|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
6.9.2010 15:19:46   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mamine oci

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Ja za večeras samo napravila kolač, hihihi, akoboga sa nestrpljenjem iščekujem večerašnjiiftar, sutra ćete vidjeti slike, ali prije sutra ništa

user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1451
6.9.2010 15:21:39   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mamine oci

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Ja za večeras samo napravila kolač, hihihi, akoboga sa nestrpljenjem iščekujem večerašnjiiftar, sutra ćete vidjeti slike, ali prije sutra ništa

user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ne placi mila nego kad odu majstoru kucu pod kljuc sutra je sredjuj  nece pobeci to sve tebe ceka ostalo sve vec znas cekamo teuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1452
6.9.2010 15:23:31   
Nedi
hanadyuser posted image user posted image user posted image user posted image nemoj plakati...polako, sve ćeš ti to dovesti u red abd

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1453
6.9.2010 16:13:31   
jasmin
Nedi odusevljena sam tvojim iftarom.Masaallah.
Almice,cekamo i tvoje slike.
Hanady,tvoje slike bas nedostaju.:)

Kod mene veceras za iftar krem supa od gljiva,musaka s krompirom i paradajz salata u pavlaci.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1454
6.9.2010 16:55:55   
jasmin
Rastanak s ramazanom

Priredio: Abdulvaris Ribo

U posljednjim danima ramazana, u danima kada ramazan najavljuje svoj odlazak, možemo samo kazati: Subhanallah! Kako se brzo završi! Kako su brzo prošli ramazanski dani i noći! Kao da su jesenji listovi koje uhvati vjetar sudbine! A nije li cijeli život išta drugo do nekoliko trenutaka? Da, život je zaista samo san, a vječnost i neprolaznost pripada samo Onome koji je vječan: ''Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti...'' (Er-Rahman, 26-27)

Mjesec ramazan, gdje je! Nije li prije nekoliko trenutaka bio s nama? Nije li ispunjavao naše uši i oči? Nije li on bio govor naših minbera, ukras naših minareta, roba naših pijaca, predmet naših razgovora, život naših džamija? A gdje je sada? Evo ga, kida posljednji konac, da ga izvuče s našeg obzorja, evo ga bori se sa posljednjim dahom i hoće da ga ispusti pred nama. Dakle, vrijeme naše intenzivne bogobojaznosti je prošlo. Svi smo Allahovi i svi se Njemu vraćamo!

Hej ramazanu!.. Kako je velika razlika između dana tvoga dolaska i dana tvoga odlaska. Dočekali smo te otvorenih očiju i srca, dočekali smo te s radošću, veseljem i nadom. Željeli smo da nam dođe tvoja čistota u kojoj će plivati naše duše, jer su bile okorjele i sasušene. Obradovali smo se času tvoga dolaska, jer je to značilo pomirenje s našim Gospodarom od koga smo dugo bili okrenuti. Koliko smo željeli da ti budemo vjerni, koliko smo se nadali da ćemo iskoristiti tvoje dobročinstvo.

A danas kad se s tobom opraštamo, duše su nam pune bojazni i stida, pune žaljenja i tuge. Ne znamo koliko smo ti bili vjerni, ne znamo koliko smo ostvarili tvoju nadu. Da mi je znati kako si nas našao i kakva si sjećanja ponio sa sobom? Jesi li primio izvinjenje onih koji su se izvinjavali? Jesi li zadovoljan postom postača? Je li ti se dopao namaz klanjača?
Kako je samo veliki broj onih koji su ti se pravdali svojim poslovima i obavezama. Kako je veliki broj onih koji su ti se ispričavali svojom slabošću i bolešću. Ali, Boga mi, niti su im tijela bila bolesna, niti su bili slabi. U pitanju je bolest srca, niskost duše i slabost volje. Iznevjerila ih je njihova odlučnost, pa nisu ni pokušali da savladaju prepreku, već su pobjegli s bojnog polja prije same bitke i tako su sami sebe osudili na propast. Ostavi ih sada neka trpe gorčinu bola i gutaju ljutinu kajanja kad vide da su im drugovi, koji su se upustili u iskušenje, izašli kao pobjednici i ništa im ne fali, ustvari, to iskušenje samo im je povećalo iman i pojačalo snagu, te pokazalo da su im strahote kojima su bili plašeni, samo obične varke i šejtanska zavođenja.

Ramazanu!
Reci onima koji su ovaj put ostali zavedeni da ne dozvole da budu obmanjeni i drugi put! Na odlasku im reci: ''Onaj ko je propustio priliku u mojim danima, neka je nadoknadi u drugim! Reci im da su vrata pokajanja širom otvorena: ''Onaj ko kakvo zlo učini ili se prema sebi ogriješi pa poslije zamoli Allaha da mu oprosti – naći će da Allah prašta i da je milostiv.'' (En-Nisa, 110)

Ramazanu, bojim se da mnogim postačima i klanjačima u svoju bilježnicu nisi zabilježio gore stvari nego što si zabilježio mnogima koji nisu ni postili ni klanjali, jer davno je rečeno: ''Mnogi grijesi koji donose poniznost i skrušenost bolji su od pokornosti koja vodi oholosti i veličini.'' Zato, ako nepostači priznaju svoj grijeh i donesu odluku da će se popraviti, imaju pravo da se Allahu obrate pokajanjem. A što se tiče onih oholih koji misle da su lišavanjem hrane i pića ispunili sve svoje obaveze i dužnosti prema Tebi, ali se za vrijeme posta nisu odvikli od ogovaranja i drugih pogubnih grijeha, oni, uistinu, griješe. Pokajanje je daleko od njih, jer oni čak i ne smatraju da su grješni.

Zato iskoristimo ove posljednje trenutke ramazana i očistimo svoja srca iskrenim pokajanjem. Dignimo svoje ruke i ponizno zamolimo: ''Gospodaru naš, mi smo čuli glasnika koji poziva u iman: 'Vjerujte u Gospodara vašeg!' – i mi smo mu se odazvali. Gospodaru naš, oprosti nam grijehe naše i pređi preko ružnih postupaka naših, i učini da poslije smrti budemo sa onima dobrima. Gospodaru naš, podaj nam ono što si nam obećao poslanicima Svojim i na Sudnjem danu nas ne osramoti! Ti ćeš, zaista, Svoje obećanje ispuniti!
Ispratimo ramazan, tog plemenitog gosta, onako kako se ispraća pravi gost. Znajte da se pravi gost ne ispraća samo selamima nego i vrijednim poklonima. Vrijedni poklon za našeg plemenitog gosta je sadekatul-fitr. On čisti naš post, on čisti naše duše, on čisti naša djela.

Na kraju molimo Allaha Uzvišenog da primi sva naša dobra djela, koja smo činili u ramazanu i da nam ne uskrati nagradu postača. Amin!

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1455
6.9.2010 21:13:46   
Anoniman
uhhh draga jasmin... opet si me rasplakala... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
jutros perem sudje i komentarisem s mm gdje ce i s kim ce na Bajram namaz ako Bog da imsallah, kad on rece pa hajd eto ima jos vremena, do Bajrama jos 3 dana... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja stadoh... koja bolan nebio 3 dana user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa racunaj kaze... a meni suze ko potoci niz lice... aman aman kako dani proletise, sto bi znala moja nena rahmetli da kaze, dok ptica s grane na granu dijete ogladni, eh tako i meni se ucini da mi ovaj Ramazan prodje... dok se okrenuh evo ga na kraju... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
a pomisao na Bajram posebna je prica i ne bih mogla pronaci prave rijeci da opisem kako utice na mene...
al opet na kraju, mogu samo da zahvalim dragom Allahu dz.s. pa nam je dao sve blagodati ovog svijeta, prvenstveno ova dva predivna stvorenja mi podario, zdrava i ziva i normalna... na tome sam najzahvalnija... a onda sve ostalo...

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 1456
6.9.2010 22:13:38   
acudesa
drage zene...
ja sam govorila o svom velikom iftaru, koji sam svake godine pravila...ove sam odustala..cekala sam posljednji voz..a, desilo se:
-pocela raditi
-mali se razbolio
-priprema za vrtic (svaki dan nesto trckaramo)..sta mi vi savjetujete..dal da ga napravim onako formalno ili da ove godine odustanem

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1457
6.9.2010 22:16:47   
myb@by
Acudesa ja bi napravila taj iftar. Nesto bi napravila a nesto kupila. Kasnije ce ti biti zaouser posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 1458
6.9.2010 22:17:25   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: myb@by

Acudesa ja bi napravila taj iftar. Nesto bi napravila a nesto kupila. Kasnije ce ti biti zaouser posted image

potpisujemuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 1459
6.9.2010 22:21:38   
acudesa
i ja mislim da ce mi biti zao...vec mi je zao...
onda samo u srijedu mogu...

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1460
6.9.2010 22:24:39   
myb@by
SUPER. Bas lijep zavrsetak ramazana user posted image user posted image user posted image user posted image . Sa pripremama mozes i veceras poceti , pa ce ti biti puno lakse. user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 1461
6.9.2010 22:28:55   
acudesa
sutra cu...
mogla bih veceras skontati sta da kuham, a da sutra pokupujem
kontala sam
-raštiku
-pečeno meso i krompir
-pita
-begova corba
je li dosta...
kolac-tortu..smislila sam (to sam kontala za bajram, kombinaciju čokoladne i jedne druge)..kompot, limunadu...sokova...hurme...
sta jos

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 1462
6.9.2010 22:30:56   
myb@by
OVo je sve ok i mislim da je dovoljno. Nemoj samo zaboraviti voce.user posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 1463
6.9.2010 22:34:19   
acudesa
hvala..voca ima vazda

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 1464
6.9.2010 22:36:29   
malena27 RR
salata mozda? user posted image  

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 1465
6.9.2010 22:38:26   
acudesa
salata-svakako...
ljubim te..

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 1466
6.9.2010 22:46:08   
taurus
IZVORNA PORUKA: acudesa RR

drage zene...
ja sam govorila o svom velikom iftaru, koji sam svake godine pravila...ove sam odustala..cekala sam posljednji voz..a, desilo se:
-pocela raditi
-mali se razbolio
-priprema za vrtic (svaki dan nesto trckaramo)..sta mi vi savjetujete..dal da ga napravim onako formalno ili da ove godine odustanem

a mozes li ikako sutra jer srijeda je ipak dan pred bajram i svi se pripremaju pa mozda nije zgodno

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 1467
6.9.2010 22:49:36   
Hannica
Moj vecerasnji iftar je zavrsen.Sve je proslo ok,gosti su vise nego zadovoljni,prvi put u zivotu su mi rekli da sam "prava domacica" user posted image ,ponosna sam na sebe.user posted image
Sutra cu ,aBd,staviti koju slicicu,nesto sam uspjela uslikat prije,a nesto poslije iftara.user posted image
Uglavnom pripremila sam sve sa danasnjeg spiska osim paprika,od njih sam odustala,nekako su mi bile visak.
Eh...sad bi mi trebala masina za pranje sudja...al' neJma.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 1468
7.9.2010 9:00:18   
M kao Mama
E, moja jasmin, ništa od mojih slika, ja dok spremim, postavim, zaboravim i iftariti, a kamoli slike slikati, hahaha.

A, kuham majke mi i ukusno je, ne lagim,

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1469
7.9.2010 10:12:11   
Lejla Ka
Pregrmila konzilijarni (tako ja zovem najveći iftar koji pravim, a 70% gostiju su ljekari user posted image )
I sve kontala slikat ću svako jelo, i naravno, nisam stigla, kad je sve u cicu pred sami top, a gosti stižu, pa ih treba dočekat, a vamo se u rerni još peku jela, pa da ne izgore, ma foto aparat mi nije bio nigdje na popisu prioriteta. Meni je kao i uvijek bio eksperimentalni:

Topa,
Kulak čorba
Korice sa piletinom
Bamja
Riža sa pečenim paprikama, tel. kremenadlama (trebala biti jagnjetina ali nisam našla) i krompirima prema ovom receptu
Punjena patišon tikva prema ovom receptu
Pečeni patliđani i tikvice (patliđani onako kako je napisala hanabanana na 48 strani, a tikvice na teflon tavi) preliveni mileramom i jogurtom

Desert Julkine šnite koje su mi fantastično ispale, obavezno probajte.

U glavnom, gosti su bili jako zadovoljni, i meni zaista vrijedni truda. Ostalo je samo ove riže sa kremmenadlama, ali je toga bilo količinski najviše. Moja neka ocjena, krajnje samokritična, je da je ekperiment uspio user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1470
7.9.2010 11:17:35   
D_K
draga jasmin, tekst koji si postala 'rastanak sa ramazanom' je prelijep..
zaista si mi ovaj ramazan uljepsala, ne samo sa ovim tekstom, nego sa svim tvojim javljanjima i postovima. neka te dragi Allah dz.s. nagradi i tebe i sve forumasice koje su bile aktivne na ovoj temi i koje su je kreirale svojim postovima..

a mota mi se po glavi jedna misao a to je da organizujemo jedno bajramsko druzenje tj. bajramsku kaficu i to ne samo za forumasice sa ove teme.  jedino se bojim da ne pokrenem ideju a da onda ja ne mognem doci user posted image user posted image - sto mi se do sada i desavalo - toliko puta sam nanijetila da dodjem na neku od RR kafica ali nista user posted image user posted image ..

ali nejse, predjimo sad na posao user posted image - moram da pohvalim vase meni-e.. kako Lejla rece da je svoj iftar za ljekare nazvala konzilijarni - taman kad ti budu kakvi inzinjeri bili onda se moze zvati 'tehnički prijem' - pa te mozemo pitati 'kako prodje sinoć tehnički prijem?' user posted image user posted image
ja sam sinoc pravila bamiju a teletinom i bilo je super a veceras cu pilence zapeci i kao prilog paprike sa sirom - to bas osvjezava i super je kao prilog..
iiii jos jednan iftar i to je to :)))
a nakon ramazana idem na cevape - jesam ih pozeljelaaaaaa...

Onaj pogled :))))

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1471
7.9.2010 11:35:38   
M kao Mama
D_K, mi smo baš sinoć (nas nekoliko sa RR-a) imali zajednički iftar u jednoj igraoni u Sarajevu, vjeruj mi da sam čak imala na umu da te zovnem, ali eto ispalo je ovako. Akobogda Bože zdravalja dogodine ćemo imati veliki RR iftar.

Očekujem da sejave i ostale žene da postave slike, bilo nam je prelijepo, zakupile smoigraonu, donijela svaka po jnešto za iftar i baš onako kao u kućnoj varijanti.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1472
7.9.2010 11:42:51   
Lejla Ka
Mogle ste i kod mene doć, ne bih vas ni primjetila user posted image
Baš mi je drago da vam je bilo lijepo.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1473
7.9.2010 11:45:30   
M kao Mama
PA u jednu ruku i bile smo kod tebe, odnosno kod DjeCe, hahah

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1474
7.9.2010 11:48:27   
Hannica
Par slika mog poslijednjeg iftara za ovu godinu:

Somuni

user posted image

Pita sirnica

user posted image

Juneci gulas

user posted image

Piletina i sampinjoni u umaku od gljiva

user posted image

Pile,teletina,krompir

user posted image

Riza i grasak

user posted image

Tarhana

user posted image

Salata

user posted image

Cokoladna torta

user posted image

Kompot od breskvi

user posted image

Kompot sareni user posted image

user posted image

Hurmice

user posted image

Kafica

user posted image

Da se pohvalim,dobila sam od mm i svekrve po ruzu user posted image .

user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *