|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidanje temperature, kada i čime
6.12.2010 22:08:55   
myb@by

IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Niina, da li si ti, možda, doktorica?

Da, Niina nam je ljekar, samo je mnogo mama ignorisalo dosta njenih postova user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1026
6.12.2010 22:10:08   
iv@ncica
draga  lady  uzroka  moze  biti  sto...viroza,  zubi,  grlo...
uglavnom  cure  su  ti  gore  pisale  razloge..uglavnom,  ako  tura  potraje  i  bude  isla visoko idi  na  pregled.
Ako  ti  pocne odbijati  hranu,  moze  biti  upala  grla.
Mi smo  u  zadnje  vrijeme bili    na  ovoj temi  jaku  puno  puta..s temp.  i  do 40 ...od  koje  umal  ja  fraz  nisam dozivila....
evo  naseg  iskustva  u  savjetu  s  pedijatrima  vezano  za  temp. ;
u  kuci  imamo  sad  uvijek :
panadol  baby sa  spricom- svako 4-6 h  po  potrebi, ja  sam opet  gledala  da  idem  bar  na  5 h
dalsy- se  moze kombinirati  s  panadolom...znaci  kod  visokih  temp.  iznad  39 i  vise,  u  nas  je  bila  40 se oze  dati 5 ml  dalsya , a  ispod 39  preporucena  doza od 2,5 ml  na  nasu  kilazu  od 13-14 kg. dakle visokim  temperaturama slabo sta  moze  2,5 ml..i  oni  u  bonici  pojacaju  dozu
lupocet cepic- cijel  na nasu  kilazu..u  slucaj  da  bas  nicim  ne  ide...ali  isti  efekat  mi  kao  cepic  ima  i  veca doza  dalsya...a  cepic  mi  zna  pokakit  pa  onda  ne  znam  sto  smijem dati opet..

uglavnom    vremenski  intervali  ti  ne smiju  biti  mnajni od  4  h..nama  je  bilo  gadno  pa  smo  isli  panadol  svaka  4-4,5 h..pa  kad  visim  da   ide  na  40 presjecem dalsyem...znaci  umjesto  doze  panadola  dam  dalsy..i  sve  tako...noc  je  obavezna  uz dalsy  ili  cepic....

masiranje  i  buckanje  u  kadici  s  toplom  vodom  te masiranje  toplim  rucnikom, masiranje  i  grijanje  nogica te  onda  oblozi na  njih  su nam  vise  pomagali  od  tusiranja..i  cak  oblozi  topli  na  podpazuhe i  nadkoljenice su imali  efekta...

sretno  draga..i nadam se  da sam barem  necim  ti  pomogla  ili  nekome....jer  ovo  za  dalsy se nebih  usudila  dati  vecu  dozu  bez  savjeta  vise  pedijatara..na  upustvu  je  uvije  neka  oprezna  doza

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 1027
6.12.2010 22:12:24   
myb@by

IZVORNA PORUKA: Lady26

Jos kad ti je ujedno i prijatelj user posted image .

Hvala puno na postovima, poslije cu je provjeriti pa cu se javiti...
user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1028
6.12.2010 22:12:44   
idana_85
Ja bih pokusala sa Dalsy-jem. Kad nam nije pomagao ni paracetamol, ni voltaren, ni xiclav,alkohol,sirce, rendani krompir,senf....nama je pomogao dalsy. Zao mi je sto ranije nisam poslusala iskusne forumasice. Dalsy je skinuo temp za 10 min i vise se nije javila. Isto tako sad kad nam petice rastu, samo pred spavanje popije i mirno spava cijelu noc. Sretno mila!

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1029
6.12.2010 22:13:53   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: myb@by

IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Niina, da li si ti, možda, doktorica?

Da, Niina nam je ljekar, samo je mnogo mama ignorisalo dosta njenih postova user posted image

Zao mi je da je tako. Ipak, lijepo je da je ljekar među nama, rekoh već, i da je spremna sa nama dijeliti svoje znanje i savjetovati nas.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 1030
6.12.2010 22:15:39   
iv@ncica
joj  nina  tek sad  vidjeh  da  si  lijecnicauser posted image user posted image ..neka  nam  i  takvih  ovdje..sigurno  nam mozes  puno  pomoci
ja  sve  pisem iz  svejzeg  iskustva...a  dr. nek  me  ispravi  ako  grijesim, jer  nisam  vidjela  vase  postove  dok sam pisala  svoj velikkkiiii user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 1031
6.12.2010 22:17:16   
Lady26
Ma hvala ti puno na opsirnom postu, taj dalsy sirup nisam ikad koristila, hB pa nam nije trebao, nisam mogla danas naci ni lupocet pa je sam Bog mm poslao kuci veceras (pustili ga ranije sa posla 2h) pa je isao u dezurnu apoteku i kupio mi lupocet cepice.
Zao mi je puno, nece joj valjda prisjesti rodjendansko slavlje.... user posted image
Prenocit cemo pa ako ujutro bude isto stanje idemo pedijatru

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 1032
6.12.2010 22:30:48   
Anoniman
Lady nama su lupocet cepici pomagali a Noa odbija sirup pa su mi oni jedina alternativauser posted image
Niina imam jedno pitanjeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sad cemo te dusiti ko one bake-nane u DZuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a nisam od onih prozvanih mama koje su ignorirale tvoje savjete al ti to znasuser posted image user posted image
kako djetetu dati sirupuser posted image user posted image user posted image meni je to nemoguca misijauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja kad sam bila mala nisam htjela piti tablete pa je jedna dr.savjetovala mami da je smrvi i stavi na kasikicu pa preko recimo džem i ja sam to redovno uzimala...

uglavnom pitanje je s cim smijem pomjesati sirup pa joj datiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 1033
6.12.2010 22:33:27   
Lady26
Ja Lani stavim u caj, u flasicu naravno i popije user posted image , inace ga ne bi popila nema sanse
Mozes slobodno, ali nemoj puno jer mozda ti nece sve popiti...
Tako su me savjetovali i u bolnici kad smo bili a lana nije htjela za temp sirup iz sprice...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1034
6.12.2010 22:38:49   
Anoniman

Ja Lani stavim u caj, u flasicu naravno i popije user posted image , inace ga ne bi popila nema sanse
Tako su me savjetovali i u bolnici kad smo bili a lana nije htjela za temp sirup iz sprice...

ja pitah jedne dr smijem li ovako,kad me ona napade kao ko je koga rodio,nema nece sirupuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mora ga popiti itduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kao ja kriva sto je to tako jer je mama autoritetuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 1035
6.12.2010 22:40:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: noa

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sad cemo te dusiti ko one bake-nane u DZuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

eee...user posted image user posted image ..meni hipohondri, odmah laknulo...i da jos dodam....trebala si odmah staviti u svoj potpis da si dr.user posted image user posted image ...ko neki sto stave na ulazna vrata od stanauser posted image user posted image ...ja bih recimo to uradilauser posted image

sorry sto odoh ot...nisam inace sklona tomeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1036
6.12.2010 22:41:28   
Lady26
Ja je postujem upravo zbog toga sto ne razglasava...ali je zato uvijek spremna dati savjet user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1037
6.12.2010 22:42:26   
Niina
Da kazem nesto u svoju odbranu...onog trena kada sam ja ostala trudna, pa se porodila, pa kad sam ja imala problema sa dojenjem, i kad je moje dijete bolesno...ljudi ja sam samo majka i potreban mi je bas jedan ovako majka s majkom razgovor.
Tako da si ti mene ivancise znala posavjetovati..dobro se sjecam user posted image user posted image user posted image user posted image i mogu vam reci da mi je zao sto ste saznale to al hajd user posted image user posted image user posted image

Noa sirup pokusaj dati sa spricom,ima se kupiti dozer i cuca na kraju ili ga pomjesaj sa bilo cim sto dijete jede ali je bitno da je mala kolicina, da si sigurna da ce to pojesti/popiti

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1038
6.12.2010 22:42:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sad cemo te dusiti ko one bake-nane u DZuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

eee...user posted image user posted image ..meni hipohondri, odmah laknulo...i da jos dodam....trebala si odmah staviti u svoj potpis da si dr.user posted image user posted image ...ko neki sto stave na ulazna vrata od stanauser posted image user posted image ...ja bih recimo to uradilauser posted image

sorry sto odoh ot...nisam inace sklona tomeuser posted image

hajmo sad na temu ''moram da vam kazem'' da svima razglasimouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
kuku otici ce nam Niina s forumauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1039
6.12.2010 22:43:15   
idana_85
Lady, nama lupocet tada bas nista nije pomogao, tri puta smo mu cepic stavljali i nista...isli u hitnu vratili nas da ga tusiramo, i nista. Kad smo otisli na Jezero pedijatrica mu dala voltaren i do kuce mu spala temperatura,ali nakon dva sata se vratila i to jos vise skocila.A i pedijatrica nam je rekla da uzmemo taj Dalsy i da ga mozemo kombinovati sa cepicima ili sa paracetamolom. Samo nam je dalsy pomogao. Ako ti ne pomogne lupocet nekat i kupi dalsy u dezurnoj apoteci prvo pokusaj to,pa tek onda pedijatru,da ne mucis dzaba dijete po ovoj zimi...:(

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1040
6.12.2010 22:43:29   
Apotekarka
I ja Antoniu znam staviti kapi recimo u sok ili mlijeko ali sirupe mu dam kako znam nazor ali znam,bas kao sto mi tbl trebamo piti bas s vodom ne sok ili sl.Mozda grijesim nisam doktor ali to je moje misljenje

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 1041
6.12.2010 22:44:54   
Lady26

Ma molim te....pa nek je natjera, pa pola se prospe i kad joj silom dam i sta sam dobila - nista, fino naspem malo caja i u to sirup. Lana ej pila sirup ujuro i navece po 5ml na spricu, pa zamisli...i samo jedan dan zatvorila usta, ma ni kljestima..i ja pitala gore na klinici kaze naspi slobodno u flasicu...
Uglavnom da nije sve OT, zasad nema ture... hladna joj glavica, hB...
idem u krevet.
user posted image

ja pitah jedne dr smijem li ovako,kad me ona napade kao ko je koga rodio,nema nece sirupuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mora ga popiti itduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kao ja kriva sto je to tako jer je mama autoritetuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 6.12.2010 22:47:34 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1042
6.12.2010 22:48:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Apotekarka

I ja Antoniu znam staviti kapi recimo u sok ili mlijeko ali sirupe mu dam kako znam nazor ali znam,bas kao sto mi tbl trebamo piti bas s vodom ne sok ili sl.Mozda grijesim nisam doktor ali to je moje misljenje

ja recimo sve tablete pijem s jogurtom,voda samo ako nema jogurtauser posted image user posted image user posted image user posted image al ja sam sva naopaka pa i touser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Niina nema sanse sa spricom,sve ispljune i od huje povratiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image inace je ''teska''user posted image user posted image user posted image i tvrdoglava ko mazgauser posted image

(odgovor članu Apotekarka)
  Neposredna veza do poruke: 1043
6.12.2010 22:50:03   
taurus
evo da dodamuser posted image user posted image user posted image
sirupe koji nisu antibiotski možete miješati sa čejem ili sokom, samo treba biti oprezan koji sok
sokovi bogati enzimima (ananas) mogu uticati na razgradnju aktivne komponente, a ni slučajno ne miješati sa sokom od grejpa jer sadrži enzime koji blokiraju mjesta vezivanja lijeka u organizmu (najprostije rečeno)
najbolje je miješati sa čajem
naravno sa što manjom količinom, kako bi doza ostala što tačnije i da se ne gubi na razblaženju
što se tiče antibiotskih sirupa, njih je najbolje ne miješati
ali ako se već mora onda samo sa čajem
nikako sa mlijekom ili jogurtom jer kalcij inaktivira antibiotik

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 1044
6.12.2010 22:52:09   
new mama
Niina user posted image user posted image user posted image user posted image
Meni doktrorica rekla da ne dajem djetetu dalsi da nije dobar za zeldacuser posted image i ja ga nesto izbjegavam,dam joj paracetamol,a ako je temperatura preko 39 onda dam voltaren cepic i uvijek pomogne,tura spadne

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1045
6.12.2010 22:53:19   
Hanady RR
Ninaaaaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

znala sam ja da nešto u tebi imauser posted image user posted image user posted image user posted image
e sad si gotovauser posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

nećete se ljutiti al ću vam sutra sve postove sa ove teme koji su zachatavanje malo pobrisati, ap i ovaj svoj....jer ipak da nam ostanu savjeti lijepo složeni da nam se neke nove mame ne pogube u našem mahalanjuuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1046
6.12.2010 22:55:10   
Niina
eh vidis neko bolje zna tu farmakologiju od mene user posted image user posted image user posted image user posted image TAURUS user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
uh da grejp je vrlo cudna biljcica a nisam znala da je i ananas u toj kategoriji.

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1047
6.12.2010 22:55:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Ninaaaaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

znala sam ja da nešto u tebi imauser posted image user posted image user posted image user posted image
e sad si gotovauser posted image user posted image user posted image user posted image

nećete se ljutiti al ću vam sutra sve postove sa ove teme koji su zachatavanje malo pobrisati, ap i ovaj svoj....jer ipak da nam ostanu savjeti lijepo složeni da nam se neke nove mame ne pogube u našem mahalanjuuser posted image

ko se ljuti eno mu u tutiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
samo brisi OT al zaista smo morale malouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 1048
6.12.2010 22:57:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Niina

eh vidis neko bolje zna tu farmakologiju od mene user posted image user posted image user posted image user posted image TAURUS user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
uh da grejp je vrlo cudna biljcica a nisam znala da je i ananas u toj kategoriji.

taurus je odavno provaljenauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image al ti si nam vjesto bjezalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
znaci taurus nema mi vise jogurta uz ospenuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Niina)
  Neposredna veza do poruke: 1049
6.12.2010 22:59:02   
myb@by

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ko se ljuti eno mu u tuti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
samo brisi OT al zaista smo morale malouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Koja si ti meni legenda user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *