|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidanje temperature, kada i čime
29.12.2010 23:54:35   
Mya_81 RR
Hvala, Adana...i ja se nadam da s tim više nećemo imati problema. Sad i ja pročitah za Dalsy i želudac. Ali šta da se radi kad smo mi nakon konvulzija u skorz drugom položaju kad je u pitanju temperatura, a paracetamol nam se zaista nije pokazao kao dobro rješenje. Opet sirup ne koristimo stalno pa valjda neće biti neke trajne štete na želudac.

Ivančice, upravu si za Dalsy da ide tek nakon godinu, ali Adana ima stariju curicu i od Andreja i od Minje user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 1076
29.12.2010 23:56:22   
dinaa
Smijes slobodno dati Dalsy ona je vec velika djevojcicauser posted image .

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 1077
30.12.2010 0:01:10   
Adana
Hvala vam na savjetima! user posted image

iv@ncice i Mya_81 RR djecica vam imaju prelijepa imena! user posted image

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 1078
30.12.2010 0:14:38   
iv@ncica
hvala  adana..ma  fina  su  nam  i  djecica hehhehe

oj  sorrryyy..ja s am  skontala  da  tvoja bebara ima  tek osam  mjeseciuser posted image ...a  kod  tebe  cojekic  vec...
onda  je  super  mozes  kombinirati  panadol  baby  koji  je  meni  puno  bolji  od  obicnog  paracetamola sirupa-koji  nama  nije iumao  nikakvog  efekta  +  dalsy..naravno  u  razmacima   i  po  preporuci  lijecnika  na  temperature  iznad  39  se  daje  5ml  dalsija, a  ispod  39  2,5  ml,  nama  je  vise  pedijatra  reklo  da  je  dalsy  za  visoke  temp.  i  da  iznad  39  nema  efeklta  mala  doza,  te  da  se  djete  nece  predozirati  ako  se  pazi  na  razmak,  eto  za  ubuduce....i  ne  brini  se  za  ostecenje  slunice...ne  dajes  ga  stalno  vec  presjecas  kad  bas   zagusti..i  ne  pije  ga neprekidno  danima...kad  bebac  ozdravi  udaris  po  bioaktivu  i  jogurtu...te  zdravoj  hrani  da  mu  se  zeludac  oporavi ;)))

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 1079
30.12.2010 0:24:52   
Adana
Ne sumnjam user posted image

Jeste, kod mene je prava mala djevojcica. user posted image

Dala sam joj 2.5ml Dalsya pred spavanje, temperatura je od 19h 37°, dala sma cisto ako se povisi. Navila sma sat ako zaspim da je obidjem i pipnem. user posted image

Hvala!

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 1080
30.12.2010 0:55:08   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: iv@ncica

hvala  adana..ma  fina  su  nam  i  djecica hehhehe

oj  sorrryyy..ja s am  skontala  da  tvoja bebara ima  tek osam  mjeseciuser posted image ...a  kod  tebe  cojekic  vec...
onda  je  super  mozes  kombinirati  panadol  baby  koji  je  meni  puno  bolji  od  obicnog  paracetamola sirupa-koji  nama  nije iumao  nikakvog  efekta  +  dalsy..naravno  u  razmacima   i  po  preporuci  lijecnika  na  temperature  iznad  39  se  daje  5ml  dalsija, a  ispod  39  2,5  ml,  nama  je  vise  pedijatra  reklo  da  je  dalsy  za  visoke  temp.  i  da  iznad  39  nema  efeklta  mala  doza,  te  da  se  djete  nece  predozirati  ako  se  pazi  na  razmak,  eto  za  ubuduce....i  ne  brini  se  za  ostecenje  slunice...ne  dajes  ga  stalno  vec  presjecas  kad  bas   zagusti..i  ne  pije  ga neprekidno  danima...kad  bebac  ozdravi  udaris  po  bioaktivu  i  jogurtu...te  zdravoj  hrani  da  mu  se  zeludac  oporavi ;)))

Eh, ovo je bitna informacija koju sam ja nažalost saznala malo prekasno...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 1081
30.12.2010 12:21:58   
mrvicaa
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Adana a da joj uzmeš Bisolex kapi, nama su pomagali kod začepljenog i nosića koji curi.
Mislim da ti je voltarin malo prejak, jer nije temp visoka.

Zar ove kapi nisu za iskasljavanje,mi smo ih dobivali u tu svrhu,a za nosic nama najvise pomogne sljez.
Dalsy nama dr davala kad je bebi imala 11 mj.a temp.visoku 39 po 2,5 ml.Inace koristimo paracetamol kad se temp.pojavi.Nego ja nikad ne dajem nista ako je temp.37,zar to nije normalna tempuser posted image

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 1082
30.12.2010 12:57:14   
Blue rose RR
Naravno, između ostalog, Bisolex (mi smo koristili otopinu) pospješuje iskašljavanje, smiruje kašalj i olakšava disanje.
Kad god nam je nosić curio, koristili smo otopinu, i nakon 2-3 uzimanja, prestao je sekret.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu mrvicaa)
Neposredna veza do poruke: 1083
31.12.2010 0:22:19   
iv@ncica
  mya- nazalost  tek  kad  nam  zagusti kazu  takve  info.,  jer  u  upustvima  to  ne  pise,  proizvođaci  se  boje  da se  ne  pretjera..nama  zadnji  put  kad  tem.  je isla 3 dana  bas  visoko  do  40..ja  lijepo sjela  s  pedijatricom  i  sve  na  tanane  rijesila  u  vezi  toga  te  jos privatno  kod  jednog  dobrog  pedijatra...i  jedino  je  to  pomoglo....inace  da  je  potrajala  takva  tura  i  cetvrti  spremili  bi  nas  isto  u  bolnicu

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 1084
   RE: "skidanje" temperature, kada i ...
2.1.2011 9:29:48   
mama dada
IZVORNA PORUKA: laracroft

Znam samo da je praksa nasih doktora da djeci daju antibiotike,a bez da vide da li je bakterijska ili virusna upala,a svi dobro znamo da ne treba pretjerivati sa antibioticima,a da cak djeci do godinu dana ni ne preporucuju.

Ah jedan takav"kvazi" stručnjak mojoj bebici od 7 dana dao je antibiotikeuser posted image - radilo se o povišenoj temperaturi i neutješnom plaču( kasnije se ispostavilo da su to bili grčevi i alergija na kravlje mlijeko), sad kad se sjetim bijesna sam na sebe što sam to uopšte primjenjivala, al u očaju nisam znala šta, duša mala imala je samo 7 dana

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 1085
2.1.2011 9:47:14   
mama dada
IZVORNA PORUKA: Zoe

Joj evo i nas na ovoj temiuser posted image
Moja smijalica ima turu od podne al to je 37 ili 37,1 i drži se, još joj nisam ništa davala, ne znam da li je od zubića jer jedan je već izašao prije par dana a drugi je izgleda u toku, još nije probio desni..Eh sad, ona takođe kiše, tu i tamo povremeno  jednom se nakašlje.. Naša dr. trenutno nam je nedostupna, vjerovatno ću je sutra svakako odvesti i da je malo posluša a šta u međuvremenu, da li da joj dam paracetamol (sirup) i koliko ili ???? Njoj će sutra biti punih 8 mj. aBd..

Moja smijalica ima turu od podne al to je 37 ili 37,1 i drži se, još joj nisam ništa davala, ne znam da li je od zubića jer jedan je već izašao prije par dana a drugi je izgleda u toku, još nije probio desni..Eh sad, ona takođe kiše, tu i tamo povremeno  jednom se nakašlje.. Naša dr. trenutno nam je nedostupna, vjerovatno ću je sutra svakako odvesti i da je malo posluša a šta u međuvremenu, da li da joj dam paracetamol (sirup) i koliko ili ???? Njoj će sutra biti punih 8 mj. aBd..
Uff sad vidjeh na dr.temi post od Daje sa.. izgleda da je ovo kod nas jo uvijek normalna ( ispod pazuha) smo mjerili...

Uff sad vidjeh na dr.temi post od Daje sa.. izgleda da je ovo kod nas jo uvijek normalna ( ispod pazuha) smo mjerili...

I mi imamo isti problem već 2 dana tura je 37,5 manje, više,. skidamo  dalsyem, a u pitanju su zubići, molim mame da mi kažu kolko dugo možemo ovako da skidamo temperaturu(koliko dana)user posted image , jel imao neko sličnih iskustava, nema nikakvih drugih pojava ni simptoma, osim ture...help, moramo li doktoru

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 1086
2.1.2011 9:59:43   
puma
Ja koristim paracetamol sirup, tako da ne znam nista u vezi Dalsy-a... A ako su u pitanju zubici ne bi trebalo da ima temperaturu vise od 2 dana, jer je to dovoljno da zubic probije... Ako se temperatura ne povuce nakon 2 dana ja bih otisla doktoru...
Evo i moja Sabina se jutros probudila sa temperaturom, ali kaslje sto znaci da je sigurno nesto jucer popila hladno... A i nema sanse da je iko natjera da obuje carape... Ja joj ih obujem ona sto prije u sobu i skine... Kao sto vec rekoh, raspametice me ovo dijete... user posted image

(odgovor članu mama dada)
Neposredna veza do poruke: 1087
2.1.2011 11:41:56   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: mama dada

I mi imamo isti problem već 2 dana tura je 37,5 manje, više,. skidamo  dalsyem, a u pitanju su zubići, molim mame da mi kažu kolko dugo možemo ovako da skidamo temperaturu(koliko dana)user posted image , jel imao neko sličnih iskustava, nema nikakvih drugih pojava ni simptoma, osim ture...help, moramo li doktoru

mi evo muku mucimo i sa turom vec par dana, ali mom decku lupocet apsolutno ne pomaze.sirup paracetamol samo kada ga muce zubi i niza je.a inace samo voltaren, znam da ne valja itd i ja ga dajem samo u krajnjem slucaju a inace oblozi.
a sto se zubica tice kako je meni jedan stari dr rekao temp iznad 38 nije od zubica, ima jos neki uzrok.a kad potraje ja bih odvela bebu dr, sto je sigurno sigurno.jer moze nakon par dana ta temp skociti i onda belaj

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu mama dada)
Neposredna veza do poruke: 1088
5.1.2011 1:39:25   
Adana
Imam pitanje za one mame koje koriste ili su koristile Dalsy.

Veceras oko 22h sam Asji dala nekih 3ml Dalsy sirupa, temperatura je bila 37.5°. Dala sam joj sirup pred spavanje u nadai da ce sprijeciti turu da raste.
Medjutim maloprije sam joj mjerila temperaturu i ona je 38.1°!

Kada joj opet mogu dati sirup?! Imam samo Dalsy i Voltaren cepice. Posto je budna mislim da cu je malo istusirati ili staviti obloge na prsa i stomak...

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 1089
5.1.2011 1:44:53   
Visnja RR
duša draga ima turicu user posted image
ja zaista o dalsy ne znam ništa... ako su nogice tople stavi senf..
nadam se da će turica brzo otici...
dobro je sto temperatura ipak nije tako visoka...
ljubim user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 1090
5.1.2011 1:50:28   
Adana
Hvala... user posted image

Cijeli dan/noc danas i juce je pod turom. user posted image  Samo je juce popodne bila blizu 39°, ostalo sve je izmedju 37 - 37.8°.
Eno tajo je tusira, ja pripremila obloge od stajace vode... nazalost senfa nemam, a nisam ni pipala nogice... user posted image
Pokusacu joj turu ovako malo spustiti pa joj oko 3h dati dozu sirupa. ...

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1091
5.1.2011 2:08:47   
Adana
Evo je istusirana, napila se vode i stavila sam joj oblog na pupu i prsa. Slusa muziku i kesla se sa tatom. user posted image  Kaze nece u krevet jer se probudila... user posted image
Za par minuta cu joj izmjeriti turu i nadam se da ce biti manja...

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 1092
5.1.2011 2:18:37   
Adana
Temperatura izmjerena. Dijete jednako zivahno i razbudjeno. user posted image
Temp. je sada 37°C ... spala je malo hvala Bogu! user posted image
Nadam se da ce ostatak noci biti miran...

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 1093
5.1.2011 2:18:56   
Hannan
Adana, prepisujem sa uputstva
uobicajena doza za djecu  je 20mg po kilogramu tjelesne  mase na dan, podijeljeno u nekoliko obroka.Ta doza moze se dati ovako:
djeca 1-2g   2,5ml 3-4 puta na dan
djeca 3-7g    1 zlicica od 5ml 3-4 puta na dan.

A izmedj usvakako mozes voltaren cepice, poslije 3h od davanja Dalsiya.

ljubimo cujicu da brzooo prodje

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 1094
5.1.2011 2:20:44   
Adana
Hvala ti puno na odgovoru! Procitala sam vec upustva, pa zato i pitam moram li cekati da prodje 6 sati od zadnjeg davanja...
Srecom sada je malo niza temperatura i nadam se da se nece vracati...
Ukoliko bas mnogo bude visoka (pu pu pu, da zlo ne cuje) stavicu joj cepic...

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 1095
5.1.2011 2:24:26   
Hannan
Pa i ja sma tako radila kad je bas visoka na svaka 3h naizmjenicno Dalsy -cepic...ako izmjedju opet poraste onda skidanje, tusiranje, ja imam  isrice za nedaj Boze pa i carapice pokvasimo....nadmas e da nece vise rasti.

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 1096
5.1.2011 2:32:45   
Adana
Hvala puno!!! Laku noc!

P.S. mozes li mi objasniti kako na 3h? Npr. u 12 das sirup, pa u 3h das cepic, pa u 6h opet sirup, ...?

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 1097
5.1.2011 2:52:13   
Hannan
Da, da, bas tako, i meni je dr tako savjetovala,i koliko sam skontala bitno je da lijek ide svojim tokom 6-8h koliko vec, a izmedju drugi kojem opet pratis taj njegov razmak 6-8h.Jer, barem po mom djetetu nema sanse da mu jedan lijek drzi T tih 6h, poslije 3h djelovanja liejeka,njemu  pocinje Tda se ponovo penje.

Laku i mirnu noc vam zelim.

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 1098
5.1.2011 10:35:37   
bebacha
e ovo prvi put cujemuser posted image Ajli se obicno temp vraca nakon 3 sata a tako je bilo i Alenu kad je imao.dali se onda moze Dalsy davat na 6 sati a izmedu parecetamol ili mora biti cepic.naravno ovo pitam zbog Ajle

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 1099
5.1.2011 10:40:11   
škorpija
lijekovi se mogu kombinaovati ali moraju biti različiti , znači jedan da ima u sastavu paracetamol, a drugi brufen, znači ne smije se davati paracetamol sirup i lupocet čepići ili dalsy sirup i voltaren čepići.

osim toga ako se kombinuje najbolje je zapisivati kad se koji lijek dali, jer se lako možete zbuniti i prekoračiti doze. no, smatram da nema potrebe za kombinovanjem ako se radi o temperaturi manjoj opd 39.

ajdin je tri dana imao temperaturu 39,40, voltaren je smao pomagao, ali dala sma ga smao jednom, nešto me bilo strah kako je reagovao na njega, sav se tresao dok je spadala temperatura. tuširanje svakih pola sata nam je u tim trenutcima najbolje pomagalo

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *