Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 7.11.2011 12:30:42
mala_sa
Jutro i od nas, ovdije kisa tako da nam propade danasnji plan za setnju A se evo valja na podu, a ja odoh da "doruckujem", ako uspijem i to od njega sad je spucao jednu slanu kasicu, hB poceo je normalno da jede kao i vrsnjaci (prije je sve nesto pomalo mrljavio)
Lady kad Nadja krene na spavanjac odmah i ti u horizontalu
Iman mila
Ostale moje drage zelimo vam lijep i ugodan ovaj bajramski dan
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 7.11.2011 15:53:00
taurus
evo i mene
bajram šerif mubarek olsun
mi juče cijeli dan u skitnji, jutros sam imala još samo jednu posjetu da obavim, evo napravila ručak pa čekam da se moji probude, mm uhvatila neka prehlada samo da ne pređe na djecu
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 7.11.2011 17:43:29
rose
pozz zene moje...ja ne znam u sta mi prodjose ova 3 dana sreca pa sam sutra uzela slobodan dan a imam posla pa cu od kuce uraditi nesto za posao...i nadam se sutra setati sa svojom micom ...da iskoristim koliko mogu inace S i dalje vjezba dizanje na noge i padanje na guzu s tim sto se sad pored krevetica i ogradice dize i uz fotelje a puze iskljucivo na koljenima i rukama...ko prava beba ...bebelindja mamina
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 7.11.2011 18:06:09
rose
IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam
IZVORNA PORUKA: ladyblue
IZVORNA PORUKA: vila_7
A meni je fakat da bjezim s ove teme jer vidim sve one divne trudnjacice sto sam pratila-vec su se preselile ovdje hB!
zar nisi pobjegla?! Ja moram svracati i ovdje...sta cu kad sam ih zavoljela pa mi se tesko od njih rastati?!
ladyblue i mi cemo brzo aBd za vama...... sta li je sa rose kad slavi Soraja rodendan nisam bila dugo na temi pa ne upratih........mi smo trenutno u fazi planiranja. Nasli smo prostor tata ce nam obezbjediti muziku ma hajjjjjjjjj jos spisak da naporavimo i menu
draga moja mi rodjendan slavimo u nedjelju aBd u kuci a ti ako si horna, bujrum doci...mozes se tajmirati sa mojima pa vozi za njima a mozes i malo kasnije kad sam i planirala pozvati nekoliko beba pa ako moze bilo bi mi drago da te vidim
odustali smo od torte s fondanom jer je dedo imao zelju unukici donijet tortu tako da cemo mu ispuniti zelju
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 7.11.2011 18:59:52
tukica
eh evo i nas nakon svih bajramcenja uh uh sta sam se naslusala placa od ove moje smizle... danas je mm pukao film u autu, buduci da je mala kmecala onako iz hira, i pustio je da otplace, a ona se jadna zacrvenila i kao pocela povracati (sto uvijek radi kad ne obracamo paznju na nju) i kad se umorila od svega, zaspala... uh, ja stvarno nemam zivaca za to... ali, ne smijem joj popustati vise jer me bas urikta... mil.stvari sam napravila lose sto se tice nje i nadam se da ce ove nove mamice sa foruma uciti na mojim greskama... sad ce mi biti tesko da sve to poispravljam, ali moram... nadam se da ste mi sve dobro, zdravo i bar malo odmorno...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 7.11.2011 19:16:02
rose
IZVORNA PORUKA: tukica
eh evo i nas nakon svih bajramcenja uh uh sta sam se naslusala placa od ove moje smizle... danas je mm pukao film u autu, buduci da je mala kmecala onako iz hira, i pustio je da otplace, a ona se jadna zacrvenila i kao pocela povracati (sto uvijek radi kad ne obracamo paznju na nju) i kad se umorila od svega, zaspala... uh, ja stvarno nemam zivaca za to... ali, ne smijem joj popustati vise jer me bas urikta... mil.stvari sam napravila lose sto se tice nje i nadam se da ce ove nove mamice sa foruma uciti na mojim greskama... sad ce mi biti tesko da sve to poispravljam, ali moram... nadam se da ste mi sve dobro, zdravo i bar malo odmorno...
ma kakve si to stvari napravila lose?
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 7.11.2011 19:30:05
klemzi
Mila moja Klemzi...user posted image user posted image
Dobro sam, koliko mogu biti...trudim se biti jaka za tatu i seku...
Danas sam se zauvijek oprostila od svoje mamice...i postala svjesna šta sam izgubila...
Curice moje, Bajram Šerif Mubarek Olsun...nadam se da vam je lijep i veseo!
Budi jaka draga moja...ništa ne možemo promijeniti...imaš svoju Imančicu, da te utješi. A mami svojo ćeš sigurno biti na ponos dok si živa..ljubi te tvoj drugarica
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 7.11.2011 19:36:06
tukica
Eh rose, napravila sam to da, cim zakmeci, ja letim do nje i sad kmeci za svaku sitnicu... ne zna se sama igrati ako ja nisam tu, spava sa nama umjesto sama u krevetu, nece na stomacicu da bude jer je nisam htjela stavljati stalno jer je plakala i nije voljela taj polozaj, nece da jede nista osim sike, nece nikome da ide niti da je iko cuva, uvijek place kod drugih, jer je takva bila otpocetka, pa sam je uvijek pazila i sad je takva... mislim da je do mene, da sam mogla pametnije neke stvari uraditi, imam osjecaj da sam u svemu ukakila stvari jer sam bila preslaba i mozda pomalo glupa kad je ona u pitanju...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 7.11.2011 19:54:49
ladyblue RR
nisi glupa nego nisi dovoljno jaka. sve mi želimo najbolje svom djetetu ali kod mene je parola "ne preko mojih leđa". sa djecom od početka treba da se zna ko je ko i gdje je kome mjesto.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 7.11.2011 20:54:59
palachinken
tukice, ima stvari na koje jednostavno ne mozes utjecati, dijete je takvog karaktera, vezano je za mamicu i sta ces sad - nisi ti glupa ni izdresirana. Druga djeca su samostalnija, zabavljaju se sama, pa ce se opet naci neko da promrmlja kako mu roditelji ne posvecuju dovoljno paznje. Idi prema vlastitom nahodjenju, nema tu pravila.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 7.11.2011 21:19:41
Medi_87
Hlllo curek, Bjaram Serif Mubarek Olsuna onima koji obiljezavaju puno zdravlja, srece i rahatluka od srca vam zelimo M i ja Mi smo jucer crkli od umora pa smo sve troje zaspali u 8 i nismo primali goste Zato smo se danas nahodali, sutra takodejr idemo u skitnju a aBd u cetvrtak primamo goste Nadam se da su sv ebebice ok, i mamice takodjer poseban za Iman
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 7.11.2011 21:29:22
rose
IZVORNA PORUKA: tukica
Eh rose, napravila sam to da, cim zakmeci, ja letim do nje i sad kmeci za svaku sitnicu... ne zna se sama igrati ako ja nisam tu, spava sa nama umjesto sama u krevetu, nece na stomacicu da bude jer je nisam htjela stavljati stalno jer je plakala i nije voljela taj polozaj, nece da jede nista osim sike, nece nikome da ide niti da je iko cuva, uvijek place kod drugih, jer je takva bila otpocetka, pa sam je uvijek pazila i sad je takva... mislim da je do mene, da sam mogla pametnije neke stvari uraditi, imam osjecaj da sam u svemu ukakila stvari jer sam bila preslaba i mozda pomalo glupa kad je ona u pitanju...
hm tesko ali ona je jos mala i polako joj mjenjaj ponasanje i ocekivanja...ni ja svoju S ne pustam da se zakocene od placa ali ni ne letim za svaku sitnicu...nekako je moja taktika bila ako place, pridji, miluj je ali je ne dizi e sad tvojoj je 6 mjeseci pa ces mozda morati malo drugacije metode....i jako sam protiv tog zajednickog spavanja...mada da je mozda vristala, mozda ni ja ne bih imala puno izbora ...mene sad moj tata recimo zna peglati sto svoju S nisam naucila da zaspi tamo gdje joj se prispava...tipa i na podu ako treba... a ja se svim silama trudila da moje dijete nauci da je krevet mjesto za spavanje i recimo jako drami preko dana kada joj se spava...cim je stavim u krevetic vriska...al je recimo svjesna da kad je stavim u krevet a mrak je u sobi da treba da spava...i mada ona po pola sata sjedi u kreveticu, brblja i izvodi burgije, ubrzo se spusti u krevetic i spava
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 7.11.2011 21:29:30
Super Beba
I ja malo da mahnem mojim ženicama :) Nadam se da ste fino bajramovale...kod mene baš frka bi ova 2 dana, al' lijepo vala :) Mali spava, zaspao na putu do kuće...ne može taj duže od 20h, džaba :)
tukice - vjerovatno si na masu stvari ti navikla svoju curicu, al' s druge strane, djeca imaju svoj karakter od 1. dana...al' ponovo, imaš još vremena da ispraviš krivu Drinu, samo moraš stisnut zube i izdurat...djeca se mijenjaju iz dana u dan, gledaj da sada postaviš neke svari na svoje mjesto..a to za "ne zna se igrati dok ti nisi tu", mom malom je nešto zanimljivo čitavih 5 minuta i onda haj izmišljaj nešto novo..jednostavno, takav je..kaže svekrva da je i MM bio takav - igranje sam sa sobom - 0 bodova :) koliko god ga ja pokušala zaigrat s nečim, on nema živa mira...helem, nemoj se puno nervirat i doći će aBd sve na svoje :)
lady, taurus - kad će kafa? Ostaje li srijeda? rose, esmina - i vama se opasno približilo :) odoste i vi u velike
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 7.11.2011 21:31:50
Cickolini
Hej drage moje ... Da i mi mahnemo ... Danas smo citav dan proveli na klinici za neurologiju. Kaze nam doktorica da djeca sa njenim ostecenjem mozga obicno hodaju i pricaju. Neka sa manjim ili vecim smetnjama, ali bez puno vecih odstupanja Ja se odmah rasplakala od srece ...
Nikad nece biti balerina, ali to ne znaci da nece normalno moci zivjeti. Reko ja zdrava i prava i ni b od balerine
Tutkice nisi ti glupa samo si slabija, ali svi mi imamo neke svoje slabosti. Ja sam se trudila kao i Lady da je osamostalim i prilicno je samostalna, ali vidim da ipak voli najvise kod mene ... Sto mi na neki nacin i prija. Pokusaj pomalo da je ucis da se sama zabavlja i igra. U pocetku ce protestovati, ali morat ce se nauciti. Budi jaka ... Jer ja sam misljenja da izmorena mama nije dobra ni sebi ni bebi ... I iskreno mislim da bez obzir na karakter bebe mi smo ti koji bebe usmjeravamo i ucimo tako da je njihovo ponasanje najvise nasa zasluga ... Sretno draga
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 7.11.2011 21:44:49
rose
IZVORNA PORUKA: Cickolini
Hej drage moje ... Da i mi mahnemo ... Danas smo citav dan proveli na klinici za neurologiju. Kaze nam doktorica da djeca sa njenim ostecenjem mozga obicno hodaju i pricaju. Neka sa manjim ili vecim smetnjama, ali bez puno vecih odstupanja Ja se odmah rasplakala od srece ...
Nikad nece biti balerina, ali to ne znaci da nece normalno moci zivjeti. Reko ja zdrava i prava i ni b od balerine
kako je dobro procitati ovako nesto a mogu misliti tebi cuti
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 7.11.2011 21:54:00
SailorMoon
IZVORNA PORUKA: rose
hm tesko ali ona je jos mala i polako joj mjenjaj ponasanje i ocekivanja...ni ja svoju S ne pustam da se zakocene od placa ali ni ne letim za svaku sitnicu...nekako je moja taktika bila ako place, pridji, miluj je ali je ne dizi e sad tvojoj je 6 mjeseci pa ces mozda morati malo drugacije metode....i jako sam protiv tog zajednickog spavanja...mada da je mozda vristala, mozda ni ja ne bih imala puno izbora ...mene sad moj tata recimo zna peglati sto svoju S nisam naucila da zaspi tamo gdje joj se prispava...tipa i na podu ako treba... a ja se svim silama trudila da moje dijete nauci da je krevet mjesto za spavanje i recimo jako drami preko dana kada joj se spava...cim je stavim u krevetic vriska...al je recimo svjesna da kad je stavim u krevet a mrak je u sobi da treba da spava...i mada ona po pola sata sjedi u kreveticu, brblja i izvodi burgije, ubrzo se spusti u krevetic i spava
Joj rose kao da pricas o mojoj maloj. hehe-. Ali i preko dana ako joj se spava brzo zaspi. Kako ste mi drage moje. Nije me dugo bilo ali i mi oko rodjendana. juce nam je bila god. i ljepo smo se proveli. Cickolino super vjesti draga, bas mi je drago da je tako super
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 7.11.2011 21:58:24
rose
IZVORNA PORUKA: SailorMoon
IZVORNA PORUKA: rose
Joj rose kao da pricas o mojoj maloj. hehe-. Ali i preko dana ako joj se spava brzo zaspi. Kako ste mi drage moje. Nije me dugo bilo ali i mi oko rodjendana. juce nam je bila god. i ljepo smo se proveli. Cickolino super vjesti draga, bas mi je drago da je tako super
sretan 1 rodjendan nama je aBd za 6 dana svaki dan kako joj cekam rodjendan ja se sjetim kako prosle godine u ovaj dan sam bila trudna i cekala svoju malenu...termin mi bio na danasnji dan a ona sebi jos malo produzila boravak
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 7.11.2011 22:02:28
SailorMoon
Joj i ja sam sve tako. i onda dan prije kad god pogledam na sat pomislim: sad sam bila u bolnici, sad su krenuli bolovi, sad sam bila u kadi, sad dobila inekciju, sad PDA, sad krenula.... i sve takoooo. i onda sam sva bila napeta citav dan i dok nisam dosla navece kuci i dobro oplakala kako mi djete brzo poraste nije me proslo...Uhh
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 7.11.2011 22:08:22
taurus
IZVORNA PORUKA: Super Beba
lady, taurus - kad će kafa? Ostaje li srijeda?
ostaje što se mene tiče a niko više se nije prijavio za kafu sad čitam da je rose sutra slobodna, pa ako hoćete da pomaknemo za sutra pa da nam se i rose pridruži rose
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
RR
Da li vam je nekad dosadno na RR?Mislim umrtve se svi,uvijek iste teme se koriste,i bude baš nekako glupo i javljati se.Ili je to samo meni tako,ponavljam nekad.
da,dosadi mi nekad (89%)
ne,uvijek mi je zanimljivo (11%)
Broj svih glasova: 112
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!