Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 12:10:28
palachinken
srnicka, meni je van pameti da neko bez tvog odobravanja bilo sta radi/daje tvom djetetu. Ako nisi za to, slobodno skreni paznju. Nek se ljute, prece je tvoje dijete. A komentar "nece mu nista biti" nek okace macku o rep. Moje dijete je moja odgovornost.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 12:46:06
treciputmama
pozdrav zene!!! nemam kad citat, samo mi treba odgovor ako koja zna....danas sam planirala ici zubaru da vadim korijen-ostatak zuba se iskomado ko da je od pijeska hhaha-...posto cu, naravno da vadim uz anesteziju interesuje me da li cu moci da dojim bebicu i ako necu-koliko trebam cekat i sta da joj dam u medjuvremenu...a nemam ni ad , pa da li bih trebala kupit ili moze mlijeko - mala ima puna 4 mj.... nadam se da ce mi ubrzo neka odgovoriti jer idem oko 15.00 h
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 12:47:10
bebix
Masala veliki za sve te velike bebare, sto vec jedu raznovrsnije, ja jedva cekam taj period, posto me vec tako tuzno gleda kad ja jedem isto kao da hoce i on i jos cmace ustima Ciciban nadam se da je sve ok..
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 12:47:48
animagical
IZVORNA PORUKA: treciputmama
pozdrav zene!!! nemam kad citat, samo mi treba odgovor ako koja zna....danas sam planirala ici zubaru da vadim korijen-ostatak zuba se iskomado ko da je od pijeska hhaha-...posto cu, naravno da vadim uz anesteziju interesuje me da li cu moci da dojim bebicu i ako necu-koliko trebam cekat i sta da joj dam u medjuvremenu...a nemam ni ad , pa da li bih trebala kupit ili moze mlijeko - mala ima puna 4 mj.... nadam se da ce mi ubrzo neka odgovoriti jer idem oko 15.00 h
hoces, imas tekst o tome na djeca. org i na dojenje je in na fb
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 12:59:32
bombina
zanzibarka- meni su svi u pocetku govorili moras dohranjivat dijete,ja sam se samo pravila da ih ne cujem...nego kad i sama osjetim da je mane mlijeka,samo je cesce hranim i onda se sve ponovo raspada od mlijeka...samo ti po svom,sve ti saslusaj i sta ti se svidja prihvati,sta ne odbaci i zdravo... srnicka24-al reci svekrvi samo joj od pita smije dat krompirusu,ne sve pite salim se naravno
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 13:13:24
bebix
Hvala Sweet, povoljna mi je ponuda 100 kom velicina 3, to je vise 18 komada nego sto dodje pampers active b., nadam se da ce biti dobre ovom malom pisonji
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 13:19:20
ciciban26
Evo nas od doktora...Ovo veliko cudo je besezitis reakcija na bsg vakcinu..Prvo sto ga rijetko koja beba dobije a drugo obicno se upali jedna limfna zlijeza..Pedijatrica nas poslala na uzv koji je pokazao 4upaljene zlijezde .Upuceni smo kod djecijeg hirurga da da svoje misljenje ali je na Kosevu haos-klaonica pa smo zakazali sutra privatno.. Nadam se da ce doro proci..Tjesi me bar sto to nju uopste ne boli ali grozno i strasno izgleda
Hvala vam drage moje sto brinete za nas Jelo Bebix evo idemo da damo glasic
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 13:24:16
sweet insanity
Mi probali hipp good night fine apple sa AD-om i mala je bila super, dojila i sad evo vristala dok nije sve ispovracala u ogromnoj kolicini, a i prolsi puta AD kad je probala je povracala
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 13:31:19
Cickolini
Samo da mahnemo ... nemam snage pisati. Na dijeti sam pa mi se sve vrti ispred ociju hahaha Kupis u prodavnici neki paket 22 eura i tu ti je sve sto smijes pojesti za 5 dana. Jedam sad neku cokoladicu za rucak u kojoj svega ima osim cokolade ....
BTW sinoc sam pisala da je D zaspala u pola 8 na laminatu ... bojala sam se hoce li se jutros rano nadici .. ali sreca probudila se u pola 9 :)
Bebix glasali smo ....
< Poruku je uredio Cickolini -- 21.11.2011 13:33:19 >
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 13:36:12
animagical
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Mi probali hipp good night fine apple sa AD-om i mala je bila super, dojila i sad evo vristala dok nije sve ispovracala u ogromnoj kolicini, a i prolsi puta AD kad je probala je povracala
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 13:44:53
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: animagical
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
evo i sad povraca, puno, sad je zuto......idem pedi javit al bez nje....ne bih rekla da je alergija jer je u prvom mjesecu pila 7 dana i 1 dan u sept kad je nisam smjela dojit...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 13:51:42
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: animagical
da ali kad je tada pila ad pila je samo to, a sada mijesa...
pa sad normalno doji i pojela je hapicu u kojoj ima ad riza i jabuka.....a prije 10 dana samo 25 ml bez iceg i dojila je , znaci probala ga je ukupno 7-10 dana za ovih 5 i pol mjeseci i 2 puta joj nije sjelo ni smao ni evo u kasici.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 13:54:51
bebix
IZVORNA PORUKA: ciciban26
Evo nas od doktora...Ovo veliko cudo je besezitis reakcija na bsg vakcinu..Prvo sto ga rijetko koja beba dobije a drugo obicno se upali jedna limfna zlijeza..Pedijatrica nas poslala na uzv koji je pokazao 4upaljene zlijezde .Upuceni smo kod djecijeg hirurga da da svoje misljenje ali je na Kosevu haos-klaonica pa smo zakazali sutra privatno.. Nadam se da ce doro proci..Tjesi me bar sto to nju uopste ne boli ali grozno i strasno izgleda
Hvala vam drage moje sto brinete za nas Jelo Bebix evo idemo da damo glasic
Hvala Zelim ti od srca da to prodje tvojoj princezici sto prije, ne sekiraj se jer ces tako i njoj prenijeti nervozu, sretno sutra na pregledu uz vas smo
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 13:59:33
Super Beba
treciputmama - možeš dojit' bez problema, s tim da će ti dr. vjerovatno reći da prvi podoj baciš...al' zato nema potrebe, već se oni jednostavno ograđuju...ako mama može nakon CR i anastezije da doji, nema razloga da ne doji nakon lokalne kod stomatologa...ja sam nedavno vadila korijen i dojila sam, ništa nisam ispumpavala... ciciban - biće sve aBd ok bebix - mi smo dugo koristili babylove, i extra su nam bile..sad smo prešli na lumpi i on se pokazao kao odličan i ekonomičan... mersiha - hvala što pitaš, bebač raste i raste :)))
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 14:17:50
Super Beba
IZVORNA PORUKA: Cickolini
Samo da mahnemo ... nemam snage pisati. Na dijeti sam pa mi se sve vrti ispred ociju hahaha Kupis u prodavnici neki paket 22 eura i tu ti je sve sto smijes pojesti za 5 dana. Jedam sad neku cokoladicu za rucak u kojoj svega ima osim cokolade ....
BTW sinoc sam pisala da je D zaspala u pola 8 na laminatu ... bojala sam se hoce li se jutros rano nadici .. ali sreca probudila se u pola 9 :)
Bebix glasali smo ....
dobre fore...meni su dijete uvijek mrske, jer moram kuhati i brojati gramažu i sl., a meni to baš peglancija...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 14:22:16
mala_sa
Eh evo i nas Adin je danas uspio doci do kaktusa i uhvtiti ga rukom sreca ovaj ima jako krute one bodle pa mu se nijedna nije zabola (bar ja nisam vidjela), a i on se odmah opet nastavio igati
bebix mi od rodjenja koristimo babylove i super su nam... imate glasic
srnicka ja svom A nikako ne dajem sokice (ponekad caj ili vodu), jer oni imaju dosta secera, pa nisu bas ni zdrvi za malo "deblje" bebe
treciputmama slobodno ti njoj dadni da doji, moj A je uvijek poslije anetezije dojio...
ciciban ljubimo malu slatku curicu, i da vam se te zlijezde sto prije smire
palachinko za debelu guzu
Super bebo i bint masAllah drugari bi jos malo mogli i da nam sami setaju
bolesnim bebicama zelimo sto prije da nam ozdrave
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 14:28:27
mersiha 77
hvala drage moje,ljubimo i mi vas! zanzibarko sto se tice svekrve kod moje to ostaje samo na pricama,nesmije nista progovorit jer sam joj sasula sve u lice prije dvije sedmice kad je po hiljaditi put zasmetala joj ogrlica od cilibara koju nosi Anes a moj brat mu kupio i donio i mi dosli a ona ti po ko zna koji puta jesteli citali na hrvatskom teletextu u Francuskoj zabranili te ogrlice,e onda sam se ja raspalila i nagovorila joj se,a ona meni za uzvrat napravila pisaku umjesto kafe i nisam joj htjela ni popiti unuk joj je evo bolestan i smrca i curi mu na nos dvije sedmice nikad nije nazvala da pita kako je a kamoli dosla toliko o sveki i ostalo je dace nana pite,a ja u sebi kazem hoces u panjevima a ti sweet pocni djetetu davati povrace i voce,mani se tog AD-a vidis da joj negodi uz dojenje moj anes koliko god da pojede necega dojenje je obavezno pozdrav svima
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 14:29:26
Super Beba
IZVORNA PORUKA: srnicka24
bEBIX, I JA SAM LAJKALA Mojoj Ejni jos aBd 10 dana do punih 4 mjeseca, ja sam joj vec počela davati sokice...probali smo od jabuke i breskve, pomalo. Sve rado prihvata, mislim da necu imati problema sto se tice hrane Nadam se da nisam pogriješila, to joj je prvo što je probala pored mlijeka...Šta mislite, kad da počnem s kašicama? Mersiha 77, isto mi je tako, jel dođem kući svekrva uzia curicu i govori, jesil to gadnila, nece da mi te hrane i dok ja ne vidim ona njoj uvijek nešto stavi da lizne...jaoooo kako me to nervira!!!Danas treba da idemo ponovo kući, mislim da će joj već pite počet davat
iskreno, mislim da ti je rano za sokiće, pogotovo da to budu prvi ukusi...moj mali ima 9 i kusur mjeseci i samo sam mu jednom dala sok od šljive zbog probave (ja sam malom davala iscijeđenu domaću jabuku i grožđe i slabo je htio..al zato vodu pije k'o lud)....k'o što ti je rekla mala_sa, u tim sokićima ima šećera, koji su njima apsolutno nepotrebni...a za hapice, isto tako, mislim da nema potrebe da žuriš s tim..ako ti mala doji, slobodno čekaj 6 mjeseci..ako ti se ne da čekati toliko, onda počni najranije sa 5 mjeseci...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 21.11.2011 14:32:19
mersiha 77
mala_sa sta rade ti tamo tvoji zemljaci sto zabranise da bebe nose ogrlice od cilibara? kako je Adin? ma moj nece ni da puze ljenguz,samo se prevrce tamo ovamo i to je to! nek se sta pojede i netreba nista vise