Zoe
|
IZVORNA PORUKA: lilix Zoe virkaš, je li ti to krofnica ne da da pišeš??? Hej ženice drage, ja mislila se javiti nakon Farine mjesečne vakcinacije za koju sam mislila da je juče al tek pada u četvrtak, malo se zabrojala , hajde rekoh odjednom ću sve napisati Lilix, neznam šta bih ti rekla Ovo moje čeljade se ne skida s ruku, ja sam danima kao pijana , juče sam zaspala i preskočila "čak" i Onura i eherzadu Neznam kako vaša, al mojoj kao da je motor u guzi i nonama , samo da je se gleda, da joj se priča i igra s njom, neda mi disati, sreća pa mužek ovih dana ranije dođe kući, inače bih već Sada se brinem šta i kako da joj pravim, uspješno papamo voćne kašice, začinim ih sa 1 kašikom Hippovih rižinih pahuljica, slane tu i tamo, kako joj je ćeif, samo sad sam se zadeverala koliko bebe u nijovom periodu treba da uopće pojedu dnevno ml voćne i slane kašice Npr. danas sam joj skuhala jabuku i krušku, dodala te rižine pahulje i kad sam sve lijepo izmiksala izašlo je jedno 100 ml, pojela je to na dvaput ( prvi put 70ml i bilo joj dosta)..Slane kašice izađe mi daleko više.. i to pojede nekih 70 ml i odustane , naravno sve je popraćeno dojenjem 1 h prije i 1h poslije kašica... Dosada je papala bananu, krušku, jabuku, krompirić, mrkvicu, brokulu i karfiol.. Eee da vas pitam i za ove sokiće, dajete li vi mame koj ste počele sa dohranom svježe iscijeđene sokove svojim bebarama samedi, drago mi je da je bubica počela mljackati bolje Eee moja banda još nikoga ne zove, džabe što joj ja probi uši, mama, baba, njam, njam ništa od toga - samo se kezi i ko veli samo ti mama ponavljaj ko papiga a mi kao da je ona velika - "sturismo " se pričajući Zubića još nigdje, kad će - neznamo, a u donjoj vilici bijeli se već mjesec i po Odoh sada u rikverc da vidim novosti
< Poruku je uredio Zoe -- 2.11.2010 22:26:57 >
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede. Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.
|