Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 14:34:52
Skvo RR
haj ....evo ja sa umcetom bila u nabavci i sada lezim i mazim se sa bebcem....probali smo sinoc utrpavanje dekice ispod madraca, malo je bolje...istrpo se na kraju, ali haj jel se vama desavalo da beba nekada je nervozna, kenjka dok se hrani....to nam se desava ponekad i sa flasicom i sa sikom , a inace je plaho dobra beba...bas me to buni
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 14:38:53
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
haj ....evo ja sa umcetom bila u nabavci i sada lezim i mazim se sa bebcem....probali smo sinoc utrpavanje dekice ispod madraca, malo je bolje...istrpo se na kraju, ali haj jel se vama desavalo da beba nekada je nervozna, kenjka dok se hrani....to nam se desava ponekad i sa flasicom i sa sikom , a inace je plaho dobra beba...bas me to buni
Nek te ne buni,meni se to i dan danas desava,ali ja se na to ne obazirem,ponekad jednostavno bude previse nervozna
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 14:43:24
vjestica
evo mene padobranca mersiha dijete ti niej ljenguzo, nego ima smao 6 mjeseci beba sa 6 mjeseci ne sjedi (rijetko , rijetko koja beba prosjedi sa 6 mejseci i ne treba to ni forsirati) a kamoli da puže skvo a zašto beba jede i siku i flašicu?možda je to upravo buni, pa je zato nervozna kad jede a što se tiče sokića, smatram ih apsolutno nepotrebnim beba sa 6 mjeseci treba dohranu, ali krutu dohranu i to čisto da se navikava na drugačiju teksturu i ukus hrane mlijeko je glavna hrana u prvoj godini života ono što je nama bljutavo, nije bebama, one nisu još navikle na začinjenu hranu i nima je takva hrana ok
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 14:46:29
animagical
meni je to prerano, sa nepuna 4 davati sok...sto ce joj? a kao sto neko rece voce se jede, a ne pije... skvo i moj A bude navece nervozan, ali on nervozu lijeci dojenjem pa se tako najbolje smiri i zaspi
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 14:47:01
Emica_sa
ali on ne place prije i poslije vec kao da ga nervira hranjenje...a pojede sve....
Moja curica ima 9 mjeseci i ona sada sama jede,ja joj dam flasicu i jede,i onda ona izvadi,pa pocne nesto kenkati,pa opet malo jede i tako se vrti u krug dok ne pojede,ali to samo ponekad kad je nervozna ili joj nesto ne odgovara
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 14:48:36
palachinken
ali on ne place prije i poslije vec kao da ga nervira hranjenje...a pojede sve....
Imam istog! Izgleda kad pregladni ili mu nesto nije potaman pa ne moze docekati da potekne mlijeko, punih usta nabraja i nabraja. Meni je presmješan, ko čiča kakav drobi.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 14:50:33
mersiha 77
mersiha dijete ti niej ljenguzo, nego ima smao 6 mjeseci beba sa 6 mjeseci ne sjedi (rijetko , rijetko koja beba prosjedi sa 6 mejseci i ne treba to ni forsirati) a kamoli da puže
hvala draga moja,ali imama jos jedno pitanje citala sam da u kupovnim hapicama ima jogurt,pa me interesuje koji to stavljaju da mogu kad mu kuham stavljati i ja?
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 14:52:03
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: mersiha 77
mersiha dijete ti niej ljenguzo, nego ima smao 6 mjeseci beba sa 6 mjeseci ne sjedi (rijetko , rijetko koja beba prosjedi sa 6 mejseci i ne treba to ni forsirati) a kamoli da puže
hvala draga moja,ali imama jos jedno pitanje citala sam da u kupovnim hapicama ima jogurt,pa me interesuje koji to stavljaju da mogu kad mu kuham stavljati i ja?
vjestice molim te ako znas odgovori mi,posto si rijetku ovdje pozdrav za tebe veliki
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 14:52:37
vjestica
ja curi dajem obični jogurt (i počela sam ga dosta kasnije davati) voćni nisam davala, jer to voća nije vijdelo,samo šećera i ko zna kakvih dodataka ja joj u obični jogurt stavim svježe voće
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 14:55:03
mersiha 77
aha,hvala ti puno ne,nisam ni ja davala vocni nikako a obicni voli da lize,ali nesmijem puno da mu dajem a voli i ove kupovne hapice nestle,jako su kvalitetne
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 14:57:49
mersiha 77
ih Emice on jede sve skoro smo svo povrce isprobali nismo spinat,paradajz,patlidzan,a ostalo sve jesmo tikvicu najvise voli sir za namaz obozava ali ga rzrijedim toplom vodom i tako jede ako zurim
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 14:58:41
mala_sa
Mersiha ja ti Boga mi prvi put cujem ovo za ogrlice, ovdije to na dnevniku nije bilo (il sam ja taj propustila), al mm bi mi rekao da je ista cuo jer i Adin nosi tu ogrlicu Ma moj djecak je hB super, u zadnjih 7 dana se bas izbirkao sa ovim puzanjem unazad, a vidjet ces samo jednom kad ga nadjes na drugom kraju cilima, nekako to odjednom pocnu (nema pripremanja)...
Sweet Neli nesto definitivno negodi to mijesanje majcinog mlijeka i AD, nego ti njoj fino daji voce i povrce u izvornom obliku, a od zitarica joj pravi rizu, kukuruzne pahuljice i proso, mijesaj ih sa povrcem ili vocem...
skvo moj A takodjer ima te napade nervoze obicno se desavaju kad je on super gladan a mlijeko nikako da se opusti i potece, eh tad mlati po (.) i gundja
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 14:59:51
Skvo RR
a hvala vam...znaci to sto drobi je nor mala....a ko me pita sto oboje...pa u pocetku smo samo dojili, pa smo mnogo kalirali, jer sam ja prekidala, podoje koji su trajali po sat i po radi starije curice...tipa mama operi me...gladna sam, cak je jednom izasla na balkon..djecija posla... ...tako da u jednom momentu je on kalirao, ja nisam imala dovoljno mlijeka, vjerovatno radi tih prekida....i na kraju sam zadrzala jedan konkretan podoj navece..
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:10:32
mala_sa
Ja sam ovdije dobilatablicu u kojoj pise da jogurt i sir idu sa 6mj, ja sa A davala onaj obicni i jako mu se svidja, sve govori mmmmm
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:14:47
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Ja sam ovdije dobilatablicu u kojoj pise da jogurt i sir idu sa 6mj, ja sa A davala onaj obicni i jako mu se svidja, sve govori mmmmm
Ovo samo govori kako su sve tablice nigdje veze,svaka drugacije kaze,zato je najbolje raditi po osjecaju
Ja razmijem kada je nekome prvo dijete,pa nema iskustva,i sama sam takva bila,pa sve oprezno radi,ali kad dode drugo,ma ja nista nisam gledala,poslije sestog mjeseca mi je manje vise bilo svejedno,nekako se covjek opusti sve sam joj davala
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 15:16:59
Skvo RR
Ja sam Umi pocela sa dohranom od 4-tog mjeseca...imam namjeru poceti i sa bebcem tako...pazila sam na namirnice u smislu neke logike...ono sto nadima sam kasnije ukljucivala...