Sulty
|
Jutro svima, Prvo da vam se pohvalim: juce smo bile na kontroli, dr jako zadovoljna Veginim napretkom, sad idemo na terapje svaki drugi dan. Ja sam insistirala da idemo svaki dan, ali dr je rekla da nema potrebe. Mada, ja sam se dogovorila sa tetom Snjezom, njenom terapeutkinjom, da ako ne budemo zadovoljne brzinom Veginog napretka, mi cemo opet prebacicti terapije na svaki dan. Uglavnom, meni dr nije mogla dati bolji poklon za Novu godinu. Sinoc je Vegica poslije ko zna koliko spavala kod nane. Evo ja kuci sama, muz ce sad na posao, pa cu se i ja spremit i odoh po nju. Pozeljela je mama. Jelena, draga, ne mogu da vjerujem!!!!! Cestitam od srca!!!! A tebi se u posljednje vrijeme spava, eto sad znas razlog. Od srca ti zelim predivnu trudnocu i da rodis zdravu i veselu bebicu, po mogucnosti djecaka, pa da imas i djevojcicu i djecaka. A sad mila mozemo i na kafu oko 12, kad god ti je zgodno. Samo javi. Dzenana, ljubi nam Nejlicu. Kad cemo na kaficu? A mi smo ti iste, ja samo za Vegom hodam i pazim da ne padne. Neka, neka, divan nam je ovaj period. Amela, samo ti uci, tako i treba. Dubravka, nemoj buditi bebicu da jede po noci, probudice se on kad bude gladan. A za nocne obroke, sto vise citam o tome, vise mi je jasno da to isto nema veze sa gladi, vec sa razvojem djeteta. Moja Vega se i dan danas budi i iskreno nemoguce ju je i odvici. Mozda bi bilo moguce da mi sad ona place 7 dana, ali ja to ne bih nikad mogla uraditi svojoj bebici. Lakse se ustati i dati joj da jede. Proci ce i to vec. I hvaa bogu pa vakcina prodje kako treba. To nam je svima vjecita briga. A sto se tice dohrane, ne zuri s tim. Ljudi znaju pozurit, pa stvorit djeci probelmee sa alergijama i probavom. Posebno zato sto ti dojis, a i da ne dojis, AD je dovoljan i najbolji za bebu do 6 mjeseci. Onda ces poceti polako uvoditi bebici dohrau. Ja svojoj Vegici nisam nista davala do 6. mjeseca. Polako, citav zivot ce jesti, ne moras zuriti s tim. Esmina i bebina mama, nema reakcije na tu tvoju vakcinu, tako da nemoj se brinuti. Mamice, cestitamo na Bekirovo spavanje. Samedi, jaljaj nam obavezno da li to cekamo jos jednu bebicu. Sredi li se ormar. Ja sam to nedavno odradila. Iman, sigurno je skok u razvoju, jer sa tri mjeseca ses obicno to desi. Neka, neka, mashallah, nek bebac raste.