Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Esmina nama Kukolj sutradan skinuo zavoj ..ma ostario je i on al ne vidi se na njemu,trebala sam ga priupitat sta on koristi
Cickolini ma ako ti je D probala mlijeko nek proba i to..porasli su ovi nasi pa mozemo malo eksperimentisat..Ja cesto kupim ovom svom neki jogrtic..Nego de mi malo obolje objasni to vase koristenje hljeba da i ja probam..Ja sam dosad A davala hljeb samo kad mi jedemo a on place pa dam mu malo da usuti
esina i bebina mamo nemoj me pogrešno shvatiti nisam ti ništa prebacivala , samo kažem da se svi doktori razlikuju...eto puno različitih savjeta nakon suneta, pa čovjek i ne zna šta je ispravno, bilo bi dobro i da se razjasni da ostale forumašice kojih isto čeka znaju kako se ponašati nakon istog i kako tretirati ranicu, mada opet ovo je moje mišljenje ali eto mislim da se ranica ne bi smjela toliko kvasiti pa makar i kamilicom, jer sve što se više kvasi teže zarasta- opštepoznato,.... ali eto neka i druge žene kažu svoja iskustva, ne znam da li ima tema ali još će ženama trebati ovi savjeti...
Bint ja sam nosiljku proslijedila svekrvi da joj bude lakse cuvati malca..ona ga u njoj hrani, uspavljuje i ponekad zaveze kad hoce nesto uradit..tako da je i nasa jos uvijek u opticaju...i bice izgleda jos dugo..hehehe
esina i bebina mamo nemoj me pogrešno shvatiti nisam ti ništa prebacivala , samo kažem da se svi doktori razlikuju...eto puno različitih savjeta nakon suneta, pa čovjek i ne zna šta je ispravno, bilo bi dobro i da se razjasni da ostale forumašice kojih isto čeka znaju kako se ponašati nakon istog i kako tretirati ranicu, mada opet ovo je moje mišljenje ali eto mislim da se ranica ne bi smjela toliko kvasiti pa makar i kamilicom, jer sve što se više kvasi teže zarasta- opštepoznato,.... ali eto neka i druge žene kažu svoja iskustva, ne znam da li ima tema ali još će ženama trebati ovi savjeti...
Ja sam mog malca odmah sutradan okupala...htjela ne htjela cesto sam ga morala prati jer se svaki put ukaki i po cuni ..tako da je vodu bas tesko izbjeci u tim situacijama...Nasa je pravo brzo zarasla..a konce koje zene spominju nisam ni vidjela
E hvala vam na savjetima. Evo moja D puca hljeb za dorucak pa cemo puding kasnije.
Lejla ja ti D svako jutro za dorucak namazem krisku hljeba. Nista ne voli ko hljeb. Kupim joj onaj izrezani ko za tost (ali nije za tost haha) crni uvijek. Ne onaj sa zitaricama i ne onaj sto je samo obojen. Ovdje se moze uzeti pola takvog hljeba i stavim ga u frizider i svako jutro jedna kriska. Namazem joj pavlake, margarin za bebe i evo danas dzem. Kad namazem izrezem na kockice i to joj dajem ...
Evo sad doruckuje i jede pa sam ti slikala, a hljeb sam skinula sa neta...
Uh i to sunecenje :) Mi se dvoumimo dal' privatno ili u bolnicu, u principu isti doktori rade, samo privatno odmah dobijes dijete u ruke, a u bolnici nakon 2 sata, kako rece triputmama, da prvi put piski kod njih i da ne bude nekih komplikacija. Samo ne znam kako da ga ostavim medju nepoznatim ljudima da urla 2 sata, nit ce ga ko pogidnut i pronosat, pa zato naginjem privatluku, ali opet, dobro je da je u bolnici zbog ne daj Boze faktora. Eto, ne znam.
joj palachinken ja bih onda kod privatnika ako u bolnici ne daju odmah bebu-sta ja znam emni zao da bude sam medju nepoznatim. Zar nema opcija da i ti budes tu u bolnici?
< Poruku je uredio helena_7 -- 15.10.2011 10:17:50 >
mislis JA dok dojim? ako si na to mislila ja sam sve jela i Evi nista nikad nije smetalo,samo cajna kobasica a i to u samom pocetku 2-3 mjeseca- to sam skontala jer kad god bi gosti bili ja po cajnoj jer je volim i svaki put tu noc preplakala.
< Poruku je uredio helena_7 -- 15.10.2011 10:21:02 >
i ja mislim da pika jer sam i ja tako sa jajima - davala joj ne znajuci oko 8-og mjeseca..i onda kad sam se mislila kad uvesti-mama mi kaze pa davala si joj domacu tjesteninu i noklice u supi a to je sve sa jajima!
da,da ti dok dojis :) i generalno mame dok doje. Nama rekli u skoli za trudnice da ne jedemo, ali s takvim naglaskom, k'o da je radioaktivno u najmanju ruku.
joj stvarno ne znam - eto kazem ti - meni prehrana najnormalnija bila ko i u trudnoci - samo sam vodu pojacala. Meni nekako cak logicnije da bolje da je prvo proba"kroz mene" - pogotovo te alergene namirnice,pa da se organizam malo navikne prije direktnog unosa! To ja naravno samo LAICKI!
joj palachinken ja bih onda kod privatnika ako u bolnici ne daju odmah bebu-sta ja znam emni zao da bude sam medju nepoznatim. Zar nema opcija da i ti budes tu u bolnici?
Mislim da ga uzmu a tebi kazu da prostetas. Imam ja doduse olaksavajucu okolnost, sveki radi u bolnici, pa nek potegne stelu :) Nego, jel dr Kukolju jos uvijek sigurna ruka, ipak je on ostario :))
Jos jedno pitanje od ove mame neznalice haha Moja D bas hropti. Pa ja imam toliku potrebu da s eiskasljem kad nju slusam. Ali ona to mjesecima radi. Na plucima kazu nema nista. Ne znam sta da radim. Zaista para usi. Bas se brinem sta je ovo???
cickolini ja nisam imala s tim problema - evo sad moja kropti al samo dok spava jer je prehladjena pa se sline slijevaju dok spava-mada i to ne hropti dugo jer je zivcira pa pocne plakati sto ne moze lijepo disati. vidi na temi 1-2 pitaj,one su iskusnije
Jos jedno pitanje od ove mame neznalice haha Moja D bas hropti. Pa ja imam toliku potrebu da s eiskasljem kad nju slusam. Ali ona to mjesecima radi. Na plucima kazu nema nista. Ne znam sta da radim. Zaista para usi. Bas se brinem sta je ovo???
inhaliraj je malo pa vidi šta će se dešavati. naspi u šerpu vode i stavi kamilicu u cvijetu, neka malo kuha i onda malo D stavi iznad te pare.
što se alergena tiče, N je jela skoro sve. jela je jaje, jagode u jogurtu, kikiriki koji je u smokiju itd. još nije jela kivi ali ne brinem se oko toga jer nije bilo reakcije do sada ni na jednu namirnicu.