mama_debeljuca
|
IZVORNA PORUKA: jasmin Esselamu alejkum moje ljepotice.Stvarno ste mi prave kuharice masaallah.Ja sinoc bila kod prijateljice na iftaru.Na sofri je bilo sljedece:supa,grah,rolnice s povrcem i pilecim mesom,sombuse s gljivama u umaku,sawurmice,kupus salata,kolac s bananama,kafa,caj,sokovi.Bilo mi je jako lijepo.Nekako mi zao sto prodje 25 dana ramazana,a da ni sama ne znam kako,kao da se okrenuh,a ono vec pri kraju.Drago mi je sto se blizi bajram,jer su dva bajrama jedini praznici koje slavimo i ono bas se veselimo,ali mi zao onog sto sam ostavila u ovom mjesecu,jer se sjetim onog hadisa kada je melek Dzibril dovio za tri stvari,a Poslanik sallallahu alejhi we sellem je govorio amiiin,a dova je izmedju ostalog sadrzala los ishod za onog kome prodje ramazan a ne bude mu oprosteno,tj,ne bude se trudio da mu Allah oprosti.Niko od nas se ne moze lupati u prsa da je vjernik,jer samo Allah zna sta je u necijim prsima,mozemo samo reci vjernik akobogda.Mozemo jasno reci da smo muslimani,jer jasni znakovi islama su da je covjek izgovorio dva sehadeta,da redovito klanja,da posti,daje zekat i obavi hadz ako je u mogucnosti,ako nije,pa Allah Plemeniti nikoga ne opterecuje preko mogucnosti.Zato dovim za svaku od nas da nam Allah primi nase ibadete,da nas pomogne sutra akobogda da probdijemo noc u dovi i obracanju Stvoritelju,jer mozda je bas sutra lejletul kadr,noc neprocjenjive vrijednosti.Sjetite me se u dovi mile moje,da nam se Allah svima smiluje,niko od nas ne zna na cemu ce otici svome Gospodaru,jer ima predaja da ce covjek raditi djela koja vode u Dzennet sve dok ne bude udaljen od Dzenneta koliko je lakat,pa ce uciniti djelo koje vodi u Dzehennem i bice bacen u njega,a covjek ce raditi djela koja vode u Dzehennem sve dok ne bude udaljen od njega koliko je lakat,pa ce uciniti djelo koje vodi u Dzennet,pa ce biti uveden u njega.Zaista je na nama da dovimo da umremo na djelu koje vodi u Dzennet.Allahumme amiin. jasmin, Allah te nagradio!! Svaki tvoj post je jako vrijedan. Rado čitam sve što napišeš na ovoj kao i na ostalim temama. Svim vrijednim kuharicama veliko bravo