|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
7.10.2010 13:34:39   
amela2208
pozdrav za sve vas (ima vas punouser posted image ) od nasuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
sara.at zelim ti sve najbolje, sto prije ozdravis i da se sto manje sikiras user posted image user posted image
evo nas ponovo na ovoj temiuser posted image  Mi smo i nocas slabo spavali ovi prokleti zubi nas muce, donje jedinice su izasle jedan gornji zub se malo pomolio ali nije jos skroz izasao pa smo zato sinoc puuuuuuuuno puuuuuno plakaliuser posted image user posted image i dalje visi samo na sikicui ujeda ko ludauser posted image
kanita25: hvala na lıjepım komplımentıma, cim nam se javljas onda si bar malo bolje mislim bar malo sı se odmorıla. İ mi smo vidjeli malog druga presladak je mashAllah a Alona pravo poraslauser posted image
aida. kako nam je Erol jel bolje
Samedi felix i sve ostale user posted image user posted image user posted image user posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2526
7.10.2010 13:44:56   
kanita25
ja sam vam puuuno tuzna..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ocekivala sam jako lijepe vijesti,prijateljica mi je trebala danas roditi na carski dvije djevojcice ,ali malopre mi je javila da su joj juce ujutro ustanovili da je jedna beba nazalost umrla user posted image user posted image user posted image
a druga bebica je hvala Allahu dobro..
morala sam ovo podjeliti sa vama..bas sam nasikirana  i tuznauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

23.05.2008.-mama poljubila svoju djevojčicu
21.07.2010.-i svog malenog bumbarka

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 2527
7.10.2010 13:56:29   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: kanita25

ja sam vam puuuno tuzna..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ocekivala sam jako lijepe vijesti,prijateljica mi je trebala danas roditi na carski dvije djevojcice ,ali malopre mi je javila da su joj juce ujutro ustanovili da je jedna beba nazalost umrla user posted image user posted image user posted image
morala sam ovo podjeliti sa vama..bas sam nasikirana  i tuznauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image ajme jest mi zao mila .....
mogu mislite te tuge joj boze mozda grijesim,al i ovi ginice znaju nekad bas zaj...stvar da drugacije nekazem....mozda je do njih bilo......neznam......
zao mi je stvarno mi je zao

(odgovor članu kanita25)
  Neposredna veza do poruke: 2528
7.10.2010 13:59:29   
kanita25
user posted image user posted image user posted image ona je trebala biti radena u ponedjeljak, pa su joj odgodili za danasuser posted image user posted image user posted image
ma i nasi dr nevode racuna uopsteuser posted image user posted image user posted image

23.05.2008.-mama poljubila svoju djevojčicu
21.07.2010.-i svog malenog bumbarka

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2529
7.10.2010 14:04:46   
danijela27
saro ljubimo vas puno puno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
kanita draga bas mi je zao tvoje prijateljice. kad procita tvoj post, pravo sam se najezila. moja prijateljica je imala istu situaciju. zapravo njena zaova je tako rodila jednu djevojcicu a djecak je umro u stomaku. jojjjj zalosti. zena je i psihicki otisla, pila tablete. tada joj je bila to druga bebe. poslije je neznajuci zanijela opet i ustanovili su da je beba ok radi tableta koje je morala prestat pi. hb sad ih ima troje i potpuno se oporavila. naravno koliko se moze vidjet. uz podrsku mm i njihovo troje divne djece.
samedi lutko, ejla je smrco maji. super je. nema nalhlade hb. sinoc je digla zgradu na noge koliko se derala. ma samo vristi i smije se user posted image user posted image user posted image user posted image . ljubni nam secker veliki
ljubimo vas sve.

od 19.06.2010. u 21 i 35 poceli se druzit sa nasom princezom

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2530
7.10.2010 14:27:01   
amela2208
kanita25 bas mi je zao zbog tvoje prijateljiceuser posted image user posted image user posted image ne do Bog nikome, mogu zamislit kako se samo majka djevojcica osjecauser posted image user posted image user posted image user posted image Bas sam se potresla pravouser posted image user posted image A i ti vasi DR ga znaju uprskat

Sara&Mohammad

(odgovor članu danijela27)
Neposredna veza do poruke: 2531
7.10.2010 14:40:44   
MaminaBeba
Kanita dušice jaaaako mi je žao! user posted image
I ja sam se jučer nasekirala. Mama mi priča, pošto radi u zdravstvu, djevojka '88 godište i 6 mjeseci bila trudna, i slučajno ode kod drugog ginića da je pregleda, kad ono beba daunov sindrom ima, a kreten njen doktor nije vidio ili nije htio da vidi. Taj čovjek je za streljanje. Njoj su izazvali trudove i morala je roditi to dijete koje je naravno preminulo, a djevojka je u šoku. Sada muku muči, jer mlijeko ide i ima sve moguće upale, baš nije prisebna.. Žalosno, žalosno je ovo naše zdravstvo odvratno!

Ja opet muku mučim sa J nespavanjem! Dijete jednostavno već mjesec dana liježe ujutro u 4h!user posted image user posted image user posted image Šta da radim od života, ja stvarno više na avet ličim! Ne mogu taj tempo da upratim i gotovo. On sada spava, a ja milion obaveza u kući po danu imam. Raspremi, namiri, skuhaj ručak, dočekaj goste, Jamana hrani, presvlači i tako redom... Da li je neko imao slično iskustvo, neka mi pomogne! Ja njega probudim kada spava po danu, ali on onda jednostavno i na rukama zaspi kada se njemu spava, zaspat će i sam ako treba.. A navečer ljuljaj, pjevaj, pričaj, a nema šanse da zaspi sve do tačno 4h i to jedvitom mukom! user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2532
7.10.2010 14:53:29   
vjestica
Daunov sindrom se može dijagnostikovati samo amniocentezom, a nije baš rutina da se tako mlade žene šalju na amniocentezu, jer i ona nosi određen rizik
ne možeš kriviti ginekologa što nije vidio ne UZV, jer se ni ne može vidjeti na UZV

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 2533
7.10.2010 14:54:02   
amela2208
IZVORNA PORUKA: MaminaBeba
Ja opet muku mučim sa J nespavanjem! Dijete jednostavno već mjesec dana liježe ujutro u 4h!user posted image user posted image user posted image Šta da radim od života, ja stvarno više na avet ličim! Ne mogu taj tempo da upratim i gotovo. On sada spava, a ja milion obaveza u kući po danu imam. Raspremi, namiri, skuhaj ručak, dočekaj goste, Jamana hrani, presvlači i tako redom... Da li je neko imao slično iskustvo, neka mi pomogne! Ja njega probudim kada spava po danu, ali on onda jednostavno i na rukama zaspi kada se njemu spava, zaspat će i sam ako treba.. A navečer ljuljaj, pjevaj, pričaj, a nema šanse da zaspi sve do tačno 4h i to jedvitom mukom! user posted image user posted image user posted image user posted image

ista prica i kod meneuser posted image evo sad se probudila moja princeza. Ovo joj se desavalo kad je imala3-4 mjeseca trajalo nekih par nedjela i evo opet je pocela... ja to pripisujem zubicimauser posted image  İ kakzu kako dijete poremeti svoj sat spavanja samo ce se vratiti na normalu... tako da i ja cekam da se vrati na normaluuser posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 2534
7.10.2010 15:20:26   
bebacha
Kanita stvarno mi je zao,bem ti nase doktore.
MaminaBeba kod tebe isti problem.Jamaneeeeeeee evo drug ti porucuje da spavas kad je mrakuser posted image
Mi smo isli malo u setnju,sad cekamo da tajo dovede seku,Alen spava a mama pije kafu.ljepotauser posted image user posted image user posted image
Prije par dana sam primjetila da je u Alena udubljena fontanela,posto znam da je to znak da je beba zedna napravila sam mu caj Plantex,nakon sto je popio fontanela je bila normalnai to smo morali radit jos 2 puta.On doji na zahtjev,kad to primjetim prvo mu ponudim da doji al najcesce odbije jer je sit,vodu nece,samo se namrsti i pljuje,vjerovatno mu je prokuhana ruzna.problem je sto jedino Plantex hoce al on je vise kako neka vrsta lijeka i nesmije se cesto davat.probala sam mu dati hipp kamilicu al nece,kamilicu u cvatu isto nece.sta da radimuser posted image user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 2535
7.10.2010 15:23:52   
Leena
ja ne stizem ni da citam ni da pisem.... pocela sam raditi, onda mi se esma prehladila, ne znam kud udaram......... sada je ona malo bolje.. hvala Bogu, samo nek mi je ona ziva i zdrava. otvorim sad rr da vam se kratko javim i vidim kanitin post... zao mi je strasno, ne dao Bog dragi nikome! Moja mama je izgubila bebu u 7 mj. trudnoce kada je meni bilo 11 god. i sjecam se kroz kakvu je patnju prolazila... Hvala Bogu, rodila je seku 2 god. kasnije, ali i sada pomene to ponekad, iako nas ima troje zivih i zdravih, dijete se ne moze zaboraviti... uh... neka Bog dragi pomogne tvojoj drugarici da to podnese...

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 2536
7.10.2010 15:24:13   
vjestica
prvi put čujem da je udubljena fontanela znak da je beba žedna
nisam nikad ni provjeravala fontanelu
meni je ped. sestra rekla za urin, ako na peleni bude kao boja cigle, da je to znak da je žedna
mada dojene bebe mlijekom zadovolje i žeđ i glad (žeđ na početku kad je mlijeko rjeđe i glad na kraju kad je masnije)
i radije bih dala punu dojku da popije nego čaj, prerano je za tako malu bebu čaj

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2537
7.10.2010 15:25:15   
vjestica
a za šta je plantex čaj?

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2538
7.10.2010 15:32:38   
bebacha
pltantex caj je instant caj koji je dobar za bebim stomacic,pijemo ga po savjetu pedijatrice.
dala bi ja njemu nek  isprazni obadvije dojke al nece,on popije koliko mu treba i to je gotovo.znam ja dobro sastav mlijeka

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2539
7.10.2010 15:32:41   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: vjestica

Daunov sindrom se može dijagnostikovati samo amniocentezom, a nije baš rutina da se tako mlade žene šalju na amniocentezu, jer i ona nosi određen rizik
ne možeš kriviti ginekologa što nije vidio ne UZV, jer se ni ne može vidjeti na UZV

podpisujem i dodajem djete je djete hvala Bogu ako je 100 % zdravo a ako ne Boze moj to je sudbina ne treba ga ubijati.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2540
7.10.2010 15:33:31   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: kanita25

zao mi je stavrno user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 2541
7.10.2010 15:34:29   
Mirkica
jedno pitanje mom malom nesto ko krce crijeva ma ne krci to je buka u stomaku a sit je da mi se nece prehladiti imal ko kakv svajet ????? 

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2542
7.10.2010 15:35:14   
vjestica
IZVORNA PORUKA: bebacha

pltantex caj je instant caj koji je dobar za bebim stomacic,pijemo ga po savjetu pedijatrice.
dala bi ja njemu nek  isprazni obadvije dojke al nece,on popije koliko mu treba i to je gotovo.znam ja dobro sastav mlijeka

čudi me da pedijatrica tako kaže user posted image
naša kaže da ako dojim, da joj ne dajem ništa drugo prije 6 mjeseci

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2543
7.10.2010 15:37:00   
vjestica
IZVORNA PORUKA: Mirkica

jedno pitanje mom malom nesto ko krce crijeva ma ne krci to je buka u stomaku a sit je da mi se nece prehladiti imal ko kakv svajet ????? 

ne sekiraj se, i mojoj nekad krče crijeva ja na to dosad nisam obraćala pažnju jer hB dobro napreduje, dobro jede i nje se još prehladila
nekad je malo grčići muče, ali to je samo dok ne prne ili se ne pokaki, pa se onda smiri

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2544
7.10.2010 15:43:12   
Lejla Ka
Udubljena fontanela je u nekim slučajevima znak da je beba dehidrirala. Ali to je samo u teškim slučajevima proljeva, povračanja, bolesti.
Bebama po nekad fontanela zna biti lagano ulegnuta bez nekog razloga, ako se radi o normalnim uslovima. Ako beba uredno doji, nema nekih smetnji, dobro napreduje na težini, ne pokazuje neuobičajene znakove nervoze, mirno spava, ulegnuta fontanela ne znači problem. Ulegnuta fontanela kod zdrave bebe koja uredno doji i dobiva na težini ne znači da je beba žedna. Beba koja uredno doji, na vlastiti zahtjev, nema nikakvu potrebu za dodavanjem bilo čega drugog jer majčino mlijeko zadovoljava sve njene potrebe (utažava i žeđ i glad). Čaj (voda ili nešto drugo) isključivo dojenim bebama može i šteti jer ispire korisnu floru sa želudca i crijeva.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2545
7.10.2010 15:44:09   
amela2208
bas nedje u vezi tog daunovog sendroma pisala evo i ovdje cu...
Meni su u toku trudnoce rekli da ce mi se dijete najvjerovatnije roditi sa tim prokletim sendromom, prerporucivali mi pobacaj ... ne bi dalje da se prisjecam. Nisam pristala na pobacaj vec sam rijesila da rodim to dijete pa kako dragi Allah da. İ eto hvala dragom Allahu rodila se curica ko princeza, zdrava citava i prelijepauser posted image  
Cujes natjerali zenu da se porodi pa ne nosi monstruma vec dijeteuser posted image user posted image user posted image
Da sam poslusala Dr sad ne bih imala moju princezu u rukama...a znam da mi je stres koji sam dozivela najmanje 10 godina zivota skratio a kad god se sjetim svega togauser posted image user posted image user posted image user posted image uzas

Sara&Mohammad

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2546
7.10.2010 15:46:23   
Lejla Ka

Ako ne vidiš da mu to smeta nije nikakav problem. Ako ga to nešto muči, probaj malo masirati stomačić, kružno u pravcu kazaljke na satu. Neće se prehladiti, nemoj se sekirati. Možda si pojela nešto neuobičajeno ovih dana?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2547
7.10.2010 15:48:14   
vjestica
pa u ranijoj trudnoći se samo može naslutiti da postoji daunov sindrom, ali definitivna dg se postavlja nakon amniocenteze
a tu ženu niko nije mogao natjerati da pobaci, to ona sama odlučuje

Neposredna veza do poruke: 2548
7.10.2010 15:53:51   
amela2208

pa u ranijoj trudnoći se samo može naslutiti da postoji daunov sindrom, ali definitivna dg se postavlja nakon amniocenteze
a tu ženu niko nije mogao natjerati da pobaci, to ona sama odlučuje

upravo tako 

Sara&Mohammad

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2549
7.10.2010 15:55:23   
SailorMoon

podpisujem i dodajem djete je djete hvala Bogu ako je 100 % zdravo a ako ne Boze moj to je sudbina ne treba ga ubijati.

Ovo nije bas tacno. Ja sam u 22 sedmici trudnoce isla na UZV kod spezialiste koji je mjerio debljinu koze djeteta zavratom. Kao ako je tu podebljano, to je znak za Down Sindrom i onda se jos vadi krv uz to da se ustanovi dali je Down ili ne. Mirkice to je bila ona Nackenfaltedichtemessung, neznam jesili ti to radila.

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *