|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  140 141 [142] 143 144   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
3.11.2010 8:56:00   
lilix
jutroooo
da se brzinski prijavim dok moj Bili spava user posted image
Iman i kod mene je ista situaija sa mlijekom u sikama, u jednoj je uvijek bilo puno više; a što se tiče skoka u razvoju izdirži malo, za par dana se to sve vraća u normalu user posted image

Zoe
nije nam krofnica valjda tolika lopužica user posted image , ja sam sa svojom najmirnija kad smo nas dvije same, ona nikako ne voli gužvu i galamu user posted image , al sad je navikavam i na to, jer nažalost ubrzo moram nazad na posao user posted image , a čini mi se da će s njom biti velikih problema oko odvajanja; što se tiče dohrane, mi ujutro jedemo neku voćnu kašicu, uvijek napravim oko 100 ml i ona sve pojede (i uglavnom još traži); i imamo "slano" jelo najčešće kao večeru u istom obimu; i to uvijek sve pojede, a najviše joj se izgleda sviđa okus celera, pa sada joj često ubacim po komadić ; mi nismo još puno toga probali jer smo kasno počeli, jela je mrkvu, tikvice, krompir, celer i bijelo pileće; a od voća jabuku, krušku, bananu;  sokiće cijedim i dajem na kašiku, kad smo vani ona joj kupim sok i dajem joj ono 1/3 soka a 2/3 vode... uh što se ja raspisa, sretno na vakcini mi abd idemo oko 10
eh zaboravih napisati, Berini se ne broji da je jela dok ne doji, dojenje ništa nismo smanjili, a ped. mi je rekla da bih trebala izbaciti jedan podoj, al sad zasad mi to ne uspijeva
ladyblue iskrene čestitke user posted image i dobrodošla user posted image

Leena znači Esmić nam je stalno u pokretu user posted image , neka treba iskoristiti ovo lijepih dana, nadam se da se ubrzo vidimo user posted image

amela
ja po cijeli dan ko papagaj samo ponavljam ma-ma, al jok, ova moja samo muške članove familije zove (a mm se topi user posted image ko da ona zna šta brblja user posted image )

samedi
čuj Nejra pojela cijelu bananu user posted image , i ti onda kukaš neće da jede; nadam se da će ubrzo početi da ti tako jede i mliječne prizvode .....

obaveze zovu...
svima veliki user posted image

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3526
3.11.2010 10:37:31   
samedi
Dobro jutro,kako ne bi bilo dobro kad ona moja mala lopuzica spava user posted image Kako ste mi ?

Lilix,kad se vracas na posao? Joooj nije valjda vec doslo vrijeme? Ih kad pocnes raditi nema tebe s nama nikakouser posted image

Ostale,gdje ste? Hodate... Ko fol najavljivali kisu a sunce przi,cccc,odoh sta uraditi dok se nije lopuza probudila user posted image user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 3527
3.11.2010 10:47:02   
Leena
Ladyblue, dobrodosla i cestitamoooouser posted image user posted image user posted image user posted image , ziva, zdrava, sretna i vesela!
Lilix, nista mi niste javili za petak? Ja za vikend necu moci, polako selimouser posted image user posted image user posted image
Iman, ljubimoooo!!!
Samedi, kako je ljubicica? Rucki li? Esma pocela napokon jesti 150mluser posted image user posted image
Ostale, pusa vama i bebicama!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 3528
3.11.2010 12:01:21   
rose 87
dan drage moje kako ste nam,mi smo sinoc super spavali,ne urekli se user posted image user posted image user posted image ,imali smo jedno budjenje sto se nie vec duuuugo desilo
lilix ja isto nemam snage za to odvikavanje od nocnog podoja,sinoc smo dobro prosli ali inace se budi stalno,ja dam da malo podoji i nastavi,planiram ga dojiti do godine pa kad prestanemo prestat ce i nocni podoji i gotovo,vise se ne opterecujem tim a prije jesam,user posted image user posted image user posted image za rijeci
samedi user posted image user posted image user posted image za jelo ma bit ce to,bitno je da je ona zdrava i zadovoljna
amela duso otkud tura misa joj,a i moje dijete od 10 mjeseci je pravo razmazeno,mm uvijek govori uh jos malo da porastes dobit ce ti po guzi,to mu govori od 6-tog mjesecauser posted image user posted image user posted image
ladyblue dobro dosli,mozes nam u potpisu napisati ime i datum rodjenja user posted image da te stalno ne pitamo za to
ostale mamice i bebice ljubimo puno

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3529
3.11.2010 12:09:41   
vjestica
dan mame i bebe user posted image
vidim da spominjete odvikavanje od noćnog podoja, kad počinjete s tim i kako?
već mi je par žena rekli ne smiješ bebu hraniti noću user posted image user posted image user posted image
a šta ću, pustit je da plače user posted image user posted image
a mene sika po ko zna koji put boli, a sada pravo, evo plačem od bolova user posted image
postavila sma pitanje na problemi u dojenju i čekam odgovor, nadam se da ću smaa to nekako riješiit, jer ne znma ni kojem bi ljekaru otišla, koji bi mi mogao pomoći i kako bi, samam sam sa bebom, nema mi je ko pričuvati (barem nema neko kome bi je smjela ostaviti)

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 3530
   [Obrisana poruka]
3.11.2010 12:40:34   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu vjestica)
  Neposredna veza do poruke: 3531
3.11.2010 12:58:29   
lilix
IZVORNA PORUKA: vjestica

samam sam sa bebom, nema mi je ko pričuvati (barem nema neko kome bi je smjela ostaviti)

user posted image user posted image ja sam neki dan išla kod notara sa Berinom user posted image ; još imam super tetu (tetku) koja čuva i Benju al mi bilo nešto žao, reko plakaće pošto je ne zna

rose, vještice ja sam Benju bez problema odvikla od noćnog podoja, a Berinu ni naopako, pokušavala par noći i napravila još goru stvar user posted image , sad se samo još češće budi; tako da i ja sada kad zaplače podojim i nastavim spavati, rahatnije smo i ja i ona

vještice tebe baš nešto zeza ta dojka user posted image , nadam se da će brzo to da se sanira, a ja sam išla do skerlića kad sam mislila da imam mastitis (a u stvari mi je od udarca u dojku ona otvrdla i zacrvenila se na jednom mjestu-baš se bila upalila); samo ih nazoveš i odmah te prime pošto si dojilja ništa ne čekaš, bar sam ja tako prošla, pa možeš i u vrijeme kad ti muž može biti s bebom

samedi pritislo sa svih strana da se vratim na posao, al ne dam se ja još user posted image ; joj šuti kad pomislim na to želudac mi se prevrne

Leena odgovorila sam za petak, pa čućemo se još...

idem da perem prozore dok sultanija spava user posted image

08.02.2007.
23.04.2010.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3532
3.11.2010 14:03:03   
Zoe
Hej raja, evo i nas user posted image
Leena, sretno s preseljenjem i želimo vam sve naj, najuser posted image user posted image user posted image evo makar virtuelni user posted image  na naseljeuser posted image
lilix, ti i ja kao da smo se dogovorile za pranje prozora user posted image user posted image ja juče započela, danas završila, nešto sam se razvrijednila pa dok me drži rekoh da sredimuser posted image user posted image , jesi li ti to Beri počela miksati u hrani pileće meso?
vjestice, šta je to sa sikom, nisam u toku, jel neka upalauser posted image  Kod mene Farah jedno 5 noći se nije budila da jede, meni čudnouser posted image , ma pravo i zabrinula sam se, nešto mi rano da se odvikne od noćnog podoja, i nakon toga vratila se starom ritmu, buđenje i papanje u 2h i 5h, ja više navikla pa mi svejednouser posted image , ali mislim da će brzo da se sama odvikne, zadnje dvije noći samo se jednom probudi i to je to...
Ostale mame pozz za vas i bebareuser posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 3533
3.11.2010 14:22:43   
vjestica
Zoe pa gdje si ti, ljubi malu krofnicu user posted image
a što se tiče sike nije upala i pokušavam je izbjeć, nego stalno nki problemi, blister, pa zastoj
a strah me upale, da mi ne pokvari dojenje
srećom tu je naša Lejla Ka , nekoliko puta mi je jako pomogla sa svojim savjetima
valjda će se i sad riješiti bez problema većih

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 3534
3.11.2010 14:45:01   
lilix
Zoe, nisam još počela miksati meso, samo ga kuham sa povrćem, znači samo vodu sad-zasad koristimo
i ja tako sa čišćenjem user posted image , krenem pa dokle stignem, tj. dokle Bili spava user posted image

08.02.2007.
23.04.2010.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3535
3.11.2010 17:13:04   
aida.
Evo i nas... ja dobila pa sam nikakva... stomak me rastura.. napokon mi se uredovilo poslije poroda, trecu menst.da dobijam na vrijeme... user posted image user posted image user posted image EROL DANAS REKAO TA-TA user posted image user posted image dva puta i nece vise user posted image samo ja cula mm samo sto je izaso iz kuce i sad se folira nece a on ne vjeruje user posted image user posted image jedva sam isla prosetat s njim popila paracetamol da mi je iskoristiti lijep dan a crko od bolova..odoh jos sta uradit sad je zaspo...

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 3536
3.11.2010 17:16:43   
ajnur
Evo da se i ja prikljucim temi.Ja sam se 18 hvala Bogu porodila porod bio tezak moj Harun imao haman 5 kg.Cmoook za sve vas user posted image

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3537
3.11.2010 17:30:39   
aida.
Dobro nam dosla i na ovu temu user posted image user posted image Mashallah Harun napredna bebica... Ljubi nam ga i javljaj nam se od sad cesce user posted image

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 3538
3.11.2010 17:54:46   
Anoniman
mrsko mi vas ictat iskreno nemam kaduser posted image samo da vas sve redom pozdravim.
Aida bravo za drugauser posted image user posted image user posted image
ajnur,masalah za harunauser posted image user posted image user posted image ziv i zdrav uvjek bio i napredan masalah rodila si odhranjenu bebicuuser posted image user posted image ...Mi smo toliko kg.imali sa 3mjes.hamanuser posted image user posted image
Dobrodoslica i od nasuser posted image user posted image

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 3539
3.11.2010 18:33:48   
samedi

IZVORNA PORUKA: lilix

idem da perem prozore dok sultanija spava user posted image

neki dan je Nejra dobila sipercic sa natpisom Babina Sultanija user posted image user posted image

Vjestice,valjda ces naci nekoga dovoljno pouzdanog da ti pricuva bebu dok odes doktoru...

Ladyblue i Ajnur,dobro nam dosle!!! Sto rece felix,moja beba sa 3 mjeseca imala 4850gr,mashallah,nek ti je ziv i zdrav jos puuuuno godina!!

Leena,blago vama znaci selite se uskoro!!! Kakva su to dogovaranja za petak jel setnja u pitanju user posted image

Zoe jesi nam vrijedna danas,i ti i lilix,perete nesto svasta a ja bas nmisam za to raspolozena a ubi me vise ovaj nered po kuci. Obecavam sutra cu sve pospremiti user posted image

Aida,ma bravo za malog pametnjakovica, user posted image user posted image user posted image poceo je da prica,sad ce vam biti pravo zanimljivo s njim. Naagovori tm da se sakrije negdje ako nece pred njim da govori user posted image . Ja sve imam redovne user posted image a ne bole me kao prije,ne znam zasto,ali ne zalim se user posted image

felix user posted image user posted image

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 3540
3.11.2010 18:47:03   
aida.
mene je prije cak boljelo vise (znala sam cesto hitnu posjetit) a i sad pravo boli.... 2 sam tablete popila danas user posted image

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 3541
3.11.2010 18:56:02   
lejna_
IZVORNA PORUKA: ajnur

Evo da se i ja prikljucim temi.Ja sam se 18 hvala Bogu porodila porod bio tezak moj Harun imao haman 5 kg.Cmoook za sve vas user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Momčina user posted image

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 3542
3.11.2010 19:27:30   
melly__
Pozdrav za raju user posted image
Evo im malo da se javimo,nismo odavno user posted image user posted image
Danas smo bili na vakcini...napokonuser posted image Mirza je tezak 7.650 grama a dug 70 cmuser posted image dusa draga kako je slusao samo malkice plakao kad su ga bocnuli a cim je izvadila iglu osmjeh od uha do uha....vala su mi dosadile ove vakcineuser posted image sva sreca slijedeca je tek iduce godineuser posted image ali zato slijedi sunecenjeuser posted image
Lilix...jesi vidjela kako sam ja tebe pronasla..poljupci za tebe i djecicu slatku....imenjakinjouser posted image
Aida ...nadje li ti mm pelene...sta nam radi dugar slatki...ljubnemo vas..
Idacha...trudnice moja draga kako si miuser posted image ima li novih slikica kakvih ...pussa za vas trojeuser posted image
Lejna i Ajnur dobro dosleuser posted image
Ostale pozz i user posted image user posted image

< Poruku je uredio melly__ -- 3.11.2010 19:28:02 >

17.06.

(odgovor članu lejna_)
Neposredna veza do poruke: 3543
3.11.2010 19:35:33   
samedi
Melly,mashallah momcina narastao i ubucio se!!! user posted image
Kako kod vas nema vise vakcina? Mi smo dosad primali svaki mjesec vakcinu a sljedeca nam je isto za nekih 15 dana,sve jedna za drugom user posted image

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 3544
3.11.2010 19:51:33   
melly__
IZVORNA PORUKA: samedi

Melly,mashallah momcina narastao i ubucio se!!! user posted image
Kako kod vas nema vise vakcina? Mi smo dosad primali svaki mjesec vakcinu a sljedeca nam je isto za nekih 15 dana,sve jedna za drugom user posted image

Hvala dragauser posted image
A to vezano za vakcine ni meni nije jasnouser posted image slijedeca tek 7 januarauser posted image a i inace ovi nista ne govore ni zasto je koja ni kakouser posted image da nema ove RR pojma ne bi imalauser posted image
LJuubac za malu ljepoticuuser posted image jeste li isli pedijatru,ima li novostiuser posted image user posted image user posted image user posted image

17.06.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 3545
3.11.2010 20:00:59   
samedi
user posted image user posted image user posted image user posted image ja tebe skontala da je sljedeca vakcina tek kad djecak napuni godinu dana user posted image user posted image user posted image Znaci za dva mjeseca je sljedeca? Pa dobro,ni nama nije nikad tacno za mjesec,uvijek pomjere nekoliko dana,otprilike svakih 40 dana ali ja to brojim kako "mjesec" user posted image

Nismo jos isli na kontrolu,sljedeca nam je 16.11. a posto je tad Bajram onda cemo vjerovatno
18. ili 19. Ne mozemo ranije jer ne daju da se vakcina primi prije odredjenog datuma.... Sta ste vi planirali za sunet?

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 3546
3.11.2010 20:07:42   
melly__
Ma joj da je Bogdom slijedeca vakcina tek kad napuni godinuuser posted image bas mi je dosadilo ovo kenjkanje poslije vakcineuser posted image Mirza inace unaprijed prima vakcine zbog krvne grupe nestouser posted image pojma nemam user posted image a i bolje vam je da cekate pa poslije Bajrama da odete aBd...i mi cemo njega sunetiti poslije Bajrama...uh...user posted image

17.06.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 3547
3.11.2010 20:59:17   
aida.
melly user posted image za momcinu user posted image
mm trebo jucer za ze pa nije nesh u odgodili za iduci utorak aBd pa se nadam da ce naci :) mora.. :)

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 3548
3.11.2010 22:18:04   
idacha
zdravoooo.. evo da se na brzaka javimo i mi.. nas troje... hehehehehehe...
samedi, mila, jos nema simptoma, hB.. kontam da je jos i rano, a i ne fae mi iskreno user posted image user posted image taman se razrahatila bila... a, i sa Imijem ja nisam imala nekih posebnih tegoba i simptoma, sem spavanja.. inshallah da i sada tako bude..
user posted image user posted image za Bambinu, bas mi je drago sto je pocela fino ruckiti.. ja sam nekako rahat kada vidim da mi Imi fino jede, znam da je okuser posted image ljubni nam princezicu
aida., jesi li stucala danas? pomenula sam te bar stotinu puta user posted image Vidi ti naseg druga genijalca, mashallah.. ja se satra uceci Imija da izgovori ma-ma, ali nema sanse.. on gleda u moje usne, pokusava i on nesto promrmljati, pa me samo dohvati prsticima svojim i pocne vuci i cupati za usne.. jooooooooooj, mila, pretrpi bolove kako znas user posted image user posted image user posted image user posted image to ti je bar sigurnost da si mama jednom dijetetu jos uvijekuser posted image user posted image kako si ti, kako prehlada? cuvaj se, draga..user posted image user posted image
Zoe, mila, kako si nam ti? kako nam je lopuzica maaala? ma, nkea je lopuza.. ja volim kad su curice lopuzice... bas zato sto su curice.. :)
lilix, puno poljubaca i vama... vidim da se slusate :) to je najvaznije... sto se tice hrane, mi smo skoro sve probali i fino ruckimo.. ja Imiju ujutro isto dajem kasicu voca, dakle slatko, a za rucak slano.. izuzev sto on pomete bukvalno 20-300 grama...
melly, mila, imas pp tj odmah ti sada pisem..
amelaa, iman, vještice, .....user posted image user posted image user posted image ma sve vas puno jubimo, a novim drugaricama zelimo toplu dobrosdoslicu i nadamo se lijepom druzenju...

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3549
3.11.2010 22:20:04   
idacha
cccc, jesam grozna.. curke moje, felix, rose, Leena user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 3550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  140 141 [142] 143 144   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  140 141 [142] 143 144   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *