|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
5.9.2010 8:45:18   
riba78
ja sam beskrajno tužna ,jutros je stigla vještica user posted image user posted image user posted image

drage hanumice ,sjetite se i nas trudilica večeras u svojim dovama ,da nam se Allah smiluje .....

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1401
5.9.2010 9:46:57   
medi87
Abd ja i mm veceras pravimo iftar za nase porodice nema nas puno, ali bice lijepo aBd,ja sam mislila praviti supu, grah, punjene paprike, pite: burek, sirnicu, krompirusu, tulumbe, carski kolač, salate ove sezonske, a sve mislim malo mi pa eto bujrum predlozite još sta

RR porodica :-)))

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 1402
5.9.2010 10:14:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mona Mohamed

Vidjeh dolje prekrasan iftar kod Bambi. Masallah. I jos je muz iznenadio..Pa masallah opet. Voljela bih znati kako je pire krompir onako lijepo izisao..Kod mene ne bude bas onakav..Pa ako moze tajna uspjeha..Da mi neka sapne..user posted image

draga Mona,
nema tu nikakve tajne... kad skuhas krompir na vodi, dobro ga izpasiras zajedno sa 1-2 kasike pavlake i mlijeka (u zavisnosti koju gustocu zelis) i to je sva mudrolija... user posted image

riba78, draga duso, u svakoj dovi se sjetim svih trudilica i molim dragog Allaha dz.s. da i vas obraduje sa najvecim i najljepsim darom... sve i jednu... user posted image

ja sam naumila veceras napraviti burek, a za ostalo opet prepustam mm, sta mi god napravi jer stvarno uziva u tome... user posted image

(odgovor članu Mona Mohamed)
  Neposredna veza do poruke: 1403
5.9.2010 12:00:54   
DM
Voljela bih znati kako je pire krompir onako lijepo izisao..Kod mene ne bude bas onakav..Pa ako moze tajna uspjeha..Da mi neka sapne..user posted image

Tajna uspjehaje-propasirati vruć krompir-odmah nakon kuhanja-i onda nema grudvicauser posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 1404
5.9.2010 12:23:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: medi87

Abd ja i mm veceras pravimo iftar za nase porodice nema nas puno, ali bice lijepo aBd,ja sam mislila praviti supu, grah, punjene paprike, pite: burek, sirnicu, krompirusu, tulumbe, carski kolač, salate ove sezonske, a sve mislim malo mi pa eto bujrum predlozite još sta

Ma nije malo,ostaće i viška,ja bih čak izbacila jednu pitu,ali opet ti znaš koliko će vas tačno biti,možda planiraš i njima upakovati za sehura,pa onda neka i treće pite.
Ja kad god pravim veći iftar,gledam da svu hranu razdijelim,da mi ne propada,ostavim samo onoliko koliko ja i muž možemo pojesti za sehur.

(odgovor članu medi87)
  Neposredna veza do poruke: 1405
5.9.2010 12:30:51   
mama_debeljuca

IZVORNA PORUKA: jasmin

Esselamu alejkum moje ljepotice.Stvarno ste mi prave kuharice masaallah.Ja sinoc bila kod prijateljice na iftaru.Na sofri je bilo sljedece:supa,grah,rolnice s povrcem i pilecim mesom,sombuse s gljivama u umaku,sawurmice,kupus salata,kolac s bananama,kafa,caj,sokovi.Bilo mi je jako lijepo.Nekako mi zao sto prodje 25 dana ramazana,a da ni sama ne znam kako,kao da se okrenuh,a ono vec pri kraju.Drago mi je sto se blizi bajram,jer su dva bajrama jedini praznici koje slavimo i ono bas se veselimo,ali mi zao onog sto sam ostavila u ovom mjesecu,jer se sjetim onog hadisa kada je melek Dzibril dovio za tri stvari,a Poslanik sallallahu alejhi we sellem je govorio amiiin,a dova je izmedju ostalog sadrzala los ishod za onog kome prodje ramazan a ne bude mu oprosteno,tj,ne bude se trudio da mu Allah oprosti.Niko od nas se ne moze lupati u prsa da je vjernik,jer samo Allah zna sta je u necijim prsima,mozemo samo reci vjernik akobogda.Mozemo jasno reci da smo muslimani,jer jasni znakovi islama su da je covjek izgovorio dva sehadeta,da redovito klanja,da posti,daje zekat i obavi hadz ako je u mogucnosti,ako nije,pa Allah Plemeniti nikoga ne opterecuje preko mogucnosti.Zato dovim za svaku od nas da nam Allah primi nase ibadete,da nas pomogne sutra akobogda da probdijemo noc u dovi i obracanju Stvoritelju,jer mozda je bas sutra lejletul kadr,noc neprocjenjive vrijednosti.Sjetite me se u dovi mile moje,da nam se Allah svima smiluje,niko od nas ne zna na cemu ce otici svome Gospodaru,jer ima predaja da ce covjek raditi djela koja vode u Dzennet sve dok ne bude udaljen od Dzenneta koliko je lakat,pa ce uciniti djelo koje vodi u Dzehennem i bice bacen u njega,a covjek ce raditi djela koja vode u Dzehennem sve dok ne bude udaljen od njega koliko je lakat,pa ce uciniti djelo koje vodi u Dzennet,pa ce biti uveden u njega.Zaista je na nama da dovimo da umremo na djelu koje vodi u Dzennet.Allahumme amiin.user posted image

jasmin, Allah te nagradio!! Svaki tvoj post je jako vrijedan. Rado čitam sve što napišeš na ovoj kao i na ostalim temama. user posted image user posted image user posted image
Svim vrijednim kuharicama veliko bravo user posted image
user posted image user posted image user posted image

:-)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1406
5.9.2010 14:20:25   
ena0002
IZVORNA PORUKA: Gracanka

IZVORNA PORUKA: medi87

Ma nije malo,ostaće i viška,ja bih čak izbacila jednu pitu,ali opet ti znaš koliko će vas tačno biti,možda planiraš i njima upakovati za sehura,pa onda neka i treće pite.
Ja kad god pravim veći iftar,gledam da svu hranu razdijelim,da mi ne propada,ostavim samo onoliko koliko ja i muž možemo pojesti za sehur.

Ma kakvi malo, covjek se uvijek prepadne ostace ljudi gladni a ono ostane hrane.
Mozda da izbacis jednu pitu a ubacis pohovane pilece filete, ili patlidzan user posted image
Ja pravila halvu i super mi je ispala user posted image user posted image user posted image
Pravila sam je po ovom receptu samo sto sam ja stavljala duplu mjeru
http://www.coolinarika.com/recept/728632

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1407
5.9.2010 14:58:54   
amanullah
user posted image
krompirići
user posted image
pite
user posted image

pasta-salata
user posted image
piletina punjena sirom
user posted image

i jedan darak za sve vas...

user posted image

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1408
5.9.2010 15:02:26   
jasmin

IZVORNA PORUKA: amanullah

user posted image
krompirići
user posted image
pite
user posted image

pasta-salata
user posted image
piletina punjena sirom
user posted image

i jedan darak za sve vas...

user posted image

Masaallah!!!Sta reci ovoj hanumici sa kuharskim umjecem?!Allah te nagradio na poklonu,prekrasan je.
mama_debeljuca user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu amanullah)
Neposredna veza do poruke: 1409
5.9.2010 15:05:10   
amanullah
jasmin hvala mila, amin ya Rabb user posted image

da me samo sada vidis, visak skoro pa nestao user posted image u minusu jos 1 kg user posted image x

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1410
5.9.2010 15:06:40   
jasmin

jasmin hvala mila user posted image

da me samo sada vidis, visak skoro pa nestao user posted image u minusu jos 1 kg user posted image x

Ma vjerujem ti i da te ne vidim hehehe,ovoliko kuhanje ne moze da ne bude bez rezultata=zadovoljstvo degustatora i vitka majstorica :):):).

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Neposredna veza do poruke: 1411
5.9.2010 15:10:19   
amanullah
IZVORNA PORUKA: jasmin

jasmin hvala mila user posted image

Ma vjerujem ti i da te ne vidim hehehe,ovoliko kuhanje ne moze da ne bude bez rezultata=zadovoljstvo degustatora i vitka majstorica :):):).

Interesantno, kako nadjes pravu kombinaciju riječi user posted image ma grlim te user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1412
5.9.2010 17:49:20   
mamine oci
MasAllah amanulah iftar za 10user posted image ja sad vise nesmijem postavljat slike posle ovog tvog iftara da se ne obrukamuser posted image ja nesllikam ovih dana dosla mi sveki pa da joj nebude neprijatno da trcim sa mobitelom islikam a za vecerasnji iftar imam
gulas
pire
filovane paprike
pitu
piroske
rusku salatu i sezonsku i kolac onaj na pocetku sto je ilhana spremala:)
ako sta uspem uslikat postavim slikeuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

Neposredna veza do poruke: 1413
5.9.2010 17:52:42   
jasmin
mamine oci,ti i ne trebas vise postavljati,postidila si nas svojim prekrasnim slikama :).user posted image Ali ipak ti nekad dok sveki ode u wc uhvati koju sliku.
Kod mene veceras pire krompir s mesom u saftu,bureka je ostalo od sehura i paradajz salata.Imamo grozdja i lubenice za rashladiti.

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1414
5.9.2010 18:25:10   
breskvicaa
Kod mene je veceras za iftar burek pileca supa ,burek sjecani i sirnica  i za desert halva user posted image

Ono sto te ne ubije to te ojaca...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1415
5.9.2010 18:49:50   
jasmin
Posljednji koji ce uci u Dzennet:

http://www.youtube.com/watch?v=kIuZUAthxKs&feature=related

(odgovor članu breskvicaa)
Neposredna veza do poruke: 1416
5.9.2010 18:51:49   
D_K
IZVORNA PORUKA: breskvicaa

Kod mene je veceras za iftar burek pileca supa ,burek sjecani i sirnica  i za desert halva user posted image

ma burek je zakon.. evo ja sam taman tajmirala da se hladne do iftara.. malo se brinem jer sam smiksala sa juetinom malo i teletine, malo sam pakovanje junetine odledila pa mi zafalilo, ali se nadam da ce biti dobro..

za sutra sam planirala bamiju sa teletinom - nakon pite da bude nesto ''na kasiku''..

a za desert - Monte kolac - a sta drugo user posted image user posted image ..

< Poruku je uredio D_K -- 5.9.2010 18:52:33 >

Onaj pogled :))))

Neposredna veza do poruke: 1417
5.9.2010 18:55:33   
D_K
IZVORNA PORUKA: doublemum

Voljela bih znati kako je pire krompir onako lijepo izisao..Kod mene ne bude bas onakav..Pa ako moze tajna uspjeha..Da mi neka sapne..user posted image

Tajna uspjehaje-propasirati vruć krompir-odmah nakon kuhanja-i onda nema grudvicauser posted image

i doobro ga skuhati - dok se ne pocne raspadati..
ja sam sad skontala u pretisu kuhanje krompira za pire - ne uparim kucu a bude gotovo za cas - toplo preporucujem user posted image

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1418
5.9.2010 20:25:02   
breskvicaa
IZVORNA PORUKA: D_K

ma burek je zakon.. evo ja sam taman tajmirala da se hladne do iftara.. malo se brinem jer sam smiksala sa juetinom malo i teletine, malo sam pakovanje junetine odledila pa mi zafalilo, ali se nadam da ce biti dobro..

za sutra sam planirala bamiju sa teletinom - nakon pite da bude nesto ''na kasiku''..

a za desert - Monte kolac - a sta drugo user posted image user posted image ..

Vjerovala ili ne ja sam za dva sata sve uradila imala sam naumu da pravim piletinu i rizu i predomislim se bilo 4-sata poslije podne
I zamrznutu junetinu izvadim iz frizdera i dok sve pripreme zavrsila meni se odledila junetina a tajna je u tome da zamrznuto meso samo dobro nasolis i prelijes hladnom vodom i za pola sata je odmrznuto meso ko da nije ni bilo u zamrzivacu user posted image  eto to je to user posted image

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1419
5.9.2010 20:36:05   
D_K

Vjerovala ili ne ja sam za dva sata sve uradila imala sam naumu da pravim piletinu i rizu i predomislim se bilo 4-sata poslije podne
I zamrznutu junetinu izvadim iz frizdera i dok sve pripreme zavrsila meni se odledila junetina a tajna je u tome da zamrznuto meso samo dobro nasolis i prelijes hladnom vodom i za pola sata je odmrznuto meso ko da nije ni bilo u zamrzivacu user posted image  eto to je to user posted image

hvala na savjetu user posted image
nekad mi bas zatreba tako nabrzaka da odledim meso jer nemam u blizini mesare..nije mi frka kad pravim corbicu ili gulas jer ubacim zamrznuto u serpu i laagano zagrijavam ali za pitu je frka..

Neposredna veza do poruke: 1420
5.9.2010 20:39:45   
breskvicaa
Drago mi je da sam bila od pomoci meni se to cesto desi user posted image  da se predomislim u zadnji minut a meso zaleđeno user posted image

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1421
5.9.2010 20:51:34   
Anoniman

A jel meso samo preliješ vodom i ostaviš na suhom ili ga treba držati u vodi?

Neposredna veza do poruke: 1422
5.9.2010 20:57:26   
breskvicaa
Ma samo ga nasolis dobro i prelijes vodom da tako ostoji u vodi user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1423
5.9.2010 21:00:01   
Anoniman
E super,baš ti hvala,biće mi od koristi user posted image
Svaki put kad tako odledim meso sjetiću te se,hehe,a to će po svim prilikama biti često user posted image

Neposredna veza do poruke: 1424
5.9.2010 21:26:28   
acudesa

Ma samo ga nasolis dobro i prelijes vodom da tako ostoji u vodi user posted image

dobar savjetuser posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

Neposredna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *