|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1277 1278 [1279] 1280 1281   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat]
21.11.2011 9:34:28   
sweet insanity
Ma meni ovi pedijatri sa dohranom i ove tabele nisu jasne pa ja nekako pokusavam da se vodim. Jedna kaze da s epocne sa voce, druga sa povrcem i ova jedna kaze kao zitarice (jer sam spominjala ovo sa rizom) da ne dajem do 7. mjeseca. Ja poslije kazem da je bez glutena a ona kao imate na onternetu dosta tabela pa pogledajte, gdje nadjem da se poce sa zitaricama tipa rize, mah nemaju ni oni izgleda pojma. Ja se prepala reko pa joj nisma ovo davala al mislim danas probat, ha rizine pahuljice ha riza i rizino brasno, isto mi ga dodje.

Vidjela sam i ja proso, babylove?

< Poruku je uredio sweet insanity -- 21.11.2011 9:35:01 >

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 31951
21.11.2011 9:36:27   
palachinken
Ma idi po osjecaju, ni doktori ni tabele nisu mater mom djetetu.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 31952
21.11.2011 9:42:38   
zanzibarka
Hej mamice, imam problem, moja A ima 25 dana, do prije 4 dana je imala super zlatnozutu stolicu ali zadnja 4 ili bude skroz zelena ili zuto zelena, ne znam sta da radim, da li da je dohranjujem ili da cekam kontrolu, u ponedjeljak sljedeci trebamo, stalno je na siki, pa sam totalno zbunjena, i koliko se smije davati bebi onog caja od komorace, kad ima grceve pravo joj pomogne ova zadnja 2 dana? Unaprijed hvala :)

Naša princeza, naše malo sunce došlo je na ovaj svijet 27.10. Hvala Uzvišenom na najljepšoj blagodati!!!

Neposredna veza do poruke: 31953
21.11.2011 9:44:29   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: palachinken

Ma idi po osjecaju, ni doktori ni tabele nisu mater mom djetetu.

slazem se!

Neposredna veza do poruke: 31954
21.11.2011 9:47:12   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: zanzibarka

Hej mamice, imam problem, moja A ima 25 dana, do prije 4 dana je imala super zlatnozutu stolicu ali zadnja 4 ili bude skroz zelena ili zuto zelena, ne znam sta da radim, da li da je dohranjujem ili da cekam kontrolu, u ponedjeljak sljedeci trebamo, stalno je na siki, pa sam totalno zbunjena, i koliko se smije davati bebi onog caja od komorace, kad ima grceve pravo joj pomogne ova zadnja 2 dana? Unaprijed hvala :)

cekaj kontrolu, nije svaka zelena stolica znak gladi, desava se da u pocetku stolice mijenjaju boji i teksturu, i nama se to znalo desit, no worries! Ako ona dovoljno dobiva na tezini, sve OK!

(odgovor članu zanzibarka)
Neposredna veza do poruke: 31955
21.11.2011 9:49:13   
palachinken

Nemoj se brinuto za boju stolice, to svakako nije znak da joj treba dohrana! Probaj je staviti 2 podoja za redom na jednu dojku, da izvuce i ono masnije mlijeko koje dodje na kraju. Mi smo imali prvi mjesec stolice raznih boja i oblika pa je opet dobio skoro 2kg do prve kontrole. Sto vise je stavljaj da doji i to je to. Ona da je gladna, znala bi ti user posted image
Za čaj ti ne znam, ali probaj ga i ti piti, sto vise, da joj preko mlijeka preneseš.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 31956
21.11.2011 9:57:17   
zanzibarka
Ma vi ste carice :) Nama na forumu ne trebaju doktori, hvala vam puno user posted image

Naša princeza, naše malo sunce došlo je na ovaj svijet 27.10. Hvala Uzvišenom na najljepšoj blagodati!!!

Neposredna veza do poruke: 31957
21.11.2011 10:07:10   
sporty mamaa

I ja bi ti savjetovala da cekas kontrolu. A isto tako jedna dojka, jedan podoj, da izvuce i ono masno mlijeko. Ja kad bi premjestala s jedne na drugu isto bi imali zelene stolice. A i sada ih imamo ponekad.

Joj zene ja prije 7 dana dobilauser posted image Katastrofa, pa prije nego je beba napunila dva mjeseca. Ja kontala dojim, nece jos, kad malo sutrauser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 31958
21.11.2011 10:07:58   
Selminja
zanzibarka i nama je bila zelena stolica 2 dana, i to 1 dan jos dok smo bile u bolnici, sestre navrle gladna ti, donesose joj dohranu, moja E povuce 2 puta i sve povrati po sestrici user posted image samo nastavi dojit, prestat ce, nakon toga je uvijek fine zlatno zute boje.
jutro user posted image

Neposredna veza do poruke: 31959
21.11.2011 10:15:28   
zanzibarka
IZVORNA PORUKA: Selminja

zanzibarka i nama je bila zelena stolica 2 dana, i to 1 dan jos dok smo bile u bolnici, sestre navrle gladna ti, donesose joj dohranu, moja E povuce 2 puta i sve povrati po sestrici user posted image samo nastavi dojit, prestat ce, nakon toga je uvijek fine zlatno zute boje.
jutro user posted image

Ma znas kako je, kad ti u kuci svi pocnu pametovati, sinoc se svi skupili, i hoce da je presvuku i vidjese zelenu stolicu i odmah 100000 savjeta, grrrrrrrrrrrr, izludili me, hvala ti na odgovoru, pravo si me obradovala user posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 31960
21.11.2011 10:19:30   
Selminja

jutro user posted image

Ma znas kako je, kad ti u kuci svi pocnu pametovati, sinoc se svi skupili, i hoce da je presvuku i vidjese zelenu stolicu i odmah 100000 savjeta, grrrrrrrrrrrr, izludili me, hvala ti na odgovoru, pravo si me obradovala user posted image

sve znam, i kod mene je tako bilo, ceremonija presvlacenja bebe s publikom pa svi zagledaali, al ja fino otkacim glupe komentare, ne dopusti da uticu na tebe, ti rodila svoje dijete, ti ga mozes hraniti i znas sta je najbolje za nju user posted image

Neposredna veza do poruke: 31961
21.11.2011 10:20:26   
Super Beba
Samo da mahnem za dobro jutro...mi smo ovih dana bili ili u skitnji ili su nama bilo gosti, a još me i net nešto zeza ...mali se evo zaigrao sa onim glupostima sveznalicama (lončić i knjiga)...samo nek ispušta zvukove...
mi smo došli u fazu samostalnog stajanja i pokojeg koraka...mali je počeo tašunati i govoriti halo halo, pa-pa i mahati rukama, zna i poljubit mamu (kad hoće heh)...al' nažalost, i dalje smo ranoranioci...jutros je ustao u 5h, al' ja k'o fina majka ispred krevetića upalila laptop i bumbu i on gledao to još nekih sahatak...meni zauhar i to :)

jelena - kako si ti? Kako grudi?
lady - mahanje i od stare raje hehe
mersiha - sa malim zakašnjenjem - sretan mali rođendan! Još toliko i eto godine! Da ti A. bude zdrav, veseo i da te sluša :)
zanzibarka - ne uvodi dohranu na svoju ruku...zelena stolica može značiti da si i ti jela nešto što u sebi ima puno željeza, pa je i on to izbacio...a žene su tu sve fino rekle :) No sikiriki, nek beba samo siki :)

pozz svim mamam i bebicama!

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 31962
21.11.2011 10:26:05   
mersiha 77

jutro user posted image

ja bih ti savjetovala ako hoces poslusaj a sigurno sam starija od tebe
ma neslusaj nokog nek ti na jedno udje a na drugo izadje uho
mom sinu je 6 mjeseci juce bilo a svekrva i dan danas kad god ga uzme kaze jesil to gladan,nedaju ti da jedes
jeste reko nedamo mu zivi od have vidis da moze i to,a cak sta vise i fino napreduje od have hahahaha

Neposredna veza do poruke: 31963
21.11.2011 10:28:26   
mersiha 77
super bebo hvala puno,ma nikad nije kasno
vazno je da si se sjetila
kako je tvoja bebica?

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 31964
21.11.2011 10:34:43   
sweet insanity
joj ovaj google mi zna prisjest pravouser posted image cackala nesto i naletim na temu glute,celijaklija blah blah blah i nadjem na simptom flatulecija sto s emeni cesto desi da mi se naduva stomak, sa tim sma imala na faxu problema jedno godinu dana  al bas pravi, sada manje ali ono nista strasno i odmah ja "da nemam celijakliju"......ccc-hipohondrija, odmah 100 dijagnoza nadjem.

Neposredna veza do poruke: 31965
21.11.2011 10:36:05   
palachinken
mersiha, sretno pola velikog rodjendana i jedan dan! Ljubi Anesa user posted image

Neposredna veza do poruke: 31966
21.11.2011 11:12:45   
Ašoni
Jutro drage RR drugarice user posted image Nije nas bilo danima...gosti, obaveze i vikend u znaku Balaša user posted image Nemoguće vas je pohvatati, samo nešto s ove posljednje stranice. Ja zaradila prehladu, A. je dobro i zdravo, nadam se da će tako i ostati, aBd, samo da joj mama ne prenese ove slinice i kašljucanje.

Bebix, imate i naš lajkić user posted image
Palachinken
, bravo za okretanje, nadam se da će brzo proći i te slinice, pa da i sunet obavite.
Superbeba, dečkić već veliki, svašta naučio, bravo user posted image user posted image I ja sam ti takva fina majka, kad ne pali ništa, pali bumba pored kreveta user posted image I A. je naučila tašunanje i pa-pa, i više ne pada ko s kruške nego se fino spusti na guzu user posted image

Ostale ženice, nadam se da ste i vi i bebice dobro, želimo da tako i ostane user posted image

Neposredna veza do poruke: 31967
21.11.2011 11:20:56   
sweet insanity
Palachinken, ja ne upratih, Mahdi se okrece?user posted image

(odgovor članu Ašoni)
Neposredna veza do poruke: 31968
21.11.2011 11:28:00   
bebix
Hvala na lajkanjuuser posted image user posted image
Asoni jel tvoja beba na albumu 1 druga slikauser posted image  
I da, cestitam sve sto se ima cestitati, dobrodoslica novim mamicama i bebicama i zelimo brz oporavak onima koji su nam bojesni, Jelena nedaj seuser posted image , mi smo ovih dana malo skitali pa ne stizem citatiuser posted image

(odgovor članu Ašoni)
Neposredna veza do poruke: 31969
21.11.2011 11:29:58   
Ašoni
IZVORNA PORUKA: bebix

Hvala na lajkanjuuser posted image user posted image
Asoni jel tvoja beba na albumu 1 druga slikauser posted image  
I da, cestitam sve sto se ima cestitati, dobrodoslica novim mamicama i bebicama i zelimo brz oporavak onima koji su nam bojesni, Jelena nedaj seuser posted image , mi smo ovih dana malo skitali pa ne stizem citatiuser posted image

Jeste bebix to ti je moj švrćo nestašni user posted image

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 31970
21.11.2011 11:32:36   
minie
Pozdrav drage moje,

Ni ja odavno nisam pisala, ovaj mali se navadio na ruke, po danu samo hoce da se nosa, pa nemamo vremena user posted image , ali hB po noci super spava. Sam zaspi u kreveticu user posted image

Poslije idem na kontrolu, onu prvu poslije poroda, a tako mi je mrsko. Moram otici zbog onih hematoma koji su mi se bili pojavili u unutrasnjosti i sto su ih sili sa morem konaca. Pa da vidimo je li to sve fino zaraslo. Mene nista ne boli, ali sto je sigurno, sigurno je.

Palacinken
bravo za okretanje, i nadam se da ce ubrzo nosic biti bolje i da cete moci sunet obaviti.

Zanzibarko avatar ti je   user posted image user posted image user posted image user posted image

Jelo kakva je situacija kod tebe, kako grudi, bebac?

Ja sam glasala za sve bebice mama sa RR i za jos puno slatkih bebica.

Svim slatkim bebicama i njihovim mamicama veliki hug

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 31971
21.11.2011 11:34:14   
bebix
Med medeni, slika je prava, lajkala sam neznajuci da nam je to dlugalicauser posted image user posted image

(odgovor članu Ašoni)
Neposredna veza do poruke: 31972
21.11.2011 11:39:31   
Ašoni
IZVORNA PORUKA: bebix

Med medeni, slika je prava, lajkala sam neznajuci da nam je to dlugalicauser posted image user posted image

Hvala ti user posted image Te lajkove posebno volim user posted image I za tvog slatkonju idu isti komplimenti, mašalah, veliki je dječak user posted image

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 31973
21.11.2011 12:02:19   
lepetetka
Ćao ženice!! Ni nas nije bilo ova dva dana, išli kod mojih, pa juče porodično u šoping, a kada smo se vratili najaviše se gosti jaaaako dragi, baš sam se ismijala pravo, došlo mi ko terapija hahahaha..
Mersiha i od mene sa zakašnjenjem čestitke za polurođendanko!!!!user posted image user posted image
Zanzibarko ne brini za zeljene stolice svi smo ih ponekad imali user posted image
Ciciban nadam se da je bebi OK user posted image
Jelo nadam se da nekako izduravaš sa mlijekom, da ti što prije te tegobe prođu user posted image

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu Ašoni)
Neposredna veza do poruke: 31974
21.11.2011 12:03:39   
srnicka24
bEBIX, I JA SAM LAJKALA user posted image Mojoj Ejni jos aBd 10 dana do punih 4 mjeseca, ja sam joj vec počela davati sokice...probali smo od jabuke i breskve, pomalo. Sve rado prihvata, mislim da necu imati problema sto se tice hrane user posted image Nadam se da nisam pogriješila, to joj je prvo što je probala pored mlijeka...Šta mislite, kad da počnem s kašicama?
Mersiha 77, isto mi je tako, jel dođem kući svekrva uzia curicu i govori, jesil to gadnila, nece da mi te hrane i dok ja ne vidim ona njoj uvijek nešto stavi da lizne...jaoooo kako me to nervira!!!Danas treba da idemo ponovo kući, mislim da će joj već pite počet davat user posted image

Ejna, 03.08.2011. 3kg i 200gr, 55cm

(odgovor članu Ašoni)
Neposredna veza do poruke: 31975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1277 1278 [1279] 1280 1281   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1277 1278 [1279] 1280 1281   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *