni vidi kao trag cigle
znači mamino mlijeko je sasvim dovoljno i nema straha da je beba žedna iako su vrućine, jer u mlijeku ima sasvim dovoljno tečnosti user posted image
a osim toga bebin probavni sistem nije još spreman za čajeve ni za vodu
još nešto moram reći - antibiotici se moraju strogo piti po ljekarskim uputama, ni slučajno ne prekidati ranije sa terapijom iako su se povukli simptomi , jer se na taj način razvijaju rezistentni slojevi bakterija
koliko sam shvatila beba je dobila antibiotik, pa tim više bitno je popiti cijelu dozu, jer će bebi više škoditi bakterije koje nisu do kraja riješene, ne go antibiotik
a što se tiče oblačenja i ja sam u početku previše utopljavala bebu, pa sam skontala da se unervozi od vrućine, od babice sam dobila najbolji savjet obuci je ko sebe, samo malo toplije
čarapice joj obavezno ovučem, jer su joj hladnije nogice, a gore samo bodi kratkih rukava
kapicu joj ne stavljam , osim naveče kad izlazimo, tad je i pokrijem pokrivačem, ali ne dekicom
i strašno me nerviraju stariji ljudi koji bi je umotali ko u sred zime user posted image
za sad još fino rješavam, ali ako ovako nastavi, počeću biti puno grublja user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 910
22.8.2010 11:12:53   
Radoznalica
Ma i ja pitam za oblačenje zbog savjeta tipa, umotaj ga, obuci ga hladno mu je, a ja i mm kiptimo od vrućine u stanu. Tako da mi je u stanu samo u bodiću kratkih rukava sa čarapicama i malim rukavicama da se ne grebe. A ne znam za izlazak, jer do sad nismo izlazili, nisam ni ja bila najbolje poslije carskog. Kontam ako mu obučem samo bodić, pa uđem u dom zdravlja možda je tamo hladnije i da se ne prehladiuser posted image  Uh, ko bi rekao da ću se ovoliko brinuti za svaku sitnicu.

I zaboravih miau čestitati za Zarin pupak user posted image

Nikada nemojte mnogo govoriti o sebi, jer drugi uvijek imaju više za kazati o toj temi

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 911
22.8.2010 11:14:50   
vjestica
ja uvijek ponesem pelenu i pokrivač i kapicu za svaki slučaj, ako bi negdje bilo hladnije da je umotam ili ako bi zahladnilo

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Radoznalica)
Neposredna veza do poruke: 912
22.8.2010 11:17:24   
Radoznalica
U pravu si, i ja ću fino sve to spremiti i u torbu, a njega lijepo raskomotiti. Ionako nam je dom zdravlja udaljen 10 minuta hoda, tako da mu ako Bog da ništa neće biti. Evo zove dužnost dojenjauser posted image  

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 913
22.8.2010 11:21:51   
Mirkica
kanita  cim sta saznas javi  ...

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Radoznalica)
Neposredna veza do poruke: 914
22.8.2010 11:28:08   
Anoniman
Slazem se sa tobom vjestice, sto se tice vode i caja kad je u pitanju iskljucivo dojenje ni ja svom nisam davala nista prije 4 mjeseca, kad je napunio 4 onda bi dobio malo vode jer kod nas su velike sparine i ovo ljeto je bilo nezapamceno tacnije juli mjesec...I jednom sam mu dala malo s kasike kamilice u 2 mj.ali sam se bila uspanicila...pa nisam vise....Elem moj mali je presao termin 6  dana i dugo je imao problema sa stolicom jer se napio dosta plodne vode,  kod doktorice mi prepisali neki lijek u likvidnom stanju, kad sam procitala sastav ja se sokirala i pitam doktoricu zar kamilica nije bolja, zdravija umjesto ove hemije koju mi je preporucila , kaze da jeste ali to oni u Dk rade na taj nacin...
Takodje sto se antibiotika tice sve si lijepo napisala i tacno

Sto se tice vrucine  A. sam oblacila amo u bodi kratkih rukava i po noci i danu, po noci stavim pelenicu preko pupe, a za napolje bi bonijela malu tanku dekicu u slucaju da priduva

< Poruku je uredio MarinaDK -- 22.8.2010 11:32:30 >

(odgovor članu vjestica)
  Neposredna veza do poruke: 915
22.8.2010 11:39:25   
mala86
vjestice svaka cast za dojenjeuser posted image user posted image user posted image user posted image !joj meni je tako drago kad cujem da neko doji,jer znam koliko je meni dobro donjelo!ja nisam davala vodu do 6 mjeseci,mislim sa 5,5 da je probo sokic

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 916
22.8.2010 12:25:29   
aida.
Idacha potpuno se slazem s tobom oko onoga "sto kasnije zubi niknu bit ce bolji i duze ce trajat" user posted image meni to bas smijesno... Trajat ce zavisno prvenstveno od odrzavanja a onda genetike... Ipak pranje zubica igra najvecu igru. Meni su zubi poceli nicat od mog treceg mjeseca i do 7 godine bili ko biseri kad su poceli ispadati sami... Ali i jest me mama naucila da ih odrzavam.. Tako da je glupost vjerovat u to... I dodaji me na fb nemoj da galamim user posted image user posted image i hocu da se upoznamo prije nego pobjegnes u Sa user posted image

Ostalim user posted image user posted image user posted image

Mi sinoc nismo skoro nikako spavali.. Na smjenu smo mm i ja s njim bili... Samo kmeco.. Nikad ko sinoc.. Prvo nije mogo kakit pa negdje oko 4 jutros je uspio natovarit user posted image malo mu zacepljen nosic bilo, cujem kako hropti, sad mu curi iz nosica... ko da se malo prehladio... sad dosli neni evo ga spava ko ista... lopovcic... user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 917
22.8.2010 13:12:39   
Niina
Dobri dan drage mame :)))

Vidim raspravljate o nicanju zubi....ta me tema kao i slicne poprilicno iritiraju...jer obicno ti "visoko intelektualni savjeti" dolaze od ljudi koji jako malo ili nista znaju o zubima.
Samo je jedno istina, nema pravila , geni + higijena daju rezultat u jednom ili drugom smijeru.

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 918
22.8.2010 13:36:40   
Anoniman
hej žene moje, mi popili kavu i dosli doma,nadam se da bebice slusajuuser posted image Nikola je super izbili zubici i nema vise nervoze kao prijeuser posted image pusauser posted image

(odgovor članu Niina)
  Neposredna veza do poruke: 919
22.8.2010 14:03:50   
idacha
caos....
evo i mene.. kako ste nam danas??
aida., pa sta nam je to sa drugom Erolom? nadam se da je to bilo samo sinoc i da ce se sve vratiti u normalu :) eh, draga moja, bas se iskreno nadam jednoj kafici uskoro.. bar jednoj :) nesto cemo iskombinovati ;) nego, zeno, nisam ti ja na face-u... zar ima iko da nije, a?! ali, kao sto sam i melly sinoc rekla, ovih dana nosim komp na ciscenje, pa cim to odradim, ponovo cu aktivirati svoj profile na FB.. velikiii poljubac za vas...
Ninna, potpuno se slazem sa tobom :)
vjestice, pa gdje si nam ti? bas te dugo nije bilo...cccc, nemoj da nas zanemarujes..hehehehe.. salim se.. lijepo te vidjeti opet.. veliki pozz i kiss
marijana, user posted image user posted image user posted image user posted image za Nikolu i zubice... cestitamoooooooouser posted image user posted image
sto se tice tecnosti, buduci da ja Imrana hranim samo  hippom, nudim mu i vodu i caj preko flasice, ali on bukvalno pljune na mene sve osim mlijeka.. kasicicom mu nekada dajem vode, ali i to vise od pola prospe hvatajuci kasiku..
danas aBd hocu da mu napravim sokic od jabuke, prvi put, pa cu vidjeti kako ce to primiti.. pravi mali lopovcic :)

ja se, evo, pravim vrijednauser posted image user posted image user posted image da mi je bar malo kucu u red dovesti.. zvala sam zenicu koja mi je u trudnoci dolazila, pa sam dogovorila da dodje u utorak da napravim generalku.. jedva cekam da sve sredim, ubi me u pojam ovaj haos...
odoh sada po malo da raskrcavam i virkam na rruser posted image user posted image user posted image
uh..a, crkoh od gladiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 920
22.8.2010 14:13:55   
Niina
I kod mene je kuca u opstem haosu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da me mama vidi, u bandak bi pala....i jos to javno govorim user posted image user posted image user posted image user posted image
Ali sta cu, mm  zaspao u jednoj sobu, N u drugoj a ja na trepuskama hodam ili da budem iskrena ne hodam nego mahalam po netu.
Vrh mog pospremanja do sada je bio ukljucena vesmasinauser posted image user posted image

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 921
22.8.2010 14:59:57   
lejlašh
Melly i idacha - vidim da se već sekirate zbog suneta, a ja ga vjerujte jedva čekam, da mi se samo ove kožice riješiti. Čim aBd, napuni tri mjeseca - ide sunet, mene je sve strah tog čišćenja, da li ja to dobro radim i da se neće šta upaliti. Ma najgori mi je taj dever oko čune, hahahaha
Radoznalice- pusa za momka, a obuci ga kao sebe, do tri mjeseca samo malo toplije, a poslije bukvalno kao i sebe, ja sam danas izlazila, hB, obukla sam mu bodi duigh rukava, čarapice i gegice, sve je tanko, a puhao nam je nekakav vjetar pored rijeke i pipkala sam ga bio je fino topao po rukicama i iza vrata. Moja curica je zimsko djete, pa ni ja nemam iskustva sa oblačenjem male bebe ljeti.
kanita25 - antibiotik se daje najmanje 5 dana,inače nema svrhe, a može kasnije biti uzrok alergijama i rezistentnim tipovima bakterija. Da mi je to utuviti i odraslima u glavu, kod nas se npr. ampicilin pije po 1-2 kad nekoga zaboli grlo ili čak glava user posted image
maminaBeba - dobro nam došla, možda se i znamo Zeničanko, a ako ne nadam se da čemo se upoznati na RR kafici. Pusa za momka
Ostali - pusa za bebice i pozzz mamama

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 922
22.8.2010 16:31:03   
Miau
Sad citam Kanita da je Alen nesto imao temperaturu?! A kolika je uopce normalna temperatura bebama? Ja imam onaj toplomjer za u uho. Koliko trebam odbiti kad joj mjerim u uhu???
MarinaDK nisam ni znala da ima tema Bebe rodene u 2010, idem nas odmah prijaviti!
Vjestice sad mi je lakse kad vidim da nisam ja jednia uletila i da nemam pojma sta se dogada! user posted image user posted image user posted image Ovo o stolici i mokraci je odlicna informacija! I meni je babica rekla da se po tom vidi, ali mi nije objasnila ovo za boju cigle. Kod nas je onda sve ok! Mi smo zlatno-zuti, bez tragova boje cigle! user posted image user posted image user posted image
Radoznalice hvala, znas kako mi je laknulo kad je otpao! Uh...

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 923
22.8.2010 16:45:15   
rose 87
da se javimo generaciji kako ste nam,joj mi smo nervozni nismo nista spavali sinocuser posted image user posted image user posted image ,nemamo vremena sad da citamo samo vas na brzinu puno pozdravljamo

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Miau)
Neposredna veza do poruke: 924
22.8.2010 17:24:52   
aida.
i mi ev da se javimo na brzinu ovomoje dijete nesnosljivo, ne znam sta mu je, nervozan ko nikad... ja-premorena... nece da zaspi nikako, danas kod mame spavo 15min. i to je bilo to... ne znam kako ga ne svlada... user posted image user posted image user posted image Pitala me danas svekrva jesam li sta ljuta na nju, ma nisam reko nisam se naspavala... ja rezerva user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kaze pa de da te onda poljubim... hahaahauser posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *