|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  137 138 [139] 140 141   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
29.10.2010 16:10:27   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu samedi)
  Neposredna veza do poruke: 3451
   RE: Bebe od 0 -1 godine
29.10.2010 18:20:59   
aida.
Ja danas popravljala zzzuuubb........ boljelooo user posted image pita hocul anesteziju ma necu reko nema veze...uhhh kad krenu...dubok kvar, osmicauser posted image imam i 5-icu pokvarenu user posted image user posted image valja mi opet za koji dan... Erola ostavila kod mame... nenu slusa ko pravi user posted image user posted image sinoc lose spavo... nije kakio...sad tvrda stolica user posted image u njega bas iz krajnosti u krajnost nikad normalauser posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3452
29.10.2010 18:58:22   
samedi
Aida,pa sto bona bez anestezije? Uhhh i mene to ceka,bas me boli jedan zub a ima ih jos za popraviti. Planirala sam i ono izbjeljivanje i skidanje kamenca pa ne znam... Jel to neko radio od vas?

Felix draga,ja zaboravih danas da ti napisem,100000 puta si mi naumpala i tvoj Anelko,hvala ti puno za utjesne rijeci i savjete,izgleda da je danas pocela opet jesti(da je ne ureknemuser posted image ),nije jos to-to ali bolje ista nego nista,uhhh kako sam se nasekirala!!! Ma glavno je da su nam zdrava djecica a od sekiracije ne mozemo svakako pobjeci.tako nam je tp user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3453
29.10.2010 20:39:04   
aida.

IZVORNA PORUKA: samedi

Aida,pa sto bona bez anestezije? Uhhh i mene to ceka,bas me boli jedan zub a ima ih jos za popraviti. Planirala sam i ono izbjeljivanje i skidanje kamenca pa ne znam... Jel to neko radio od vas?

Felix draga,ja zaboravih danas da ti napisem,100000 puta si mi naumpala i tvoj Anelko,hvala ti puno za utjesne rijeci i savjete,izgleda da je danas pocela opet jesti(da je ne ureknemuser posted image ),nije jos to-to ali bolje ista nego nista,uhhh kako sam se nasekirala!!! Ma glavno je da su nam zdrava djecica a od sekiracije ne mozemo svakako pobjeci.tako nam je tp user posted image

Ma hajd reko hrabra sam ja user posted image inace stvarno volim popravljat zube, uzivam... bez zezancije user posted image al nikad nisam imala ovako velik kvar... bas sam bila zapustila user posted image al sad kad popravim i ova 2 bit ce ok user posted image a izbjeljivanje ja ne bih radila, mada bih voljela da su mi bjelji ali bas sam i kroz skolu i kroz staz naucila da puno stete... cim jednom izbijelis nakon nekog vremena bit ce zuci nego prije... moras docekivat.. a kad docekujes stanjujes caklinu... tako da nije bas preporucljivo.. mada super izgleda user posted image
super za mrvicu sto je pocela da jede user posted image user posted image user posted image tako meni moja prijateljica danas kaze koja ima djevojcicu od 3 mjeseca nepuna, vodi muku s hapom... Kaze kad vidim kako erol pojede cijelu flasicu meni se place sto moja delila nece bas 100ml u cugu.. i ona sve daje na nekoliko puta... sve po malo... a ovaj moj poguzija cini mi se kad bi mu dala 200ml trazio bi jos user posted image user posted image user posted image user posted image vidi se na njemuuser posted image user posted image

gdje nam je nasa trudnicaaaa??? Idacha jesil spakovala dragog user posted image

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 3454
29.10.2010 21:03:31   
Anoniman
ma nema na cemu mila,ajd makar si mislila na mene nebi drugacije da nema anelauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .....
drago mi je da  ide na bolje kazeem ja tebi projest ce ba,user posted image imala sam ja jednog takvog istog lopovauser posted image

Neposredna veza do poruke: 3455
29.10.2010 23:08:55   
malena.
evo da se i ja malo javim...uspjela sam nekolike stranice procitat i ponesto napisat...sada ce se probdit malena da jede pa sve na brzinu. a i sva sam nekako ubrzana.svaki dan predavanja...pa zurim kuci pozelim se moje lutke...pa oko nje pa ucim da ne zapostavljam gradivo...pa evo cak sam pocela i da radim vjezbe...malo trbusnjaka i tako... ._)
malena je prava dobrica...place samo kad je gladna...svmije se guce...napreduje...smijesno al kako mi je drago vidjeti da joj nesto od odjece postaje malo....raste moja cura.kada je budna voli da joj se prica i sve ponavlja ono gu aaa..hehe.ma smijesna sam i ja kad sam sa njom user posted image user posted image user posted image

IDACHA ...cestitam...sve najbolje...cuvaj se.i ne mogu ni zamislit koji ti je bio sok al djete je boziji dar i samo neka ih bude. evo da te ohrabrim moja rodica ima troje djece izmedju prve dvije razlika 14 mj a izmedju druge dvije 22...pa eno je ziva i zdrava...i opet ima vremena za sve i uspjevala je uvijek sve obaveze na vrijeme zavrsit...ljubim puno.cuvaj te dvije bebice

DANIJELA 27 ipak dobra je vijest da si dobila.ja jos nisam a iskreno jedva cekam....

IMAN 83 mislim da svi gledaju slike na facebook-u pa javi se na pp onim cije te slike zanimaju da ti kazu ime da ih dodas...ako hoces posalji i meni pp da te dodam...user posted image

VJESTICA danas je bio lijep dan pa sam i ja svoju curicu vodila vani...a nisam je previse oblacila samo sam joj stavila kapicu i na gegicu obukla jaknicu.i pokrila dekom...a ne izvodim je kada je jako hladno kao sto je bilo prethodnih dana...ma vjetar je sve nosim i ja sam se smrzla a ne da nju vodim.

SAMEDI bas mi je zao stoi ti se to desava...zaista nemam apsolutni nikakav savjet samo vidim da ti nije lako.smiri se i nadam se da ce brzo proci... eh to napisah kada sam procitala tvoj prvi posta a sada kada dodojoh do drugog vrati mi osmjeh na lice ipak je pocela da jede.super user posted image

AIDA prisjeti me na moje popravke koje sam nedavno zavrsila...ma uhhh uzas.a kaze zubar to je od trudnoce...al nisu bili veliki kvarovi pa se i ne vidi d aih je dosta popravljeno...zivjele bijele blombe user posted image

evo i za sve ostale kojim nisam nista pisala velikiuser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

mamina princeza stigla na svijet 24.8...i od tada mami uljepsava dane...
:-)))))

(odgovor članu danijela27)
Neposredna veza do poruke: 3456
29.10.2010 23:30:33   
aida.
malena ti bas u frci..beba..predavanja... uh mogu mislit kako ti je al mi smo mame geniji user posted image user posted image user posted image a kod mene srecom nisu uopste trudnocom stradali zubi... nego onak...srecom nije strasno... user posted image

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 3457
30.10.2010 0:15:29   
Dzenana_G
Ja samo na kratko da vas pozdravim. Nije nas dugo bilo. Ja jednostavno nemam vremena za pi vremena na vrijeme procitam sta se pise, pocnem pisat poruku, Nejla se probudi, ogladni, moram je presvuc, rucak skuhat ili spremit kuci i tu frka nastaje. Neznam kako vi stizete sve, ali ja nemogu nikako.
Nejla sad boravi samo na podu, jer uveliko se prevrce i ne smijem je nigdje ostaviti. Dize se na ruke i koljena skoro da pocne da puze. Smije se, pruza ruke, grli me. Ali je i veliki mangup. Po noci se non stop budi, malo jede pa zaspi pa ja dok krenem da je spustim ona se probudi, place pa onda opet jelo i tako dugooo u noc. Po danu je jos gora. Spava po 15 minuta, a uspavljaivanje bez pretjerivanja traje pola sata i to samo uz siku drugacije nece. Non stop jede neznam odakle vise toliko mlijeka. Slomi me zdnjih 15ak dana. Pozelila sam se poseno naspavati i odmoriti, a ne smao razmiljai kad ce se ona probuditi, kad ce jesti, kad cu je presvuci. Pocela sam da sanjam kako e budi, pa sam prije dvije noci, djete prepala i probudila kako sam skocila iz klreveta.
Ako neko ia neki savjet ili zna sta je moguce da se desava sa mojom curicom primam savjete :)

Svim mamama i bebicama saljem puno poljubaca i user posted image user posted image

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3458
30.10.2010 0:18:21   
aida.
RASTE draga user posted image user posted image i uci lopovluke user posted image user posted image moj E. kad je bio u tom periodu i ja nisam imala vremena ni za sto... i pitala sam se kako iko stize biti na netu.. vidjet ces to je samo period koji joj je dosao... proci ce.. pa cete obje uzivati user posted image ljubi nam lopovcica drugaricu user posted image

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 3459
30.10.2010 11:02:57   
Hepi
Zdravo mame i bebe user posted image
Svaki dan vas citam ali ne pisem. Sad imam jedno pitanje pa ako biste mi mogle pomoci. Mojoj bebi ce za 10 dana 5 mj. Samo doji. Od pocetka spava cijelu noc, znaci od 8 navecer do 6 ujutro, tad jede i nastavi do 8 ujutro. Idealno. Medjutim zadnjih 7 dana ja navecer imam jako malo mlijeka i cak ga znam 4 puta prebacivati sa dojke na dojku. On se buni sto nema i na kraju zaspe. Ai se poceo buditi u 3.30 pa u 6.30 i tad bude tako gladan, jede kao da ce mu netko oteti i odmah zaspe. Znaci jednostavno ga glad probudi sto se dosad nije dogadjalo. Po danu jede svaka dva sata okoprilike a prije je mogao svaka 3 sata. Mozete li mi dati ikakav prijedlog? Ja super jedem i pijem tecnosti. Dojiti cu ga moci do 6 mj i onda se moram vratiti na posao. Hvala na svakom prihedlogu. Inace ste mi vec 100 puta pomogle vasim savjetima. Imala sam 4 puta unistene bradavice i upale dojki ali nisam odustala jer sam ovdje procitala da se sve moze izdrzati iako su mi svi oko mene govorili da odustanem.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3460
30.10.2010 12:10:55   
Dzenana_G
Hepi
Mi smo imale slicnu situaciju, doduse jos uvijek. Nejla je prva 3,5 mjeseca spavala cijelu noc, ljepota od zivot. Navece zaspi oko pola 10, 10 ujutro do 8-9. I onda je odjednom pocela isto tako da navece place dok zaspi i dan danas, ali nije gladna. Ja sam pokusavala da joj dam AD ali ona je samo izbacivala flasicu iz usta. Po noci se pocela buditi po 2-3 puta, isto tako samo jede i nastavi spavati. Nakon 15ak dana nikao joj je zub, ubro i drugi i vise nema. Ali na zalost ona se i dalje budi po noci po 3-4 puta. OI tvoj bebac je sada veci vise enrgije trosi, pa vise i jede. Mozda ce mu i zubiti ako vec nisu. Neznam to je moje iskustvo. Ima on dovoljno da jede, samo te ili pozeli ili jednostavno ogladni zato sto vise enrgije trosi.
Nadams e da sam bar malo pomogla.
Nejla je jutros se probudila sa zacepljenim nosicem, cisitili smo Baby vac-om sad je bolje...

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu Hepi)
Neposredna veza do poruke: 3461
   [Obrisana poruka]
30.10.2010 16:06:59   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Dzenana_G)
  Neposredna veza do poruke: 3462
30.10.2010 22:51:29   
idacha
hello.... evo, mama i trudnica konacno da sjedne rahat user posted image user posted image user posted image
mi smo danas cijeli dan po mahalama bili.. a, Imran praaaava mahalkusa, pa cim ga odnesem u predsoblje dijete pocne da cici i vristi i pruza rukice prema vratima.. na mamuuser posted image user posted image user posted image danas je bio pravo lijep dan, tako da smo i neka 2 satica proveli napolju.. bas ga dugo nisam izvodila, jer je bilo baas hladno, a on prehladjen, pa nisam smjela, ali smo zato danas uzivali.. poslije bili kod moje mame, dosli u pola 10 i on odmah zaspao, dusa draga..
sinoc se u snu smijao i nesto kao mrmlja, prica.. probudio me koliko je vristao... crce se dijete od smijeha, ko zna sta je sanjao...

kako ste nam vi danas?
aida., kako nam drugar? nadamo se da cete imati mirnu noc.. svaka ti cast kada si popravljala zub bez anestezije.. ja zubaru necu da kazem dobar dan bez anestezije.. sve zato sto citav zivot deveram sa zubima.. uuuuuuzas, nema te boli kao bol zub.. uh, sta sve nisam prosla... zato sam sada hB sve do jednog sredila...

ko pita za izbjeljivanje? ni za zivu glavu nemoj!!! ja izbjeljivala, unistila gledj, poslije se svaki zub 10 puta lakse kvari...

melly, nocna ptico, ne mogu da te uganjam nikako..user posted image user posted image

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

Neposredna veza do poruke: 3463
30.10.2010 23:39:57   
aida.
uh mahaluso moja user posted image user posted image ista si ja user posted image user posted image user posted image
i mi smo danas ciejli dan vani... uzivali na suncu...
idacha saljem ti veceras ili sutra ak ne stignem veceras... neke erolove slike a ti meni pripremi Imranovih user posted image
kako si mi ti? imal mucnina? onak kak mi se osjecas??? pusek...

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 3464
30.10.2010 23:43:28   
idacha
jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuser posted image user posted image user posted image user posted image cant wait.. javni kada posaljes, da odmah gledam.... saljem i ja teeeeebi..
super sma, nikakvih promjena za sada.. kontam da je jos rano, sve teeeeek slijeeeedii...
prikljucila se trudnicama na razgovorima u ocekivanju.. kada procitah sve njihove postove, tegobe i ostalo, ode mi volja da se tamo druzim (sorryyyyyyyy)... ne idem ja nigdje sa ove teme.. ima vama da jadikujem o svemu i svacemu, pa neka me banuju moderatori stotinu putauser posted image user posted image user posted image user posted image '
kako nam je drugar? kako stolica? spava li, lutalica mala?

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3465
31.10.2010 8:30:27   
Meri29
Idacha ja tek sada, na drugoj temi, procitah da ponovo cekas bebicu, cestitaaam user posted image To je tako lijepo, eto nama jos jednog druga ili drugarice u grad user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 3466
31.10.2010 18:15:16   
lejna_
Da li vaše bebe spavaju u svojim krevetićima? Ja imam problem, ili nemam , .. ne znam sad baš, možda je to i normalno,,, ali ovo moje pile skoro svako spavanje provede na meni, ... jer kad je spustim u krevetić ispadne joj pipa, pa se probudi ili previše maše rukama, pa je to probudi brzo, .. a kad je na meni odspava po nekoliko sati. samo jednom u danu spava u krevetiću i to je poslije kupanja - 4 sata, ... milina.user posted image user posted image
Mjesec joj je dana.
Divan je osjecaj kada je na meni, ... ja ovako tipkam na internetu satima, .. ali nekada bih i u wc, ... ili možda i ja da odmorim user posted image
Je li imao neko sličnu situaciju??

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 3467
31.10.2010 18:24:25   
dzeni_nl
IZVORNA PORUKA: lejna_

Da li vaše bebe spavaju u svojim krevetićima? Ja imam problem, ili nemam , .. ne znam sad baš, možda je to i normalno,,, ali ovo moje pile skoro svako spavanje provede na meni, ... jer kad je spustim u krevetić ispadne joj pipa, pa se probudi ili previše maše rukama, pa je to probudi brzo, .. a kad je na meni odspava po nekoliko sati. samo jednom u danu spava u krevetiću i to je poslije kupanja - 4 sata, ... milina.user posted image user posted image
Mjesec joj je dana.
Divan je osjecaj kada je na meni, ... ja ovako tipkam na internetu satima, .. ali nekada bih i u wc, ... ili možda i ja da odmorim user posted image
Je li imao neko sličnu situaciju??

jesam ja, evo je upravo spava na meni. cak sam i slike stavila na temi kako uspavljujete svoje bebe pa da se vidi kako to izgleda. kod nas nije uvijek ovako bilo, ali vjerovatno prolazimo kroz skok u razvoju, pa samo hoce da je kod mene. user posted image

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu lejna_)
Neposredna veza do poruke: 3468
31.10.2010 18:31:59   
lejna_
Mislim, mogla bih je stavit sada s mene u krevetić, .. ali bi uspjela sastavit samo pola sata, pa mi se draže žrtvovat za 2huser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 3469
31.10.2010 18:38:18   
lejna_
I Dzeni, .. vidjela sam slike, ahahaha, .. isto!
Ja kažem mužu da nas u noći malo pripazi, .. namjesti ako koja spadne user posted image

(odgovor članu lejna_)
Neposredna veza do poruke: 3470
31.10.2010 18:38:58   
amela2208
dobrodosla lejna_ i moja je curica tako spavala ali ne dugo kao kod tebeuser posted image user posted image user posted image user posted image Ja sam svoju tako drzala sve dok nebi podrignula i pravo u krevetacuser posted image  naravno tad je htjela u krevetacuser posted image user posted image user posted image nemoj se mucit tolıko spusti je i naviknt ce se nekako

Sara&Mohammad

(odgovor članu lejna_)
Neposredna veza do poruke: 3471
31.10.2010 18:41:19   
lejna_
Hvala Amela, ...
Ma sve kontam mala je, .. može joj se još malo tolerisati, .. al bojim se i da će naviknuti.

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 3472
31.10.2010 18:46:03   
dzeni_nl
i ja svom kaem da pripazi, a nekada se desi da sve troje zaspemo, sreca jos se nikad nista hvala Bogu nije desilo.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu lejna_)
Neposredna veza do poruke: 3473
31.10.2010 20:17:23   
Meri29
Poslusaj me, ako zelis da se bebica navikne na krevetac to moras uraditi dok je jos mala. Mojoj curici ce sada godina i spava iskljucivo i samo samnom. Na pocetku sam je drzala izmedu nas zato sto nam je to bilo slatko, ona je dojila i meni je bilo lakse da je ne diram kada zaspi pa je ostajala kod nas. Danas to ovako izgleda-muz se preselio u dnevnu jer ga ona izgura pa ne moze da spava, a ja ne smijem ni u wc, odmah place. Kasno sam je pocela navikavati na krevetac, ali uzalud. Mada je meni i danas jako lijepo kada zaspimo jedna pored druge, jos uvijek je nocu gledam , ne mogu je se nagledati, mamina princeza, ali da budem iskrena fali mi i muzuser posted image , a sve su prilike da ga necu nazad vratiti u spavacu sobu dok malenu ne naucimo da spava samauser posted image user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 3474
31.10.2010 20:24:27   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Meri29

Poslusaj me, ako zelis da se bebica navikne na krevetac to moras uraditi dok je jos mala. Mojoj curici ce sada godina i spava iskljucivo i samo samnom. Na pocetku sam je drzala izmedu nas zato sto nam je to bilo slatko, ona je dojila i meni je bilo lakse da je ne diram kada zaspi pa je ostajala kod nas. Danas to ovako izgleda-muz se preselio u dnevnu jer ga ona izgura pa ne moze da spava, a ja ne smijem ni u wc, odmah place. Kasno sam je pocela navikavati na krevetac, ali uzalud. Mada je meni i danas jako lijepo kada zaspimo jedna pored druge, jos uvijek je nocu gledam , ne mogu je se nagledati, mamina princeza, ali da budem iskrena fali mi i muzuser posted image , a sve su prilike da ga necu nazad vratiti u spavacu sobu dok malenu ne naucimo da spava samauser posted image user posted image
dobro je da nisam jedina kojoj fali muz u krevetuuser posted image user posted image isto ovako kod nas

(odgovor članu Meri29)
  Neposredna veza do poruke: 3475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  137 138 [139] 140 141   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  137 138 [139] 140 141   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *