|
RE: Skidanje temperature, kada i čime 2.1.2011 11:41:56
|
|
|
|
Malenaoduvijek
|
IZVORNA PORUKA: mama dada Joj evo i nas na ovoj temi Moja smijalica ima turu od podne al to je 37 ili 37,1 i drži se, još joj nisam ništa davala, ne znam da li je od zubića jer jedan je već izašao prije par dana a drugi je izgleda u toku, još nije probio desni..Eh sad, ona takođe kiše, tu i tamo povremeno jednom se nakašlje.. Naša dr. trenutno nam je nedostupna, vjerovatno ću je sutra svakako odvesti i da je malo posluša a šta u međuvremenu, da li da joj dam paracetamol (sirup) i koliko ili ???? Njoj će sutra biti punih 8 mj. aBd.. IZVORNA PORUKA: Zoe Joj evo i nas na ovoj temi Moja smijalica ima turu od podne al to je 37 ili 37,1 i drži se, još joj nisam ništa davala, ne znam da li je od zubića jer jedan je već izašao prije par dana a drugi je izgleda u toku, još nije probio desni..Eh sad, ona takođe kiše, tu i tamo povremeno jednom se nakašlje.. Naša dr. trenutno nam je nedostupna, vjerovatno ću je sutra svakako odvesti i da je malo posluša a šta u međuvremenu, da li da joj dam paracetamol (sirup) i koliko ili ???? Njoj će sutra biti punih 8 mj. aBd.. Uff sad vidjeh na dr.temi post od Daje sa.. izgleda da je ovo kod nas jo uvijek normalna ( ispod pazuha) smo mjerili... Uff sad vidjeh na dr.temi post od Daje sa.. izgleda da je ovo kod nas jo uvijek normalna ( ispod pazuha) smo mjerili... I mi imamo isti problem već 2 dana tura je 37,5 manje, više,. skidamo dalsyem, a u pitanju su zubići, molim mame da mi kažu kolko dugo možemo ovako da skidamo temperaturu(koliko dana) , jel imao neko sličnih iskustava, nema nikakvih drugih pojava ni simptoma, osim ture...help, moramo li doktoru mi evo muku mucimo i sa turom vec par dana, ali mom decku lupocet apsolutno ne pomaze.sirup paracetamol samo kada ga muce zubi i niza je.a inace samo voltaren, znam da ne valja itd i ja ga dajem samo u krajnjem slucaju a inace oblozi. a sto se zubica tice kako je meni jedan stari dr rekao temp iznad 38 nije od zubica, ima jos neki uzrok.a kad potraje ja bih odvela bebu dr, sto je sigurno sigurno.jer moze nakon par dana ta temp skociti i onda belaj
|