Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Lijepe moje... vidim nema vas... sigurno ste na teraviji... mašalllah....
ja noćas nisma ni mužu iftar spremila... havarija mi u kući nemamo ni vode kako treba Pukle neke cijevi baš u nevakat.... sinoć i večeras smo halvu pravili
sad geledam na BHT1 prenos uz Begove džamije...mašallah lijepoga naroda i lijepe ilahije .... neka sam ja Burhana vidjela... šteta nisma na teraviji... a uvijek sam za 27 noć išla... Aman Allahu ove godine me baš krenulo samo na hair da okrene
drage moje hanume, evo i ja kao i Hanady gledam BHT1... bila sam na teraviji u novoj nam dzamiji Kayseriji... biila sam sa svojom princezom Sabinom... evo mi opet suze same teku niz lice od radosti... kazem mami da je Trebevic minijaturan koliko je moje srce bilo kad sam vidjela njene malene rukice podignute prema nebu i amina li amina... dusa moja draga... ono je s majkom i ostalim dzematom klanjalo svoju prvi teravih namaz... i to bas uoci 27-me noci... i to bas uoci polaska u skolu... napunila mi je srce i dusu za citav zivot... mislila sam da ce joj dojaditi u pola namaza, da ce se vrtiti, da ce pitati 1000 zasto, da ce biti nemirna... ali iznenadila je svoju majku svojom zreloscu... srce mi je tuklo ko ludo... mislila sam da ga svi u dzamiji cuju... al nismo mogle ostati da slusamo mevlud, pohitila sam da je okupam i da spremim stvari sutra za skole... a ona je vec zaspala... ljubav moja najveca... a moram opet i da pohvalim muza, koji mi je opet priredio predivan iftar koji se sastojao od supe, spageta sa mesom, sendvici od salame, pohovane tikvice i nezaobilazna salata... a sve to smo zahladili kahvom...
Hanady,da ti Allah olaksa i podari hajr i smiraj. Bambi,masaallah za tvoju kcerkicu,da ti je Allah ucvrsti na namazu cijeli zivot insaallah.
Cure moje,samo kratko da napomenem da nam je mozda veceras noc kadr,dosta uleme smatra da je noc kadr 27e noci ramazana,a veceras je 27a noc,pa sjetite me se u dovi.Molim Allaha da nas upise medju stanovnike Dzenneta.Amiin!
drage moje hanume, evo i ja kao i Hanady gledam BHT1... bila sam na teraviji u novoj nam dzamiji Kayseriji... biila sam sa svojom princezom Sabinom... evo mi opet suze same teku niz lice od radosti... kazem mami da je Trebevic minijaturan koliko je moje srce bilo kad sam vidjela njene malene rukice podignute prema nebu i amina li amina... dusa moja draga... ono je s majkom i ostalim dzematom klanjalo svoju prvi teravih namaz... i to bas uoci 27-me noci... i to bas uoci polaska u skolu... napunila mi je srce i dusu za citav zivot... mislila sam da ce joj dojaditi u pola namaza, da ce se vrtiti, da ce pitati 1000 zasto, da ce biti nemirna... ali iznenadila je svoju majku svojom zreloscu... srce mi je tuklo ko ludo... mislila sam da ga svi u dzamiji cuju... al nismo mogle ostati da slusamo mevlud, pohitila sam da je okupam i da spremim stvari sutra za skole... a ona je vec zaspala... ljubav moja najveca... a moram opet i da pohvalim muza, koji mi je opet priredio predivan iftar koji se sastojao od supe, spageta sa mesom, sendvici od salame, pohovane tikvice i nezaobilazna salata... a sve to smo zahladili kahvom...
Bambi aferim tebi,tvojoj Sabinici i tvom muzu,a malom Nanetu
mozda je slucajnost a mozda i nije..ja imam jednu nenu u svom komsiluku(gdje sam zivjela do udaje) znam da me jako voli i da sam u njenim molitvama kao i njena djeca a moja curica prohoda bas na 27 noc ramazana ja vjerujem da je moja draga nena Alija molila za nju
Poz i eselamu alejkum drage moje.. Bambi bas mi je drago da nam je Sabina tako pametna curica kad prije u skolu hehe...Ma i muzic puzic te pazi lijepo neka neka samo ti nas pravi ljubomorne hehe ljubim te Jasmin draga nonstop razmisljam i onom proslom tvom postu i sad kako je zivot kratak i koliko se treba truditi i doviti da budemo od onih kojima ce se Allah dz.s smilovati... Iskreno zelim i nasim trudilicama da ih sto prije Allah dz.s obraduje AMIN! Ja za iftar veceras mahune, hurme, med , breskvice, ima i lubenice ako nebudem lijena mozda i puding poslije hehe Ljubim vas sve i zelim da vam Allah dz.s ukabuli vas post, trud i sva dobra djela i sve nas zajedno u dzenet uvede AMIN!
IZVORNA PORUKA: Hanady RR nedi ovaj kolač koji ti je lejla ka napisla...ja često pravim...
Ja recept izmislila kad je nedi rekla da joj treba brzinski A pošto mi je pošao ah, danas ga pravim kad dođem kući.
a ja ga izmislila prije 2 godine...vjeruj kod mene vole čokoladu...i ja sklepam začas kad mi je zaova trebala doći na mužev rođendan a ja nisma ništa planirala tada... sad ga svi prave... al koma uvijek dođu kod mene i akžu da je moj najukusniji hahahha
E dobro, kad je kod tebe najbolj, haj danas sklepaj jedan pa ja naletim po njega
Kad si već kod posla mogla si i meni jedan mm će naletiti po njega kad krene za Zenicu
žene ako ste ozbiljne...ja čim dođem kući pristavim kolače... javite na PP da odmah kupim nedostatke u kuhinji... ja sam mrtva ozbiljna samo da znate
Udruženje “Dobro” organizuje iftar sa humanitarnom namjenom koji će se održati u ponedjeljak, 06.09.2010. u 19.15 h u Tropskom Vrtu Termalne Rivijere Ilidža.
Cijena iftara sa humanitarnom namjenom iznosi 30,00 KM, od čega će se dio odvojiti za pomoć malom Edinu Omeroviću, bebi od 7 mjeseci iz okolice Kalesije, koji boluje od Westovog sindroma. Edinovi roditelji su skupili nešto novca, ali ne dovoljno za njegovo liječenje. http://dobro.ba/?p=3517
Lejla Ka pravila sam kolač i ispao je odličan i napravila sam male izmjene, inspiracija u datom trenutku. Sve sam stigla i postači su bili zadovoljni kasnije postavim i par sličica. Hanady još jednom te duša draga
mozda je slucajnost a mozda i nije..ja imam jednu nenu u svom komsiluku(gdje sam zivjela do udaje) znam da me jako voli i da sam u njenim molitvama kao i njena djeca a moja curica prohoda bas na 27 noc ramazana ja vjerujem da je moja draga nena Alija molila za nju
Mashallah za Nou Mi smo sinoc bili na iftaru kod dajdjince od mm i moja Esma sama ustala i pocela hodati mashallah,govori dajdjinca mora ona kuhati prohodanicu a evo jutros nece da hoda,samo oko stvari mamine oci iftar je super a secerko ko med mashallah
Evo par slikica kako sam i obećala...slike su slikane u toku pripreme, nisam stavljala kad je sve već gotovo jer se vide i moji gosti a ne želim ih stavljati na internet bez dopustenja. Bili su još i pečeni krompirići, sirnica, paradajz salata... Kolač u izradi by Lejla Ka Kolač gotov i spreman za jelo
potrudila sam se za svoje drage goste a žao mi je što nisam slikala i ostale iftare...baš mi je žao što je ramazan gotovo pri kraju. Sinoć pakujem poklone i onako kad ih pogledam na kamari....to je to, eto bajrama
Ja sam sinoc bila na iftaru u Travniku kod tetke mm,poslije su nam dosli prijatelji iz Ze pa smo malo set_ali po Travniku.Oni imaju neki cudan obicaj da idu u Travnik za 27.Noc Ramazana ,ja iskreno ne razumijem zasto ali eto..otisla sam iz razloga jer imam ,nisam postila i nisam mogla ici na teraviju. Veceras ja spremam iftar za malo veci broj osoba.
Evo sto sam pripremila,kupila i sta namjeravam spremiti:
-Cokokladna torta (spremljena) -Kompot od breskvi -Kompot mjesani -Pita sirnica (kupljena ) -Somuni (kupljeni) -Juneci gulas (to upravo idem spremat) -Piletina i gljive u umaku od gljiva -Pile peceno -Teletina -Przeni krompir -Riza -Grasak -Paprike s pavlakom -Tarhana -Salata -Hurmice -Sokovi razni -Voce razno -Kafa
Eto,valjda ce biti dovoljno.
< Poruku je uredio Hannica -- 6.9.2010 14:39:35 >
Ja sam sinoc bila na iftaru u Travniku kod tetke mm,poslije su nam dosli prijatelji iz Ze pa smo malo set_ali po Travniku.Oni imaju neki cudan obicaj da idu u Travnik za 27.Noc Ramazana ,ja iskreno ne razumijem zasto ali eto..otisla sam iz razloga jer imam ,nisam postila i nisam mogla ici na teraviju. Veceras ja spremam iftar za malo veci broj osoba.
Evo sto sam pripremila,kupila i sta namjeravam spremiti:
-Cokokladna torta (spremljena) -Kompot od breskvi -Kompot mjesani -Pita sirnica (kupljena ) -Somuni (kupljeni) -Juneci gulas (to upravo idem spremat) -Piletina i gljive u umaku od gljiva -Pile peceno -Teletina -Przeni krompir -Riza -Grasak -Paprike s pavlakom -Tarhana -Salata -Hurmice -Sokovi razni -Voce razno -Kafa
hanica ma malo ti je ovo ženo pa koliko to imaš na iftaru kod ati kompletana četa dolazi... mašallah i pola da uspješ dosta je