|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
9.10.2010 1:04:49   
melly__
Mamina bebo...to opet nema spavanja user posted image pussa za vas i user posted image user posted image

17.06.

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 2626
9.10.2010 2:03:21   
MaminaBeba
I još jedna besana noć iako sam danas na sve načine držala J budnog. Nije spavao od pola 7 do 1h. Sada je zaspao od 1 do pola 2 i očigledno se naspavao, ciči, smije se i jako plače ako ga ignorišem. Čak sam pokušala da ne obraćam pažnju na to što se probudio i mi smo bili zaspali uz prigušeno svjetlo i jednostavno ne ide.. Ovo traje od 20-tog dana četresnice i ja više zaista ne znam šta da radim od života? Sada se kajem što sam upisala drugu godinu faksa, jednostavno to neće moći nema šanse. Odlučila sam definitivno da se prilagodim ovome i da navečer od 8h počnem spremati doručak, kafu, ručak i večeru i da goste molim da dolaze u večernjem terminu pa da sjede slobodno do ujutro, jer ja drugačije ne mogu! Toliko sam iscrpljena, čini mi se kapi krvi u meni nema.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A sada sam se i ja prehladila, oči ne mogu da držim otvorene...

Ljubim vas sve!

Bedelindja - e prijo kod mene je odavno u modi hit INSOMNIA.. Samo da me vidiš, ličim na zombije i vampire! user posted image
NIKAD ne spavam prije 4h ujutro! Nikad nisam odspavala 2h u komadu! user posted image

Mely ljubi mi ljepotana pametnicu Mirzu!user posted image Kod mene evo radno, J u ruci i kucam. Nema spavanja!

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 2627
9.10.2010 2:08:13   
dzeni_nl
evo i mene, samo sto sam napisala svoj zadnji post ona se probudila i jos je budna, koliko vidim ne namjerava jos dugo da spava. sta da radimo drage moje sa ovom nasom djecom? evo mislim se da sebi napravim kafu i pijem, jer izgleda nema spavanja ove nociuser posted image

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 2628
9.10.2010 2:11:59   
melly__
Drage zene...nije vam lako nimalouser posted image ne znam sta bi vam rekla sem da se nadate da ce taj period nespavanja ubrzo biti iza vasuser posted image
A ja ne mogu nikad zaspati rano naveceuser posted image bas sam prokleta,imam priliku da spavam a ne mogu,sreca pa ovaj moj spico ne rani ujutruuser posted image
Ne dajte se..evo saljemuser posted image user posted image

17.06.

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 2629
9.10.2010 2:16:48   
MaminaBeba
MELY VOZ NA SPAVANJE!!!user posted image user posted image user posted image Ženo mila naspavaj se za mene! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 2630
9.10.2010 2:17:12   
dzeni_nl
uhh draga melly koliko sam umorna vise ne znam ni kako izdrzavam? a moja M. svaku noc produzi za sat vremena. posto je sinoc bilo do 3 veceras ce sigurno biti do 4, a mozda i duze. evo jednom rukom cuvam dudu, a drugom tipkam. blago se tebi pa ti je Mirza dobrica i spava na vrijemeuser posted image

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 2631
9.10.2010 11:03:42   
Lejla Ka
Dzeni, nemoj puno kafe ni crnog čaja, prelazi nešto toga kroz mlijeko, a na malu bebu i malo djeluje.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 2632
9.10.2010 11:20:58   
aida.
Evo ranoranilac stize user posted image user posted image sad nas je moja mama probudila telefonom, inace boga pitaj do kad bi user posted image user posted image user posted image Erol sinoc zaspo ja mislim oko 11, probudio se oko 5 dva put povuko siku i zaspo... opet se probudi u 7 i ja ga tad ostavim kraj sebe i sve spavali do maloprije dok tel nije zazvonio... oN JE SUPER HVALA bOGU, KASLJE ALI MNOGO MANJE, NOSIC JE BOLJE...DOBAR JE CIM JE SPAVO AL JE ZATO MENE POSTENO STEGLO... al neka je nek je on bolje a ja cu izdeverat.... ljubim vas sveeeee user posted image user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2633
9.10.2010 11:28:41   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Dzeni, nemoj puno kafe ni crnog čaja, prelazi nešto toga kroz mlijeko, a na malu bebu i malo djeluje.

zato moj lumpuje po noci ja kahvu pijem i previse user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2634
9.10.2010 11:39:42   
MaminaBeba
Ja kafu uopšte ne pijem. user posted image On je jutros u 4h zaspao opet.. user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2635
9.10.2010 12:15:53   
idacha
lijep pozdrav, drage moje bebearice i zenice.. evo i nas, padobranaca, konacno..
mm je na godisnjem, pa smo se posvetili nama dvoma tj troma u potpunosti :) to je razlog sto nas nema tako dugo.. bas mi je nesto cudno sto ne provodim sate na netu :) ali, moram reci, i ovako mi je lijepo...
pozelila sam pravo nase razgovore...
moram da se izvinem drugaricama na pp-u.. drage moje, ja se ubila trudeci se da se javim i napisem koju rijec, ali nece da posalje i gotovo..
helem, kod nas je sve da kucnem u drvo, mashallah.. Imran fino napreduje, cuna lijepo zarasta, skoro pa je skroz proslo... on, kako je veci, sve je interesantniji, pa vecinu vremena provodim sa njim opazajuci i uzivajuci u svim novim forama i fazonima... Imranu je 5 i po mjeseci, ali se vec sam dize da sjedi.. dr mi je, na snimanju kukova, rekla da je sve ok i da slobodno mogu da ga stavljam da sjedi od 6og mj, ali dijete jednostavno nece vise u polulezeci polozaj, nego se bukvalno sam uhvati za nogice i digne u sjedeci.. ja zaista nisam pristalica forsiranja ncega kod djece, lai kada vidim da dijete samo nesto hoce, ja se ne protivim.. tako da ga vec po malo pustam da sjedi.. poslije ga zavezem za sjedalicu, jer me opet strah da non stop bude u sjedecem poloazju.. pored toga, on je prava vristalina.. samo galami :) ruckimo fino, sve po malo.. uspjela sam da mu uvedem rucak oko 12-1 i jako sam happy kada porucki sve one silne boje koje mu izmiksam user posted image user posted image user posted image
i dalje mi fino spava, po cijelu noc.. sada, kada je mm na godisnjem, preuzme ga oko 7-8 kada se probudi, tako da ja odspavam do 10 i bas sam happy :)

kako ste vi? nemam sada vremena da citam sve redom, ali cim uhvatim vise vremena, nece mi biti mrsko da prelistam sve..
aida., melly, kanita, zoe, lilix, mybaby, maminabebo, monamuhadmed, sta, marijanna, felix, ma svima vam saljem veliki pozdrav i poljubac.

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

Neposredna veza do poruke: 2636
9.10.2010 12:25:06   
Anoniman
pozz svima vidim ima vas nahadjeni da nam brzo ozdraviteuser posted image .
Ja sam dobro mada nesto slabo spavam,jer svasta sanjam uzadnje vrijeme user posted image boze sacuvaj trebam dobiti neznam kad pa,sam jutros mamu zvala pitala kad je imala jer dobijemo ublizu.Svasta sam sanjala pa se prepalauser posted image uh,nedo Bog da su svi snovi istiniti.
Mona,kako nam je medena mala jel porasla kako slusa?
idacha bravo za user posted image user posted image user posted image user posted image vidim slusa papa svasta mami ljubim vas
Mirkica,Mamina bebo,nije vama lako,vidim i dalje mucite se s nespavanjem--proce abd.samo strpljenja nece vjecno
Aida drago mi je da je drug bolje hb.ti se cuvaj i ja sam fujjj,neka mi zima u kosti usla nedo Bog nahlade
dzeni.tvoja se mala navikla zaspat uz sisku i kod nas je bilo tako isocetka pa sam zato nabavila cucuuser posted image ,da ga odviknem uh jedva sam ga odvikla al sam uspjela.
Melly,kako ste nam vi?user posted image
bedelindja i ostale zeniceuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu idacha)
  Neposredna veza do poruke: 2637
9.10.2010 12:45:31   
lejla_r
Drage moje mame i bebe, puno pozdrava u ovaj lijepi suncani dan od nas dvije, a posebno za nasu "aprilsku" generaciju, Idacha, pusa za momcinu i od srca sve najbolje povodom sunecenja.

Draga moja MaminaBebo i Mirkice, kao da sebe slusam. Moja djevojcica u prvih 40 dana spavala bi po dva sata, rijetko kada tri, i bila budna tri sata, ja se ne sjecam da sam tada u komadu duze spavala od dva sata. Apsolutno dan i noc se nisu razlikovali. A sa cetrdeset_im danom sve ko rukom odneseno, dijete zaspi u 9 navece a probudi se u 8 ujutru, uz jedno ili dva dojenja, sada skoro vise ni jedno, a samo dojimouser posted image user posted image user posted image , prvih 5 i po mjeseci i bez vode i bez caja, a sada vec imamo jedan obrok kasaste hrane. Jedino sto vam mogu savjetovati je da se prilagodite bebinom ritmu, spavajte kad ona spava, ako nista samo lezite kraj nje i odmarajte, gosti nek se malo urazume i postuju to da niste u stanju da o sebi vodite racuna (ja se ne sjecam kad sam se posteno pocesljala u prvih cetrdeset_ dana) a kamoli da dočekujete svijet i neka vas malo popuste. Mene je ta nesanica kostala nestanka mlijeka negdje oko 28. dana, kad nisam nervni slom dobila, apsolutno ni kapi vise nije bilo, a prethodna zadnja tri dana spavala sam mozda sest sati. I tada sam se posteno naspavala (cijelih 5 satiuser posted image ) dok su moji bili s bebom i dojenje se ponovo uspostavilo. Tijelo pamti, neka vam u ovih par dana obaveza bude samo beba i vi same, vidjecete da cete osjecati bolje. A ostali nek se malo pritrpe.

Puno pozdravauser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio lejla_r -- 9.10.2010 12:50:25 >

Neposredna veza do poruke: 2638
9.10.2010 13:21:21   
Mona Mohamed
Mamina Bebo, ne bi bilo lose da se izvines i kazes da nisi spremna ni za kakve goste. Jako mi je zao. Voljela bih da sam ti blize pa da ti nekako pomognem. Kada Jaman spava, pokusaj i ti zaspati a sav posao neka stoji. I ja cesto rucak pravim navecer pa u frizider jer djevojcica voli da se mazi bas u vrijeme kada pravim rucak i kada muz treba doci sa posla. Nemoj biti tuzna zbog fakultetaj jer je to dio zivota koji ces aBd nadoknaditi dok Jaman poraste i na neki nacin osamostali se.Zelim ti svako dobro i mnogo snage i sabura da prebrodis ovaj period. Veliki zagrljaj.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu lejla_r)
Neposredna veza do poruke: 2639
9.10.2010 13:58:53   
dzeni_nl

ma ja pijem kafu samo ujutro i ponekad oko 18 sati navecer al tada pijem bez kofeina bas zbog spavanja. A caj nikako nepij.

Moja M zaspala sinoc oko 3 u 9 se probudila presvukla je i samo jela i opet zaspala. Jos uvijek spava, a vec je 14 sati. Mm je budi, al ona nista. Vani bas toplo pa bi da idemo u setnju, al ona nece da se probudi.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2640
9.10.2010 14:51:17   
Lejla Ka
Spavaj ženo! user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 2641
9.10.2010 17:59:25   
MaminaBeba
Mona mila Mona.. Vjeruj kao da si mi i pomogla! Ti si jedno veliko dobroćudno srce!user posted image Ljubim te i ljubi mi Aishu! Evo J spava, ali se budi svakih 15 minuta. Uf, baš sam preumorna.. user posted image

Aida baš mi je drago da je E bolje! I još draže mi je čuti kako lijepo spava. user posted image On je zlatan dječak!! user posted image

Idacha e dušo kako mi je drago da se Imi oporavlja i da mala čuna više ne boliiii.. user posted image Samo uživajte vas troje, nema ništa ljepše od toga! A baš sam se zapitala neki dan zašto li ne pišeš i je li Imi dobro! Drago mi je da čujem lijepe vijesti! user posted image user posted image

Lejla_R ja bih i nekako izdeverala četresnicu. Ali meni ovo traje od dvadesetog dana četresnice do dana današnjeg, a njemu je danas u dobar čas 2 mjeseca i 2 dana. I ne spavam skoro nikako. Ako uhvatim po 15 minuta u 24h to je odlično.. Ja se samoj sebi divim!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2642
9.10.2010 18:03:03   
SailorMoon
cao drage zenice. SAmo da vam kazem da mi je ova tema super. I ako nase bebce jos nije stiglo, ali kako nam se termin sve vise i vise priplizava ja sve cesce ovde citam vasa iskustva. Malo se bojim kako ce kod mene biti. Muz mi ima 2 sed. odmora, ali pobogu neznamo kad da ih uzme, kad bebi moze da dodje 10 dana prije ili posle termina.
Sta me interesuje, kad je kod vase djece odpao pupak. Meni hoce iz Bosne da posajju onaj zuti prah za sunet i pupak. Ali iskreno receno, mislim da je najbolje dr. slusati i nista neraditi i on ce za neki 4-5 dana odpasti. Ili, sta vi mislite? 

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2643
9.10.2010 18:28:20   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: SailorMoon

cao drage zenice. SAmo da vam kazem da mi je ova tema super. I ako nase bebce jos nije stiglo, ali kako nam se termin sve vise i vise priplizava ja sve cesce ovde citam vasa iskustva. Malo se bojim kako ce kod mene biti. Muz mi ima 2 sed. odmora, ali pobogu neznamo kad da ih uzme, kad bebi moze da dodje 10 dana prije ili posle termina.
Sta me interesuje, kad je kod vase djece odpao pupak. Meni hoce iz Bosne da posajju onaj zuti prah za sunet i pupak. Ali iskreno receno, mislim da je najbolje dr. slusati i nista neraditi i on ce za neki 4-5 dana odpasti. Ili, sta vi mislite? 

za pupak ces dobiti od babice prah tako da nista ne uzimaj na svoju ruku ia ja sam uzela i pokazala babici ona mi je dala drugi koji ej tacno za pupak namjenjen , kod nas je nekih 8 dana bio pupak i odpao ja sam se uvijek ovog pupka plasila vjeruj mi ali nigdje veze bez razloga .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 2644
9.10.2010 18:31:39   
Anoniman

Draga moja ja nicim nit sam prasila nit mazala, otpao je 5 dan i sve za desetkuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2645
9.10.2010 18:33:53   
SailorMoon
Hvala vam. Ma i ja tako mislim, ali znate kako je, kad svi vec prije pocnu pametovati. Jos moja mama kad kaze, i ja sam tebi pa vidi kako ti je super.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Da poludim, sta na to reci, osim ja cu po svome.

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2646
9.10.2010 18:33:59   
Mona Mohamed

Kod moje djevojcice pupak je otpao 5 dan. Sve je bilo ok hvala Bogu. Pedijatar nam je rekao da joj cistimo alkoholom, previjemo gazom i to je to..Jedino bih ti savjetovala da cistis kada beba spava..Bices i ti opustenija a beba nece osjetiti i ide brze i jednostavnije.
Mislim da nema potrebe da ti salju zuti prah. Mozda se kod vas necim drugim cisti. Poslusaj doktora i uz Boziju pomoc ce sve biti bas uredu. Cuvaj mi se i citamo se uskoro aBd na ovoj temi. Veliki zagrljaj. [
sm=smiley1.gif]

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

Neposredna veza do poruke: 2647
9.10.2010 19:08:45   
dzeni_nl

ja svojoj malenoj nisam nicim ni cistila ni, mazala, ni prasila otpao je tacno na 7 dan njenog rodjenja. pitala sam babicu da li trebam da cistim ili prasim icim i ona mi je rekla da netrebam. ako se zacrveni oko pupka onda mogu da ocistim malo alkoholom i da zovem doktora da pitam sta da radim. ali kod nas je sve bilo hvala Bogu dobro i kada je otpao nista nije curilo niti je bilo kakvih problema. tako da ti je najbolje da slusas sta ti babica kaze.

Neposredna veza do poruke: 2648
9.10.2010 19:13:08   
dzeni_nl

Spavaj ženo! user posted image

ma ustala sam u 12, imala sam posla po kuci, ali nista ne uradih toliko me glava boli izgleda da mi je pritisak se snizio. imam osjecaj kao da ce mi mozak eksplodirat. a i sunce me mamilo vani pa sam jedva cekala da se probudi i da idemo u setnjicuuser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2649
   [Obrisana poruka]
9.10.2010 21:32:54   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu dzeni_nl)
  Neposredna veza do poruke: 2650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

pozelite li
malena.

bar nekad zivot sa nekim drugim muskarcem...npr.razmisljate li sta bi bilo da ste se udale za bivseg

da (60%)

ne (40%)

Broj svih glasova: 114

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *