|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidanje temperature, kada i čime
6.12.2010 23:01:21   
Apotekarka
Masala bogatog nam foruma t doktorice nema kakvih struka nema svaka cast forumasice
Nego sta cuja pocela mi krvariti rana od zuba user posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 1051
6.12.2010 23:01:30   
Niina
IZVORNA PORUKA: new mama

Niina user posted image user posted image user posted image user posted image
Meni doktrorica rekla da ne dajem djetetu dalsi da nije dobar za zeldacuser posted image i ja ga nesto izbjegavam,dam joj paracetamol,a ako je temperatura preko 39 onda dam voltaren cepic i uvijek pomogne,tura spadne

i jedan i drugi su ti nesteroidni antireumatici, ovaj oralni a ovaj u obliiku cepica, djeluju sistemski,sto znaci da i ovaj cepic dodje do zeludca krvotokom...bla bla bla da ne pametujem...
stete oni zeludcu i jedan i drugi zato se daju samo kad je temperatura tvrdokorna i nece nastetiti ako se neeekad daju.

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1052
6.12.2010 23:04:31   
Anoniman
a moze li se sirup staviti recimo na "petitbeure"user posted image ..da ga fino popije...mislim, keks da ga popije, pa das keks...ja bi to uradila

(odgovor članu myb@by)
  Neposredna veza do poruke: 1053
6.12.2010 23:06:13   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada

a moze li se sirup staviti recimo na "petitbeure"user posted image ..da ga fino popije...mislim, keks da ga popije, pa das keks...ja bi to uradila

preĆerujes user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ovo je gore od ljekovitog džema moje mameuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1054
6.12.2010 23:06:29   
taurus
IZVORNA PORUKA: noa

IZVORNA PORUKA: Niina

eh vidis neko bolje zna tu farmakologiju od mene user posted image user posted image user posted image user posted image TAURUS user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
uh da grejp je vrlo cudna biljcica a nisam znala da je i ananas u toj kategoriji.

taurus je odavno provaljenauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image al ti si nam vjesto bjezalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
znaci taurus nema mi vise jogurta uz ospenuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  noa zaboravi mlijeko i mliječne proizvode uz antibiotike
to ti je nekad davno bilo praksa, dok ljudi ne skontaše da to ne valjauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1055
6.12.2010 23:08:33   
new mama
IZVORNA PORUKA: Niina

IZVORNA PORUKA: new mama

Niina user posted image user posted image user posted image user posted image
Meni doktrorica rekla da ne dajem djetetu dalsi da nije dobar za zeldacuser posted image i ja ga nesto izbjegavam,dam joj paracetamol,a ako je temperatura preko 39 onda dam voltaren cepic i uvijek pomogne,tura spadne

i jedan i drugi su ti nesteroidni antireumatici, ovaj oralni a ovaj u obliiku cepica, djeluju sistemski,sto znaci da i ovaj cepic dodje do zeludca krvotokom...bla bla bla da ne pametujem...
stete oni zeludcu i jedan i drugi zato se daju samo kad je temperatura tvrdokorna i nece nastetiti ako se neeekad daju.

Hvala na objasnjenjuuser posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 1056
6.12.2010 23:08:55   
taurus

user posted image user posted image user posted image user posted image  joj dadada što me nasmija
gdje se keksa sjetiuser posted image user posted image user posted image
ma može ako baš morauser posted image user posted image user posted image
isto kao što neke kapi možeš kapati na kocku šećera pa tako uzimati

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1057
6.12.2010 23:15:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: taurus

user posted image user posted image user posted image user posted image  joj dadada što me nasmija
gdje se keksa sjetiuser posted image user posted image user posted image
ma može ako baš morauser posted image user posted image user posted image
isto kao što neke kapi možeš kapati na kocku šećera pa tako uzimati
ja kako sam imala cuku...naucila sam se sluziti raznim trikovimuser posted image ...njoj sam davala tablete u cokoladi...jest da ovo sad ruzno zvuci...i nadam se da me nece neko pogresno shvatiti...ali djeca i zivotinje imaju dosta "slicnog"

(odgovor članu taurus)
  Neposredna veza do poruke: 1058
7.12.2010 9:49:18   
Lady26
Jaoooo vi od mog problema dernek napravile user posted image user posted image
Nego, sad ozbiljno, sinoc se probudila oko 3 i k'o velika prica li prica....izmjerila sam joj temperaturu bila je 37,9, popila je cijelu flasicu caja sa malo paracetamola i zaspala oko 4, ustale smo jutros i temperatura je 38...
Odvest cu je doktoru, samo mi drzie palceve da nisu opet mokracni kanali....
Niina mirisala sam, nista se ne osjeti pa se tjesim nije upala ili infekcija

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1059
7.12.2010 22:51:26   
iv@ncica
lady-  sto  bi  kod  dr.
nina-user posted image  stid  me  sto  te  savjetovah..ali  sto  rece  ti  kad  postanes  mamaa  sve  se  stavi  na  stranu  i trebas  sto  savjeta  od  onih  koji  su  to  prosli..  zaboravim  ja  onda  i sve  sto  sam procitala  i  naucila  i  znam..vec  svaki  put  se iz iskustva  necijeg  nesto  novo  nauci...sto  treba  ...a  sto  ne treba..
evo  sjetim  se  nedavno  marijane kad  joj  je nikoli bila  visoka  temp.  a  ona  nije  mogla  na  rr  od  njega pa  me smo  se  ja  i ona  telefonirale..a  ja  ovdje  kupila  savjete  za  nju...i  ona  je u  panici  dala  paracetamol i  u roku sat  vremena  cepic...i  bas  zbog  toga  se iskustva moraju razmjenjivati...panika ,  briga  i umor  brisu  sve  nase  znanje  nekad ;)
nego  mi smo  izdevrili  i  napokon  se  rijesili antibiotika,  ture,  grla, konjuktivitisa...ali  sad  mu  se vratio  osip  oko  cune..ali samo  s  desne  strane...one  ruzne  crvene  hrapave  tockice...suhe  su,  ali  crvene...nemam  vise  pojma kako  cu  ih  rijesiti..noa  salji  sudokrem  ili  mi  recite  gdje  kod  nas  ima  kupiti ...sory  na  ot..znam da ima  tema  o pelenskom..ali  ovo  je posljedica  ture  i  antibiotika..pa da  povezem ;)))
nina,  smijem  li mu  sad  raditi urino  kulturu,  popili  smo  ospen  prije  par  dana...ali  zbog  osipa ...user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1060
7.12.2010 22:57:55   
Anoniman
ima ga u Hrvatskoj haj da ti ja posaljem sutra nekako pa da ti kupim u Splitu za vikend..salji pp ili sms gdje da ti mm donese..meni je pomogao i hvala onom ko ga izmisli.

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 1061
7.12.2010 22:59:59   
Ben 10
Dalsy i voltaren imaju isti glavni sastojak brufen,a brufen nagriza sluzokožu želuca.

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 1062
8.12.2010 16:10:44   
Lady26
Nisam je vodila dokotru, temperatura se nije vracala hB....juce cijeli dan nista niti danas, pa sam odlucila ne ici, nadam se da ne grijesim....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 1063
23.12.2010 17:41:46   
Mya_81 RR
Koliko sirup Dalsy smije biti otvoren user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 1064
23.12.2010 19:31:25   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Koliko sirup Dalsy smije biti otvoren user posted image

Eh, da odgovorim samoj sebi user posted image

Dalsy smije stajati onoliko koliko piše na kutiji da je rok rajanja. Pošto nije suspenzija u pitanju nema kratak rok...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 1065
29.12.2010 18:01:57   
Zoe
Joj evo i nas na ovoj temiuser posted image
Moja smijalica ima turu od podne al to je 37 ili 37,1 i drži se, još joj nisam ništa davala, ne znam da li je od zubića jer jedan je već izašao prije par dana a drugi je izgleda u toku, još nije probio desni..Eh sad, ona takođe kiše, tu i tamo povremeno  jednom se nakašlje.. Naša dr. trenutno nam je nedostupna, vjerovatno ću je sutra svakako odvesti i da je malo posluša a šta u međuvremenu, da li da joj dam paracetamol (sirup) i koliko ili ???? Njoj će sutra biti punih 8 mj. aBd..
Uff sad vidjeh na dr.temi post od Daje sa.. izgleda da je ovo kod nas jo uvijek normalna ( ispod pazuha) smo mjerili...

< Poruku je uredio Zoe -- 29.12.2010 18:04:53 >

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

Neposredna veza do poruke: 1066
29.12.2010 18:16:49   
Mya_81 RR
Zoe, na prvoj stranici ove teme, prvi post imaš u kojem zaista detaljno piše kako i šta.

Ali nemoj da brineš....37 zapravo i nije neka temp. Samo je prati redovno i bit će sve ok. A zapravo obično se ne snižava sve dok ne dodje do nekih 38,5.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 1067
29.12.2010 18:37:43   
Zoe
Hvala Myauser posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

Neposredna veza do poruke: 1068
29.12.2010 18:50:34   
Adana
Pitanje za malo iskusnije. U kuci imam samo Dalsy sirup i Voltaren cepice.
Malena trenutno ima temperaturu 37° i cijeli dan joj je nosic zacapljen i curi. Sada su joj i malo suzne okice. Povremeno kihne i suho se nakaslje, ali uglavnom samo slini... Drug sa kojim smo se igrali prije 2 dana je isto sada prehladjen, virus je u pitanju, imao je iste simptome. Pa pretpostavljam da je i nju isto uhvatilo.
E sada moje je pitanje jeli OK da joj turu skidam Dalsyem ako bude jako visoka ili je bolje da odem kupiti Paracetamol sirup?
Ona je super, jede, igra se, brblja...

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 1069
29.12.2010 18:58:44   
Blue rose RR
Adana a da joj uzmeš Bisolex kapi, nama su pomagali kod začepljenog i nosića koji curi.
Mislim da ti je voltarin malo prejak, jer nije temp visoka.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 1070
29.12.2010 19:03:39   
Adana
Stavljam joj sljez u nosic, a imamo i malo onih Nisita kapi. Hvala za savjet! :)

Nisam joj ni mislila davati cepic, nego pitah za Dalsy da li da joj dam ako temperatura poraste ili je bolje da kupim Paracetamol?

Vjerujem da je virus "napao", i nadam se da se nece stanje pogorsati... Evo sada je pipm i kao da mi nije nesto puno vruca... :)

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 1071
29.12.2010 19:14:48   
Mya_81 RR
Adana, eh po našem iskustvu nama više pomaže dalsy.

S tim da ja svojoj curici kad je baš visoka temp. oko 39 dam 5ml/6ml iako na uputstvu piše 2,5ml.

Nedavno kad joj je tako jako rasla temp. i dolazila do 39,8 ja sam njoj dala ta 2,5 ml koja joj skoro pa uopće nisu puno ni pomogli. Temperatura bi se spustila maksimalno na 38,5 vrlo brzo bi ponovno rasla, a ja joj iduća 4 sata nisam mogla dati ništa više. Tada nam ni stalno tuširanje nije pomoglo i za dva sata smo završili na pedijatriji zbog konvulzija.

Eh, tamo su joj redovno na tako visokoj temp. davali punu špricu od 6ml. Ja ostala sva zbunjena da bi mi oni rekli da 2,5 ml nisu ništa za tako velike temp.

I sad zadnji put prije nekoliko dana sam prakticirala tu veću dozu i to vrlo uspješno. Spustili bi temp. koja se onda nije vraćala bar 8-10 sati.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 1072
29.12.2010 19:24:44   
Adana
Hvala ti na iscrpnom odgovoru!
Znaci Dalsy joj ne bi trebao skoditi, samo me to zanimalo. Jer sam ovdje procitala da se ne preporucuje jer steti zelucu...
Asji je u rijetkim slucajevima kada je imala visoku turu bez problema pomagao Paracetamol. Ali sada ga nemam, imam samo Dalsy.
Temp. ne skidan dok ne bude 38.5°. Ili ako je preko 37 pred spavanje.
Nadam se da ova tura nece vise rasti...

Zao mi je zbog tvoje malene! user posted image  A i zbog tebe jer si sve to morala predeverati. nadam se i zelim vam da se vise nikada ne vrate!

Neposredna veza do poruke: 1073
29.12.2010 22:59:46   
iv@ncica
  adana- sirup  dalsy  ti  ide  tek  od  godinu  dana, tvoja  je  bebica  premalena  za njega...dakle  sirup  paracetamol-panadol baby-lupocet...te  lupocet  cepici...u  krajnjoj  nuzdi  voltaren iako  ne  znam  od  kada  on  ide.....imas  na   nekoliko  starnica  prije  i  na  pocetku  dobra  objasnjenja  za  masaze  toplom  vodom,  obloge  i  nacine  kombiniran ja  lijekova  pa  da  ti  ne  ponavljam  sad  sve  ..samo  iscitaj  i  kopiraj  sebi  na  komp.  jer  ce  ti  kad  tad   trebati...ja  sebi  sve  tako  radim pa  kad  mi  je  hitno  da  ne  citam sve  ovdje...
ono  sto  vidim  tvoja  je  bebica  prehlađena...daji  jnoj  caja,  cisti  nosic...i  imas  od  dr. taysa mukoplant  mast  za  prsa i  inhaliranje je  super...pogotovo  za  male  bebice..mozes  namazati  joj  prsa..usput  taj  eukaliptus  isparava  i  odcipa  nosic, a pomaze  i  da bebioci  smiri  kasalj..jos  kod  jaceg  kaslja  i  prehlade  mozes  ubaciti  kasiku  u  vrucu  vodu  i  staviti  da  isparava  u  sobi  kod  bebe..te  tako  lakse  dise...
inace  tvoja  beba  nema  temperaturu,  37 to  je  normalna  temeperatura  kod  male  djece  koja  varira  i  pred  vece  je  veca...a  moze  biti  i uzrok  uz  prehladu,  da  joj  je  vruce  u  stanu, da  je  i  previsde  odjevena...ali  iapk  je  prati...pa  ako  bude  isla  iznad  38 daji  paracetamol.  mi  smo  imali turu 40 i  sve  ispod  je  mila  majka... I  iscitaj  nekoliko   starnica  i  kopiraj  sebi...jer  ce  ti  stvarno  pomoci..nadam  s e da sam  pomogla..jer  mi  stalno  muku  mucimo  s  turama  ;))

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 1074
29.12.2010 23:49:21   
Adana
iv@ncica HVALA ti puno na savjetima! user posted image
Moja bebica ima 29 mjeseci. user posted image  Ne bih bas rekla da je tako mala. user posted image
Sve ovo sto si navela vec hB znam, samo me zanimao Dalsy posto sa njim nemamo neko iskustvo. Davala sam joj ga samo jednom u kombinaciji sa Paracetamolom. A danas ovdje procitah da ga bas ne preporucuju jet ostecuje sluznicu zeluca...
Jos jednom hvala ti puno sto si odvojila vrijeme i dala mi savjete! user posted image

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *